Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Googlen hakuehdotuksia

Saako kieloja poimia? Voiko vauva syödä liikaa? – Ekspertti vastaa Googlen kysytyimpiin

Saako B-kortilla ajaa mopoa? Voiko kuukautisten aikaan tulla raskaaksi? Oikeiden ja luotettavien vastausten löytäminen on hankalaa hakutuloksena tarjotuilta keskustelupalstoilta. Yle kysyi suoraan asiantuntijoilta.

Näillä laitteilla käytät Areenaa, syksy 2014

Millä laitteilla ja palveluilla voit käyttää Yle Areenaa? Lue ajantasainen lista.

Asukas sairaalassa – talosta lähti huonekaluja ja kodintekniikkaa

Nivalan keskustassa sijaitsevasta omakotitalosta on viety muun muassa taulutelevisio ja antiikkihuonekaluja elokuun alkupuolella. Talon omistaja oli tapahtuma-aikana sairaalassa. Poliisi kaipaa vihjeitä teosta tai tavaroiden kaupittelijoista.

Areena siirtyi HD-aikaan

Areenan videosisällöt ovat nyt katsottavissa HD-tasoisina sekä tietokoneella että mobiililaitteilla.

Pelisuunnittelija Mark Cerny esittelee uutta Playstation 4:n ohjainta konsolin julkistamistapahtumassa.

PlayStation 4 luottaa sosiaalisen median koukkuun

Pelikonsoli PlayStation 4 julkaistaan Suomessa perjantaina. Sonyn edellinen konsoli tuli markkinoille seitsemän vuotta sitten, joten odotukset uudesta konsolista ovat korkealla.

Sony paljasti PlayStation 4:sen saloja

Sony paljasti seuraavan sukupolven PlayStation 4- laitteistonsa saloja markkinointitilaisuudessa New Yorkissa. Sonyn mukaan sen uudenlainen konsoliajattelu mahdollistaa nopeimman ja tehokkaimman pelaamisen verkossa.

Playstation 3 -pelikonsolin ohjain.

Tilasi 300 Pleikkaria - ei maksanut mitään

Mies tilasi 300 Playstation 3 -pelikonsolia toisena miehenä esiintyen ja jätti maksamatta tilaukset. 28-vuotias ivalolaismies esiintyi Elisa Oyj:n työntekijänä ja tilasi pelikonsolit tarvikkeineen omaan kotiosoitteeseensa Ivaloon.

Poikkeuksellisen yllätyksetöntä pelirintamalla

Vuosi 2012 oli pelien näkökulmasta katsottuna poikkeuksellisen yllätyksetön, sanoo Pelaaja-lehden Miika Huttunen. Ensi vuodelle on luvassa uusi konsolisukupolvi, josta odotetaan puhtia hiipuviin konsolimarkkinoihin.

Kilpapelaajilta tyly tuomio PS3:n halpisohjaimille

Konsolipelaamisessa ohjaimella on ensisijaisen tärkeä merkitys. Rele laittoi kilpapelaajat testaamaan joka marketin hyllyiltä löytyvät PlayStation 3:n halpisohjaimet.

Sonyn Playstation 3 -pelikonsolin ohjain kädessä.

Pelikonsolin valinta on taitolaji

Moneen joulupakettiin kääräistään tänäkin vuonna pelikonsoli, mutta konsolihyllyn ääressä voi livahtaa sormi suuhun. Ostaako mainostetuin vai halvin? Käykö sama konsoli leikki-ikäiselle ja iskälle? Pelikonsolin valinnassa kannattaa punnita, mihin laitetta haluaa käyttää. Mielessä kannattaa pitää, että laitteesta on myös paljon muuta iloa kuin pelkkä pelaaminen.

PlayStation Portable -laitteita esitellään Tokion pelimessuilla Japanissa

Noin 70 000 suomalaisen luottokorttitiedot varastettiin Playstation-murrossa

Verkkorikolliset ovat saaneet käsiinsä noin 70 000 suomalaisen luottokorttitiedot Playstationin verkkomurrossa, kertoo Playstationin jakelusta vastaava Nordisk Film. Kaikkiaan 330 000 verkkopalveluun rekisteröityneiden suomalaisen tiedot ovat joutuneet vääriin käsiin.

Konsolipelejä voi lainata myös kirjastoista.

Konsolipelin voi nyt lainata kirjastosta

Tampereen kirjastoihin on ostettu satoja konsolipelejä lainattavaksi. Kirjastoväki toivoo uuden aineiston houkuttavan asiakkaiksi sellaisiakin lapsia ja nuoria, jotka eivät muutoin juuri kirjastossa viihdy.

Angry Birds

Angry Birds pian myös konsolipelinä

Suomalaisen Rovion mobiilipelihitti Angry Birds taipuu pian myös konsolipeliksi. BBC:n mukaan yhtiö on työstämässä lintupelistä versioita Xbox 360:een, PS3:een sekä Wiihin.

Nainen katselee Ylen Areenaa Playstation 3:n kautta.

YLE Areena näkyy pian pelikonsolilla

YLE Areenaa pääsee syyskuun yhdeksännestä päivästä lähtien katselemaan PlayStation 3 -pelikonsolin kautta televisiosta. YLE Areena on ensimmäinen pohjoismainen netti-tv-sovellus PlayStationissa.

Sonyn pelikonsoli

Sony paransi tulostaan reippaasti

Japanilainen elektroniikka- ja viihdejätti Sony ilmoitti torstaina reippaasti parantuneesta tuloksesta. Vuoden 2009 viimeisellä vuosineljänneksellä Sony teki voittoa reilut 600 miljoonaa euroa.

Poika katsoo videopelejä hyllystä.

Joulukauppa sujuu viime vuoden tahtiin

Tänään tiistaina on ollut joululahjojen vilkkain hankintapäivä. Ruokakaupassa ruuhkaisinta päivää odotetaan keskiviikoksi.

Michael Jackson auttoi, mutta ei pelastanut Sonya

Musiikki- ja elektroniikkayhtiö Sonyn tappiot jäivät heinä-syyskuussa odotettua pienemmiksi. Tappiota kertyi yli 26 miljardia jeniä eli 289 miljoonaa dollaria. Sonyn tappiotuskaa lievensi Playstation 3:n myynti ja Michael Jacksonin hitit.

Taantuma ei pure pelimarkkinoihin

Konsoli- ja tietokonepelien myynti kasvoi Suomessa alkuvuonna. Pelimarkkinat kasvoivat vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 4 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen.

Pelikauppa ohitti musiikkimyynnin Suomessa

Pelimarkkinat ohittivat musiikkimyynnin viime vuonna Suomessa. Tieto käy ilmi Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n teettämästä tutkimuksesta. Suomessa myytiin viime vuonna noin 2,3 miljoonaa peliä 86,5 miljoonan euron arvosta. Kasvua vuoteen 2007 oli seitsemän prosenttia.

Kohtaus elokuvasta Mamma Mia

DVD-soitin pitää ykkösasemansa

Kuluttajat suosivat edelleen DVD-sointinta tallenteiden katselussa. Kaksi vuotta sitten markkinoille tulleet blu-ray -soittimet eivät ole vielä saaneet aikaan ostoryntäystä.

Kohtaus elokuvasta Mamma Mia

DVD-soitin pitää ykkösasemansa

Kuluttajat suosivat edelleen DVD-soitinta. Kaksi vuotta sitten markkinoille tulleet blu-ray -soittimet eivät ole vielä saaneet aikaan ostoryntäystä.

Carla Bruni, PS3 ja House pääsivät tietosanakirjaan - saksankielinen Wikipedia julkaistaan kirjana

Internetin ilmainen tietosanakirja Wikipedia julkaistaan kirjana Saksassa. Brittilehti Guardianin mukaan teoksen sivuille aiotaan painaa 50 000 eniten luettua artikkelia viimeisten kahden vuoden ajalta.

The Orange Box -pelikokoelma palkittiin

Suomessa myytiin viime vuonna ennätysmäärä tietokone- ja konsolipelejä. Pelejä myytiin yli 2,4 miljoonaa kappaletta ja niiden yhteisarvo nousee yli 80 miljoonaan euroon. Suomalainen peliala julisti keskiviikkona vuoden parhaan pelin palkinnon, jonka sai PC-pelikokoelma The Orange Box.

PS3 hinta ei laske Euroopassa

Viihdejätti Sony pitää Playstation 3 -pelikonsolin hinnan ennallaan Euroopassa. Viime viikolla kerrottiin, että konsoli halpenee Yhdysvalloissa ja siitä julkaistaan myös tehokkaampi 80GB -versio. Eurooppalaiset pelaajat saavat tyytyä 60GB:n koneeseen ja ennallaan pysyvään hinnoitteluun.

PS3 alennukseen Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa Sonyn Playstation 3 -konsolin hintaa aiotaan laskea parempien myyntilukujen toivossa. Pelikonsoli on jäänyt myynnissä reippaasti jälkeen kilpailijoidensa Nintendon ja Microsoftin rinnalla.

Japanissa Wii päihittää PlayStation 3 -pelikonsolin

Pelikonsoleiden myynnistä kisataan ankarasti. Nintendon Wii on ollut Japanissa kuukausien ajan hittituote ja se on päihittänyt myynnissä Sonyn PlayStation 3 -konsolin jopa miljoonilla.

Sonylle suurtappiot alkuvuonna

Japanilainen elektroniikkajätti Sony kirjasi alkuvuonna suurimman tappionsa neljään vuoteen, kun yhtiön uusi pelikonsoli Playstation 3 ei onnistunut keräämään kysyntää ennakoidusti.

PlayStation 3 heikensi voimakkaasti Sonyn osavuositulosta

Japanilainen elektroniikkajätti Sony teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä suurimman osavuositappionsa neljään vuoteen. Yhtiön nettotappio putosi noin 410 miljoonaan euroon, kun se edellisen vuoden tammi-maaliskuussa oli noin 406 miljoonaa.

Playstation 3 saapui Eurooppaan

Sonyn Playstation 3 -konsoli julkaistiin tänään Euroopassa. Suomeen laitteita on saatu vajaat 10 000, joista ennakkoon oli varattu lähes 6 000 konsolia.

Sony antoi tulosvaroituksen

Japanilainen elektroniikka-alan jättiläinen Sony on antanut tulosvaroituksen.

Sonyn tulos pahasti miinuksella

Elektroniikkajätti Sonyn huhti-kesäkuun tulos oli reilusti tappiollinen. Tappiota kertyi 53 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin voittoa oli 172 miljoonaa euroa.