Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tapio Salmi tajusi Mynämäen lukiossa 1970-luvulla, ettei opiskelu kiinnosta – nyt hän maskeeraa maailmantähtiä ja valitsee Oscar-voittajia

Salmen tuolissa ovat istuneet muiden muassa Helen Mirren, Keira Knightley ja Brad Pitt. Silti emme tiedä hänestä juuri mitään.

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Maailmojen sota

Kirja vs. Leffa: Maailmojen sota, kirja vai leffa?

Fantômas – jännityssarja ajalta ennen televisiota

Mestaririkollinen seikkailee elokuvaklassikossa.

Oscareita jaossa! Katso palkitut ja häviäjät tästä

Seuraamme palkintojenjakoa hetki hetkeltä

Lahjapaketti: Jouluelokuvia

Joulupäivänä E.T., kaksi vanhaa jouluklassikkoa ja Chaplinia

Steven Spielberg Ylen haastattelussa: Iso kiltti jätti toi takaisin lapsuuteni

Iso kiltti jätti -elokuva on mestariohjaajan paluu lastenelokuvien maailmaan. E.T:n ja Indiana Jonesien ohjaaja myöntää Yle Uutisten haastattelussa tehneensä myös huonoja elokuvia. Hän ei kerro, mitä ne ovat, mutta kertoo, mitä ne ovat opettaneet.

Päivän uutistärpit: Koska metrolla pääsee Espooseen, kuka seuraa Cameronia?

Tänään saadaan lisätietoa Länsimetron aikataulusta. Britannian konservatiivipuolueen johtajan tehtävästä kiinnostuneiden nimet julkaistaan. Mikkelissä järjestetään Päämajasymposium kahdeksatta kertaa, ja Ruotsissa Ikea avaa ensimmäisen museonsa.

Pääosassa lapset: E.T. sekä Elokuvan ja lasten tarina Teemalauantaissa 26.3.

Steven Spilebergin elokuva ja Mark Cousinsin dokumentti.

Lapset pääosassa Teeman elokuvakeväässä

Parhaita lapsikuvauksia Chaplinista Moonrise Kingdomiin.

Indiana Jones palaa viidennessä elokuvassa

Harrison Ford näyttelee jälleen pääosan ja elokuvan ohjaa Steven Spielberg. Elokuva julkaistaan vuonna 2019.

Hollywoodin sotahullu anarkisti: John Milius ja Villit vuodet Teemalauantaissa 12.3.

Ilta on omistettu macho-zen-anarkisti John Miliusille.

Historian 19 säväyttävintä elokuvaefektiä - kerro oma suosikkisi!

Miten elokuvan efektit kehittyivät runsaassa 100 vuodessa

Robin Williams aloitti uransa imitoimalla mummoaan

Vuosien mittaan Williams hauskuutti niin suurta yleisöä kuin työtovereitaankin. Ratsastusonnettomuudessa halvaantunut näyttelijä Christopher Reeve kertoi ymmärtäneensä pystyvänsä jatkamaan elämäänsä Williamsin ilmestyttyä sairaalaan lääkäriksi pukeutuneena.

Luuliko kukaan oikeasti Spielbergin tappaneen dinosauruksen? – Sarkasmi on vaikeaa somessa

Viestinnän tutkija Mikko Villi ja himotwiittaajana tunnettu Tuomas Enbuske pohtivat, miksi sarkasmia on välillä niin vaikea ymmärtää sosiaalisessa mediassa.

Dinosauruksen surmannut elokuvalegenda nostatti raivoa Facebookissa

Nettivitsinä julkaistu kuva amerikkalaisesta elokuvaohjaajasta Steven Spielbergistä poseeraamassa "tappamansa" dinosauruksen kanssa on nostanut vastalausemyrskyn Facebookissa, kertoo amerikkalaislehti Washington Post.

Tieteiskirjailija Richard Matheson on kuollut

Olen legenda -kirjan kirjoittaja ja Steven Spielbergiä sekä Stephen Kingiäkin inspiroinut Richard Matheson on menehtynyt 87-vuotiaana. Mathesonin oli tarkoitus vastaanottaa keskiviikkona tunnustuspalkinto urastaan.

Pitäisikö elokuvista saada maksaa nähtävän filmin mukaan?

Elokuvateollisuus on kriisissä ja lähivuosina se tulee muuttamaan radikaalisti muotoaan. Näin arvelevat huippuohjaajat Steven Spielberg ja George Lucas Time-lehden mukaan.

Cannesin elokuvajuhlilla kohtaavat Kultahattu ja Bollywood

Parhaasta elokuvasta päättävää raatia johtaa Steven Spielberg. Cannesin elokuvajuhlat avaa Baz Luhrmannin Kultahattu.

Jurassic Park 3D - kolmiulotteiset dinot entistäkin pelottavampia

Ilmestyessään teattereihin vuonna 1993 Jurassic Park oli ensimmäisiä, digitaalisia efektejä hyödyntäneitä elokuvia. Dinosaurukset eivät koskaan olleet näyttäneet niin aidoilta ja nyt, elokuvan uusintakierroksella, ne nähdään lisäksi kolmiulotteisina.

Skyfall palkittiin parhaana brittielokuvana

"Britannian Oscareina" pidetyt Bafta-palkinnot jaetaan sunnuntai-iltana Lontoossa. Eniten ehdokkuuksia on kerännyt Steven Spielbergin Lincoln, joka kilvoittelee muun muassa parhaan elokuvan palkinnosta.

Lincoln on komeaa katsottavaa

Steven Spielbergin ohjaama Lincoln on meillä kahden viikon sisään jo toinen teattereihin saapuva orjuutta Yhdysvalloissa käsittelevä elokuva. Se ensimmäinen oli tietenkin Quentin Tarantinon huikean viihdyttävä länkkäri, Django Unchained. Tämä Spielbergin versio aiheesta on, kuten juonikuviosta voi jo päätellä, Tarantinon elokuvaa huomattavasti hartaampi ja asiaan kunnioittavammin suhtautuva.

Spielbergin Lincoln kahmi eniten Golden Globe -ehdokkuuksia

Tänäkin vuonna ehdokkaiden joukossa oli paljon tunnettuja ohjaajia sekä näyttelijöitä. Kultaiset maapallot jaetaan kuukauden kuluttua.

E.T:n ja Alienin isä on poissa

Carlo Rambaldi suunnitteli myös jättiläisgorilla King Kongin vuonna 1976 valmistuneeseen kulttielokuvan uudelleenfilmatisointiin.

Renny Harlinin piti ohjata ensimmäinen Tintti-elokuva

Renny Harlinin oli tarkoitus ohjata ensimmäinen Tintti-elokuva tuottaja Steven Spielbergin kanssa 1980-luvun lopulla. Harlin kertoi Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelmassa, että elokuvaprojekti kuitenkin kaatui Tintin luojan perikunnan vastustukseen.

Hollywood kamppailee 3D-teknologian suuntaamispaineissa

Kaksi vuotta suursuosion saaneen 3D-elokuva Avatarin jälkeen Hollywoodissa ollaan yhä epätietoisia siitä, miten 3D-tekniikkaa pitäisi elokuvateollisuudessa hyödyntää. Tekniikan uutuusviehätys on jo kaikonnut elokuvissakävijöiden keskuudessa, eivätkä epämiellyttävät 3D-lasit enää innosta.

Tintti-elokuva sai ensi-iltansa kotimaassaan Belgiassa

Steven Spielbergin ohjaaman Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus -elokuvan ensi-iltaa juhlittiin lauantaina Brysselissä Belgiassa, Tintin kotimaassa. Belgialainen Georges Remi, paremmin tunnettu taiteilijanimeltään Hergé, julkaisi ensimmäisen Tintti-sarjakuvan 1929.

Paul on kaksimielisiä vitsejä laukova avaruusjuntti

Ohjaus: Greg Mottola Alkuperämaa: Yhdysvallat, Iso-Britannia 2011 Pääosissa: Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen, Sigourney Weaver, Jane Lynch, Kristen Wiig, Jason Bateman K-13

Schindlerin listan konekirjoittaja kuollut

Oskar Schindlerin listan puhtaaksi kirjoittanut mies on kuollut Saksassa. Mietek Pemper kirjoitti puhtaaksi elokuvastakin kuuluisan Schindlerin listan, jonka perusteella 1 200 juutalaista pelastui natsien joukkotuholta.

Wikileaksista tehdään elokuva

Internetissä toimivasta Wikileaks-paljastussivustosta tehdään elokuva. Elokuvatuotantoyhtiö DreamWorks on ostanut Wikileaksistä kertovan kirjan elokuvaoikeudet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle