Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yhdysvallat leikkaa miljardilla avustustaan Afganistanille – syynä maan poliittinen umpikuja

Koronavirus hidastaa talibanien kanssa sovittua vetäytymistä.

Qatarin saarron syyt ja seuraukset

Qatarin saarron syyt ja seuraukset

Naton Isaf-operaatio päätökseen Afganistanissa

Isaf-operaatio korvataan Naton koulutus- ja tukiohjelmalla vuoden vaihtuessa. Afganistanissa pysyy yli 13 000 ulkomaalaista sotilasta. Isaf-operaatioon osallistui vuosien mittaan lähes 2 000 suomalaista.

David Cameron saapui yllättäen Afganistaniin

Britannian pääministeristä tuli ensimmäinen maailman johtaja, jonka kanssa vasta presidenttinä aloittanut Ashraf Ghani keskustelee.

Afganistan sai uuden presidentin

Ashraf Ghani vannoi maanantaina presidentin virkavalan. Hänet presidentinvaaleissa haastanut Abdullah Abdullah otti hoitaakseen pääministerin virkaa vastaavat tehtävät.

Tutkija: Vallanjako Afganistanissa oli oikea ratkaisu

Entinen Suomen Afganistanin-suurlähettiläs Pauli Järvenpää uskoo, että presidenttiehdokkaiden sopu vallanjaosta saattaa olla hyvin kestävä ratkaisu.

Afganistanissa viimein sopu päämiesten vallanjaosta – maa saa uuden presidentin

Afganistanin uudeksi presidentiksi nousee Ashraf Ghani. Pääministerin virkaa vastaavia tehtäviä alkaa hoitaa hänelle epäselvissä vaaleissa hävinnyt Abdullah Abdullah.

Fogh Rasmussen: Nato tukee Afganistania ja Ukrainaa

Walesissa pidettävän Naton huippukokouksen ensimmäisen päivän aiheena oli Afganistan. Myös Ukrainan tilannetta käsiteltiin.

Afganistanin presidentinvaalien tarkistuslaskenta venyy

Vaalien toinen kierros pidettiin jo kesäkuussa. Uuden presidentin piti alun perin aloittaa virassaan jo tämän kuun alussa.

Afganistanin vaalisoppa sakeni jälleen – Abdullah Abdullah vetäytyi ääntenlaskennasta

Entinen ulkoministeri lupasi aiemmin kunnioittaa uudelleenlaskun tulosta, mutta näyttää nyt vetäytyvän sopimuksesta.

Afganistanin poliittinen kärhämä leimahtamassa uudelleen

Heinäkuussa kumpikin pääehdokas sitoutui kunnioittamaan äänten uudelleenlaskennan tulosta. Nyt entinen ulkoministeri Abdullah Abdullah uhkaa vetäytyä sopimuksesta.

Afganistanin presidentinvaalien äänet lasketaan uudestaan

Molemmat presidenttiehdokkaat ovat sitoutuneet kunnioittamaan uudelleenlaskennan tulosta.

Yhdysvallat varoittaa Afganistania mahdollisen vallankaappauksen seurauksista

Tuhansien äänestyspaikkojen vaalivilppiepäilykset tutkitaan ennen virallisen vaalituloksen antamista.

Afganistanissa tänään presidentinvaalien toinen kierros

Vaikka äänestys kestää vain yhden päivän, ääntenlaskenta vie pitkään.

Afganistanissa pommi-isku presidentinvaalien kärkiehdokasta vastaan

Ainakin neljä ihmistä kuoli, mutta presidenttiehdokas Abdullah Abdullah säästyi vammoilta, uutistoimisto AFP kertoo.

Afganistanin uusi presidentti Abdullah tai Ghani

Vaalikomissio vahvisti torstaina, että he voittivat presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen huhtikuussa. Toinen kierros järjestetään 14. kesäkuuta.

Afganistanin presidentinvaalien toinen kierros varmistui

Uusi äänestyskierros järjestetään kesäkuun alussa.

Afganistanin presidentivaaleissa tarvittaneen toinen kierros

Runsaat 15 prosenttia äänistä on laskematta, mutta ne eivät nostane kenenkään äänisaalista yli 50 prosenttiin.

Afganistan lykkää vaalituloksen julkistamista – "haluamme varmistaa, ettei vilppiä ole käytetty"

Huhtikuun alussa järjestettyjen presidentinvaalien tulokset oli määrä julkaista torstaina. Nyt ne luvataan kertoa aikaisintaan lauantaina.

Taliban uhkaa iskeä presidentinvaaleja vastaan

Afganistanin presidentinvaalit pidetään 5. huhtikuuta.

Yli puolet presidenttiehdokkaista hylättiin Afganistanissa

16 huhtikuun vaaleihin ehdolle pyrkinyttä hylättiin. Jäljelle jäi kymmenen ehdokasta, joiden joukossa ovat kaikki nimekkäimmät poliitikot.

Afganistanin farssivaalien taustahahmoille lopputilit

Afganistanin vaalilautakunnan johtaja ja kakkosmies jättävät työnsä. Miehet olivat vaalilautakunnan johdossa viime vuoden presidentinvaalien aikaan, jolloin vaalikoneistoa arvosteltiin kansainvälisestikin korruptoituneeksi ja vilpilliseksi.

Karzai vakuuttelee jälleen kitkevänsä korruption

Afganistanin presidentti Hamid Karzai vakuuttaa ryhtyvänsä tiukkoihin toimiin laajamittaisen korruption kitkemiseksi. Hän valitteli kuitenkin urakkaa valtaisaksi, sillä paikallisen lahjonnan lisäksi myös maahan virtaava ulkomainen raha aiheuttaa ongelmia.

Abdullah vetäytyi Afganistanin presidenttikilvasta

Afganistanin opposition presidenttiehdokas, entinen ulkoministeri Abdullah Abdullah on jättäytynyt pois presidentinvaalien toiselta kierrokselta. Afganistanin vaalikomissio sanoo, että toinen kierros voidaan järjestää vaikka ehdokkaita on vain yksi. Vaalipäivä on ensi viikon lauantai.

Clinton: Abdullah saa vetäytyä presidenttikilvasta

Afganistanissa opposition presidenttiehdokas Abdullah Abdullah uhkaa vetäytyä kilvasta, mikäli hänen vaatimuksiinsa ei lauantain aikana suostuta. Ehdokkaan luopuminen ei kuitenkaan vaikuttaisi mitenkään vaalin pätevyyteen, kommentoi Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton.

Ranska taivuttelee Karzaita toiselle äänestyskierrokselle

Diplomaatit etsivät tiiviisti ratkaisua Afganistanin presidentinvaalikiistaan. Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner on vieraillut Kabulissa ja tavannut sekä presidentti Hamid Karzain että hänen haastajansa Abdullah Abdullahin.

Afganistanin vaaleissa huomattava määrä vilppiä

Afganistanin presidentinvaaleissa tehtiin huomattava määrä vilppiä, YK:n Afganistan-ohjelmaa johtava Kai Eide sanoo. Hänen mukaansa vilppiä tapahtui etenkin maan rauhattomissa kaakkois- ja eteläosissa, mutta myös muualla.

Vaalikomissio: Karzai jatkokaudelle Afganistanissa

Alustavan vaalituloksen mukaan Hamid Karzai on voittanut jatkokauden Afganistanin presidentinvaaleissa. Maan vaalikomission mukaan Karzai sai yli 54 prosenttia äänistä, kun hänen ykköshaastajansa, entinen ulkoministeri Abdullah Abdullah, jäi vajaaseen 28 prosenttiin.

Karzai iloitsee osittaisesta tuloksessa

Afganistanin presidentti Hamid Karzai on tyytyväinen Afganistanin vaalien alustavaan tulokseen. Vaaleja valvovan komission mukaan Karzai on saanut 54 prosenttia tähän asti lasketuista äänistä. Riippumaton lautakunta on kuitenkin määrännyt tuloksen osin uudelleenlaskettavaksi

Presidentti Karzai johtaa Afganistanin tuloslaskentaa

Afganistanin osittaisten vaalitulosten mukaan Afganistanin presidentti on saanut 45,9 prosenttia äänistä. Toiseksi eniten ääniä on kerännyt Abdullah Abdullah, 33,3 prosenttia. Äänistä on laskettu 48 prosenttia.

Afganistanissa Karzai kasvattanut johtoaan

Afganistanissa istuva presidentti Hamid Karzai on kasvattanut johtoaan viime viikkoisten presidentinvaalien ääntenlaskennassa. Äänistä on laskettu 17 prosenttia ja Karzain ero kilpailija Abdullah Abdullahiin on kasvanut yli kymmeneen prosenttiyksikköön.

Afganistanin presidentinvaalien ensimmäiset tulokset tulivat

Ensimmäisiä virallisia tuloksia Afganistanin presidentinvaaleista on saatu tänään. Maan vaalilautakunta kertoo, että istuvan presidentin Hamid Karzain sekä tämän pahimman haastajan Abdullah Abdullahin äänet ovat lähes tasan, kun 10 prosenttia äänistä on laskettu.

Vaaliehdokas Abdullah: Meillä on todisteita laajasta vaalivilpistä

Afganistanin torstaisten presidentinvaalien ehdokas Abdullah Abdullah sanoo, että hänellä on todisteita laajasta vaalivilpistä. Presidentti Hamid Karzain haastaja järjesti aiheesta tiedotustilaisuuden sunnuntaina Kabulissa.

EU ylistää Afganistanin vaaleja

EU on ylistänyt Afganistanin viikolla pidettyjä vaaleja demokratian voitoksi. Samalla EU toivoo, että ääntenlaskenta hoidetaan avoimesti. EU:n vaalitarkkailijat pitävät vaaleja yleisesti rehellisinä, joskin joissain osissa maata esiintyi vilppiä.

Peacekeepers Bring Ballots to Dangerous Areas of Afghanistan

Finnish peacekeeping soldiers are working to secure elections in Afghanistan. The country is holding elections for the president and provincial councils on Thursday.

Afganistanin vaalikampanja päättyi räyhäkkäästi

Afganistanissa presidenttiehdokkaat ovat kampanjoineet kuumeisesti viimeisenä kampanjapäivänä ennen torstain vaaleja. Presidentti Hamid Karzai on ennakkosuosikki, mutta hänen ei uskota saavan tarpeeksi ääniä noustakseen presidentiksi jo ensimmäisen kierroksen perusteella.

Afganistanin vaalitaistelu huipentuu

Afganistanin vaalitaistelu on tänään kiivaimmillaan, sillä menossa on presidentinvaalien viimeinen kampanjointipäivä. Nykyinen presidentti Hamid Karzai on vaalien vahva ennakkosuosikki, mutta hänen ei uskota voittavan vielä ensimmäisellä kierroksella.

Karzai ennakkosuosikki Afganistanin vaaleissa

Afganistanin nykyisen presidentin Hamid Karzain ennakoidaan voittavan maan presidentin vaalit. Karzailla on mittausten mukaan kahdenkymmenen prosenttiyksikön etumatka varteenotettavimpaan vastaehdokkaaseensa.

Vaalikampanjointi alkaa Afganistanissa

Afganistanissa elokuussa pidettävien presidentinvaalien kampanjoiti alkaa virallisesti tänään tiistaina. Pääkaupunkiin Kabuliin ja läntiseen Heratin kaupunkiin on jo laitettu esille julisteita johtavista ehdokkaista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle