Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tarvasjoen koulussa koronatartunta – sairastunut oli kulkenut kouluun Fölin bussilla

Samassa bussissa olleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan.

Yksi henkilö vietiin jatkohoitoon Tarvasjoen risteyskolarista

Kolarissa oli osallisena kolme henkilöä.

Säästötoimet sulkevat Tarvasjoen uimahallin – uinti loppuisi elokuun alussa

Liedon kaupunginhallituksen mukaan sulkeminen toisi 130 000 euron säästöt.

Ulkorakennus paloi Liedon Tarvasjoella

Tulipalo saattoi saada alkunsa salaman iskusta.

Kosken uuden paloaseman rakentaminen etenee varsinaiseen kilpailutukseen

Hankkeelle on varattu määrärahoja kokonaisuudessaan 1,3 miljoonaa euroa.

Siltaremontti nostaa tunteita Pöytyällä – jos varasiltaan ei löydy rahaa, asukkaille luvassa kymmenienkin kilometrien kiertotie

Pöytyän Kyrössä aiotaan kunnostaa vanha kivisilta. Samalla asukkaille tärkeä yhdystie katkaistaan seitsemäksi kuukaudeksi.

Satoja keikkajulisteita säilöttiin vuosikymmenet maatilan ullakolla – kertovat tanssilavojen kultaisista vuosista

Muistoja kotimaisen iskelmämusiikin kulta-ajoilta nousi päivänvaloon vanhan vintin kätköistä. Metallican discotansseista Tarvashovissa ei kuitenkaan jäänyt julisteita jälkipolville.

27 kuntaa, 873 valtuustopaikkaa, 3 311 ehdokasta – ota haltuun Varsinais-Suomen vaaliasetelmat

Varsinais-Suomessa pisimpään mukana ollut kaksikko tähyää jo kolmannelletoista valtuustokaudelleen. Nuorin ehdokas täyttää 18 vaalien aattona.

Pippurinen Rääkkylä on kolmas pakkoliitettävä tällä vuosituhannella

Pitkään itsenäisyytensä puolesta taistellut Rääkkylä saattaa liittyä Lavian ja Tarvasjoen seuraan, jotka olivat ensimmäiset pakkoliitettävät uuden lain voimin.

Auto kaatoi 10-vuotiaan pyöräilijän Kyrössä – kuljettaja pakeni paikalta

Sininen henkilöauto töytäisi pyöräilijää Kyröntiellä tiistaina iltapäivällä. Tyttö ei loukkaantunut, mutta autoilija poistui paikalta jättämättä yhteystietojaan. Poliisi etsii silminnäkijöitä tapaukseen liittyen.

Seitsemän Varsinais-Suomen kuntaa haki valtion köyhäinapua

Suurimpia avustussummia hakivat Salo, Uusikaupunki ja Aura.

Kuntarakenne uuteen uskoon – Turun seudulle ehdolla neljä kuntaa

Isoimman kunnan muodostaisi Turku, Kaarina, Paimio, Sauvo ja Lieto mukanaan Tarvasjoki. Tämän alueen asukasluku olisi lähes 250 000 ja se olisi Suomen suurimpia kaupunkikeskuksia.

Tarvasjoki ja Lieto yhdistyvät

Valtioneuvosto päätti torstaina, että kriisikunta Tarvasjoki liitetään Lietoon.

Tarvasjoki olisi kelvannut Pöytyälle

Tarvasjoen kunnanvaltuusto päätti, ettei liitosta Pöytyän kanssa edistetä. Pöytyä olisi vapaaehtoisesti ottanut kriisikunnan vastaan toisin kuin Lieto, jonka kanssa liitos kuitenkin etenee.

Suuri idän kunta ja Uusi Naantali painuvat todennäköisesti unholaan – Suur-Turku on edelleen mahdollinen

Kaksi viikkoa kestäneen kuntakierroksen perusteella selvitysryhmä päättää tänään, minkälaisilla kokoonpanoilla Varsinais-Suomen uutta kuntajakoa edistetään. Kuntakuulemiset päättyivät tiistaina.

Tarvasjoki sai kosinnan Marttilalta

Selvitysmiehen esittämä pakkoavioliitto Liedon kanssa ei miellytä. Pöytyä ja nyt myös Marttila ovat kiinnostuneita Tarvasjoen kumppanuudesta.

Kuntajakoselvittäjät tarjoavat Turun seudulle kolmea eri liitosluonnosta

Kuntien mukaan liitokset voitaisiin kiertää yhteistyötä tiivistämällä.

Kuntajakoselvittäjät: Tarvasjoki ja Lieto yhteen ensi vuoden alusta

Tarvasjoen kuntaliitosta Liedon kanssa esitellään tällä viikolla niin päättäjille kuin kuntalaisillekin.

Myrsky riepottelee Varsinais-Suomea – kymmeniä tuhansia sähkökatkoja

Myös junaliikennettä ja teitä on poikki. Pelastuslaitos kehottaa välttämään ulkona liikkumista myrskyn aikana.

Metallica soitti vaikut korvista Tarvasjoella 1984 – ilman tappeluita ja tulipaloa

Metallican tuoreen historiikin mukaan bändin ensimmäisellä Suomen-keikalla Tarvasjoen Tarvashovissa oli joukkotappelu, bändin bassokamat tulessa ja meininki oli muutenkin sekopäistä. Yle Turun selvityksen mukaan bändin historiikki kertoo muunneltua totuutta.

Tarvasjoen tilanne jakaa kuntalaisten mielipiteitä

Tarvasjoen kaupunginvaltuusto käsittelee maanantai-illana hallituksen mahdollista erottamista.

Tarvasjoen veroprosentti nousussa

Kunnanhallitus käsittelee tuloveron nostoa 21,5 prosenttiin. Maan korkein veroprosentti on tällä hetkellä Mänttä-Vilppulan 22.

Tarvasjoki tarvitsee kuntaliitoksen

Arviointiryhmä katsoo, että talouden kriisikunnaksi luokiteltu Tarvasjoki tulisi liittää Lietoon. Yhdistyminen tapahtuisi 2015.

Tarvasjokea uhkaa kuntaliitos

Valtiovarainministeriön selvitystyö Tarvasjoen kunnan tilasta on loppusuoralla. Kunnanjohtaja otaksuu, että kunnan lakkauttamista itsenäisenä kuntana tullaan esittämään.

If you go into the woods today...

A nature photographer got a big surprise in a forest near Turku last week.

Arpa ratkoo viimeiset läpimenijät

Onnettaren apuun joudutaan turvautumaan ainakin Turussa, Loimaalla, Oripäässä ja Raisiossa, kun ehdokkailla on yhtä paljon ääniä.

Kunnallisverot ovat olleet kasvu-uralla

Varsinais-Suomen tiukin verottajakunta on Tarvasjoki. Uudessakaupungissa ja Nousiaisissa puolestaan veroprosentti on 2000-luvulla noussut enemmän kuin maakunnan muissa kunnissa. Vähimmällä veroprosentin korotuksella on tällä vuosituhannella selvitty Somerolla.

Lähihoitajia kuntiin täsmäkoulutuksella

Neljä Loimaan seudun kuntaa aikoo helpottaa lähihoitajapulaansa täsmäkoulutuksella. Yhteistyössä alueen TE-toimiston kanssa on räätälöity kaksivuotinen rekry-koulutus. Valmistuville on tarjolla työpaikka koulutuskunnissa.

Lieto torppasi Tarvasjoen liitoslähentelyt

Lieto ei aio käydä keskustelua Tarvasjoen kanssa mahdollisesta kuntaliitoksesta. Päätöstä osattiin odottaa, sillä Liedon kunnanhallitus oli jo aiemmin ehdottanut kunnanvaltuustolle kieltäytymistä Tarvasjoen esittämistä liitosneuvotteluista.

Koulutie kutsuu

Ensimmäiset koululaiset palaavat keskiviikkona takaisin opinahjoihinsa. Syyslukukauden aloittavien koulujen joukossa on Raision lukio. Se aloittaa syyslukukautensa lähes viikkoa ennen muita lukioita.

Vihreiden suosio väheni eniten kannatuksen ydinalueilla

Vihreät ja kokoomus kärsivät Varsinais-Suomessa raskaan tappion. Molemmat menettivät yhden paikan. Puolueiden kannatus laski maakunnassa koko maan tasoa enemmän.

Tarvasjoki suuntaa Lietoon päin

Tarvasjoki haluaa jatkossakin terveysyhteistyötä Härkätien kuntien kanssa. Kunnanvaltuusto päätti maanantai-iltana yksimielisesti luopua yhteistyösuunnitelmista Loimaan alueen kuntien kanssa.

Tarvasjoki harkitsee kuntaliitosta

Tarvasjoki harkitsee kuntaliitosta Liedon kanssa ratkaisuna terveysyhteistyöhön. Kunnanvaltuustolle esitetään liitosneuvottelujen pikaista aloittamista.

Auran liikunta 2000-luvulle

Auran kunta tarjoaa asukkailleen tänään vihittävän liikuntahallin myötä ajanmukaiset tilat erilaisten palloilulajien harrastamiselle. Hallin viereen valmistunut tekonurmi puolestaan palvelee jalkapalloilevia nuoria koko Auranmaan alueella.

Varsinais-Suomi keskikastia verojen kuntavertailussa

Varsinais-Suomen kunnat sijoittuvat keskikastiin Veronmaksajien kuntaverovertailussa. Korkeinta veroa maksaa ensi vuonna tarvasjokilainen keskipalkkainen veronmaksajaperhe eli lähes 25 000 euroa. Alimillaan verot ovat Naantalissa eli runsaat 22 000 euroa.

Valtiolta lisätukea kolmelle kunnalle Varsinais-Suomeen

Paimio ja Uusikaupunki saavat suurimmat potit valtioneuvoston jakamista harkinnavaraisista valtionosuuden korotuksista. Kummallekin heltiää 1,5 miljoonaa euroa apua kunnan talousongelmiin.

Kuusi kuntaa hakee harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta

Varsinais-Suomen kunnista kuusi hakee valtiolta harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta. Nämä ovat Loimaa, Naantali, Paimio, Taivassalo, Tarvasjoki ja Uusikaupunki.

Viimeisetkin koululaiset opinsaunaan

Koululaisten kesäloma on nyt lopullisesti päättynyt Varsinais-Suomessa. Maakunnan viimeisetkin peruskoululaiset aloittavat opintiensä tiistaina.

Varsinais-Suomen hätäkeskus tiedottaa

Varsinais-Suomen hätäkeskus tiedottaa 12.8. klo 15.45

Hämeen Härkätie -kävelijät maanantaina Somerolle

Neljän naisen porukka taivaltaa Hämeen Härkätietä Turusta Hämeenlinnaan, tänään maanantaina yövytään Somerolla. Kävelijöiden mielestä suomalaisista museo- ja kulttuuriteistä voisi hyvinkin muodostua matkailullinen vetonaula espanjalaisen Santiago de Compostelan tapaan.

Tarvasjoen Rajakallion alueelle kaavaillaan tuulivoimalaa

Tarvasjoen Rajakallion alueelle saattaa nousta sadan metrin korkuinen tuulivoimala. Tuulivoimalasta saatu sähkö myytäisiin verkkoon.

Raketeilla räjäytelty postilaatikoita Varsinais-Suomessa

Postilaatikot ovat saaneet jo osansa uudenvuoden ilotulitteista eri puolilla Varsinais-Suomea. Ainakin Loimaalla ja Salossa poliisille on tullut ilmoituksia ilotulitteilla tehdyistä tihutöistä, ja Tarvasjoella varkaat tekivät rakettihankintoja.

3G-verkko laajenee Varsinais-Suomessa

Kolmannen sukupolven matkaviestintäjärjestelmän 3G:n peittoalue Varsinais-Suomessa laajenee. Uusia kuntia tulee mukaan vielä loppuvuoden aikana.

Valtion hätäapua vain kahdelle kunnalle

Varsinai-Suomesta vain kaksi kuntaa pääsee osallisiksi valtioneuvoston jakamasta 15 miljoonan euron suuruisesta avustuspotista. Hakijoita maakunnasta oli kaikkiaan kymmenen kuntaa.

Kiinteistöveropäätökset ovat matkalla

Valtaosa kiinteistön omistajista saa päätöksen vuoden 2009 kiinteistöverotuksesta elokuun ensimmäisellä viikolla. Varsinais-Suomessa postitetaan noin 170 000 kiinteistöverolippua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle