Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oscar-patsas Kodak-teatterin edustalla Hollywoodissa.

Hollywoodin poikakerho on tilastollisesti totta: Oscarit ovat miesten juhlaa

Oscar-palkinnot jakavaa Yhdysvaltain elokuva-akatemiaa on vuosia syytetty naisten sivuuttamisesta. Nyt kestomoitteiden tueksi on tilastotietoa. Kymmenen viime vuoden aikana alle viidesosa Oscar-ehdokkaista on ollut naisia.

Kuva elokuvasta Zero Dark Thirty

Zero Dark Thirty on toteutettu arkisesti

11. lokakuuta 2001 terroristijärjestö al-Qaidan jäsenet kaappasivat Yhdysvalloissa neljä lentokonetta. Kaksi koneista lennettiin New Yorkissa sijainneen World Trade Centerin korkeuksiin kohonneisiin torneihin.

Osama bin Laden.

Bin Laden -elokuvasta poliittinen kiistakapula Yhdysvalloissa

Terroristijohtaja Osama bin Ladenin jahdista tehtävä elokuva on noussut poliitikkojen kiistelyn aiheeksi Yhdysvalloissa. Elokuvan ohjaajan on väitetty päässeen seuraamaan läheltä al-Qaida-johtajan metsästystä ja hänelle olisi annettu operaatiosta salattuja tietoja. Valkoinen talo on kiistänyt väitteet.

Tom Hanks

Tom Hanks -elokuva kuohuttaa Etelä-Amerikassa

Argentiina ja Paraguay ovat tuohtuneet tulevasta Tom Hanksin tähdittämästä elokuvasta. Oscar-voittaja Kathryn Bigelown ohjaama Triple Frontier kertoo kolmen maan raja-aluuesta, jonka kerrotaan olevan keskus terrorismin rahoittamiselle.

Armadillo kuvaa sodan helvettiä

Vanhan sanonnan mukaan sota on helvettiä. Viimeaikaisten elokuvien mukaan se on myös huume, johon jotkut jäävät koukkuun. Näin väitti Kathryn Bigelowin ohjaama, Irakin sodasta kertova ja kuudella Oscarilla palkittu draama The Hurt Locker. Nyt saman johtopäätöksen tekee tanskalainen dokumentti Afganistanissa palvelevista sotilaista.

Irakilaiset suhtautuvat The Hurt Locker -elokuvaan ristiriitaisesti

Parhaan elokuvan Oscar-palkinnon voittanut The Hurt Locker on suosittu myös Irakissa. Moni irakilainen pitää elokuvaa kuitenkin yliampuvana ja viihteenä amerikkalaisille, kertoo YLE Uutisten toimittaja Olli-Pekka Sulasma Bagdadista.

Käsikirjoittaja Mark Boal, ohjaaja Kathryn Bigelow ja tuottaja Greg Shapiro

Oscareita jaettiin 82. kerran

Elokuva-alan Oscar-palkinnot on jaettu Los Angelesissa. Pöydän putsasi Irakiin sijoittuva sotaelokuva The Hurt Locker, joka sai peräti kuusi Oscaria. Elokuva palkittiin muun muassa parhaana elokuvana ja sen ohjaaja Kathryn Bigelow sai ensimmäisenä naisena parhaan ohjauksen Oscarin.

Parhaan ohjaajan Oscar ensimmäistä kertaa naiselle

Elokuva-alan arvostetut Oscar-palkinnot on jaettu Los Angelesissa. Historiaa on rikottu ojentamalla parhaan ohjauksen Oscar ensimmäistä kertaa naiselle. Palkinnon sai Kathryn Bigelow elokuvasta The Hurt Locker, joka keräsi kuusi voittoa .

James Cameronin ohjaama 3D-elokuva Avatar.

Ex-aviopari kamppailee Oscar-palkinnoista

Elokuvamaailman Oscar-palkinnot jaetaan sunnuntaina Los Angelesissa. Palkintoseremonia järjestetään Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kovin palkintokamppailu käydään ex-avioparin välillä.

Kuva elokuvasta The Hurt Locker

The Hurt Locker -elokuvan tuottaja sai porttikiellon Oscar-gaalaan

Yksi sunnuntain Oscar-gaalan ennakkosuosikeista, Kathryn Bigelow'n ohjaama The Hurt Locker, on joutunut vaikeuksiin. Elokuvan tuottajalta on evätty pääsy gaalaan. Tuottaja Nicolas Chartier yritti vaikuttaa etukäteen juryn mielipiteisiin.

Pomminpurkajat suojautuvat Humveen taakse miinan räjähtäessä

The Hurt Lockerin tuottajalle porttikielto Oscar-gaalaan

Sunnuntain Oscar-gaalan ennakkosuosikki The Hurt Locker -elokuva on joutunut vaikeuksiin vain muutama päivä ennen palkintojen jakoa. Elokuvan tuottaja ei pääse gaalaan yritettyään vaikuttaa palkinnoista päättävien mielipiteeseen. Tiistaina elokuvan tekijät haastettiin myös oikeuteen.

Pomminpurkajat suojautuvat Humveen taakse miinan räjähtäessä

The Hurt Locker keräsi Bafta-palkintoja Lontoossa

The Hurt Locker, pienen budjetin elokuva Irakin sodasta, on saanut kuusi Britannian elokuva- ja televisioalan Bafta-palkintoa. Elokuva valittiin myös vuoden parhaaksi.

Anne Hathaway ja Tom Sherak

Avatar ja The Hurt Locker keräsivät eniten Oscar-ehdokkuuksia

Yhdysvalloissa on julkistettu Oscar-ehdokkuudet. Scifi-seikkailu Avatar ja sotaelokuva Hurt Locker saivat molemmat yhdeksän ehdokkuutta mukaan lukien ehdokkuudet parhaaksi elokuvaksi.

Sam Worthington, ohjaaja James Cameron, Zoe Saldana, tuottaja Jon Landau ja Sigourney Weaver poseeraavat Golden Globe -pystin kanssa.

Avatar ja The Hurt Locker kilpailevat Oscar-ehdokkuuksista

Oscar-ehdokkuudet julkistetaan tänään Yhdysvalloissa. Ehdokkuudet julkistetaan Los Angelesissa puoli neljältä iltapäivällä Suomen aikaa.

Pomminpurkajat suojautuvat Humveen taakse miinan räjähtäessä

Tähtihetki: The Hurt Locker

Kathryn Bigelow'n The Hurt Locker on ehditty julistaa yhdeksi maailman parhaista sotaelokuvista. Se voi toki olla sitäkin, sanoo Anu Silfverberg.