Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kevin Mayer lähikuvassa.

Hurjan ME:n 10-ottelussa tehnyt Mayer olisi voittanut sarjallaan Kalevan kisoissa neljä mitalia

Selvitimme, miten ranskalainen kymmenottelija Kevin Mayer olisi pärjännyt ME-sarjallaan yleisurheilun SM-kisoissa.

Frantz Kruger Kalevan kisoissa.

Kruger, 42, vei vielä kerran SM-kiekkokultaa

Frantz Kruger, 42, oli ykkönen Kalevan kisojen miesten kiekonheitossa.

Frantz Kruger Kalevan kisoissa.

41-vuotias Kruger palasi kuuden vuoden tauon jälkeen – SM-hopeaa 

Frantz Kruger osoitti sunnuntaina Oulun Kalevan kisoissa, että hänellä on vielä heittotaidot tallella.

Sanna Kämäräinen

Yllätysleikkaus heitti synkän varjon Kämäräisen olympiahaaveille – "Asiat muuttuvat joskus niin nopeasti, että sitä on vaikea käsittää"

Viime kesänä loistavasti heittänyt kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen on joutunut selkäleikkaukseen.

Sanna Kämäräinen

Suomalainen kiekonheittäjä pestasi valmentajakseen olympiamitalistin

Sanna Kämäräinen tavoittelee huipputasoa Frantz Krugerin opeilla.

Mikko Kyyrö.

Kyyrö pettyi: Pitäisi mennä enemmän

Mikko Kyyrö pääsi juhlimaan uransa kolmatta Suomen mestaruutta voitettuaan miesten kiekonheiton Turun Kalevan Kisoissa. Tunnelmat olivat silti kaksijakoiset, sillä MM-kisojen B-rajan (63,00) heittäminen jää nyt Lappeenrannan Eliittikisojen varaan.

Frantz Kruger.

Kruger: Olen Suomen leijona Afrikasta

Kiekonheittäjä Frantz Krugerin pitkä ura huippu-urheilijana tuli päätökseen lauantaina, kun hän kilpaili Suomen joukkueessa Ruotsi-maaottelussa. Kruger sijoittui päätöskilpailussaan toiseksi tuloksella 59,58.

Krugerille mestaruus viimeisissä Kalevan kisoissaan

Tähän kauteen kiekkouransa lopettava Frantz Kruger sai Kalevan kisa -urakkaansa kultaisen lopun ottamalla ylivoimaisen voiton Kajaanissa. Kruger oli kiekkofinalisteista ainoa, joka ylitti 60 metriä.

Viisikymppinen Hynni taas kerran kiekkofinaaliin

Kiekkokarsinnan viidenneksi parhaan tuloksen lauantaina Kajaanissa heittänyt, Viipurin Urheilijoiden 50-vuotias Pertti Hynni rynni jälleen kerran kiekon sunnuntaiseen finaaliin. Hynni on esiintynyt ensi kerran Suomen maajoukkueessa jo neljännesvuosisata sitten vuonna 1985.

Frantz Kruger Barcelonassa.

Kruger hyvästeli arvokisakentät "haavoittuneena"

Kiekonheittäjä Frantz Kruger kilpaili lauantaina viimeistä kertaa urallaan arvokisoissa. Suomalaisjätti on päättänyt lopettaa kilpauransa elokuun Kalevan kisojen ja Ruotsi-maaottelun jälkeen. Kruger lähti Barcelonan EM-karsintaan kovalla taisteluasenteella, mutta loppukilpailupaikka jäi kauas.

Frantz Kruger.

Krugerin arvokisaura päättyi EM-karsintaan

Frantz Krugerin mittava arvokisaura päättyi Barcelonan EM-kisojen karsintaan. Etelä-Afrikassa syntynyt vaasalainen heitti kiekkokarsinnan B-ryhmässä tuloksen 59,55 jääden parisen metriä finaalipaikasta.

Mikko Kyyrö Barcelonassa.

Kyyrö toivoi Krugerille hienoja jäähyväisiä

Kiekonheittäjä Mikko Kyyrö pystyi Barcelonan EM-kisojen karsintakilpailussa vain tulokseen 58,96, mikä ei riittänyt paikkaan loppukilpailussa. Pettymyksen keskellä Kyyrö kuitenkin toivoi, että Suomen toinen heittäjä, kilpa-areenat hyvästelevä Frantz Kruger, onnistuisi iltapäivän karsintaryhmässään.

Mikko Kyyrö.

Mikko Kyyrö joutui pettymään karsinnassa

Mikko Kyyrön karsintakilpailu Barcelonan EM-kisojen kiekkopaikalla ei mennyt putkeen. Kyyrö jäi A-karsintaryhmässä tulokseen 58,96, joka ei tule riittämään loppukilpailuun.

Keihäsmiehet valmistautuvat mitalijahtiin

Tero Pitkämäki ja Teemu Wirkkala aloittavat pohjalaisurheilijoista mitalijahdin Barcelonan EM-kisojen keihäsfinaalissa lauantai-iltana. Molemmat keihäsmiehet povaavat, että mitaliin vaaditaan vähintään 85 metrin heitto.

Teemu Wirkkala ja Tero Pitkämäki.

EM-kisoissa mielenkiintoinen suomalaispäivä

Yleisurheilun EM-kisojen toiseksi viimeinen päivä on suomalaisittain mielenkiintoinen. Aamupäivällä finaalipaikoista taistelevat mieskiekonheittäjämme ja miesten pikaviestijoukkue, illalla on ohjelmassa keihäsfinaali, jossa Teemu Wirkkala ja Tero Pitkämäki taistelevat EM-mitaleista.

Frantz Kruger Barcelonassa.

Kruger haluaa päättää uransa arvokkaasti

Kiekonheittäjä Frantz Krugerilla on erityinen lataus lauantaina heitettävään Barcelonan EM-kisojen karsintakilpailuun. Kruger on päättänyt lopettaa kansainvälisen kilpailu-uransa EM-kisojen ja Ruotsi-maaottelun jälkeen.

Kyyrö ja Kruger luottavaisina Barcelonaan

EM-kisalipun jo aiemmin lunastanut Mikko Kyyrö vei voiton Lappeenrannan kiekkokisassa, mutta iloinen uutinen oli kakkoseksi sijoittuneen Frantz Krugerin EM-kisarajan ylitys. Kruger uskoo, että EM-kisoissa finaalipaikka on kummankin osalta mahdollisuuksien rajoissa.

Kolme satasen juoksijaa rikkoi EM-rajan jo alkuerissä

Suomalaiset miespikajuoksijat järjestivät todellisen yllätyksen Lappeenrannan Eliittikisoissa, kun kolme juoksijaa alitti Barcelonan EM-rajan jo alkuerissä. Myös kiekkoringissä saatiin iloisia suomalaisuutisia, kun Frantz Kruger rikkoi EM-kisarajan.

Jonathan Åstrand.

Åstrand pinkoi komean uuden ennätyksensä

Närpiöläisen IF Kraftin Jonathan Åstrand juoksi Kristiinankaupungissa miesten 200 metrillä kauden kotimaisen kärkiajan 20,87. EM-rajan 21,00 kirkkaasti alittava aika syntyi aivan tyynessä säässä.

Kämäräinen rikkoi EM-kisarajan, Krugerilla epäonnea

Mikko Kyyrö ja Sanna Kämäräinen voittivat Kokemäellä kisatun Kiekkokarnevaalien A-kilpailun. Kyyrö sinkosi voittolukemikseen 61,51 ja Kämäräinen 56,19. Kämäräisen tulos rikkoi Barcelonan EM-kisarajan.

Kruger ja Kyyrö kiekon kaksoisvoittoon

Franz Kruger ja Mikko Kyyrö kävivät tiukan taiston miesten kiekonheiton voitosta. Kruger kukisti lopulta tuoreen Suomen mestarin yhdeksällä sentillä.

Mäkelä: Kokonaissaldo pahasti pettymyksen puolella

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jarmo Mäkelä sanoo Berliinin MM-kisoista käteen jääneiden kolmen pistesijan olevan selkeä pettymys, vaikka joukkueesta onnistujiakin löytyi. Keihäänheiton lajivalmentajalla Hannu Kankaalla on keihäsmiesten epäonnistumisesta huolimatta liiton luottamus.

Kiekkojätti Kruger ei masentunut viimeisestä sijasta

Kiekonheiton finaaliin niukasti yltänyt Frantz Kruger ei pystynyt venymään parhaimpaansa keskiviikon loppukilpailussa. Yliyrittäminen kostautui ja paras tulos oli vaisu 59,77. Kruger jäi finaalin viimeiseksi.

Frösen ja Kruger tulessa tänään

Frösen karsii pääsystä korkeushypyn finaaliin, Kruger heittää kiekkoa finaalissa

Keskiviikon suomalaiset: Frösén ja Kruger

Keskiviikkona yleisurheilun MM-kisojen suomalaisurheilijat ovat Oskari Frösén ja Frantz Kruger. Frösén kamppailee aamukilpailuissa pääsystä korkeushypyn finaaliin. Illalla Frantz Kruger on mukana kello 21.10 alkavassa miesten kiekon finaalissa.

Lehtimäen keskiviikon tärpit: Krugerilla vain voitettavaa

YLE Urheilun asiantuntija Mika Lehtimäki arvioi, että Frantz Krugerilla on vain voitettavaa keskiviikkoillan kiekonheiton MM-finaalissa. Muiksi huippuhetkiksi Kruger nostaa miesten 1 500 metrin ja naisten 100 metrin aitojen loppukilpailut.

Kruger sai lisää harmaita hiuksia

Frantz Kruger joutui jännittämään loppuun asti sitä, pääseekö hän kiekonheiton loppukilpailuun. Lopulta finaalipaikka irtosi viiden sentin erolla. Kruger ei ollut tyytyväinen finaalipaikan tuoneeseen heittoon, mutta finaalissa on uusi mahdollisuus tehdä hyviä suorituksia.

Kruger viimeisenä miehenä kiekkofinaaliin

Frantz Kruger selviytyi 12:ntena eli viimeisenä miehenä kiekonheiton finaaliin tuloksella 62,29 Berliinin MM-kisoissa. Krugerin finaalipaikka varmistui viiden sentin turvin. Pekingissä Kruger men finaaliin neljän sentin erolla.

Kruger avaa kisansa Berliinissä

Vaasalaistunut kiekonheittäjä Frantz Kruger on yksi tänään seurattava suomalaisurheilija Berliinin MM-kisoissa. Kiekon karsinnat alkavat klo 11 jälkeen.

Tiistain suomalaiset: Keskisalo, Grobler ja Kruger

Tiistaina Berliinin MM-kisoissa on kolmen suomalaisen kisapäivä. Hanna Grobler (korkeus) ja Frantz Kruger (kiekko) kamppailevat karsinnoissa aamukilpailuissa. Päivän jännittävin suomalaislaji, Jukka Keskisalon 3 000 metrin estefinaali alkaa kello 20.50.

Krugerin tulevaisuus pelissä Berliinissä

Etelä-Afrikassa syntynyt kiekkojätti Frantz Kruger kilpailee Berliinissä kolmansissa arvokisoissaan Suomen edustuspaidassa. Kruger sai pettyä Osakan MM-kisoissa ja Pekingin olympiakisoissa, joten nyt pelissä on koko urheilu-uran tulevaisuus.

Pohjalaisurheilijoilla vaisu avaus Berliinissä

Lauantaina alkaneissa kisoissa on esiintynyt tähän mennessä neljä pohjalaisurheilijaa. Yksikään heistä ei ole päässyt finaaleihin.

Kyyrö miettii uransa jatkoa

Mikko Kyyrö nappasi kiekonheiton SM-kultaa kolmen sentin erolla Frantz Krugerista. Vaikka mestaruus tyydyttikin keravalaista, ei hänen kasvoillaan liiemmin hymy kareillut.

Mikko Kyyrö pesi aneemisen Krugerin kiekossa

Mikko Kyyrö järjesti yllätyksen Espoon Kalevan kisojen kiekkoringissä voittamalla Berliinin MM-kisoihin valmistautuvan Frantz Krugerin. Kruger pääsi viimeisellään kolmen sentin päähän Kyyröstä mutta luottamusta hänen esityksensä ei tuottanut.

Kruger heitti kesän parhaansa, tekniikassa vielä puutteita

Suotuisat tuulet siivittivät kiekonheittäjät koviin tuloksiin Lappeenrannan Eliittikisoissa. Virolainen Aleksander Tammert vei voiton tuloksellaan 65,17, mutta hyvän vastuksen hänelle tarjosi Frantz Kruger, joka heitti kauden kotimaisen kärkituloksen 64,17.

Loikkanen yllätti Krugerin

Kokemäen kiekkokarnevaalit olivat yllätykselliset. Mika Loikkanen yllätti Suomen ennätyksen haltijan Frantz Krugerin ja naisten B-kilpailussa Lotta-Kaisa Välkkynen heitti pidemmälle kuin A-kilpailun voittaja Taina Komulainen.

Kruger kiekon kärkitulokseen, Keskisalo kipaisi tonnivitosen

Kiekonheittäjä Frantz Kruger oli lähestulkoon Tampereen yleisurheilukisojen ainoa valopilkku. Tapahtuma vietiin läpi koleissa (8 astetta) ja sateisissa sääoloissa. Estejuoksija Jukka Keskisalo voitti miesten 1500 metriä ajalla 3.44,23.

Kruger ylitti 60 metriä - Häggblom palasi kuularinkiin

(8.6.) Miesten kiekonheiton Suomen ennätyksen haltija Frantz Kruger heitti Raaseporin kisoissa Karjaan urheilukentällä kelpo tuloksen 60,39. Robert Häggblom palasi loukkaantumisten jälkeen takaisin kuularinkiin.

Kruger heitti kesän parhaansa Eurajoella

Frantz Kruger paransi kiekonheiton kauden kotimaista kärkitulosta Eurajoen Tähtikisoissa. Kruger heitti avauskierroksella tuloksen 61,10, mutta astui sen jälkeen kaikki yrityksensä yli.

Kruger ylitti 60 metriä - Häggblom palasi kuularinkiin

Miesten kiekonheiton Suomen ennätyksen haltija Frantz Kruger heitti Raaseporin kisoissa Karjaan urheilukentällä kelpo tuloksen 60,39. Robert Häggblom palasi loukkaantumisten jälkeen takaisin kuularinkiin.

Kruger ja Mäkinen voittivat kiekonheiton talvimestaruudet

Vasa Idrottssällskapin Frantz Kruger ja Pälkäneen Luja-Lukon Tanja Mäkinen voittivat Porin Karhuhallissa kiekonheiton talvimestaruudet tuloksin 59,70 ja 53,23. Jaakko Ojaniemi johtaa seitsenottelun SM-kilpailua Kuortaneella.

Kanter paiskasi kahdesti yli 70 metrin

Viron tuore olympiavoittaja Gerd Kanter heitti huippusarjan Ruotsin Helsingborgin kiekkoringissä sunnuntaina. Kanterin pisin heitto yhdellä maailman parhaista heittopaikoista kantoi 70,32 metriä.

Kruger pettyi kiekkofinaalissa, Kanter vei kullan

Kiekonheittäjä Frantz Kruger sijoittui Pekingin olympiakisoissa 11:nneksi tuloksella 61,98. Viron Gerd Kanter otti olympiakultaa tuloksella 68,82. Hopea meni Piotr Malachowskille ja pronssi konkari Virgilius Aleknalle.

Lehtimäki: Kruger on hyvä stadionheittäjä

Yleisurheiluasiantuntija Mika Lehtimäki tarkastelee mm. Frantz Krugerin mahdollisuuksia kiekonheiton finaalissa sekä valottaa korkeuden loppukilpailua, jossa venäläishyppääjät haastavat Stefan Holmin, hallitsevan olympiavoittajan.

Kruger kiekkofinaaliin - sentit suomalaisen puolella

Frantz Kruger selvitti tiensä kiekonheiton olympiafinaaliin lauantaina. Hän heitti viimeisellään tuloksen 62,48, joka riitti täpärästi 12 joukkoon. Loppukilpailupaikka heltisi Krugerille lopulta neljän sentin erolla.

Kruger jäi kiekossa kolmanneksi

Frantz Kruger jäi Pekingin olympiakisojen kenraalissaan kolmanneksi tuloksella 63,40 Lappeenrannan Eliittikisoissa. Kovatasoisen kiekonheittokilpailun voitti Unkarin Zoltan Kovago tuloksella 65,12.

Mäkelä ei ole huolissaan Pitkämäen kunnosta

YLE Urheilun yleisurheiluasiantuntija ja Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikkö Jarmo Mäkelä olivat Tapio Suomisen vieraana sunnuntain alkuillan Urheiluruudussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle