Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin sivuprofiilikuva

Zuckerberg suostui vastaamaan EU-parlamentin kysymyksiin – mutta vain suljettujen ovien takana

Facebookin toimitusjohtajan kuuleminen järjestetään mahdollisesti jo ensi viikolla. Parlamentti haluaa selvennystä siitä, mihin yhtiö käyttää käyttäjien henkilökohtaisia tietoja.

Kuningatar Elisabet

Oliko kuningatar Elisabet sonnustautunut EU-asuun? – Some villiintyi arvailusta

Kuningatar Elisabetin sininen hattu keltasydämisillä kukilla koristeltuna toi monille mieleen EU-lipun. Kuningatar puhui keskiviikkona EU-eroon valmistautuvalle Britannian parlamentille, mutta kuningattaren oma kanta brexitiin ei ole tiedossa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel tiedotustilaisuudessa 20. joulukuuta.

Saksan Merkel arvosteli Trumpin maahantulokieltoa: Kohdistuu epäreilusti muslimeihin

EU:n brexit-pääneuvottelija Guy Verhofstadt sanoi, että Donald Trumpin hallinto vaarantaa EU:n.

Guy Verhofstadt.

Tsiprasia ryöpyttäneestä puheesta miljoonahitti somessa – video

Europarlamentaarikko Guy Verhofstadtin suorasukaista puhetta on katsottu Facebookissa yli kolme miljoonaa kertaa torstain aamupäivään mennessä.

Yksityiskohta Venäjän lipusta.

Venäjän mustalla listalla huippupoliitikkoja – Clegg, Ojuland, Verhofstadt

Venäjän uudella pakotelistalla on 89 nimeä. Sieltä löytyy esimerkiksi entisiä pää- ja ulkoministereitä sekä tiedusteluvirkamiehiä.

Heidi Hautala

Venäjältä uusia pakotteita – Mustalla listalla Heidi Hautala

Europarlamentaarikko Heidi Hautala vahvistaa Yle Uutisille, että hän on mustalla listalla. Venäjä ja länsimaat ovat asettaneet pakotteita toisiaan vastaan Ukrainan kriisin vuoksi. Yle Uutiset on saanut listan haltuunsa.

Luxemburg-vuodot EU-parlamentin puitavana: "Jos tämä ei ole laitonta, lakia pitää muuttaa"

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi Euroopan parlamentille, että Luxemburgin verosopimukset eivät rikkoneet sen lakeja. Suuryritysten tekemiä salaisia sopimuksia vuodettiin julkisuuteen viime viikolla.

EU-parlamentti koolla istuntosalissa.

Eurovaalien äänestysaktiivisuus jäi sittenkin ennätysalhaiseksi

Eurovaalien lopullinen äänestysprosentti koko EU:n alueella oli 42,5 prosenttia, eli noin 0,6 prosenttiyksikköä alustavaa tulosta vähemmän. Muutos tarkoittaa, ettei eurovaalien äänestysinto sittenkään kääntynyt historiallisesti nousuun.

Laajakuva Euroopan parlamentista.

Eurovaalien kärkiehdokkaat: Riskittömiä vaihtoehtoja ja suoralla vaalilla valittuja - mustia hevosia odotetaan

Eurovaaleihin valmistautuvien puolueryhmien kärkiehdokkaat vetävät Euroopan laajuisia kampanjoita. Äänestäjille heitä markkinoidaan mahdollisina Euroopan unionin komission puheenjohtajina. Vaalitulos on otettava huomioon puheenjohtajan valinnassa, mutta mustia hevosia tullaan varmasti näkemään, arvioi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.

Jean-Claude Juncker puhuu EPP:n kokouksessa Dublinissa.

Jean-Claude Juncker EPP:n kärkiehdokkaaksi

Euroopan kansanpuolue EPP valitsi Luxemburgin entisen pääministerin kärkiehdokkaaksi toukokuun europarlamenttivaaleihin 382 äänellä.

Olli Rehn.

Keskustaliberaalit sinetöivät Rehnin ja Verhofstadtin valinnan

Nykyistä talouskomissaaria Olli Rehniä kiinnostavat jatkossa EU:n keskeiset tehtävät talous- ja ulkopolitiikassa.

Olli Rehn.

Olli Rehn not seeking Commission presidency

According to a statement issued Monday by the Alliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE) Party, Finnish EU Commissioner Olli Rehn will seek a senior post in the EU, but not the presidency. The party's candidate for Commission President will be Guy Verhofstadt.

Olli Rehn.

Olli Rehn ei tavoittele EU-komission puheenjohtajuutta: "En ole pettynyt"

EU:n talouskomissaari, komission varapuheenjohtaja Olli Rehn ei aio tavoitella toukokuisissa europarlamenttivaaleissa Euroopan unionin komission puheenjohtajuutta. Rehn ja belgialainen Guy Verhofstadt kampanjoivat yhdessä eurovaaleihin. Komission puheenjohtajuuteen tähtää Verhofstadt.

Olli Rehnille laaja tuki kärkiehdokkaaksi – Rehnin taakse 14 maan puolueet

Yhteensä 14 maan keskustaliberaalit ovat allekirjoittaneet tukensa Olli Rehnille. ALDE päättää ykkösehdokkaastaan helmikuussa.

Osa Nato-maista haluaa Yhdysvaltain ydinaseet pois Euroopasta

Viisi sotilasliitto Naton jäsenmaata aikoo vaatia Yhdysvaltoja vetämään ydinaseet pois Euroopasta. Belgia, Hollanti, Luxemburg, Norja ja Saksa tulevat Belgian hallituksen mukaan esittämään lähiviikkoina presidentti Barack Obamalle, että kaikki Euroopan maaperällä olevat muille Nato-maille kuuluvat ydinaseet poistetaan.

Itämeren alueen asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Esko Antola.

Antola: EU-parlamenttiin muodostumassa oppositio

Vasemmiston tappio europarlamenttivaaleissa on johtamassa uudenlaisen opposition syntymiseen Euroopan parlamentissa, arvioi Itämeren alueen asiantuntijaryhmän johtaja Esko Antola.

Anneli Jäätteenmäki

Jäätteenmäki EU-parlamentissa ryhmänsä varapuheenjohtajaksi

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk.) on valittu Euroopan parlamentin liberaalidemokraattisen ryhmän varapuheenjohtajaksi. Asiasta kertoo keskustan Verkkoapila-nettilehti.

Lissabonin sopimus: Euroopan surullisin tarina

Ensin se kaatui kansanäänestyksissä. Sitten se herätettiin kuolleista. Ja kun se nyt viimein on tulossa hyväksytyksi, on herännyt epäilys, että EU:n uusi perustuslaki on susi jo syntyessään.

Belgia saamassa vihdoin hallituksen

Belgian poliittinen kriisi on päättymässä. Maan puolueet ovat sopineet hallituksen muodostamisesta kristillisdemokraatteja edustavan flaamilaisen Yves Letermen johdolla.

Belgian parlamentti tukee väliaikaishallitusta

Belgian parlamentti on antanut tukensa maan uudelle väliaikaishallitukselle. Aiempi pääministeri, liberaalipuolueen Guy Verhofstadt nimitettiin torstaina johtamaan väliaikaishallitusta kolmeksi kuukaudeksi eli pääsiäiseen asti.

Verhofstadt Belgian väliaikaishallituksen pääministeriksi

Belgian väliaikaishallituksen on vannonut virkavalansa ja aloittanut työnsä. Kuningas Albert II nimitti myöhään torstai-illalla väistyvän pääministerin Guy Verhofstadtin maan väliaikaisen hallituksen pääministeriksi.

Belgian hallituskriisin ratkaisuksi väliaikaishallitus

Belgian kuukausia jatkunut hallituskriisi on vihdoin ratkeamassa. Ratkaisuksi on nousemassa nykyisen pääministeri Guy Verhofstadtin johtama väliaikaishallitus, jonka muodostamisessa saavutettiin läpimurto varhain keskiviikkoaamuna.

Verhofstadt hallituksen muodostajaksi Belgiassa

Belgian poliittista kriisiä yritetään ratkaista väliaikaisella hallituksella. Sen muodostajaksi kuningas Albert II on pyytänyt nykyisen pääministerin Guy Verhofstadtin.

Belgiassa pystytetään väliaikaista hallitusta

Belgiaa puoli vuotta kiusannut poliittinen kriisi yritetään ratkaista väliaikaisella hallituksella. Kuningas Albert II on pyytänyt toimitusministeriön pääministeriä Guy Verhofstadtia muodostamaan väliaikaisen hallituksen. Verhofstadtin on määrä raportoida kuninkaalle muutaman päivän sisällä.

Belgiassa Verhofstadt yrittää avata umpisolmua

Belgian kuningas Albert on pyytänyt väistyvän pääministerin apua maansa poliittisen kriisin ratkaisemiseksi. Albert II pyysi toimitusministeristöä luotsaavaa Guy Verhofstadtia etsimään ratkaisua Belgian hallituskriisiin. Belgiassa pidettiin vaalit jo puoli vuotta sitten, mutta maahan ei ole saatu vieläkään muodostettua uutta hallitusta.

Rasistinen väkivalta kuohuttaa Belgiaa

Antwerpenissä ammuttiin torstaina afrikkalaistaustainen nainen ja hänen hoidossaan ollut belgialainen lapsi.

Belgiassa ei järjestetä EU-kansanäänestystä

Belgiassa hanke neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä EU:n uudesta perustuslaista on hautautumassa. Äänestyksen on kaatamassa sosialistiliberaalin Spirit-puolueen päätös vastustaa äänestyssuunnitelmaa, mikä riittää parlamentin enemmistön tuen jäämiseen saavuttamatta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle