Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Al-Holin leiriltä lasten kanssa noudettu nainen sai Norjassa syytteen osallistumisesta Isisin toimintaan

Lisäksi 16-vuotias syyrialaispoika vangittiin Norjassa perjantaina terroritekojen valmistelusta epäiltynä.

Norjan parlamenttiin on tehty laajamittainen kyberhyökkäys

Joidenkin kansanedustajien ja Suurkäräjien työntekijöiden sähköposteihin on murtauduttu.

Norja karkottaa venäläisdiplomaatin vakoilujupakan johdosta

Diplomaatti oli tavannut salaisuuksien luovuttamisesta epäiltyä norjalaismiestä.

VG: Norjan islamistit perustivat katupartion vastineeksi Soldiers of Odinille – tunnuksena Isisin lippu

Norjalaislehden mukaan islamistipartion taustalla vaikuttaa salafistijärjestö Profetens Ummah.

Norjassa turvapaikanhakijoilta löytynyt Isisin lippuja ja kuvia irtileikatuista päistä

Norjan turvallisuuspoliisi on lokakuusta lähtien tarkastanut turvapaikanhakijoiden kännyköistä ja tietokoneilta löytyviä tiedostoja. Turvapaikkayksikön johtajan mukaan hälyttävät löydöt eivät välttämättä kerro terroristikytköksistä, vaan niille voi olla monia selityksiä.

Venäjä vakoilee hanakasti Pohjoismaita

Suomen, Ruotsin ja Norjan turvallisuuspoliisit arvioivat Venäjän valtion harjoittaman tiedustelun olevan runsasta ja kasvussa. Suomen suojelupoliisi nimesi Venäjän vakoiluvaltioksi ensimmäistä kertaa historiassaan tänä vuonna. Norjassa ja Ruotsissa Venäjän tiedustelijoista on varoitettu jo pitkään.

Supo on Pohjoismaiden turvallisuusviranomaisista selvästi pienin

Suojelupoliisin vuoden 2014 budjetti on noin 19 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä vuoden alussa 235.

Norjan TV 2: Ainakin viisi norjalaisnaista vankina Syyriassa

Kanavan mukaan osa naisista on raskaana. Puolitoista vuotta Syyriassa olleen nuoren naisen isä kertoi kanavalle, että hänen tyttärensä on Isis-taistelijoiden hallussa.

Dagbladet: Norjan terroriuhkan takana ääri-islamistinen ISIS

Norjalaislehti Dagbladet kertoo tietävänsä neljän Norjaan pyrkineen terroristin henkilöllisyyden. Norja kertoi heinäkuussa, että maahan kohdistuu välitön terrori-iskun vaara.

Norja perui välittömän terrori-iskun uhan

Yleinen uhkataso Norjassa säilyy kuitenkin edelleen korkeana.

Norja saattaa kieltää ulkomaille sotimaan lähtemisen

Terroriuhka Norjassa on laskenut, mutta viime päivien tilanne saattaa siivittää läpi lain, jolla ehkäistäisiin sotaan lähtö ulkomaille.

Norjalaislehti: Poliisi tietää terroriuhan takana olevien henkilöllisyyden

Ei ole varmaa, aikooko ryhmä todella toteuttaa terrori-iskun Norjassa, kirjoittaa Verdens Gang -lehti.

Norjan turvallisuuspoliisi: Terroriuhka on laskenut jonkin verran

Turvallisuuspoliisin mukaan viime päivien aikana on saatu paljon uutta tietoa Norjaan kohdistuvasta terroriuhasta.

Norjan passivaatimus ei koskekaan suomalaisia

EU-kansalaisiin kohdistuva passivaatimus on voimassa ensi maanantaihin eli 28. heinäkuuta saakka, mutta aiemmista tiedoista poiketen se ei koskekaan Pohjoismaiden kansalaisia.

Hermot pinnalla Norjassa: Jalkapallovalmentaja vitsaili pommista – poistettiin lentokentältä

Norjan turvallisuuspoliisi ja poliisi ovat korottaneet valmiustilaansa mahdollisen terrori-iskun pelossa. Ruotsalainen jalkapallovalmentaja vitsaili Oslon lentoasemalla pommista ja sai poistua asemalta lähes saman tien. Toinen lentomatkustaja poistettiin koneesta hermostuneen kanssamatkustajan, ulkomaalaisen taustan ja tatuointien vuoksi.

Poliisi: Terrori-iskua suunnitelleet lähteneet Syyriasta kohti Norjaa

Poliisi työskentelee parhaillaan sen selvittämiseksi, onko ryhmä lähtenyt Syyriasta Norjaan tai ovatko henkilöt mahdollisesti jo tulleet Norjaan.

Asiantuntija: Norjan terroriuhka on vakava

Norjan terroriuhkaa pidetään vakavana, mutta maanpuolustuskorkeakoulun opettaja, kapteeni Antti Paronen arvioi, ettei Suomi ole iskulistan kärjessä.

Norja valmistautuu terrori-iskun varalta – Oslon kuninkaanlinna ja kaupungintalo suljettu

Norjan turvallisuuspoliisi kertoi aamupäivällä, että Norjaan kohdistuu välitön terrori-iskun vaara. Valmiustasoa on nostettu Oslossa ja muissa suurissa kaupungeissa.

Supo: Norjan tilanteesta ei uhkaa Suomelle

Suojelupoliisi on ollut yhteydessä norjalaisviranomaisiin Norjassa julkitulleeseen terrori-iskun uhkaan liittyen.

"Norjassa välitön terrori-iskun uhka" – vaikuttaa myös Suomen rajan valvontaan

Norjan turvallisuuspoliisi kertoo, että syyrialaiseen ryhmittymään kytkeytyvillä henkilöillä on suunnitelma iskun tekemiseksi. Tiedossa ei ole, mihin uhka kohdistuu. Vartiointia tehostetaan myös Suomen-vastaisella rajalla.

Norjan turvallisuuspoliisi varoittaa Venäjän vakoilusta

Norjan turvallisuuspoliisi PST varoittaa Venäjän tiedusteluelinten öljy- ja kaasualaan kohdentamasta vakoilusta. Syynä on Ukrainan kriisi. Suomen Suojelupoliisin mukaan Suomeen kohdistuvassa vakoilussa ei ole viime aikoina tapahtunut muutoksia.

Al-Shabaab: Viimeisin itsemurhapommittajamme oli Norjan kansalainen

Itsemurhapommittaja räjäytti tiistaina autopommin armeijan sotilaita majoittaneen hotellin edessä Buulo Burden kaupungissa. Islamistisen al-Shabaab-liikkeen mukaan iskun tehnyt mies oli Norjan kansalainen.

Norjan turvallisuuspoliisi: Yritimme estää ostoskeskusiskijäksi epäiltyä liittymästä islamisteihin

PST:n johtajan Benedicte Bjørnlandin mukaan yritykset vaikuttaa Norjassa asuneeseen somalimieheen epäonnistuivat.

Norjan poliisi tutkii norjalaisen osallisuutta Kenian ostoskeskusiskussa

Norjan turvallisuuspoliisi sanoo saaneensa tietoja, joiden mukaan Westgaten iskua suunnittelemassa ja toteuttamassa olisi ollut mukana somalialaistaustainen norjalainen.

Tutkija: Breivik olisi voitu pysäyttää

Ruotsalaisasiantuntija syyttää viranomaisten keskittyneen muslimiliikkeistä nousseisiin uhkiin. Breivikin nimi oli viranomaisten tiedossa, mutta hänen tekemisiinsä ei puututtu.

Norjan suojelupoliisi: Breivikin pysäyttäminen käytännössä mahdotonta

Norjan suojelupoliisilla ei ollut käytännössä minkäänlaisia mahdollisuuksia pysäyttää joukkosurmaaja Anders Behring Breivikiä, sanoo suojelupoliisin päällikkö. Roger Bergin mukaan työn teki mahdottomaksi se, että Breivik toimi yksin eikä ollut poliisille entuudestaan tuttu.

Pakistan sanoo pidättäneensä skandinaavisia vakoojia

Pakistan sanoo pidättäneensä useita skandinaaveja vakoilusta epäiltynä. Pakistanin sisäministeri Rehman Malik kertoi asiasta Pakistanin senaatille perjantaina, kertoo Pakistan Today.

Norjan suojelupoliisin johtaja eroaa agenttipaljastuksen takia

Norjan sisäisestä suojelusta vastaavan poliisiviranomaisen PST:n johtaja Janne Kristiansen on hakenut eroa tehtävästään. Kristiansen jättää Suomen suojelupoliisia vastaavan yksikön johtotehtävät kerrottuaan julkisesti, että Norjalla on tiedusteluagentteja Pakistanissa.

Norjan suojelupoliisin johto pyytää anteeksi

Norjan suojelupoliisin johtaja pyysi perjantaina julkisesti anteeksi aikaisempia harhaanjohtavia puheitaan joukkosurmaaja Anders Behring Breivikistä. Suojelupoliisia on kritisoitu siitä, että Breivik pystyi veritekoihin vaikka oli jo ennen niitä päätynyt tarkkailulistalle.

Tanskalaispilapiirtäjää uhkailtiin jälleen

Norjassa on pidätetty 30-vuotias mies epäiltynä tanskalaisen pilapiirtäjän Kurt Westergaardin vastaisen attentaatin suunnittelusta. Ruotsin TV:n mukaan Muhammed-piirroksesta tunnettu Westergaard joutui pakenemaan Oslosta viikko sitten kun poliisi oli saanut tietää murhasuunnitelmista häntä vastaan. Asiasta kertoi ensin norjalaislehti Dagbladet.

Norjan poliisia varoitettiin Breivikistä jo maaliskuussa

Norjan suojelupoliisia varoitettiin Anders Behring Breivikistä jo maaliskuussa, kertovat norjalaiset tiedotusvälineet. Suojelupoliisi PST sai varoituksen kansainväliseltä terrorismin torjuntaan keskittyneeltä Global Shield -operaatiolta. PST ei kuitenkaan ryhtynyt selvittämää Breivikin toimia.

Professori: Breivikin kaltaiset ihmiset vaikea pysäyttää

Norjassa pohditaan, olisiko Oslon pommi-iskun ja Utøyan saaren murhat tunnustanut Anders Behring Breivik voitu havaita ja pysäyttää. Norjan poliisikorkeakoulun terrorismiasiantuntija Tore Bjørgo pitää Breivikin kaltaisen rikollisen havaitsemista ja pysäyttämistä vaikeana. Internetaika on myös vaikeuttanut äärioikeistolaisten radikaalien seurantaa.

Norjan turvallisuuspoliisi: Terrorin uhka ei ole kasvanut

Norjan turvallisuuspoliisin mukaan Norjassa ei ole syytä nostaa terrori-iskuihin varautumista nykyiseltä tasolta viime perjantain tapahtumien takia. Poliisin mukaan perjantain iskujen tekijä Anders Behring Breivik toimi ilmeisesti yksin.

Norjan suojelupoliisin päällikkö: Muita soluja ei ole löytynyt

Norjan suojelupoliisin päällikön mukaan Anders Behring Breivikin väittämiä muita soluja ei ole löytynyt. Janne Kristiansen kertoo BBC:lle, että mistään muista yhteyksistä ei ole löytynyt todisteita, vaikka asiaa on tutkittu äärimmäisellä huolellisuudella.

Breivik oli Norjan suojelupoliisin listalla

Norjan joukkosurmista epäilty Anders Behring Breivik oli aiemmin tänä vuonna päätynyt Norjan suojelupoliisin listalle, kertoo yleisradioyhtiö NRK. Suojelupoliisi oli saanut Interpolin kautta tiedon norjalaisesta, joka oli ostanut ulkomailta kemikaaleja.

Norjalaisasiantuntijat: Todennäköisesti islamilaista terrorismia

Norjalaiset terrorismiasiantuntijat uskovat iskun takana olleen ääri-islamistit. Poliisi on vahvistanut, että kyseessä oli pommi. Pommi oli luultavimmin sijoitettu autoon.

Gaddafin ukrainalaishoitaja hakee turvapaikkaa Norjasta

Libyan Muammar Gaddafin henkilökohtaisena sairaanhoitajana toiminut ukrainalaisnainen hakee turvapaikkaa Norjasta, kertoo Norjan turvallisuuspoliisi. Nainen on parhaillaan Norjassa ja on jättänyt maahanmuuttoviranomaisille turvapaikkahakemuksen.

Norjalaisepäiltyjen kohteena ehkä öljyteollisuus

Norjassa arvellaan, että öljyteollisuus on voinut olla ainakin yksi eilen pidätettyjen kolmen terroristiepäillyn kohde. Uzbekistanilainen pidätetty oli hakenut opiskelijaksi öljynporauskurssille vuosina 2007 ja 2009. Norjan opetusviranomaisen mukaan epäilty oli käyttänyt hakemuksissaan aikaisempaa nimeään. Pidätetyllä uzbekilla on nykyisin norjalainen nimi.

Taksikuskit protestoivat Oslossa Muhammed-pilakuvia vastaan

Oslossa lähes tuhat muslimitaksinkuljettajaa on järjestänyt yöllä protestin vastalauseena sille, että norjalaislehti Dagbladet julkaisi profeetta Muhammedia esittävän pilakuvan.

Ruotsissa ja Norjassa pidätettiin terrorismiepäiltyjä

Ruotsissa ja Norjassa on pidätetty useita ihmisiä epäiltynä terrorismin rahoittamisesta.

Norjan turvallisuuspoliisi varoittaa ääri-islamilaisen terrorismin uhasta

Norjan turvallisuuspoliisi varoittaa lisääntyneestä ääri-islamilaisten radikaalien terrori-iskujen uhasta.