Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maailman väestöstä arviolta vain 1–2% on luonnostaan punatukkaisia – Sissi Ehrströmillä on kaikkein harvinaisin värikombinaatio maailmassa

Ensimmäinen punatukka eli noin 100 000 vuotta sitten. Jokainen, joka kantaa jotain punahiuksisuuden aiheuttavaa geenivarianttia on hänen suora jälkeläisensä.

Kuopiossa kadonnut iäkäs nainen on löytynyt

Kuopiossa kadonnut 84-vuotias nainen on löytynyt hyväkuntoisena, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Robbie Williamsin superfani aikoo eturiviin huulipunan ja kyltin kanssa: "Sanoisin, että hän on yksi ystävistäni"

Korpilahtelainen Marjaana Kokki on yksi niistä kymmenistä tuhansista, jotka pakkautuvat Tampereen Ratinaan Robbie Williamsin keikalle.

Kesä kuorrutti kasvot taas pisamilla – geenien takia vain osalla

Yhden mielestä söpöjä, toisen mielestä valtava riesa. Aurinko on tuonut taas monen kasvoille rusketuksen lisäksi pisamia. Kaikille ei, koska pisamat ovat perinnöllisiä.

Metsästäjät löysivät kuolleen miehen Iitissä – poliisi epäilee henkirikosta

Miehonkankaalta löytyneessä uhrissa oli ulkoisen väkivallan merkkejä. Uhrin henkilöllisyyttä selvitetään, ja poliisi pyytää havaintoja tapaukseen liittyen.

Esirukouspyynnöissä saatetaan mollata ex-puolisoa tai papin hiusväriä

Kansalaiset voivat jättää esirukouspyynnön kätevästi netin kautta tai tuomalla lapun kirkkoon erityiseen lippaaseen. Papilta vaaditaan hyviä hoksottimia, sillä kaikkea ei voi jumalanpalveluksessa lukea ääneen. Suurin osa esirukouspyynnöistä koskee kuitenkin aitoa hätää.

"Ääripunapää" suunnitteli prinssi Charlesin salamurhaa nostaakseen prinssi Harryn valtaistuimelle

Oikeus on todennut 37-vuotiaan brittimiehen syyllistyneen terrori-iskun valmisteluun.

Näkökulma: Kun ääni ei kanna, voi vain huutaa

Kenttä on puhunut ja pulinat pois, on maalaisliittolainen viisaus tappion hetkellä. Brittien vaalijärjestelmä näytti torstaina nurjat puolensa, eivätkä hävinneet taida ottaa tappiota aivan niin maalaisliittolaisen tyynesti.

Löytyykö Tampereelta seuraavakin tangokuninkaallinen? – katso kuvat kisapäivän varrelta

Viimeisin tangokuningatar on tamperelainen Maria Tyyster, kuninkaana hallitsee Teemu Roivainen Oulusta. Tampereen karsinnoissa heidän tilalleen pyrki yhteensä 31 laulajaa.

Olavi Virran tangot soivat tangolaulukilpailun karsinnassa Seinäjoella

Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun ensimmäisessä esikarsinnassa Seinäjoella laulettiin nelisenkymmentä tangoa. Olavi Virran juhlavuonna naisten sarjan suosikiksi nousi Siks oon mä suruinen -tango. Miesten suosituimmat kilpailutangot olivat Hurmio ja Punatukkaiselle tytölleni.

Voiko stressi tuoda harmaita hiuksia? – Professori kertoo

Ensimmäiset harmaat hiukset ovat monelle järkytys. Mitä nuorempana niitä tulee, sitä enemmän niitä harmitellaan. Harmittelu on kuitenkin turhaa, sillä harmaantumiseen ei voi itse vaikuttaa, kertoo ihotautiopin professori Matti Hannuksela. Samalla hän kumoaa vanhan myytin yhden yön aikana tapahtuvasta harmaantumisesta.

Kolmen lapsen äiti ja ex-skeittari Ida Bois kisaa UMK:ssa viimeisessä karsintashowssa

Punatukkainen nuori nainen Ida Bois on mukana Ylen TV2:lla käytävässä Uuden Musiikin Kilpailussa. Bois on Hämeenlinnasta. Hänen laulunsa Kumbaya on EDM-soundia.

Pohjois-Espanjan sinisilmät saavat vihdoin näyttöä viikinkijuuristaan

Arkeologit ovat vakuuttuneita siitä, etteivät viikinkien retket Pohjois-Espanjaan olleet satunnaisia. Konkreettisimpiin todisteisiin on kuulunut paikallisten asukkaiden pohjoismainen väritys. Nyt isketään lapiot maahan ja aletaan etsiä viikinkien leiripaikkoja.

"Paska kissa" ja muita klassikkoja – kirjojen nimien muokkausbuumi villitsi Facebookin

Hurjan suosion saavuttanut Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä -tapahtuma kerää Facebookissa kirjojen nimistä tehtyjä väännöksiä ja niihin liittyviä juonikuvauksia.

Näkökulma: En tervehdi, ettei lipsahda tavaksi

Kun työmatka kulkee aina samaa reittiä, tulevat vastaantulevien naamat tutuiksi. Yle Satakunnan uutispäällikkö Soila Ojanen pinnistelee parhaillaan, ettei vahingossa ryhdy tervehtimään.

Ministeri Viitanen: Kutsun Sofi Oksasen kahville

Asunto- ja kulttuuriministeri Pia Viitanen suhtautuu rauhallisesti kulttuuriväen kritiikkiin ministerin kulttuurintuntemuksesta. Ministeri on valmis kutsumaan tuhtia kritiikkiä antaneen Sofi Oksasen kahville.

Kakasta kultaa, pissasta puhetta

Jokaiselta karkailee joskus. Ylen toimittaja Tapani Ripatti päästi tämän tekstin.

Hollannin Bredasta tuli maailman punapääkaupunki

1 400 punatukkaista 52:sta maasta osallistui viikonloppuna vuosittaiseen festivaaliin. Tapahtuma sai alkunsa hollantilaistaiteilijan etsiessä punahiuksisia malleja lehti-ilmoituksella.

Sanna Westerlund ja Jaakko Piirainen seuraavat tangoäänestystä mielenkiinnolla

Tangolaulukilpailun nettiäänestyksessä ääniä on annettu jo yli satatuhatta. Mukana oleva Kouvolan Sanna Westerlund keikkuu äänestyksen kärkiporukoissa ja Kotkan Jaakko Piirainen haikailee omaa bändiä.

Lentävä tomaatti teki huikeaa lumilautailuhistoriaa - katso video!

X Gamesin lumilautailun superpipe-finaalissa tehtiin historiaa, kun Shaun White sai lajin ensimmäisenä urheilijana laskustaan täydet sata pistettä.

UV-säteily on totinen vaara

Ilmatieteen laitos varoittaa ohentuneesta otsonikerroksesta Suomen yllä. Suurimmillaan säteilykerroin voi olla jopa kolme. Lisäksi lumi heijastaa UV-säteilystä 80-90 prosenttia.

M.I.A.:n video liian raju YouTubelle

YouTube on poistanut brittiräppäri M.I.A.:n uusimman musiikkivideon klippejä palvelusta ja laittanut ikärajoituksen palveluun jääneisiin videoihin, kertoo BBC. Yhdeksän minuuttisessa Born Free -kappaleen videossa nähdään muun muassa sotilaita teloittamassa punahiuksisia ihmisiä.

Lentävä tomaatti ja Double McTwist 1260

Vancouverin odotetuin lumilautailukilpailu, lumikouru, lasketaan keskiviikkoiltana ja torstaiyönä Suomen aikaa. Lumikourun suurin ennakkosuosikki on punaisten hiustensa takia lentäväksi tomaatiksi nimetty USA:n Shaun White.

Conan O'Brien hermoili The Tonight Show'n avauksessa

Conan O'Brien on juontanut maanantaina ensimmäistä kertaa suosittua The Tonight Show'ta. Arvioiden mukaan O'Brienin esiintyminen ohjelman avauksessa oli hieman hermostunutta.

Nuori nainen kadoksissa Vaasassa

34-vuotias Sari Valta katosi maanantaina. Hänet on viimeksi nähty Huutoniemen apteekin luona.

Conan O'Brienin show loppui vanhojen ystävien seurassa

Talk show -isäntä Conan O'Brienin viimeinen ohjelma New Yorkista kuvattiin perjantaina. Suomessakin näyttävästi vieraillut O'Brien sai viimeiseen jaksoonsa uusintakäynnille ohjelman rakastetuimpia vieraita.

Tutkimus osoitti neandertalilaiset pisamaisiksi punapäiksi

Neandertalinihmisillä oli punaiset hiukset ja pisamaiset kasvot, kertoo tuore espanjalainen tutkimus. Tutkimuksista selvisi, että neandertalilaisten veriryhmä oli O, iho vaalea, jopa pisamainen, ja hiukset punaiset.

Minkälaisessa Intiassa Halonen vierailee?

Globalisaation haasteisiin paneutunut presidenttimme on täsmälleen oikeassa paikassa, jos tarkoitus on pureutua ylikansalliseen köyhyyteen, vaurauteen ja tulevaisuuden haasteisiin. Lähes puolet maailman kaikkein köyhimmistä ihmisistä asuu juuri tässä maassa! Yksi kolmasosa Intian 1,1 miljardista asukkaasta joutuu tulemaan toimeen alle eurolla päivässä. Kaksi kolmas osaa ansaitsee alle kaksi euroa.