Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuinka monta kieltä on maailmassa? Missä sanotaan "mie olen nagreheh rakas"? Testaa taitosi kielivisassa

Perjantaina vietetään kansainvälistä äidinkielen päivää.

Hongkongin mielenosoittajat ottivat kohteekseen mannerkiinalaiset turistit – tarjolla valistusta protestin taustoista

Manner-Kiinassa Hongkongin mielenosoitusten on uskoteltu olevan ulkomailta rahoitettuja ja niiden päämääräksi on väitetty Kiinan epävakauttaminen.

Kiina virallistaa "uudelleenkoulutusleirit" – jopa miljoona ihmistä määrätty saamaan ideologista oppia ja käyttäytymisen ohjausta

Kiina on aiemmin kiistänyt leirien olemassaolon. Nyt leirit saavat hyväksynnän jälkikäteen.

Finnish Nightmares villitsee Kiinassa – kiusallisten tilanteiden Matti poiki kieleen jopa uuden sanan

Karoliina Korhosen Finnish Nightmares -sarjakuvista on tullut hitti Kiinassa. Myös muissa Aasian maissa kiusallisiin sosiaalisiin tilanteisiin joutuva Matti on herättänyt suurta kiinnostusta.

Maanantai 16.4.2018 (radio)

Euroopan unionin mielestä iskut Syyriaan olivat oikein. Itä-Ukrainassa tarvitaan apua. Helsingin Lauttasaaressa alkaa ensi syksynä kiinankielinen päiväkotiopetus. Sade vähensi katupölyä Etelä-Suomessa. Lauri Markkanen pelaa koripalloa Suomen joukkueessa ensi kesänä.

Facebook tekee sensuurityökalua saadakseen takaisin Kiinan markkinat

Yhteisöpalveluja tuottava Facebook haluaisi noin 1,4 miljardia kiinalaista mukaan käyttämään alustaansa.

Hiljaisuus, jäätynyt meri ja lumi kiinalaisturistin mieleen – paikalliset voivat hyötyä Kiina-tietämyksestä

Lapissa on vireillä monta yhteistyötä Kiinan kanssa. Isojen investointien lisäksi kiinalaisturistien määrä on tulevaisuudessa kasvussa.

Kielitaidoton yritti tehdä rikosilmoituksen Saksassa – joutui viikoksi pakolaiskeskukseen

Kiinalaismies joutui saksalaisen byrokratian riepottelemaksi. Mies oli täysin kielitaidoton, eivätkä saksalaispoliisit edes tienneet, mitä kieltä hän puhui.

Kiinalaiset matkailevat kuten ruokailevat – asiantuntijan vinkit matkailuyrittäjille

Kiinalaisturistien määrän odotetaan jatkavan vahvaa kasvuaan myös alkaneen vuoden aikana. Ryhmissä matkustavat turistit tuovat Suomeen verrattain paljon rahaa henkeä kohden.

Kielimatka Kiinaan

Kiinan kielen ja kulttuurin alkeiskurssi.

Kiinan investoinnit Afrikkaan laskivat rajusti

Kiina on luonut Afrikan maihin läheiset kauppasuhteet viimeisen vuosikymmenen aikana. Kiinan investointien väheneminen vaikuttaa koko Afrikan talouskasvuun.

Etelä-Afrikka suunnittelee kiinanopetuksen aloittamista kouluissa

Suurin opettajien ammattiliitto vastustaa aikomusta imperialismina. Mandariinikiinan opettaminen valinnaisena vieraana kielenä on tarkoitus aloittaa jo tammikuussa 2016, kirjoittaa eteläafrikkalaislehti Mail & Guardian. Hallituksen mukaan Kiina tukee opettajien koulutusta.

Haluatko lapsestasi kielineron? Musiikkiharrastus auttaa

Tutkijan mukaan instrumentin soittaminen lapsuusiässä voi helpottaa kielten opettelua ja lukemaan oppimista. Musiikkiharrastuksen on todettu muokkaavan lapsen aivoja.

Englanti pakottaa 7-vuotiaat kielten opiskeluun

Vanhemmat uskovat, että kielitaito auttaa lapsia nappaamaan aasialaiset bisnesdiilit kotiin. Murros on tarpeen, sillä tällä hetkellä brittien vieraan kielen taidot ovat EU:n heikoimpia.

Sata miljoonaa kiinalaista teki viime vuonna ulkomaanmatkan - "käveleviä lompakkoja"

Kiinalaisten matkailu on kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa. Kiinalaiset myös käyttävät eniten rahaa kaikista maailmalla matkaavista turisteista.

