Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisi. 22.4.2021.

Poliisi: Jyväskylän Tikkakoskella tapahtuneessa autoräjähdyksessä kuoli keskisuomalainen mies – voimakkaan räjähdyksen aiheutti ehkä dynamiitti

Poliisi on edelleen vaitonainen viime viikolla Jyväskylässä paljastuneesta autoräjähdyksestä. Tapauksessa ei epäillä edelleenkään henkirikosta.

Batan kaupungissa Päiväntasaajan Guineassa tapahtunut räjähdyssarja vaurioitti lähes kaikkia kaupungin rakennuksia.

Päiväntasaajan Guinean räjähdysonnettomuuden uhrimäärä kasvoi

Räjähdyksessä kuolleita on yli 100 ja loukkaantuneita pitkälti yli 600. 

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Räjähteet harhateillä: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Vanha käsikranaatti ja hylsy

Poliisi ihmetteli asekeräyksen vähäistä saalista itärajalla

Ilomantsissa poliisin haltuun päätyi vain yksi haulikko.

Dynamiittipötkö

Dynamiittia joutui vääriin käsiin Kokemäellä – vorojen matkaan myös peräkärry ja muita räjähteitä

Lukittu peräkärry on varastettu Kolsin voimalaitoksen pihasta viikonlopun aikana.

Henrin pajalla Orimattilassa kehitellään näyttäviä räjähteitä

Tehostemestari räjäytti tiensä tv-julkkikseksi – "Meille tulee viestejä, että hauskat keksintömme voisivat väärissä käsissä olla tuhoisia" 

Pommimestari ei halua antaa ideoita ihmisille, joiden aikeena on tehdä pahaa muille. Henri Kiviniemi haaveilee räjäyttelevänsä pian myös Hollywood-elokuvassa.

takavarikko

Poliisi selvitti väkivaltarikosta – haaviin jäi huumeita ja useita kiloja dynamiittia

Poliisi takavarikoi lahtelaisesta omakotitalosta neljä kiloa dynamittiia, nalleja, amfetamiinia ja luvattoman pienoiskiväärin.

Uutisvideot: Limburgin vanhan moottoritiesillan pilarit räjäytettiin Saksassa

Näin räjähtävät Limburgin vanhan moottoritiesillan pilarit Saksassa – video

Jokaiseen pilariin oli porattu noin 130 reikää, jotka oli täytetty dynamiitilla.

Tuomarin nuija pöydällä oikeussalissa.

Liperiläismies ammuskeli saaressa luvattomilla sotilasaseilla – räjäytysten äänet paljastivat

Viinijärvellä viime kesänä ammuskellut ja räjäytellyt mies on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Dynamiittipötkö

Poliisi selvitti Mikkelin mystiset räjähdykset – Dynamiitti varastettiin lukitsemattomasta kontista

Yöaikaan tapahtuneet räjäytykset poikivat lukuisia yhteydenottoja poliisiin.

Tulli pysäyttää liikennettä Torniossa Ruotsin rajalla.

Tulli pysäytti 300 kiloa dynamiittia kuljettaneen kuorma-auton Tornion rajalla

Tornion rajanylityspaikalta käännytettiin torstaina Ruotsin rekisterissä oleva kuorma-auto, joka kuljetti 300 kilon dynamiittilastia.

Poliisin haaviin jäi vaarallinen räjähdekuljetus: 100 kiloa dynamiittia eikä tarvittavia lupia

Poliisi arvioi, että pakettiautoa ajanut kuljettaja oli todennäköisesti matkalla rakennus- tai louhintatyömaalle. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan kuljettajalta puuttui muun muassa vaarallisten aineiden kuljettamiseen oikeuttava lupa.

Poliisin Oulussa takavarikoimia dynamiittipötköjä 20.3.2014.

Räjähdekuorma tyhjensi poliisilaitoksen Pohjois-Ruotsin Överkalixissa

Poliisilaitokselle tuotu parin kilon dynamiittilasti osoittautui siinä määrin herkäksi tavaraksi, että paikalle katsottiin parhaaksi kutsua pommiryhmä Tukholmasta asti.

Ruotsin poliisi takavarikoinut huumeiskuissa 550 kiloa dynamiittia

Poliisi pitää todennäköisenä, että kaikki kolme takavarikkoa liittyvät toisiinsa. Se ei tiedä, mihin tarkoitukseen räjähdysaineita aiottiin käyttää.

Sauvossa kiinni otetulla miehellä oli hallussaan dynamiittia

Poliisi on löytänyt Sauvossa kiinni otetun miehen hallusta pienen määrän dynamiittia ja räjäyttämiseen tarvittavia nalleja. 60-vuotias mies uhkasi räjäyttää itsensä Sauvossa Varsinais-Suomessa torstain ja perjantain vastaisena yönä.

Poliisi-kyltti auton katolla.

Liedon pommimiehen hallussa oli pari kiloa dynamiittia – syyttäjä vaatii vankeutta

Mies aiheutti tammikuussa vaaratilanteen poliklinikalla, kun hän esitteli räjähteitä kolmelle hoitajalle ja käyttäytyi uhkaavasti. Syyttäjän mielestä dynamiitti olisi voinut räjähtää lämmön tai iskun vaikutuksesta.

Liedon räjähdemieheksi epäilty vangittiin Turun käräjäoikeudessa

Lounais-Suomen poliisin mukaan motiivia selvitetään edelleen. Poliisi otti tiistaina räjähteiden kanssa liikkuneen miehen kiinni Liedon keskustassa. Miehen hallusta löytyi tuolloin muutama puolen kilon dynamiittipötkö.

Liedon räjähdemiehen hallusta löytyi dynamiittia

Poliisi on jatkanut Liedossa tiistaina räjähteillä uhkailleen miehen kuulusteluja. Kyseessä on poliisin kanssa aiemminkin tekemisiin joutunut henkilö.

Kartta.

Vesannon räjähdysvaara ohi – ympäristö evakuoitiin

Vesannon keskustassa on palanut ulkorakennus tulipalossa kokonaan. Paloa sammutettaessa pelastuslaitos sai tiedon, että rakennuksessa saattaa olla räjähteitä. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 16:n jälkeen lauantaina.

Poliisi meni kotikäynnille Kuopiossa – löysi dynamiittia

Epäilty räjähderikos tuli ilmi muista syistä johtuneen kotikäynnin yhteydessä. Keskustassa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi dynamiittia, tulilankoja ja nalleja.

Australialaissenaattori toi valepommin istuntoon

Senaattori halusi tuoda esiin parlamenttitalon höllentyneet turvatoimet. Hän oli varoittanut etukäteen tempauksestaan paikalla ollutta poliisijohtajaa, mutta ei kollegoitaan.

ammuksia viltin päällä

Sodanaikaisia asekätköjä piileksii vielä talojen nurkissa

Poliisi ja puolustusvoimat keräävät tämän viikon aikana vanhoja aseita ja räjähteitä Kymenlaakson alueelta. Ilmoituksia vanhoista kätköistä on tullut varsinkin Haminasta, Virolahdelta ja Iitistä.

sortuva talo

Sairaanhoito-opisto purettiin räjäyttämällä Iowassa – video

Videolla sairaanhoito-opiston purkuräjäytys näkyy useista eri kuvakulmista. Purkuräjäytystä seurasi muutaman minuutin kestänyt savupilvi.

Dynamiitilla junassa uhanneen miehen tapaus etenee syyteharkintaan

Parikkalassa kiinni otetun miehen tapausta tutkitaan perättömänä vaarailmoituksena. Vuonna 1990 syntynyt mies lukittautui viime tammikuussa junan vessaan dynamiitilla uhaten.

Kuvassa kaivinkone kaivaa aiku hyydepatoa joessa

Lestijoella torjutaan tulvaa dynamiitilla

Hankalia hyydepatoja on räjäytelty Lestijoella Toholammilla jo toista päivää. Vedenpinta on paikoin jopa metrin tai kaksi normaalia korkeammalla. Kovien pakkasten lauhtuminen saattaa helpottaa tilannetta.

"Pommimies" poistettiin junasta Parikkalassa

Poliisi otti dynamiitilla uhkailleen miehen kiinni Parikkalan rautatieasemalla. Miehellä ei ollut hallussaan räjähteitä eikä muita vaarallisia esineitä.

Poliisi paljasti useita kymmeniä huumausainerikoksia Oulussa

Oulun poliisi paljasti syyskuun tehovalvonnassa useita kymmeniä huumausainerikoksia ja niihin liittyviä oheisrikoksia. Kiinni jäi yhdeksän etsintäkuulutettua ja puolenkymmentä alaikäistä huumausaineen käyttäjää.

Sota-ajan muistoja

Kodeista löytyy edelleen vaarallisia sotamuistoja ja dynamiittia

Poliisi ja Puolustusvoimat keräsivät viiden päivän aikana Pohjois-Karjalasta pelkästään siviililouhintaräjähteitä 20 kiloa ja räjähdenalleja yli 350 kappaletta. Viranomaisten yhteisprojektin aikana raivattiin sodan aikaisista taistelumaastosta räjähteitä ja haettiin jopa käsikranaatteja ja dynamiittia yksityishenkilöiltä.

Hausjärven dynamiitin säilytyspaikka oli navetan jääkaappi

Kanta-Hämeen poliisi selvittää edelleen paljonko Hausjärvellä palaneessa navetassa oli dynamiittia. Palo aiheutti räjähdysvaaran ja vaikeutti sammutustyötä. Omistaja säilytti räjähdysainetta navetan lukitussa jääkaapissa.

Hausjärven Kurun räjähdysvaara ohi

Hausjärven Kurun kylässä eilen palaneen navetan jälkivartiointia on jatkettu aamun asti.

Roskien poltto uhkasi räjäyttää navetan Hausjärvellä

Roskienpoltto levisi isoon tiilinavettaan, jossa oli dynamiittia. Palokunta joutui vetäytymään palopaikalta kauemmas, sillä sisällä navetassa oli 5-10 kiloa dynamiittia.

Dynamiittilasti pötkötti keskellä tietä Lempäälässä

Vaikka lasti ja kuljetus olisivat laillisia, on kuormaamisessa usein parannettavaa. Autojen kyydistä putoaa teille säännöllisesti mitä erikoisimpia lasteja, jopa kaivinkoneita. Lempäälässä tieltä löytyi maanantaiaamuna laatikollinen dynamiittia.

Aseita rivissä

Armovuosikeräys poiki runsaan asesadon

Satakunnassa viime viikon lopulla järjestetyn armovuosikeräyksen aikana oli mahdollisuus palauttaa poliisille laiton ase tai räjähde. Ilmoituksia tuli runsaasti.

Räjähdekonttimetsä hermostuttaa asukkaita Lopella

Jättimäiseksi suunniteltu metsäinen räjähdevarasto Lopen Läyliäisissä on nostanut pienen kylän asukkaat takajaloilleen. Räjähdekonttien turvallisuuteen ei luoteta. Dynamiittia ja nalleja varastoiva yhtiö vakuuttaa turvatoimenpiteiden olevan riittäviä.

Dynamiittipötkö

Dynamiitti on louhintaräjähde

Kesällä työmaakopista varastettu dynamiitti on tarkoitettu louhintatöihin. Pienessä kerrostaloasunnossa räjähde voi tehdä hyvin tuhoisaa jälkeä.

Pelastuslaitos ohjasi liikennettä pois Itä-Siitolan alueelta.

Poliisi on eristänyt kerrostalon Imatralla räjähteiden vuoksi

Etelä-Karjalan poliisin mukaan Imatralla, Itä-Siitolassa on eristetty kerrostalo räjähteiden vuoksi. Mies ilmoitti aiemmin aamulla anastaneensa räjähteitä Kuutostien työmaalta kesällä.

Varkaat veivät dynamiittia Sastamalassa

Sastamalan kaupungin varastosta anastettiin noin 70 kiloa dynamiittia sekä sähkönalleja sunnuntain tai maanantain aikana.

Varkaat veivät 70 kg dynamiittia

Sastamalan kaupungin varastolla murtauduttiin räjähdysainehäkkiin sunnuntai-iltapäivän ja maanantai aamun välisenä aikana. Häkistä anastettiin noin 70 kiloa dynamiitia sekä sähkönalleja. Poliisi toivoo havaintoja varaston alueen ympäristöstä.

ELY-keskus sulkee räjähdevarastojaan

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt luopua räjähdysainevarastoistaan. Toisesta keskuksen varastosta Iistä anastettiin huhtikuussa suuri määrä dynamiittia.

Uusia ilkivaltaräjäyksiä Etelä-Karjalassa

Tuoreimmissa tapauksissa Joutsenossa räjäytettiin ajosilta ja Imatralla tukiasemarakennus. Poliisi tutkii räjäytysten yhteyttä kaksi viikkoa sitten tehtyyn dynamiittivarkauteen.

Dynamiittiräjähteitä anastettu kymmeniä kiloja Lappeenrannassa

Lappeenrannassa on kaksi viikkoa sitten murtauduttu räjähdeainekoppiin. Räjähteiden anastuksen jälkeen poliisin tietoon on tullut kolme erillistä tapahtumaa, jossa omaisuutta on vahingoitettu räjäyttämällä ja vaaraa aiheuttamalla.

Poliisi valvoo liikennettä.

IL: Poliisi räjäytti kassillisen dynamiittia omakotialueen vieressä Hämeenlinnassa

Poliisi räjäytti kassillisen dynamiittia Hämeenlinnan Tuuloksessa Pannujärventiellä sunnuntaina. Iltalehden mukaan poliisi yritti ensin purkaa pommikassia, mutta päätyi lopulta räjäyttämään sen paikan päällä. Poliisi ei kommentoi tapahtunutta.

Varastettu dynamiitti yhä kateissa

Iistä huhtikuun alussa varastettu 80 kilon dynamiittierä on edelleen kateissa. Poliisi muistuttaa, että väärissä ja asiaa tuntemattoman käsissä dynamiittierä on erittäin vaarallinen. Vihjeitä kaivataan edelleen, sillä tutkintalinjat ovat vielä avoimia.

Dynamiittivarkaus voi sulkea räjähdevarastot

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus saattaa luopua räjähdysainevarastoistaan. Sitä harkitaan muun muassa Iissä huhtikuun aikana sattuneen dynamiittivarkauden vuoksi.

Räjähdelaatikoita.

Uutta lakia sorvataan räjähdeainevarastointiin

Hälytysjärjestelmien puute vaikeuttaa räjähdevarastojen valvontaa. Esimerkiksi Iistä varastettu dynamiitti oli varastoitu syrjäiseen paikkaan ja usein myös varastojen sähkön puute estää hälytysjärjestelmien asentamisen. Uuteen lakiin pyritään kuitenkin saamaan velvoite hälytysjärjestelmistä.

Ely-keskukselta vietiin 50 kiloa dynamiittia

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen räjähdevarastoon Iissä on murtauduttu huhtikuun aikana. Varkaiden matkaan lähti kymmeniä kiloja dynamiittia, aikatulilankaa ja nallipihdit. Ely-keskus oli hankkinut dynamiittia vesistöjen jääpatojen räjäyttämiseen, jotta alueella vältyttäisiin tulvilta.

Räjähdelaatikoita.

Oulun räjähdelöydöstä ei rikostutkintaa

Oulun lähialueen suuresta räjähdelöydöksestä ei epäillä rikosta. Oulun poliisi jatkaa tutkintaa ja selvittää muun muassa räjähteiden alkuperää.

Rakennustyömaan verkkoaita.

Poliisi: "Työmaavarkaudet haiskahtavat tilaustöiltä"

Pitkäkyntiset ovat vierailleet viime viikkoina ahkerasti rakennustyömailla. Muun arvotavaran ohessa Iisalmessa varastettiin viikonvaihteessa muun muassa suuri määrä dynamiittia. Mäntyharjulla varkaiden mukaan lähti 13 tonnia painava kaivinkone.

Dynamiittipötkö

Mittava dynamiittivarkaus Iisalmessa

Iisalmessa on varastettu viikonvaihteessa suuri määrä dynamiittia ja sähkönalleja. Iisalmen kaupungin omistamasta räjähdevarastosta Jordanin alueella vietiin poliisin mukaan huomattava määrä räjähteitä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle