Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oopperan uudistajana tunnettu Harry Kupfer on kuollut

Kupferin ohjaustöitä esitettiin 2000-luvulla myös Kansallisoopperassa.

Nukketeatterinäyttelijä Juha Laukkanen oopperan ihmemaassa

Katso Juha Laukkasen oopperaesittelyt.

Tämän herran ohjauksessa naisten ei tarvitse kuolla, jotta miehet voisivat elää

Tanskalainen Kasper Holten taistelee oopperan naisvihamielistä perinnettä vastaan. Kansallisoopperassa nähdään hänen uusi tulkintansa Lentävästä hollantilaisesta. Osa katsojista vetää siitäkin herneet nenään.

Sopraano Miina-Liisa Värelän komea avaus

Suomalaissopraano debytoi Sentana Bremenissä.

"Lentävä hollantilainen" naisten sadan metrin nopeimmaksi

Nousukiidossa oleva Hollannin Dafne Schippers juoksi Euroopan mestaruuteen naisten 100 metrin loppukilpailussa. Katso finaali kuvaa klikkaamalla!

Risteilijä nousi pyörille – jättikuljetus valmiina lähtöön

Jos viikonloppuna Satakunnan maanteillä näkee suuren laivan, kannattaa uskoa silmiään. Kyseessä ei ole lentävä hollantilainen, vaan Tampereelle matkalla oleva sisävesialus Silver Sky.

Suosikkioopperoilla maksetaan uutta tuotantoa Savonlinnan Oopperajuhlilla

Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmistossa korostuu nykyisen johdon käsissä klassisen yleisölle tutun ohjelmiston asema. Kun julkisen rahoituksen osuus on pieni, on lipputulot turvattava suosikkiteoksilla. Kotimaisia uutuuksia ei nähdä joka vuosi.

Muulinpotku, Messin kynäilyt ja lentävä hollantilainen - katso MM-futiksen TOP5-maalit

Jalkapallon MM-kisoissa on viiden pelipäivän aikana nähty jo tukuttain komeita maaleja! Tässä kisatoimituksen valinnat TOP5-osumiksi.

Wagneriaanin juhlakevät

Säveltäjä Richard Wagnerin syntymästä tulee kuluneeksi 200 vuotta toukokuun 22. päivä. Oopperan nerona pidetty säveltäjä on juhlavuonnaan näkyvästi esillä. Suomalainen wagneriaani tietää jo mitä toukokuun aikana tekee.

Kymmenen tikkua lyö laudalta tietokonepelit

Aikuiset muistelevat kaiholla lapsuuden leikkejä. Tirppa, pallo kuopassa, rosvo ja poliisi. Perinneleikeissä ollaan hippasilla ja piiloudutaan.

Oopperaliput kiven alla

Oopperaklassikot ovat olleet yleisön suuressa suosiossa Savonlinnan Oopperajuhlilla. Aidan, Taikahuilun ja Lentävän hollantilaisen liput on myyty loppuun jokaisessa näytöksessä.

Venäläislaulajan esiintyminen Wagner-festivaalilla tyssäsi tatuointiin

Venäläinen bassobaritoni Jevgeni Nikitin ei esitä pääosaa Lentävässä hollantilaisessa Bayreuthin oopperajuhlilla. Laulajan mukaan hän ei ollut tietoinen siitä, millaisia tunteita hänen tatuoitu hakaristinsä voi herättää.

Rankkasade hiljensi Taikahuilun Savonlinnassa

Raju sadekuuro on kurittanut Savonlinnan Oopperajuhlien Taikahuilu-oopperan esitystä maanantai-iltana. Esitys päätettiin keskeyttää huonon kuuluvuuden vuoksi.

Klassikko-oopperat myyvät parhaiten

Savonlinnan oopperajuhlien lipunmyynti on edennyt odotetusti. Ohjelmiston klassikkonäytökset ovat myyneet parhaiten.

Savonlinnan oopperajuhlien harjoitukset ovat jo käynnissä

100-vuotisjuhliaan tänä vuonna viettävä oopperajuhla pyrkii monipuolisuuteen. Klassikkojen rinnalla nähdään kokeellisempaa tuotantoa. Yleisöä houkutellaan myös runsaalla oheisohjelmalla.

Konkaripäättäjä Ruola diggaa Turkua

Turkulainen kunnallisneuvos Pekka Ruola on kirjoittanut elämänvaiheistaan kirjan, jossa kunnallispolitiikka ja Turun kehitys limittyvät hänen omaan elämäänsä. Intohimona Turku -kirjan löytyy omakohtaista muistelua niin politiikan myrskyistä kuin oman elämän huippuhetkistäkin. Pekka Ruolan sanoma on, että vanhojen päättäjien on aika siirtyä syrjään. Nyt on nuorten vuoro.

Oopperalaulaja Matti Salminen Dalandiksi

Kesän 2012 Savonlinnan Oopperajuhlien 100-vuotisjuhlakauden ohjelmistoon on tehty muutos. Richard Wagnerin Lohengrin -oopperan tilalle ohjelmistoon tulee Oopperajuhlien suosituin Wagner-produktio Lentävä hollantilainen maailmankuulun bassolaulaja Matti Salmisen tähdittämänä.

Katharina Wagner ohjaa Tristanin ja Isolden vuonna 2015

Richard Wagnerin perustamat Bayreuthin oopperajuhlat on julkistanut tulevien vuosien ohjelmistoaan. Suurinta kohua on herättänyt säveltäjän kolmannen polven perillisen Katharina Wagnerin nimittäminen Tristan ja Isolde -oopperan ohjaajaksi.

Jälleen sairastuminen Savonlinnan Oopperajuhlilla

Savonlinnan Oopperajuhlilla tarvitaan jälleen sijaista sairastapauksen vuoksi. Basso Mika Kares ei kykene laulamaan Ramfisin roolia Aidan perjantaisessa esityksessä. Hänen tilallaan esiintyy Jaakko Ryhänen.

Savonlinnan Oopperajuhlien liput käyneet kaupaksi

Savonlinnan Oopperajuhlien liput ovat käyneet hyvin kaupaksi. Maanantaiaamuun mennessä juhlille on myyty runsaat 58 000 pääsylippua.

Savonlinnan Lentävän hollantilaisen Senta sairastui

Savonlinnan Oopperajuhlien Lentävään hollantilaiseen tulee solistimuutos yhdysvaltalaisen sopraanon Susan Fosterin sairastumisen takia.

Kesätapahtumien suosiossa isoja eroja

Suomalaisten kesätapahtumien yleisömäärät pysyivät tänä suunnilleen ennallaan viime vuoteen verrattuna, kertoo Finland Festivals -yhdistys. Tapahtumien keskinäiset erot olivat kuitenkin huomattavia.

Turun kulttuuritoiminta panee suunsa säkkiä myöten

Tiukka taloustilanne ajaa Turun kulttuuritoimen vähentämään tarjontaansa. Supistukset koskevat lähinnä kaupunginteatteria ja maakuntamuseota, jotka tuottivat yhdessä kaupunginorkesterin kanssa viime vuonna eniten tappiota.

Kulttuuripääkaupungiksi haluava Turku tarpoo talouspulmissa

Turussa on järjestetty näyttäviä kulttuuritapahtumia, ja kaupunki hakee vuoden 2011 kulttuuripääkaupungin asemaa. Suuret kulttuuripanostukset keräävät kansainvälistäkin huomiota, mutta käyvät samalla kalliiksi. Viime vuosina Turku onkin kompastellut rahavaikeuksista toisiin.

Lentävä Hollantilainen teki tappiota

Elokuussa esitetystä Lentävä hollantilainen -oopperasta koitui Turun kaupungille reilun 100 000 euron tappio. Tappio johtuu siitä, että esityksen pääsponsorit vetäytyivät hankkeesta.

Turun Lentävä hollantilainen yleisömenestys

Noin 17 500 katsojaa näki Lentävän hollantilainen -oopperan esityksen Turun Aurajoen partaalla. Kaikki kolme näytäntöä olivat loppuunmyytyjä, ja lipputuloja kertyi noin miljoona euroa. Yleisö sai seurata myös kahta oopperan harjoitusta. Järjestäjiä ilahduttaa etenkin se, että kaksi kolmasosaa lipunostajista oli yksityisiä.

Suomen Joutsen oopperakuntoon Aurajoessa

Turun Aurajoen rannalla on siirretty historialliset Suomen Joutsen ja Sigyn -laivat väliaikaisesti uuteen paikkaan. Laivat toimivat Lentävä hollantilainen -oopperan lavasteina.

Turun Lentävällä hollantilaisella rahoituspulmia

Turussa esitettävän Lentävä hollantilainen -oopperan rahoitustilanne on epäselvä. Richard Wagnerin oopperaa on tarkoitus esittää kesällä Aurajoen rannassa.

Turkuun Suomen suurin ooppera

Turkuun Aurajoen rantaan nousee elokuussa Suomen suurin ooppera. Wagnerin Lentävä hollantilainen esitetään ensimmäisen kerran kahden laivan kannella. Laivaoopperan massiiviset ja poikkeuksellisen haastavat järjestelyt vaativat usean sadan ihmisen työpanoksen.