Finnish among most difficult languages for English speakers

Learning a difficult language can be time-consuming, but that shouldn’t put off aspiring learners, says the US State Department’s Foreign Service Institute. According to a freshly-released list Finnish is among the group of languages the FSI considers to be the most difficult for English speakers to learn.

Maailman vaikeimmat kielet listattu: katso miten suomi sijoittuu

Vaikeimpien kielten oppiminen vie monta kertaa enemmän aikaa kuin helpoimpien, mutta onnistuu silti, vakuuttaa Yhdysvaltain ulkoministeriön kielitoimisto.

Kiinaa voi pian opiskella Tampereella

Tampereen koulujen kielivalikoimat laajenevat ensi syksynä. Saksan ja ranskan opiskelumahdollisuudet lisääntyvät ja uutena vaihtoehtona ykköskieleksi on tulossa mandariinikiina.

Tapakulttuuria

Tapakulttuuria

Sanastoa ja fraaseja

Sanastoa ja fraaseja

Kielioppia

Kielioppia

Tapakulttuuria

Tapakulttuuria

Sanastoa ja fraaseja

Sanastoa ja fraaseja

Kielioppia

Kielioppia

Sanastoa ja fraaseja

Sanastoa ja fraaseja

Kielioppia

Kielioppia

Kielioppia

Kielioppia

Sanastoa ja fraaseja

Sanastoa ja fraaseja

Sanastoa ja fraaseja

Sanastoa ja fraaseja

Kielioppia

Kielioppia

Kielioppia

Kielioppia

Tapakulttuuria

Kiinalaiset nimet.

Kielioppia

Kielioppia

Sanastoa ja fraaseja

Tervehdykset, esittäytyminen ja kohteliaita ilmaisuja.

Sanastoa ja fraaseja

Sanastoa ja fraaseja

Kielioppia

Kielioppia

Tapakulttuuria

Tapakulttuuria

Sanastoa ja fraaseja

Sanastoa ja fraaseja

Sanastoa ja fraaseja

Sanastoa ja fraaseja

Kielioppia

Toonit ja kirjoitusmerkit.

Anttola jatkaa Tiiä häntä -visassa

Anttolan yhtenäiskoulu on selviytynyt jatkoon Tiiä häntä-visassa. Anttola oli Ristiinan Yöveden koulua parempi pistein 12-9.

Musikaalivelho myi viiniä

Musikaaleistaan tunnettu brittisäveltäjä Andrew Lloyd Webber piti lauantaina miljoonaluokan viinihuutokaupan Hongkongissa. Paras hinta huudettiin 12 pullon Chateau Petrus 1982 -erästä, joka myytiin 57 000 eurolla. Viinikeräilijä Lloyd Webberin kokoelmassa oli melkein 750 viinipulloerää.

Kiinan kieli on haaste kännyköille

Tampereella Nokian tutkimuskeskuksessa työskentelevä Ying Liu on tutkinut väitöstyössään neljää erilaista tekstinsyöttötapaa. Tulosten perusteella esimerkiksi kosketusnäytöllä esitettäviä näppäimistöjä voitaisiin hyödyntää paremmin.

Uudenmaan kunnanjohtajat kannattavat pakkoruotsia

YLE Uutisten kyselyyn vastanneista kunnanjohtajista kolmannes muuttaisi ruotsin kielen opiskelun vapaaehtoiseksi koko Suomessa. Kyselyyn vastanneista Uudenmaan kunnanjohtajista valtaosa kuitenkin kannattaa toisen kotimaisen kielen säilyttämistä pakollisena.

Opiskelijat ovat maailman parhaita vuokralaisia

Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön toiminnanjohtaja Seppo Muukkonen sanoo, että opiskelijat hoitavat asiansa säntillisesti, maksavat vuokrat ajallaan ja tekevät hyviä parannusehdotuksia.

Kiinassa marssittiin kantoninkiinan puolesta

Hong Kongissa ja Guangzhoussa osoitettiin sunnuntaina mieltä Kiinan kielipolitiikkaa vastaan. Marssijat vaativat oman kantoninkiinan kielen ja kulttuurin suojelemista.

Talokin koreaksi ennen ylioppilasjuhlia

Vesa Kolari ruuvaa vielä viimeisiä valokatteita katokseen kiinni ennen tyttärensä ylioppilasjuhlia. Katteen jälkeen on vuorossa vielä talon maalaaminen. Remonttia ei Tuula-vaimon mukaan tehdä vain juhlien takia, vaan se on vain nopeuttanut aikataulua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle