Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tässä ovat Irakin Basran kenties ensimmäiset skeittaajat – Mustafa Ibrahim kavereineen torjuu pandemia-ahdistusta rullalautailulla, mutta osa kaupunkilaisista paheksuu

Mitä voi tehdä, kun koronarajoitukset sulkevat paikkoja? Eteläirakilaiset kaverukset alkoivat katsella skeittivideoita ja siitä se lähti.

Etelä-Irakissa sataman avaamisyrityksessä kuoli kaksi

Bagdadin räjähdyksen syyn kerrottiin olleen poliisin äänipommi.

Tyytymättömyys hallintoon kuohahti Irakin Basrassa – mielenosoittajat sytyttivät Iranin konsulaatin tuleen

Levottoman viikon aikana Basrassa on kuollut ainakin kymmenen mielenosoittajaa yhteenotoissa turvallisuusjoukkojen kanssa.

Basrassa, Irakissa tuhansia kiivaita mielenosoittajia – saastunut vesi sairastutti ja suututti ihmiset

Pilaantunut vesi vei 30 000 ihmistä sairaalaan. Hallitusta vaaditaan tilille.

Yliopistotutkijat: Kansalaistottelemattomuudella on joskus paikkansa

Tutkijoiden mielestä kanslaistottelemattomuudelle on oltava vankat perusteet, muutoin se johtaa anarkiaan. Sen takana toimivat moraalikäsitykset ja toiminta kohdistuu asiaan tai henkilöön, jonka ei katsota saavan riittävää oikeusturvaa.

Tuhannet vaativat työpaikkoja ja puhdasta vettä Irakissa – kolme viikkoa kestäneissä mielenilmauksissa on kuollut 14 ihmistä

Perjantaina mielenosoituksia järjestettiin ainakin pääkaupunki Bagdadissa sekä Najafin ja Maysanin maakunnissa.

Kansa vaatii puhdasta vettä ja työpaikkoja – mielenosoitukset levinneet ympäri Irakia

Työttömyys, kurja infrastruktuuri sekä ainaiset sähkö- ja vesikatkot turhauttavat irakilaisia, jotka ovat menettäneet luottamuksensa päättäjiin.

Irakia kärventää voimakas helleaalto

Pääkaupunki Bagdadissa lämpötilan ennustetaan nousevan iltapäivällä 50 asteeseen.

Paluu Irakiin pelottaa Maryamia ja Daniaa – "He ottavat lapsilta sydämen ja heittävät roskiin"

Lasten osuus turvapaikanhakijoissa kasvaa, mutta suuri osa käännytetään vanhempiensa mukana kotimaihinsa. Dania Al-Mallak (kuvassa) sai kielteisen päätöksen elokuussa. Hän jäisi mieluummin Ruoveden Jäminkipohjalle, jonne on jo ehtinyt kotoutua.

Itäisen pallonpuoliskon kaikkien aikojen lämpöennätys rikki Lähi-idässä

Vain Kalifornian Death Valleyssä on ollut kuumempaa kuin mitä viime päivinä on mitattu Kuwaitissa ja Irakissa.

Irakin öljykeskuksessa levotonta – armeija lähetti panssaroidun divisioonan

Basran alueella on ollut runsaasti yhteenottoja seudun shiiaväestön keskuudessa. Irak haluaa välttää öljynvientiin kohdistuvat häiriöt.

Koti-ikävää, kännykkäkuvia ja yksi putkayö

Irakilaismiesten aika kuluu hitaasti Rovaniemellä. Intoa suomen kielen opiskeluun olisi, mutta ei sopivia opetustiloja. SPR etsii niitä parhaillaan.

Irakissa siepatut turkkilaiset työläiset on vapautettu

Turkkilaiset työskentelivät rakennusyhtiölle, joka rakentaa urheilukeskusta Sadr Cityyn Bagdadin itäosaan.

Irakissa tapetun brittisotilaan perhe vaatii vahingonkorvauksia puolustusministeriöltä

Sotilaat eivät pystyneet puolustautumaan riittämättömien varusteiden vuoksi.

Irakissa räjähdysten sarja

Väkivallan aalto on herättänyt huolta irakilaisten ajautumisesta takaisin kiihkomieliseen taisteluun.

Kymmeniä kuollut pommi-iskuissa shiia-alueella

Iskut tehtiin kahdeksassa kaupungissa aamuruuhkan aikaan. Tekijästä ei ole varmuutta. Sunnien ja shiiojen ristiriitojen pelätään kärjistyvän sisällissodaksi.

Kaksi toimittajaa ammuttiin Syyriassa

Ranskalaistoimittaja sai luodin sydämeensä torstaina Aleppossa, Al-Jazeeran syyrialaistoimittaja kuoli luoteihin perjantaina.

Useita ihmisiä kuoli eri puolilla Irakia tehdyissä iskuissa

Sunnuntai oli yksi verisimmistä päivistä Irakissa tänä vuonna. Liki sata ihmistä on kuollut ja satoja loukkaantunut räjähdyksissä.

Jopa miljoona Irakin shiiaa marssi oikeuksiensa puolesta

Etelä-Irakin Basrassa on järjestetty suurmielenosoitus, jossa jopa miljoona shiiajohtaja Muqtada al-Sadrin kannattajaa vaati parempia elinoloja. Protesti oli nimetty sorrettujen irakilaisten tukipäiväksi, ja sen viesti oli suunnattu pääministeri Nuri al-Malikin hallitukselle sekä Irakissa maaliskuun lopussa järjestettävälle Arabiliiton kokoukselle.

Kymmeniä kuollut itsemurhaiskussa Etelä-Irakissa

Ainakin 50 ihmistä on kuollut itsemurhapommittajan iskussa Basran kaupungissa Etelä-Irakissa. Iskussa loukkaantui yli sata ihmistä. Poliisin mukaan pommi-isku kohdistui pyhiinvaelluksella olleita shiiamuslimeja vastaan.

Kolme pommia kylvi kuolemaa Irakissa

Etelä-Irakissa Basrassa on 19 ihmistä kuollut ja ainakin 65 haavoittunut kolmessa pommi-iskussa. Torin varrelle jätetty ja moottoripyörään kiinnitetty pommi räjähtivät samanaikaisesti, ja kolmas pommi täydensi tuhon muutamia minuutteja myöhemmin.

Itsemurhapommittaja iski poliisiasemalle Irakissa

Arviolta neljä ihmistä on kuollut ja parikymmentä loukkaantunut maanantaina itsemurhapommittajan iskussa Basran kaupungissa Etelä-Irakissa. Ainakin kolme kuolleista on poliiseja.

Kuusi kuoli pommi-iskussa Irakissa

Irakissa kuusi ihmistä kuoli pommi-iskussa sunnuntaina. Eteläisessä Basran kaupungissa tehdyn iskun uhrit olivat siviilejä.

Irakissa laajoja mielenosoituksia

Tuhannet ihmiset osoittavat mieltään eri puolilla Irakia.Toistaiseksi kolmessa kaupungissa on raportoitu puhjenneen väkivaltaisuuksia, joissa on kuollut yhteensä ainakin seitsemän ihmistä.

Mielenosoitukset jatkuvat Irakin kurdialueella

Sulaimaniyassa Irakin pohjoisosan kurdialueella mielenosoitukset korruptiota ja hallitsevia puolueita vastaan jatkuvat. Noin 4 000 ihmistä kokoontui tiistaina Sulaimaniyan keskusaukiolle, ja mielenosoituksia uhataan jatkaa, kunnes todellisia muutoksia tapahtuu.

Irakin parlamentti keskeytti toimintansa protestien vuoksi

Irakin parlamentti on keskeyttänyt toimintansa viikon ajaksi maassa leviävien mielenosoitusten takia. Parlamentin jäsenet lähetetään kotimaakuntiinsa selvittelemään paikallisia ongelmia.

Pohjois-Irakin levottomuuksissa kuoli kaksi nuorta

Pohjois-Irakin kurdialueella ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja viitisenkymmentä loukkaantunut mielenosoituksessa puhjenneissa yhteenotoissa Sulaimaniyan kaupungissa, kertovat sairaalalähteet. Mielenosoitukset huonoa hallintoa ja korkeaa työttömyyttä vastaan ovat jatkuneet myös muualla Irakissa.

Etelä-Irakissa yli kymmenen kuoli pommi-iskussa

Etelä-Irakissa Basran kaupungissa ainakin 10 ihmistä on kuollut autopommi-iskussa. Pommi räjähti vilkkaalla kauppakadulla.

Tanska selvittää WikiLeaksin paljastamat kidutusväitteet

Tanska aikoo tutkia syytökset tanskalaisjoukkojen väitetystä yhteydestä irakilaisvankien kidutukseen. Pääministeri Lars Loekke Rasmussen vaatii puolustusministeriöltä täyden raportin WikiLeaksin tiedoista, joiden mukaan tanskalaiset tiesivät irakilaispoliisien harjoittamasta kidutuksesta, mutta luovuttivat silti näille vankeja.

Pahin vasta edessä Pakistanissa

Pitkään kestäneet Pakistanin tulvat ovat pikku hiljaa alkaneet kadota uutisotsikoista, mutta pahin saattaa olla vasta edessä. Kriisin seuraava vaihe, kulkutautien leviäminen, on tulva-alueella työskentelevien lääkärien mukaan jo alkanut. Se voi osoittautua tähän asti nähtyäkin paljon tuhoisammaksi. YLE Uutisten toimittaja Kari Ahlberg kertoo, mitä näki elokuisella juttumatkallaan katastrofialueella.

Irakissa räjähdykset vaatineet kymmeniä ihmishenkiä

Irakissa Basran kaupungissa lauantaina sattuneen räjähdyksen uhrimäärä on noussut 43:een, kertovat irakilaisviranomaiset.

Basrassa tuhoisa räjähdys

Irakin toiseksi suurimman kaupungin Basran vilkkaalla torilla on tapahtunut voimakas räjähdys. Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut yli 30 loukkaantunut.

Irakissa kahakoitiin sähkön sääntelyn vuoksi

Etelä-Irakissa sadat sähkönsääntelystä tuohtuneet mielenosoittajat ovat kahakoineet poliisin kanssa. Viranomaisten mukaan 14 poliisia haavoittui Nasiriyassa puhjenneessa yhteenotossa.

Irakin poliisi ampui mielenosoittajan

Irakissa poliisi on surmannut yhden ihmisen ja haavoittanut kolmea mielenosoituksessa eteläisessä Basran kaupungissa. Mielenosoittajat kritisoivat kaupungin toistuvia sähkökatkoja.

Kieleen liitetty kamera auttaa sokeaa "näkemään"

Kranaatti-iskussa sokeutunut brittisotilas sai mahdollisuuden tarkastella ympäristöä kielessä olevan laitteen avulla. Laite välittää videokameran kuvan ja kieleen asetettavan laitteen avulla impulsseja kieleen, kertoo brittiläinen The Independent -lehti.

Sodan jätteet ja säteily myrkyttävät irakilaisia

Irakin maaperä on monella seudulla täynnä sodan jälkeensä jättämiä myrkyllisiä aineista, kertoo laaja tutkimus. Irakilaisten terveyttä haittaa myös sodan tuhoama infrastruktuuri, jota yhä jatkuvien levottomuuksien takia ei voida korjata, kertoo brittiläinen Guardian-lehti.

Brittisotilaita syytetään kidutuksesta Irakissa

Irakissa toimineita brittisotilaita syytetään vakavista väärinkäytöksistä. The Independent -lehden tietojen mukaan brittisotilaita vastaan on nostettu ainakin 33 syytettä, jotka koskevat Irakissa tapahtuneita raiskauksia ja kidutusta.

Britannian joukot vedettiin hätäisesti Irakista Kuwaitiin

Britannia on joutunut vetämään viimeiset sotilaansa Irakista Kuwaitiin, koska Irakin parlamentti ei yllättäen olekaan hyväksynyt brittisotilaiden uutta toimilupaa alueelleen.

Britannia julisti Irak-operaationsa päättyneeksi

Britannia on lopettanut sotaoperaation Irakissa, ilmoitti maan pääministeri Gordon Brown torstai-iltapäivänä. Britannian puolustusvoimien joukot ovat miehittäneet Irakia kuusi vuotta.

Irak etsii vuokralaista Saddamin huvilalle Ranskassa

Irakin valtio ilmoitti torstaina vuokraavansa maan teloitetun diktaattorin Saddam Husseinin huvilaa. Cannesissa sijaitseva huvila pannaan vuokralle asuntojen hinnanlaskun takia.

Viimeiset brittijoukot alkavat lähteä Irakista

Britannia on virallisesti aloittanut viimeisten taistelujoukkojensa vetämisen Irakista. Brittien tukikohta Basrassa Etelä-Irakissa luovutettiin Yhdysvaltain armeijalle. Brittien joukot lähtevät Irakista toukokuun loppuun mennessä.

Sadristit valittavat Irakin aluevaalien tuloksista

Irakissa shiamuslimien radikaalin johtaja Muqdata al-Sadrin tukemat ehdokkaat tekevät valituksen viikontakaisten aluevaalien tuloksista.

Tappaminen loppui Basran kaduilla - mutta kuka saisi viemärit toimimaan

Etelä-Irakissa tavallisten kansalaisten polttavin ongelma ei ole juuri nyt ulkomaisten joukkojen miehitys. Eikä se ole myöskään eri taisteluryhmien ja rikollisjärjestöjen riehuminen kaduilla. Raskaimmat huolenaiheet ovat paljon arkisempia: kuinka saada sähköä ja puhdasta vettä, toimivatko viemärit, löytyykö jostain lääkkeitä, saako sairaaloissa kunnon hoitoa.

Basran satamaan juuttunut suomalainen avustuslasti jatkaa matkaansa

Turusta eteläiseen Irakiin lähetetty avustuslasti on saatu vihdoin liikkeelle Basran satamasta. Yli puolen miljoonan euron arvoisen sairaalatarvikelastin on määrä siirtää perjantaina Basran kaupunginsairaalalle. Kontin virallinen luovutusseremonia järjestetään lauantaina.

Irakin avustuskontti juuttui paikalliseen tulliin

Turkulaisen Ahmed Al Chibibin Irakiin kuljettama avustuskontti on juuttunut Basran sataman tulliin. Kontti pyritään saamaan mahdollisimman nopeasti Basran sairaalaan käyttöön. Kontissa on sairaalatarvikkeita puolen miljoonan euron arvosta.

Kaksi pommia runteli Bagdadia

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa on tehty kaksi tuhoisaa pommi-iskua. Ainakin 13 ihmistä kuoli ja seitsemän haavoittui, kun hallituksen työntekijöitä kuljettanut minibussi räjäytettiin tienvarsipommilla Itä-Bagdadissa. Tarkoin vartioiudun Vihreän vyöhykkeen edustalla puolestaan itsemurhapommittaja surmasi ainakin viisi ihmistä ja haavoitti 12:ta.

Rauha on palannut Etelä-Irakin Basraan

Rauha on palannut Irakin toiseksi suurimpaan kaupunkiin ja eteläisen öljyalueen keskukseen Basraan. Hallitusta ja Britannian miehitysjoukkoja vastustaneet kapinalliset on lyöty ja alueen hallinta on siirtynyt Irakin armeijalle. Ainakin toistaiseksi irakilaiset näyttävät onnistuvan tehtävässään, kertoo Basrasta YLEn toimittaja Tapani Hannikainen.

Irak päätti poliitikkojen vähemmistökiintiöistä

Irakin parlamentti päätti maanantaina antaa kuusi vähemmistöpaikkaa maakunnallisiin valtuustoihinsa. Edustajapaikoista kolme menee kristityille ja kolme muille uskonnollisille vähemmistöille. Yhteensä valtuustoissa on 440 paikkaa.

"Irak ei enää tarvitse brittisotilaita"

Irakin pääministeri Nuri al-Maliki sanoo, että maa ei enää tarvitse Britanniaa takaamaan turvallisuuttaan. The Time -sanomalehden haastattelema al-Maliki kiittää brittejä heidän antamastaan tärkeästä avusta, mutta sanoo ajan olevan nyt toinen.

Britannia vähentää Irakin-joukkojaan ensi vuonna

Britannia vetää ensi vuonna lisää joukkoja pois Irakista. Britannian pääministeri Gordon Brown sanoi parlamentissa, että osa Britannian sotilaista kotiutetaan Irakista ensi vuonna sen jälkeen, kun he ovat saaneet päätökseen Irakin armeijan ja poliisin koulutuksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle