Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Loukkaantumisista kärsinyt Simon Suoranta tarvitsi kroppaansa lisää ytyä – apuun värvättiin penkkipunnerruksen ME-mies: "Hävetti kuinka vähän jaksoin nostaa penkistä"

Simon Suoranta nakutti neljä vuotta sitten ennätyskautensa SM-liigassa, mutta joutui sen jälkeen vammakierteeseen. Vaasalainen on käyttänyt koronatauon kropan vahvistamiseen voimaharjoittelulla.

Muunsukupuolisuudestaan julkisesti puhunut Emmeth Törrönen ei pääse antamaan MM-kisanäyttöjä – seura jätti maailmanmestarin ilmoittamatta SM-kisoihin

Voimanostoliitto ei hyväksynyt Emmeth Törrösen MM-kisailmoittautumista. Törrönen valitti päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

"Se oli kuin painajaisesta" – menestynyt suomalaisurheilija piilotti totuuden vuosien ajan jopa perheeltään, hakeutui terapiaan ja uskaltaa nyt kertoa muunsukupuolisuudestaan

Penkkipunnerruksen maailmanmestari Emmeth Törrönen toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja vaihtoi etunimensä Susannasta Emmethiksi.

Paljonko nousee penkistä? Monelle kisaajalle voimanosto on elämäntapa

Mikä saa ihmisen voimailemaan koko ikänsä? Tampereen Tesomalla kisataan parhaillaan penkkipunnerruksen Euroopan mestaruudesta.

Susanna Törrönen laittoi junioreiden ME-lukemat uusiksi kolmesti ja otti penkkipunnerruksen MM-kultaa – maanantaina mitalisade jatkui: "Pronssi on ehdottomasti pettymys"

21-vuotias Susanna Törrönen saavutti junioreiden kultaa ja avoimen luokan pronssia klassisen penkkipunnerruksen MM-kisoissa Japanissa.

Rovaniemeläiselle Rautavirralle SM-kultaa voimanostossa

Mikko Rautavirralla oli kova taistelu kultamitalista Jarkko Perttulan kanssa.

Sotkamolainen Krista Määttä voimaili kultaa voimanoston nuorten EM-kisoissa

Määttä voitti nuorten Euroopan mestaruuden 387,5 kilon kokonaistuloksella.

Suomessa alle kymmenen naista palomiehenä – yksi heistä toimii Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella

Pelastustoimen strategisena tavoitteena on, että pelastushenkilöstö olisi monimuotoista ja edustaisi läpileikkausta väestöstä. Käytännössä naisia ei palomiehinä kuitenkaan ole kuin kourallinen.

Analyysi: Palomiehiksi haluttaisiin enemmän naisia, mutta pääsykokeiden kuntotesti on ajalta, jolloin ei haluttu

Sisäministeriön pitää pian ratkaista, kumpi on tärkeämpää, saada naisia palomiehiksi vai penkkipunnerrus. Niin kauan kuin penkkipunnerrus on ratkaiseva osa valintakoetta, suosii se miehiä.

Artturi Verho sairastaa kivuliasta ihosairautta eikä pysty aina edes kävelemään – siitä huolimatta hän on tuore MM-mitalisti

Loimaalainen Artturi Verho on pystynyt yhdistämään kilpaurheilun ja sairautensa, vaikka jalkapohjiin tulee kivuliaita rakkuloita.

Kärppien huippulupaus teki NHL-testileirin kovimman tuloksen penkkipunnerruksessa – seurapomot kyselivät Patrik Laineen suosimasta videopelistä

Maailmanmestaruuden tällä kaudella voittanut suomalaishyökkääjä Rasmus Kupari yllättyi suorituksestaan penkkipunnerruksessa.

Viisivuotias tyttö nosteli raskaita painoja, kun muut leikkivät nukeilla tai pikkuautoilla – maailmanmestari Susanna Törrönen harmistuu, kun voimakas nainen kohtaa ennakkoluuloja

Susanna Törrösen käsissä rauta on kevyttä. 20-vuotias sipoolainen on tuore klassisen penkkipunnerruksen maailmanmestari, mutta kotiyleisön edessä saavutettu MM-kulta olisi maistunut vielä paremmalta, jos se olisi tullut ME-tuloksella. Sillä ennätysten rikkominen on Törrösestä arvokisamitaleja maukkaampaa.

Viisi huippujuttua lauantai-iltaan: Syvenny, ylläty ja piristy näiden parissa

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka olet saattanut arjen kiireessä ohittaa.

Pelastusopiston rehtori tyrmää naisten pääsykokeiden helpottamisen: Kansa lihoo ja lihavatkin pitää jaksaa raahata palosta turvaan

Kuopion pelastusopiston rehtori kehottaa naisia treenaamaan. Hänen mielestään fyysisiset pääsykoevaatimukset eivät ole mahdottomat naisille.

Tohtori patistaa suomalaiset salille – "kävely on erittäin yksipuolista"

Suomalaisten liikuntasuositukset ovat perinteisesti pohjautuneet kestävyysliikuntaan. Ilman harjoittelua lihasvoima kuitenkin heikkenee iän myötä.

Sami Huhtala on usein joko pahis tai poliisi – penkkipunnerruksen ennätysmies sanoo tehneensä jo 250 roolia elokuvissa, tv-sarjoissa ja mainoksissa

Penkkipunnerruksessa ennätyksiä tehtaillut Sami Huhtala ei pyytele anteeksi vahingossa syntynyttä tv-uraansa. Jokainen ehdotus otetaan vastaan, mikä aikatauluihin sopii, sanoo Sami Huhtala

118-senttinen kultamitalisti Jenni Kuusela ei voi käyttää kaikkia kuntosalilaitteita – punnertaa silti penkistä 52 kiloa

World Dwarf Games -kisoissa lyhytkasvuiset kisaavat muun muassa voimanostossa ja koripallossa. Suomesta kisoihin osallistui neljä urheilijaa.

401 kiloa ennätyksekseen nostanut "Superhurri" päätti uransa EM-kultaan – "Pääkoppa on tyhjä"

Voimanostaja Fredrik Smulter kertoo Facebook-sivullaan, että hän on päättänyt lopettaa kilpauransa. Smulter voitti viikonloppuna EM-kultaa.

Pieni Ylitornion kunta isännöi penkkipunnerruksen EM-kisoja

Ylitorniolaisesta Aavasaksan Kisasta on tullut viimeisen 20 vuoden aikana luotettava arvokilpailujen järjestäjä. Kilpailujen saaminen on merkittävä saavutus pienelle seuralle.

Penkkipunnerruksessa kilpaileva 74-vuotias Eila: Voimailua harrastavaa naista pidettiin ennen kummajaisena

Eila Kumpuniemi kertoo, että nykyään lihaksikkaat naiset eivät enää herätä ihmetystä. Parin viikon kuluttua hänellä on edessään klassisen penkkipunnerruksen EM-kisat.

Montako penkkitoistoa ja leukaa meni NHL-varaustilaisuuden kärkikaksikolta?

Jääkiekon ensi kesän kahta tulikuumaa nuorta miestä on seurattu suurennuslasin kanssa NHL-lupausten kuntotestissä lauantaina Buffalossa.

Vuodessa Suomen huipulle – Essi Laakso kyykkää tuplasti painonsa verran rautaa

Jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastaveto innostavat nuorta naista lajiin sen miehisyyden takia. Tiukat pakarat, upeat reidet ja litteä vatsa eivät enää riitä naisille – nyt haetaan voimaa.

Voimanostaja Kokko: Sijoitus tyydyttää, kilot eivät

Juhani "Jussi" Kokko kilpaili Rion paralympialaisissa voimanoston 59kg sarjassa ja sijoittui tiukan tuomarilinjan kisassa kuudenneksi.

Inarilaislähtöinen Heikki Korkalo tuli toiseksi penkkipunnerruksen Euroopan mestaruuskisoissa

Voimanoston, penkkipunnerruksen ja maastanoston Euroopan mestaruuskisat 2016 järjestettiin Rovaniemellä. Korkalo on nostellut painoja 18-vuotiaasta lähtien.

Kanadalaismedia: Näin hurjasti NHL-seurat testaavat Lainetta, Puljujärveä ja kumppaneita

Kanadalaismedia Sportsnet on kertonut, miten NHL-seurat arvioivat testileirillä jääkiekkolupauksia.

Piritorin vankimessuilla vedettiin sotilaspenkkipunnerruskilpailu – katso tunnelmia videolta

Helsingin Piritorin vankimessut sujuivat rauhallisissa tunnelmissa. Tapahtuman järjestäjän mukaan huonomaineisella aukiolla oli tavallista enemmän selvinpäin olevia ihmisiä päihteettömien messujen ansiosta.

Jäikö jotain näkemättä? – Katso tästä Urheiluviikonlopun parhaat palat!

Ylen Urheiluviikonloppu jää nyt kesätauolle ja palaa ruutuun jälleen syksyllä. Kevään viimeinen lähetys oli täynnä hauskoja vieraita, huippu-urheilua, mestareita ja jännittäviä hetkiä. Katso tästä parhaita paloja!

"Pelko kuolla tuntuu selkärangassa asti" - Ahdistus ajaa maailmanmestari Fredrik Smulteria eteenpäin

"Parhaiden suorituksieni takaa löytyy pelkoa ja ahdistuneisuutta", kertoo Fredrik “Freddi/Superhurri” Smulter. Tällä hetkellä ainoana tavoitteena hänen mielessään on huhtikuun lopulla käytävän penkkipunnerruksen MM-kisojen voitto. Hallitseva mestari, 32-vuotias Smulter tahtoo viidennen MM-kullan.

NFL-seura palkkasi liettualaisen kiekonheittäjän – hurjat testitulokset vakuuttivat

Tautvydas Kieraksesta tuli historian ensimmäinen liettualainen, joka on tehnyt sopimuksen NFL-seuran kanssa. Sopimuksen saamisesta on kuitenkin vielä pitkä matka tosipeleihin.

Voimanostajien paratiisi toimii vapaaehtoisvoimin: "Jäsenet kokevat, että tämä on meidän sali"

Kun Juankosken kaupunki päätti luopua ilmaisesta kuntosalista säästöjen vuoksi, otti paikallinen urheiluseura salin haltuunsa. Nyt kävijöitä on niin paljon, että rahaa on jäänyt urheilijoiden tukemiseen ja uusien laitteiden hankintaan. Sali täyttyy erityisesti voimanostajista.

Heleniuksen vastustaja haluaa olla uusi Rocky - "Ehkä minusta tulee hänen painajaisensa"

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius ja Franz Rill kohtaavat lauantaina raskaansarjan EM-titteliottelussa Helsingissä. Kummallakaan ei ole varaa tappioon.

Smulter epäröi MM-kisoihin osallistumista – ”Nyt voin kokeilla 300 kiloa”

Fredrik Smulter nosti lauantaina klassisen penkkipunnerruksen epävirallisen maailmanennätyksen. Smulter olisi kova luu myös tulevissa MM-kisoissa, mutta hänen osallistumisensa on epävarmaa monestakin syistä.

Näin nousee rauta! – Katso Smulterin ME-nosto

Fredrik Smulter nosti klassisen penkkipunnerruksen epävirallisen maailmanennätyksen Helsingissä. Viralliseksi ennätykseksi 282 kiloa ei voida hyväksyä, koska kilpailu ei ollut kansainvälinen. Rauta nousee kuitenkin kevyesti Smulterin käsissä!

Smulterille rauta oli jälleen kevyttä: uusi epävirallinen ME!

Fredrik Smulter nosti epävirallisen maailmanennätyksen klassisessa penkkipunnerruksessa.

Kaksi naista pääsi palomieskoulutukseen – edellinen valmistui vuosikymmen sitten

Naisia hakee vuosittain palomieskoulutukseen, mutta yleensä tie katkeaa tiukkaan kuntotestiin. Näin kävi tänäkin vuonna Kuopiossa, mutta Helsingissä Sanna Elonen ja Suvi Suojalehto läpäisivät testit. Kolmannella naishakijalla opiskelupaikka jäi yhden penkkipunnerruksen päähän.

Yli 300 kiloa ei tunnu missään! Suomalainen voimamies penkkasi uuden ennätyksen

Fredrik Smulter nosti uuden ennätyksensä klassisessa voimanostossa.

Smulter täräytti maailmanennätyksen!

Penkkipunnerruksen maailmanmestaruuden jo kolme kertaa aiemmin voittanut Fredrik Smulter otti nimiinsä maailmanennätyksen ja mestaruuden. Suomi sai yli 120 kilon sarjassa kaksi MM-mitalia.

Maailman vahvin nainen ME:hen - penkkipunnerruksessa 235 kiloa!

Sandra Lönn on tehnyt penkkipunneruksen uudet ME-lukemat lajn MM-kilpailuissa Ruotsissa.

Nouseeko penkistä uusi maailmanennätys viikonloppuna, Smulter?

Penkkipunnerruksen maailmanmestaruuden kolme kertaa voittanut maalahtelainen Fredrik Smulter lähtee tavoittelemaan uutta maailmanennätystä Ruotsin Sundsvallissa järjestettäviin MM-kisoihin. "Maalahden häräksi" kutsuttu voimamies uskoo 400 kilon ennätyksen rikkoutuvan lauantaina.

Smulter oli lähellä uutta penkkipunnerruksen ennätystä - katso video!

Fredrik Smulter voitti sunnuntaina penkkipunnerruksen raskaansarjan SM-kultaa tuloksella 382,5 kiloa. Uusi epävirallinen maailmanennätys 401 kiloa ei vielä onnistunut. Yle Urheilu tapasi ennen SM-kisoja Smulterin, joka nosti ensimmäisenä urheilukilpailussa penkistä 400 kiloa.

Smulter iloitsee: Dopingpuheet ovat loppuneet

Fredrik Smulter on iloinen siitä, että ihmisten suhtautuminen voima- ja painonnostoon on parantunut. Aina kaikki ei kuitenkaan ole ollut hyvin.

Suomalainen KHL-pelaaja lyö yli 150-kiloisen voimamiehen syömisessä – ”Hän on maailman paras”

Maailman paras voimanostaja syö keskimäärin joka toinen tunti jotain, mikä tekee noin 5 000 kaloria päivässä.

Huippu-urheilija ei halua eduskuntaan - ”En ole kukkahattutäti”

Fredrik Smulter sanoo, että hänen arvonsa eivät sovi Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen arvoihin valtakunnallisessa politiikassa.

Suomalaisen maailmanmestarin piinaavat päivät - ”Luulin koko ajan, että kuolen”

Ensimmäisen MM-kullan voittotaistelu ja vaimon sairastuminen aiheuttivat voimanostaja Fredrik Smulterille stressiä kuutisen vuotta sitten.

Suomalainen huippu-urheilija joutui tukalaan tilanteeseen heikossa hapessa – huusi äitinsä apuun

Fredrik Smulter innostui penkkipunnerruksesta nuorena niin paljon, että hänellä oli punnerruspenkki omassa huoneessaan.

151-kiloinen suomalaistähti uhkuu taistelutahtoa – vapise ruotsalainen!

Fredrik Smulter tavoittelee paikkaa penkkipunnerruksen MM-kisoihin tänä viikonloppuna Tammisaaressa. Maalahtelainen on yli 120-kiloisten hallitseva maailmanmestari.

Stuntti-Samin jykevälle olemukselle on kysyntää elokuvissa ja teeveessä

Penkkipunnerruksen huippunimi ja voimailun ystävä Etelä-Hämeestä Janakkalasta löysi tiensä elokuva- ja tv-maailmaan Duudsonien kautta. Oppimismielessä Sami Huhtalalle kelpaavat työtehtäviksi kaikenlaiset tuotannot mainoksista pitkiin elokuviin.

Lihakset lämpimiksi ennen lumitöitä – katso miten paljon kolallinen lunta oikeasti painaa

Lihasvammat saattavat olla myös valmistautumattoman lumitöiden tekijän riesana. Kuntosaliammattilainen Juha Parkkinen kehottaa tuottamaan voimaa kolaukseen jaloista saakka. Me testasimme, miten paljon kolallinen nuoskalunta painaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle