Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Palestiinalaiset osoittivat mieltä presidentti Mahmoud Abbasia vastaan Ramallahissa

Sadat osoittivat mieltä presidentti Abbasia vastaan Ramallahissa – Länsirannalla kytee tyytymättömyys palestiinalaishallintoon

Länsirannalla puhkesi mielenosoituksia reilu viikko sitten, kun tunnettu palestiinalaishallintoa kritisoinut aktivisti Nizar Banat kuoli turvallisuusjoukkojen suorittaman väkivaltaisen pidätyksen jälkeen.

Husam Zomlot

Palestiinalaiset vetävät lähettiläänsä Yhdysvalloista "neuvotteluja varten"

Päätös tulee pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.

Hannu Reime

Hannu Reimen kolumni: Palestiinan perustamisesta sovittiin 70 vuotta sitten

Israel-Palestiina-konfliktin piti ratketa 70 vuotta sitten, kun YK hyväksyi kahden valtion mallin. Tuosta ajasta kirjoittaa Hannu Reime.  

Hamasin aseellisen siiven, Qassamin prikaatien sotilaita

Paha ryppy palestiinalaisjärjestöjen tuoreessa yhteistyössä: Hamas kieltäytyy riisumasta aseita

Palestiinalaisten ääri-islamilainen Hamas-järjestö kieltäytyy riisumasta taistelijoitaan aseista huolimatta siitä, että järjestö on luovuttanut Gazan alueen hallinnon Fatah-järjestölle.

Palestiinalaishallinnon presidentti Mahmoud Abbas

Myönteinen uutinen Lähi-idästä: palestiinalaisten sopu etenee vihdoinkin

Palestiinalaishallinnon ja ääri-islamilaisen Hamas-järjestön on määrä huomenna maanantaina aloittaa Gazan alueen siirto palestiinalaishallinnon alaisuuteen. Vuosikymmenen kestänyt sisäinen valtakamppailu saattaa siis vihdoinkin päättyä.

Rami Hamdallah.

Palestiinalaisten pääministeri vaihtuu - Abbas hyväksyi eroilmoituksen

Valtataistelu sai vastavalitun pääministerin hylkäämään pestinsä. Mahmoud Abbas ei onnistunut taivuttelemaan Rami Hamdallahia jäämään.

YK:ssa ei yksimielisyyttä palestiinalaisten hakemuksesta

YK:ssa ei ole päästy yhteisymmärrykseen palestiinalaisten jäsenhakemuksesta, selviää uutistoimistojen haltuunsa saamasta YK:n komitean raportin luonnoksesta.

Rakenteilla oleva kerrostaloalue.

Lähi-idän rauhanneuvottelut jälleen vaakalaudalla

Kiistelty Israelin siirtokuntien rakentamiskielto on päättynyt aamuyhdeltä Suomen aikaa. Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on pyytänyt Israelia jatkamaan kieltoa tai maiden väliset rauhanneuvottelut ovat vaarassa katketa.

Abbas varoittaa Israelia vaarantamasta neuvotteluja

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas varoittaa Lähi-idän rauhanneuvottelujen kariutumisesta, jos Israel jatkaa siirtokuntien rakentamista miehitetyillä alueilla. Israelin ja palestiinalaisten on määrä aloittaa torstaina ensimmäiset suorat neuvottelut puoleentoista vuoteen.

Yhdysvallat: suorien neuvottelujen aika Lähi-idässä

Yhdysvallat kehottaa jälleen Israelia ja palestiinalaisia käymään suoria neuvotteluja Lähi-idän kriisistä. Yhdysvallat varoittaa seurauksista, jos osapuolet eivät aloita suoria neuvotteluja.

Abbas toivoo tarkennusta palestiinalaisvaltion rajoihin

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas sanoo Fatah-liikkeensä toivovan Yhdysvalloilta yksityiskohtaisempaa sitoutumista tulevan palestiinalaisvaltion rajoihin ennen mahdollisia suoria neuvotteluja Israelin kanssa. Abbas kertoi näkemyksistään Fatahin johtajille tiistai-iltana suljettujen ovien takana pidetyssä tilaisuudessa.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas pitää puhetta.

Palestiinalaisten Abbas asetti ehtoja suorille neuvotteluille

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas vaatii Israelia hyväksymään ajatuksen kansainvälisistä turvallisuusjoukoista tulevan Palestiinan valtion rajoille, ennen kuin palestiinalaiset voivat aloittaa suorat neuvottelut Israelin kanssa. Abbas vaatii Israelilta myös maata korvauksena juutalaisten siirtokuntien rakentamisesta Länsirannalle.

Palestiinalaisten ulkoministeri Riad Al-Malki

Palestinian FM on Visit

Palestinian Foreign Minister Riad Al-Malki is carrying out a visit to Finland on Wednesday at the invitation of Finnish Foreign Minister Alexander Stubb.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas pitää puhetta.

Abbas lupaa jatkaa presidenttinä vaaleihin asti

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on luvannut jatkaa presidenttinä, kunnes uudet vaalit saadaan järjestettyä. Abbas kuitenkin toisti aiemman puheensa, ettei hän enää aio asettua ehdolle vaaleissa.

Olmert ja Abbas tapaavat lähiviikkoina

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ovat sopineet käyvänsä uusia rauhanneuvotteluja tulevina viikkoina.

Abbas pääsi punaiselle matolle Jerusalemissa

Palestiinalaispresidentti Mahmoud Abbas on vieraillut israelilaisen virkaveljensä Shimon Peresin luona Jerusalemissa.

Abbas uusii turvallisuusjoukkojaan

Palestiinalaispresidentti Mahmoud Abbas uusii turvallisuusjoukkojaan siirtämällä vanhoja kenraaleita eläkkeelle ja siirtämällä järjestyksenvalvontaa erityisyksikölle.

Abbas torjui Obaman mielipiteet Jerusalemista

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas torjuu Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkuudesta kisaavan Barack Obaman ajatuksen Jerusalemista Israelin jakamattomana pääkaupunkina.

Abbas uhkaa erota rauhanratkaisun viipyessä

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas uhkaa erota virastaan, ellei rauhanratkaisua Israelin kanssa saavuteta lähimmän puolen vuoden aikana.

Abbas lähtee Yhdysvalloista pettyneenä

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas sanoo lähtevänsä Yhdysvaltain Lähi-itä-keskusteluista pettyneenä. Abbasin mukaan keskusteluissa Yhdysvaltain presidentin George Bushin kanssa ei saavutettu edistysaskeleita.

Abbas katkaisi neuvottelut Israelin kanssa

Palestiinan presidentti Mahmoud Abbas on katkaissut rauhanneuvottelut Israelin kanssa Gazan väkivallan vuoksi. Abbasin edustaja kertoi, että Abbas määräsi keskeyttämään neuvottelut ja kaikki muutkin yhteydet, kunnes Israel lopettaa hyökkäyksensä Gazaan.

Abbas vetoaa gazalaisten puolesta

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on vedonnut Israeliin, jotta se lopettaisi Gazan kaistaleen saarron ja aloittaisi polttoainetoimitukset alueelle uudestaan.

Abbas valmis antamaan Hamasille mahdollisuuden

Palestiinan presidentti Mahmoud Abbas on sanonut olevansa valmis "kääntämään uuden sivun" Hamasin kanssa, mikäli järjestö luopuu vallastaan Gazan kaistaleella.

Lähi-idän neuvotteluissa ei sopua

Palestiinalaisten ja Israelin tuoreimmat rauhantunnustelut ovat päättyneet tuloksettomina. Suurin kiista koskee Israelin aikeita rakentaa uusia siirtokuntia Länsirannalle.

Abbas ja Olmert samaan pöytään Jerusalemissa

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ovat tiistaina pohjustaneet tulevaa Lähi-idän rauhankokousta.

Abbas toivoo pikaista rauhaa Lähi-Itään

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas toivoo, että palestiinalaisten ja Israelin välinen rauhansopimus voitaisiin saada aikaan vuoden kuluessa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Israelin ja palestiinalaisten johtajat tapaavat ensi viikolla

Israelin ja palestiinalaisten johtajat tapaavat ensi viikolla, kertoo Israelin pääministeri Ehud Olmertin edustaja Miri Eisin. Palestiinalaisten edustajat eivät ole vahvistaneet tapaamista.

Abbas: Jordanian Fatah-joukoista apua Länsirannalle

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on pyytänyt Israelia päästämään Jordaniassa asuvat Fatahin taistelijat Länsirannalle.

Olmert ja Abbas tapasivat Jerusalemissa

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ovat tavanneet Jerusalemissa.

Abbas ja Olmert tapaavat jatkossa kahden viikon välein

Lähi-idän rauhaa hierovat Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten johtaja Mahmoud Abbas lupaavat vastedes tavata toisiaan kahden viikon välein. Asiasta kertoo alueella vieraileva Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice.

Abbas tuomitsee Hamaksen turvallisuusjoukot laittomina

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on tuominnut hallitsevan Hamas-järjestön turvallisuusjoukot laittomina.

Abbas: Palestiinalaisten hallitusneuvottelut umpikujassa

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas sanoo, että Hamasin kanssa käytävät neuvottelut palestiinalaisten yhteishallituksen perustamisesta ovat ajautuneet umpikujaan.

Palestiinalaisjohtajat eivät päässeet hallitussopuun

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ja pääministeri Ismail Hanija eivät ole päässeet sopuun myöhään illalla käymissään neuvotteluissa uudesta Hamasin ja Fatahin yhteishallituksesta.

Abbas: Hallitusneuvottelut lähtöpisteessä

Neuvottelut palestiinalaisten yhteishallituksesta ovat jälleen lähtöpisteessä, sanoo palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas.

Palestiinalaiskiistaan ei saatu sopua

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on antanut palestiinalaisryhmille kolme päivää lisäaikaa hyväksyä aloitteen, jonka tavoitteena on palestiinalaisvaltio ja joka tunnustaisi epäsuorasti Israelin valtion.

Palestiinalaisten rahavajeeseen haettiin ratkaisua

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ja pääministeri Ismail Hania ovat etsineet Gazassa ratkaisua palestiinalaishallinnon kassakriisiin.

Abbas ei halua toiselle kaudelle

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ei aio hakea toiselle virkakaudelle, kun hänen nykyinen kautensa päättyy vuonna 2009.

Abbas haluaa neuvotella rauhasta

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ehdottaa kansainvälisen kokouksen koolle kutsumista Israelin ja palestiinalaisten suoria rauhanneuvotteluja varten.

Palestinian President Visits Finland

During his visit to Finland, Palestinian President Mahmoud Abbas has described the economic plight of his people as "very poor."

Palestiinalaisten turvallisuusjoukoista kiistaa

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on kumonnut Hamasin johtaman hallituksen päätöksen uuden turvallisuusjoukon muodostamisesta.

Palestinian President in YLE Interview

Palestinian President Mahmoud Abbas says that he wants to iron out differences between himself and the Government formed by the hard-line Hamas movement. Abbas, who made his comments in an interview with YLE, will visit Finland next week.

Abbas yrittää taivuttaa Hamasia maltillisuuteen

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas sanoo yrittävänsä paikata erimielisyytensä jyrkkälinjaisen Hamasin muodostaman hallituksen kanssa.

Palestiinalaisjohto pahoitteli avun eväämistä

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ja pääministeri Ismail Hania ovat tuominneet EU:n ja USA:n päätökset keskeyttää suorat avustukset Hamasin johtamalle palestiinalaishallinnolle.

Abbas onnitteli Olmertia vaalivoitosta

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on onnitellut Israelin vt. pääministeriä Ehud Olmertia vaalivoitosta.

Abbas: Al-Qaida soluttautunut Länsirannalle

Terroristiverkosto al-Qaida on soluttautunut Länsirannalle ja Gazaan, varoittaa palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas lontoolaisen Al-Hayat-lehden julkaisemassa haastattelussa.

Palestiinalaiset muistelevat Arafatia

Palestiinalaiset viettävät perjantaina pitkäaikaisen johtajansa Jasser Arafatin kuoleman ensimmäistä vuosipäivää.

Abbas: Rauhanneuvottelut uudelleen käyntiin

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas uskoo, että neuvotteluja "tiekarttana" tunnetusta rauhansuunnitelmasta Israelin kanssa voidaan jatkaa heti sen jälkeen kun vetäytyminen Gazan siirtokunnista on saatu päätökseen.

Abbas: Hamas voi nousta hallitukseen

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ei halua estää äärijärjestö Hamasin mahdollista nousua hallitukseen.

Gazan siirtokuntien evakuointi lopuillaan

Israel on saanut Gazan juutalaissiirtokuntien pakkoevakuoinnin lähes päätökseen. Sunnuntaina tyhjennettiin Atzmonan, Slavin ja Katifin siirtokunnat. Asukkaita on enää yhdessä siirtokunnassa, Netzarimissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle