Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Syökö koirasi tulevaisuudessa sirkkoja? Lemmikkiruokabisnes kasvaa, mutta ekologisuus on entistä tärkeämpää

Itäisen Keski-Euroopan maista tulevat yritykset vahvistavat asemiaan Euroopan lemmikkiruokamarkkinoilla. Siitä kertoo myös Nokialle nouseva uusi tehdas.

Pitkään jatkunut helle koettelee luonnoneläimiä – asiantuntija: Pihasi voi olla pelastava keidas

Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksestä muistutetaan, että eläimiä voi helteiden aikana auttaa laittamalla matalareunaisia juoma-astioita pihalle. Puheenjohtaja Nella Muurinen kertoo eläinten kaipaavan myös piilopaikkoja.

Se, mikä porosta jää ihmiseltä syömättä, voi olla koiran suurinta herkkua – perinteisesti porosta käytetään kaikki osat

Viime vuosina teurastuksesta ylijääneitä poron osia on alettu hyödyntää entistä enemmän koiranruokiin. Perinteisesti poronhoidossa mitään poron osia ei ole haluttu heittää hukkaan. Mitä vähemmän teurastuksesta syntyy jätettä, sen parempi.

Huippunuuskija Aino on Suomen kovin ruokakoira – käräyttänyt jo yli 2 000 kiloa kiellettyjä ruokia, joita yritetään tuoda laittomasti rajan yli

Suomeen yritetään jatkuvasti tuoda elintarvikkeita, jotka voivat pahimmassa tapauksessa levittää erittäin vaarallisia eläintauteja.

Keskiviikko 21.10.2020 (tv)

Ravintoloiden koronarajoitukset. Finnairin irtisanomiset. Koiranruoka. Sää.

Kotimaista lemmikkien ruokaa tulee lisää markkinoille – Loimaalla keksittiin samalla kananmunille uutta käyttöä

Lemmikkien ruuasta valtaosa on tuontitavaraa. Kotimaisen kuivamuonan valmistajat päätyivät sattumalta naapureiksi.

Ilkka-Pohjalainen: Koiranruokatehdas jättää Karijoen

Yhtiö on työllistänyt Karijoella neljä henkilöä.

Tätä koirasi oikeasti syö: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Koiranruokavalmistajan mainos joutui somessa kritiikin kohteeksi – “Meillä ei ole kilpailijoiden tai alan muiden toimijoiden leimaamisen tai lyttäämisen tarvetta”

Dagsmark sai aikaan kiivaan keskustelun piikiteltyään kilpailijaansa Helsingin Sanomien koko sivun mainoksessa eilen. Mainos sai aikaan arvostelun mainostavaa yritystä kohtaan, sitä ei pidetty onnistuneena eikä asiallisena.

Aiheuttaako lemmikin omistaminen ilmastoahdistusta? Kerro miten olet pienentänyt hiilitassunjälkeä!

Harva pohtii ilmaston kuormitusta. Ruoka valitaan yhä eläimen tarpeiden mukaan.

Taas mietin aika- ja paikkakonetta

Aikakoneella saattaisi teleporttautua ojasta allikkoon hän.

Huoli epäillyistä myrkkysyöteistä leviää keväisin Facebookissa koiranomistajien kesken – "Miksi kukaan haluaisi satuttaa viattomia luontokappaleita?"

Koiranomistajat varoittelevat toisiaan epäillyistä myrkkysyöteistä, jotka vaikuttavat yleistyvän keväisin. Ongelma on silti hahmoton: poliisille ilmoituksia tehdään harvoin eikä maksajaa syöttien tutkimukselle tahdo löytyä.

Kotimaista koirien kuivamuonaa tuottava tehdas yllättyi kysynnästä – tuotantotilat jäivät jo pieniksi, vaikka yritys on ollut markkinoilla vasta hetken

Kotimainen koirien kuivaruokavalmistaja Dagsmark Petfood laajentaa tehdastilojaan ja muuttaa samalla Kristiinankaupungista Karijoelle.

Koiran käskyttäminen ja puhe johtajuudesta on out – Nyt poliisikoirakin koulutetaan kiitoksella

Lisääntynyt tieto koirista on muuttanut koirien koulutusmenetelmiä. Edes remmissä rähjäävää koiraa ei tämän hetken tiedon valossa pitäisi kieltää.

"Iso uros etsii seuraa" – Zali sai leikkikaverin, kun emäntä keksi etsiä sitä Facebookista

Sosiaalinen media voi auttaa myös sosiaalistamaan koiraa.

Naudan sappikivet 10 000 euroa kilolta – näin tarkkaan tuotantoeläimet hyödynnetään

Tuotantoeläimistä ylijäävät sivutuotteet hyödynnetään esimerkiksi lääke- ja kosmetiikkateollisuudessa tai jopa ihmisen varaosina.

Kotimainen koiran kuivamuonan valmistaja haastaa kansainväliset konsernit – "Me ollaan vähän tämmönen markkinahäirikkö"

Koirien kuivamuonabisnestä hallitsevat isot toimijat. Omaa palastaan tästä kakusta koittaa saada Kristiinankaupungin Dagsmarkissa koirien nappuloita valmistava yritys.

Ruokitko koirasi kiinalaisella lihalla? Raaka-aineiden alkuperämaata ei tarvitse ilmoittaa

Voit tarjota koirallesi kanan nokkia ja jalkoja Kiinasta tai fileetä Suomesta. Koiranruokien laatu ja raaka-aineiden alkuperämaat voivat vaihdella suurestikin.

Koiran pururullasta löytyneen naulan alkuperä jää mysteeriksi

Best Friendin Bones-pururullan sisältä löytynyt rautanaula on mitä ilmeisimmin ollut ikävä yksittäistapaus.

Best Friend vetää myynnistä tuotantoerän Bones-pururullia – syynä rullasta löytynyt naula

Muista pururullista ei ole löytynyt vikoja, mutta erä vedetään myynnistä varmuuden vuoksi.

Lassi-koiran pururullasta löytyi lähes viisisenttinen, ruosteinen naula – maahantuoja ymmällään

Sekä koiran omistaja että maahantuoja ihmettelevät, miten ruosteinen naula on päässyt livahtamaan metallinpaljastimen läpi kaupan hyllylle.

Meijerimyymälä on oikea sekatavarakauppa – sen löysivät myös kaupunkilaiset

Osuuskunta ItäMaidolla on 19 omaa kauppaa, jotka palvelevat tuottajien lisäksi muitakin. Liikkeillä koetetaan estää tuotantotarvikkeiden hintojen karkaaminen käsistä.

Elämä hukkui ongelmiin – valokuvaaja tallensi syrjäytymisen karmeuden

Valokuvaaja Tomi Tuulirannan näyttely Unohdetut paljastaa, mitä tapahtuu, kun toivo hiipuu. Yhteiskunnalta unohtuminen ei katso ikää.

Koira kuoli, mutta koiranruokamainoksia pukkaa – kohdennettu mainonta voi mennä pahasti pieleen

Suomi on tullut jälkijunassa asiakastiedon hyödyntämisessä kaupan alan markkinoinnissa, sanoo professori Heikki Karjaluoto. Tietojen keruuseen perustuva personoitu mainonta ei ole menestyksen tae. Se voi myös kääntyä kauppaa vastaan.

Ruokavalio voi viedä koiran huonoon kuntoon – vegaani ei aina syötä lemmikilleen lihaa

Osa koiran omistajista haluaa lähteä lemmikkinsä kautta toteuttamaan omaa aatteellista tai eettistä ajatteluaan. Esimerkiksi vegaanista ruokavaliota noudattava koiranomistaja voi tietämättään tehdä lemmikilleen pahaa jälkeä.

Serena Williams söi koiranruokaa ja tuli sairaaksi ennen otteluaan – "Ajattelin, että miksi ei"

Maailmanlistan ykköspelaaja selvitti tiensä Rooman WTA-turnauksen puolivälieriin siitä huolimatta, että hän voi pahoin koiranruoan syömisen takia.

Kymmeniä tonneja poron leikkuutähdettä jalostuu koiranruoaksi Sodankylässä

Sodankylässä Kylmäsen lihanjalostamon rinnalla toimiva koiranruokatehdas on nostanut merkittävästi poron jalostusarvoa. Tehdas valmistaa vuodessa koiranruoaksi kymmeniä tuhansia kiloja sellaisia poron osia, jotka eivät kelpaa elintarvikkeeksi. Aiemmin nuo leikkuutähteet vietiin kaatopaikalle.

Oma joulukalenteri, vaatteita ja leluja – koiralle ja kissalle rakennetaan joulu kuin lapselle

Moni lemmikinomistaja ostaa lemmikilleen joululahjan. Herkut ja lelut ovat kestosuosikkeja. Tarvikekaupassa ihmiset seuraavat myös alan trendejä.

"Tämä kelpaa korkeintaan koiran ruuaksi" – mieltään osoittava turvapaikanhakija haukkuu ruoka-annoksen videolla

Kymmenet turvapaikanhakijat kerääntyivät keskiviikkoiltana Oulun poliisitalon eteen protestoimaan. Kritiikin kärki kohdistui hätämäjoitusyksiköiden tarjoamaan ruokaan ja asuinoloihin.

Sadat ihmiset rynnivät hakemaan ilmaisia ämpäreitä – video

Lappeenrantalaisessa kauppakeskus Isossa-Kristiinassa avautui tänään uusia liikkeitä. Pisimmän jonon keräsi tuotepalkinnoilla täytettyjä ämpäreitä jakanut tavaratalo Tokmanni.

Argentiinalaismiestä syytetään vaimon ja pojan telkeämisestä häkkiin vuosien ajaksi

Syyttäjän mukaan mies pakotti autistisen poikansa syömään koiranruokaa ja hengittämään bensiinihöyryjä. Siivottoman häkin lattialla kerrotaan lojuneen pusseittain ihmisen ulostetta.

Kokenut kasvattaja: Koirien hampaiden harjaaminen on turhaa touhua

Eläinlääkärit suosittelevat koirien ja kissojen hampaiden päivittäistä harjaamista. Suomalaiset ovatkin suhteellisen tunnollisia lemmikkiensä suuhygienian suhteen. Kymmeniä koiria maailmaan saattanut kasvattaja kuitenkin kuittaa hampaiden harjaamisen turhanpäiväisenä hössöttämisenä.

Nainen tärveli arvokkaan sijoituskoiran – saa maksaakseen ison laskun

Lahtelaisnainen joutuu maksamaan liki 3 000 euron kulut koirien kaltoin kohtelusta. Syytetty nainen väitti, että nälkiintyneiden koirien ruokahalut olivat seurausta hänen seurustelusuhteensa katkeamisesta.

Mies katosi kotoaan – auta poliisia löytämään hänet

Poliisi etsii viisikymppistä lahtelaismiestä. Mies katosi kotoaan viikonvaihteessa eikä poliisin mukaan kykene huolehtimaan itsestään.

Pariskunnan koiraharrastus maksaa 30 000 euroa vuodessa

Merja Lääveri-Kentan ja Reijo Kentan kotona eletään hektisiä aikoja, kun valmistaudutaan viikonvaihteen kansainväliseen koiranäyttelyyn. Yhteinen harrastus rokottaa pariskunnan kukkaroa rutkasti.

Hirvennahka on yllättävä vientituote: puruluuna ulkomaille - tavoitteena 10 000 nahan tuotanto lähivuosina

Suomalaisen hirvennahan käyttö on romahti vuosia sitten heikon laadun ja huonon menekin takia. Suurin osa nahoista päätyy tätä nykyä multiin heti kaadon jälkeen. Suomalaisyrityksen tavoitteena on kuitenkin kerätä lähivuosina viidennes kaikista kaadetuista hirvennahoista ja tehdä niistä puruluita ulkomaille.

Siiliä ei voi lihottaa liikaa piharuokinnalla

Siili tarvitsee kaiken mahdollisen ravinnon talvihorrosta varten, kertoo Oulun yliopiston eläinmuseon intendentti Risto Tornberg. Sopivaa apetta siilille on esimerkiksi kissanruoka tai koiran kuivamuona.

Koirien ihmillistäminen näkyy eläinlääkärin työssä – "vastaanotolla näkee koiria, joilla on lippalakki ja verkkarit"

Koiria nähdään yhä useammin perheenjäsenenä, ihmisen ja eläimen välimaastossa olevana olentona. Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Heikki Putro näkee ilmiössä sekä hyötyjä että haittoja.

Koira on vauva – inhimillistäminen näkyy koirien nimissä, vaatteissa ja ruokavaliossa

Lemmikkitarvikemyynti kasvaa. Lemmikkien tarvikkeet ovat muuttuneet ihmisten tavaroita muistuttavaan muotoon. Koiria nimetään ihmisten nimillä. Tutkija Annamari Vänskä näkee, että koirista on tullut enenevässä määrin kuluttajia ja perheenjäseniä.

Utelias kettu varasti huomion aamu-tv:ssä – video

Tiistaisen Ylen aamu-tv:n haastattelut katkesivat useampaankin kertaan, kun ylimääräinen vieras vei vieraiden ja juontajan huomion. Utelias kettu pyöri kesäksi ulos siirretyn kuvauspaikan ympärillä pitkin aamua.

Punkit vaivaavat jo lemmikkejä

Punkit ovat lähteneet liikkeelle hyvissä ajoin tänä keväänä. Yhä pohjoisemmaksi hivuttautuvat niveljalkaiset ovat vaivanneet lemmikkieläimiä jo maaliskuusta lähtien.

Koiran paras lelu on lajitoverin seura

Koira on ihmisen paras ystävä, mutta pentuleikkikoulu todistaa, että koiran paras ystävä on toinen koira. Suomussalmen Doggaajat ry järjestää pentukoirille leikkikoulua, jossa pääosassa on puolen tunnin hippaleikki. Omistajille jää kakkasakkojen maksu.

Kesy kettu seuraa emäntää kuin koira

Inarilaiseen pihapiiriin ilmestyi lokakuussa kettu. Pian Mustajalaksi nimetty pentu toi mukanaan myös isoveljensä. Pienempi kettu päivystää talon portailla kuin koira konsanaan ja seurailee uteliaana talonväen puuhia.

Lemmikkiruokabisnes kukoistaa – omalle hauvalle kelpaa vain paras

Lemmikkiruokayritykset hakevat kasvua etenkin vientimarkkinoilta. Nykyisin moni kuluttuja tarjoaa koiralleen mahdollisimman laadukasta ruokaa. Kuopiossa koiranruoka on muuttunut muutaman ihmisen leipätyöstä kymmenien miljoonien bisnekseksi.

Tavarataivas saa sanattomaksi

Karstulalaisesta osto- ja myyntiliikkeestä on tullut kansainvälinen nähtävyys. Esimerkiksi kaupan vinyylilevyjä tullaan ostamaan Lontoosta asti.

Kolarissa murtosarja

Ilmeisesti polkupyörällä liikkuneelta murtomieheltä jäi rikospaikalle kassillinen koiranmuonaa ja palloja.

Koiranruoka kelpaisi myös ihmisravinnoksi

Lemmikkieläinten ruoat ovat tarkassa syynissä sekä Eviralla että kuntien eläinlääkäreillä. Koiranruuat sisältävät muun muassa sellaisia eläinperäisiä tuotteita, jotka eivät jostain syystä ihmisten muonaan kelpaa. Syömäkelpoisia ne kuitenkin ovat.

Atria ostaa koiranruokavalmistajan

Atria ostaa eläinruokavalmistaja Best-Inin, joka toimii Kuopion Kelloniemessä Atrian tiloissa.

Minnin joulukalenteri aukeaa luu kerrallaan

Punainen puulaatikko on täynnä samanlaisia pussukoita. Niiden sisältökin on yhtäläinen, mutta kuten joulu, sekin on saajalleen joka päivä yhtä uusi. Minni odottaa kalenteriaan yhtä innolla kuin muutkin lapset. Minni vain sattuu olemaan koira.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle