Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Norio Tomida halusi viettää hanamia Suomessa ja keräsi varat 152 kirsikkapuuhun – nyt kaikki haluavat itsestään kuvan niiden katveessa

Tomida perheineen oli itse mukana istuttamassa taimia Roihuvuoreen kesäkuussa 2006. Tänään Tomida palasi Kirsikkapuistoon ottamaan valokuvia. Niin tekevät muutkin. Instagramista löytyy liki 9 000 kuvaa tunnisteella #roihuvuorenkirsikkapuisto.

Odotettu hetki on täällä, kun kirsikat puhkesivat kukkaan Turussa – ylipuutarhuri: "Menkää ja vetäkää henkeen ulkona olevaa kauneutta!"

Ensimmäiset nuput ovat kypsyneet kukiksi kevätauringon lämmössä. Lähipäivien lämmin sää edesauttaa kukintaa. Pian koko jokirannan alue hohtaa pinkkinä.

Kirsikankukat huumaavat Tokiossa täydessä loistossaan – hanami tuo nytkin lohtua japanilaisten koronakevääseen

Kukinnan huippu on tänä vuonna lähes kaksi viikkoa normaalia aikaisemmin.

Yli sata kirsikanpuun taimea istutettiin Lappeenrannan Pappilanpellolle: "Tarvittiin jotain ilonaihetta koronan keskelle"

Lahjoitustaimia saatiin yli sata. Seurasimme istutustapahtumaa suorassa lähetyksessä.

Hans Lindqvist on matkustanut 20 kertaa Japaniin nähdäkseen kirsikkapuun, joka kukkii vain hetken: "Se on vähän kuin ihmiselämä"

Kotkalaismies on perustanut ystävilleen oman hanami-juhlan kirsikkapuiden katselua varten.

Kirsikankukat loistavat kauneimmillaan Helsingissä – katso video vaaleanpunaisesta puistosta

Roihuvuoren perinteinen hanami on koronan vuoksi peruttu, mutta kukkien ihailua se ei estä.

Turku's cherry blossoms bloom out of season in mid-winter

The city's head gardener said he was amazed by the sight of the flowers budding this time of year.

Johan nyt, videolla kirsikkapuut kukassa Tukholmassa! Länsinaapurissa lämpimin tammikuu kymmeneen vuoteen

Tukholmassa on tällä viikolla mitattu jopa 11 astetta tammikuun keskimääräistä lämpötilaa korkeampia lämpöasteita.

Tervetuloa uusi vuosi ja viikon muita uutiskuvia

Kirsikankukat kukkivat Puolassa ja Lontoossa lasketaan eläintarhan eläimiä. Katso viikon vaikuttavimmat uutiskuvat.

Gallery: Helsinki’s hanami festival – a slice of Japan in Finland

In Finland, the spring festival took root in 2008, when it was celebrated for the first time on Mother’s Day.

Sadat japanilaiset kertovat kirsikkapuunsa puhjenneen kukkaan syksyllä – "En ole nähnyt vastaavaa"

Tavallisesti kirsikkapuut kukkivat Japanissa maaliskuun loppupuolella. Tänä vuonna vaaleanpunaisia ja valkoisia kukkia on havaittu syksyllä.

Helsinki's cherry trees bloom ahead of hanami

Cherry blossoms are in bloom at Helsinki's Cherry Tree Park in the eastern suburb of Roihuvuori. On Saturday the park will host the Japanese "hanami" celebration.

Cherry blossoms attract nature lovers in Helsinki

Every spring cherry trees in Helsinki’s Cherry Tree Park dazzle the eye with a profusion of soft pink blooms that attract sun worshippers and nature lovers. The trees were planted in 2007 with sponsorship from Helsinki’s Japanese community, and each the park becomes ground zero for a Japanese-style "hanami" spring celebration.

Kukkaan puhjenneet kirsikkapuut houkuttelivat helsinkiläiset liikkeelle - video ja kuvat

Kirsikkapuiden kukinnan ihailemiseen keskittyvä Hanami on merkittävä juhla Japanissa.

Tuhosiko takatalvi Washingtonin rakastamat kirsikankukat?

Talvimyrsky ja sitä seuranneet pakkaset saattoivat koitua kukkien kohtaloksi.

Soft pink cherry blossoms run riot in Helsinki park

A profusion of delicate pink blossoms wafting a mild cherry scent awaits visitors to Helsinki’s Cherry Tree Park in the city’s Roihuvuori district. The blooms adorning the park’s 200-plus cherry trees are a welcome sight for Helsinki denizens who celebrate the Japanese spring festival, Hanami, which takes place on May 15 this year.

Tokion kirsikankukat ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla vietettiin Vietnamin sodan 50-vuotismuistopäivää, Espanjan Valenciassa nähtiin leijafestivaali ja Puolassa kaadeltiin kavereitten päälle vettä osana pääsiäisviikon juhlallisuuksia. Japanilaisille tärkeä kirsikkapuiden kukinta puolestaan sai ihmiset liikkeelle Tokiossa.

Kirsikkapuiden kukkaloisto avasi uuden selfiesesongin Pekingissä – Kuvagalleria

Pekingissä lämmin kevät on aikaistanut kirsikkapuiden kukintaa. Kukkien kanssa napataan usein selfie muovisen kukkaseppeleen kanssa. Kirjeenvaihtajamme Mika Mäkeläinen kävi kuvaamassa kukkaloistoa Yuyuantanin puistossa.

Ensimmäiset kirsikankukat puhkesivat Japanissa – video

Kirsikkapuiden kukinta alkoi Fukuokan ja Nagoyan kaupungeissa hiukan tavallista aiemmin. Japanissa ilmatieteen laitos julkaisee joka kevät kukintaennusteita, joita seurataan innokkaasti.

Cherry trees blossom on cue for Roihuvuori Hanami celebration

The cherry blossoms obligingly reached full bloom right on time for this year’s Roihuvuori Hanami festival on Thursday. Held for the eighth time on Ascension Day, thousands braced themselves for the cold, blustery, and even wet weather, heading to eastern Helsinki to engage in the floral festivities.

Kirsikankukat kukoistivat Roihuvuoren Hanami-juhlassa

Kukinnan upein vaihe saatiin tänä vuonna osutettua täsmälleen juhlapäivään. Kahdeksatta kertaa järjestetty tapahtuma kiinnosti helatorstaina tuhansia helsinkiläisiä viileästä ja tuulisesta säästä huolimatta.

Yhdysvaltojen kongressin lähellä ammuskeltiin

Uutistoimisto Reutersin mukaan ammuskelija surmasi itsensä ammuskelun päätteeksi. Poliisi sulki Capitol-kukkulan alueen muutamaksi tunniksi ammuskelun jälkeen.

Kirsikankukkakausi julistettiin virallisesti alkaneeksi Japanissa – video

Kirsikankukkakausi julistettiin virallisesti alkaneeksi Japanissa maanantaina. Myös muualla Kaukoidässä on ihasteltu kirsikkapuiden kukintaa. Keski-Kiinan Wuhanissa kukkivat kirsikkapuut valaistaan iltaisin värivaloin.

Suomalaistaiteilija purki vieraan kulttuurin valokuviksi ja kananmunista tehdyiksi kengiksi

Oululainen Anni Kinnunen avaa näyttelyn Japanin Tokioon. Näyttely kertoo siitä, miltä vieraassa kulttuurissa työskentely ja oleminen on hänestä tuntunut. Teokset on tehty ruokakaupan materiaaleista.

Kirsikkapuut ihastuttavat jälleen Roihuvuoressa

Kirsikkapuiden katselun lisäksi yleisölle on tarjolla laaja katsaus japanilaiseen kulttuuriin.

Tuhatvuotinen kukkiva kirsikkapuu kerää taas turisteja Fukushimaan – video

Kirsikkapuuvanhuksen kukinta keräsi yli 300 000 turistia vuosittain, mutta turistit katosivat tuhoisan maanjäristyksen, tsunamin ja sitä seuranneen ydinvoimalaonnettomuuden vuoksi. Nyt turisteja on jälleen alkanut saapua.

Suomalaisopiskelija suunnittelee japanilaisen kunnan työntekijöille univormut

Elina Vätön haave Japanin-matkasta toteutui viimein jouluna. Uusien kontaktien kautta hän pääsi myös suunnittelemaan työasuja japanilaisille toimistotyöntekijöille. Mekkojen tekijänä hän pitää itseään nopeana, jopa liian nopeana.

Sushit ja muu japanilaisruoka Unescon perintöluetteloon - video

Japanilainen ruoka ja ruokakulttuuri lisättäneen Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon joulukuussa. Luettelossa on jo neljä muuta ruokakulttuuria, muun muassa ranskalainen.

Washingtonin kuuluisat kirsikkapuut yritetään kloonata

Washingtonin kevät tulee, kun kirsikat kukkivat. Niiden kunniaksi järjestetään aina suuri festivaali. Japanin lahjoittamat puut ovat kuitenkin niin vanhoja, että ainoa keino säilyttää ne ennallaan on nykyajan geenitekniikka.

Kirsikankukinta jäi katastrofin varjoon Tokiossa

Japanissa kirsikkapuiden kukintakausi julistettiin maanantaina virallisesti alkaneeksi pääkaupungissa Tokiossa. Kirsikankukinnan alkaminen on tavallisesti suuri juhla, mutta tänä vuonna ilonpitoa vaimensi maan kohtaama maanjäristys-, tsunami- ja ydinkatastrofi.

Washingtonissa juhlittu kirsikkapuiden kukintaa

Yhdysvaltain pääkaupungissa on päästy jälleen kerran nauttimaan kirsikkapuiden kukinnasta. Japani lahjoitti puut Washingtonille 98 vuotta sitten maiden välisen ystävyyden osoituksena.

Kirsikankukat hurmaavat taas Japanissa

Kirsikkapuut ovat aloittaneet kukintansa Japanissa. Sää on ollut kukinnalle otollinen: esimerkiksi Tokiossa on viime päivinä ollut aurinkoista ja lämpötila reilusti plussan puolella. Katso video.

Kirsikankukat jo paperilla

Kirsikankukkien kaunistamaa Aurajokivartta voi ihastella kahden viikon ajan paperilla. Suunnitelmaehdotus jokivarren kirsikkapuutarhasta on kaupunkilaisten nähtävillä Turun ympäristö- ja kaavoitusvirastossa..

Rusokirsikkapuiden kukinta parhaimmillaan

Rusokirsikkapuiden kukinta on parhaimmillaan. Kotkan Tammikadulla, Sapokan vesipuiston tuntumassa pääsee ihastelemaan kirsikkapuiden kukoistusta.

Kirsikkapuiden kukinta käynnisti kevään Tokiossa

Kirsikkapuiden kukinta on tuonut kevään Tokioon. Japanin ilmatieteen laitos ilmoitti kukinnan alkamisesta lauantaina, mitä pidetään virallisena kevään merkkinä.

Kirsikkapuut kukkivat kevään merkiksi

Kaukoidässä on koittanut virallisesti kevät, kun kirsikkapuut ovat puhjenneet kukkaan Japanissa. Kirsikankukkien tarkkailu on Japanissa tärkeä kevättoimi. Virallisesti niitä pitää silmällä Japanin ilmatieteen laitos, joka julistaa kevään tulleeksi, kun riittävän monessa tarkkailupuussa on ainakin viisi kukkaa.