Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aidan solisti bassolaulaja Timo Riihonen pukusovituksessa Savonlinnan Oopperajuhlien puvustamossa.

"Oopperaurani alkoi Aidasta" – bassolaulaja Timo Riihonen nousee kesällä Olavinlinnan lavalle ylipappi Ramfiksena

Aida tekee paluun Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmistoon kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Olavinlinna

Savonlinnan Oopperajuhlat julkisti ensi vuoden ohjelmistoaan – lippuja tälle vuodelle varanneet etulyöntiasemassa varauksissa

Käytännössä tälle vuodelle lippuja varanneet pääsevät valitsemaan ensimmäisinä paikat kesän 2022 ohjelmistoon. Oopperajuhlien oopperaesitykset peruttiin tänä vuonna koronaviruspandemian vuoksi.

Nukketeatterinäyttelijä Juha Laukkanen esittelee Wagnerin Ringin.

Nukketeatterinäyttelijä Juha Laukkanen oopperan ihmemaassa

Katso Juha Laukkasen oopperaesittelyt.

Oopperan mieskuoro harjoituksissaan.

Kansallisoopperan kuoro taipuu moneen - laulamisen lisäksi on hallittava myös meikkisuti

Kansallisoopperan kuoro on toiminut jo 70 vuotta. Nykyään kuoron vahvuus on 50 laulajaa ja se on maamme ainut päätoiminen ammattikuoro. Laulutaidon lisäksi kuorolaisilta vaaditaan monenlaisia muitakin taitoja.

Verdin "Aida" palasi Olavinlinnan oopperanäyttämölle.

Oopperaliput kiven alla

Oopperaklassikot ovat olleet yleisön suuressa suosiossa Savonlinnan Oopperajuhlilla. Aidan, Taikahuilun ja Lentävän hollantilaisen liput on myyty loppuun jokaisessa näytöksessä.

Oopperatoimisto

Klassikko-oopperat myyvät parhaiten

Savonlinnan oopperajuhlien lipunmyynti on edennyt odotetusti. Ohjelmiston klassikkonäytökset ovat myyneet parhaiten.

Oopperanjohtaja Jan Hultin ja myyntipäälikkö Janne Rönnbäck

Vanhan oopperajuhlan uudet kujeet

Kolmen kuukauden kuluttua Savonlinnassa vallitsee oopperajuhlien satavuotishuiske. Vaikka arvokas juhla on tulossa, niin näyttää siltä, että ei se mitään pönöttämistä ole. Luvassa on myös kansanjuhlaa, joka näkyy katukuvassakin. Oopperan ympärillä pidetään ”fringe festival”, eli runsaasti juhliin liittyviä oheistapahtumia.

Elokuvateatterin oopperasyksy on käynnistynyt

Kajaanin elokuvateatterin oopperasyksy on käynnistynyt Georges Bizétin Carmen-oopperalla. Oopperanäytökset jatkuvat aina joulukuulle asti ja yleisö saa nauttia muun muassa Mozartin Taikahuilusta ja Verdin Aida-oopperasta.

Vaskimusiikki soi taas Lieksassa

Puhallinmusiikin rakastajilla on jälleen aihetta erityiseen riemuun, kun Lieksan Vaskiviikko käynnistyy tänään perjantaina. Esiintyjiä Vaskiviikolle saapuu kotimaasta ja ulkomailta, ja järjestäjät odottavat kävijämäärän kipuavan yli 13 000:n.

Kaksi oopperalaulajaa esittää Verdin aarioita lumisateessa Bregenzissä Itävallassa.

Itävallassa nautitaan Verdistä lumen ja jään keskellä

Itävallan Bregenzissä päästään nauttimaan harvinaisesta herkusta, kun italialaissäveltäjä Giuseppe Verdin rakastetut ooppera-aariat saavat ainutlaatuisen esitysympäristön lumen ja jään keskellä.

Ruotsalaispainija Mikael Ljungbergista tehdään ooppera

Ruotsalaisen painijan Mikael Ljungbergin menestyksekkäästä mutta lopulta traagisesta elämästä tehdään ooppera. Ljungbergiä juhlittiin voittajana Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000. Neljä vuotta myöhemmin hän teki itsemurhan.

Jälleen sairastuminen Savonlinnan Oopperajuhlilla

Savonlinnan Oopperajuhlilla tarvitaan jälleen sijaista sairastapauksen vuoksi. Basso Mika Kares ei kykene laulamaan Ramfisin roolia Aidan perjantaisessa esityksessä. Hänen tilallaan esiintyy Jaakko Ryhänen.

Savonlinnan Oopperajuhlien liput käyneet kaupaksi

Savonlinnan Oopperajuhlien liput ovat käyneet hyvin kaupaksi. Maanantaiaamuun mennessä juhlille on myyty runsaat 58 000 pääsylippua.

Roberto Alagna perui Savonlinnan-konserttinsa

Ranskalaistenori Roberto Alagna on joutunut perumaan konserttinsa Savonlinnan Oopperajuhlilla. Alganan oli määrä konsetoida Savonlinnassa ensi sunnuntaina. Hän on kuitenkin sairastunut eikä pysty esiintymään.

Tähtivierailijat juhlistavat Tampereen oopperan Aidaa

Tampereen oopperan on onnistunut kokoamaan harvinaisen tähtilaulajien yhdistelmän Verdin klassikko- teokseen. Näin juhlitaan Tampereen oopperan 60-vuotista taivalta. Vuodesta 1947 lähtien Tampereella on tuotettu 80 oopperaa.

Maineikas barcelonalaisooppera Savonlinnaan

Savonlinnan oopperajuhlien ensi kesän ulkomaiseksi vierailevaksi oopperaksi saapuu Gran Teatre del Liceu Barcelonasta.