Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Selkään puukottanut sai kolme vuotta vankeutta – Virolahdella tapahtuneessa kahden autokunnan tappelussa jaettiin vain kaksi tuomiota

Virolahdella tapahtui väkivaltainen kahden autokunnan yhteenotto viime vappuviikonloppuna. 24-vuotias mies sai syyttäjän vaatiman tuomion. Miehellä on myös aiempaa pahoinpitelyrikostaustaa.

Pizzakioskin sisätilat tuhoutuivat tulipalossa Haminassa – taksinkuljettajan huomaama palo saatiin nopeasti hallintaan

Kymenlaakson pelastuslaitos sai hälytyksen Haminan keskustassa sijaitsevan kebab-pizzerian palosta puoli neljältä aamuyöllä. Ilmoituksen tulipalosta teki pizzakioskin ohi kulkenut taksinkuljettaja.

Kantasataman uudelle korkeakoulukampukselle etsitään jälleen rakentajia Kotkassa – aiemmin vain yhden tarjouksen poikinut urakka pilkottiin kuuteen osaan

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uuden Kotkan-kampuksen pääurakka joudutaan kilpailuttamaan uudelleen, koska siihen saatiin aiemmin vain yksi tarjous. Mikäli uusi tarjouskilpailu tuottaa tulosta, kampuksen rakentaminen Kantasatamaan alkaa lokakuussa.

Kunnanhallitus näytti vihreää valoa sienen lahottaman sillan korjausrahoille Virolahdella – nyt odotetaan valtuuston päätöstä

Lahottajasienen kasvustoa havaittiin Virojoen kevyenliikenteen sillassa ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten. Lahovauriot ovat päässeet leviämään myös sillan rakenteisiin, ja korjauskustannukset ovat moninkertaistuneet alkuperäisestä arviosta.

Virolahdella käsitellään tänään sienen lahottaman sillan korjausrahoja – kunnostukseen tarvittaisiin 136 000 euroa

Virolahden kunnan mukaan Virojoen kevyenliikenteen silta on tärkeä reitti varsinkin koululaisille, jotka kulkevat sitä pitkin koulumatkoillaan.

Poliisi ymmällään – Kotkaan tuli ruotsalainen vene, mutta kukaan ei tiedä miten: "Ei mitään havaintoa, miten se on tänne joutunut"

Kotkan Kantasatamasta on löytynyt Ruotsista varastettu huvivene. Vene löytyi, kun Kotkan merivartioaseman partio alkoi selvittää väärään paikkaan pysäköidyn veneen omistajaa. Poliisi on tapauksesta ymmällään.

Karhulan koronarokotuspiste muuttaa uuteen osoitteeseen – uusi paikka on vanhan vieressä

Karhulan rokotuspiste aloittaa ensi viikon keskiviikkona uusissa tiloissa vanhan rokotuspisteen naapurissa. Kymsoten mukaan uudet tilat soveltuvat paremmin rokotustoimintaan kuin vanhat.

Vimpelin Vedolla neljän kunnarin näytös Vallikentällä

Vimpelin Veto ja Pattijoen Urheilijat kumpainenkin voittivat ottelunsa lukemin 2–0.

Ahtaajien tyyssijaksi rakennettu Ankkuri-talo aiotaan purkaa Kotkassa – ympäristöseura ei sulata suunnitelmia: ''Satamaperinne katkeaa''

Satamaoperaattori Steveco on hakenut omistamalleen rakennukselle purkulupaa. Ankkuri-talo on ollut vuosia käytännössä tyhjillään, eikä yhtiöllä ole sille tai tontille käyttöä. Kotkan ympäristöseuran mielestä rakennus pitäisi säilyttää.

Tuoretta Pertsa ja Kilu -elokuvaa on myyty useaan eri maahan – näin elokuvan nimi taipuu kansainväliseksi

Pertsa ja Kilu oli viime viikonlopun kolmanneksi katsotuin elokuva. Koko perheen seikkailuelokuva on kiinnostanut myös kansainvälisillä markkinoilla.

Viirinkallionkadun rakentaminen alkoi tällä viikolla – alueelle kaavailtu asukkaiden yhteinen kerrostalo on harvan tuntema asumisen muoto

Asumisosuuskunta-asuminen Kotkassa on herättänyt kiinnostusta ihmisissä, kertoo Suhola-yhtiöiden Hannu Suhola. Viirinkallionkadun rakentaminen Karhulan Viirinkallioon alkoi tällä viikolla. Alue on Suholan mukaan selvästi haluttu.

Metsäjätti Stora Enso kehittää uutta, biopohjaista materiaalia akkuihin Kotkassa – koelaitos on nyt käynnissä

Yhtiö ilmoitti kymmenen miljoonan euron arvoisesta investoinnista koelaitokseen vuonna 2019.

Kotkan kaupunkipyöriä on käytetty tänä kesänä ahkerasti – ennätys menee rikki tässä kuussa

Kotkassa menee tässä kuussa vielä rikki kaupunkipyörien käytön ennätys. 2 000 käyttökerran raja meni rikki jo heinäkuun puolivälissä.

Haminassa valta vaihtuu perussuomalaisille – hallituksen johtoon nousee lääkäri, joka vielä viisi vuotta sitten oli jäädä sohvan pohjalle huutelemaan

Ari Rinne sai tänä vuonna kuntavaaleissa eniten ääniä koko kaupungissa. Rinteen puolue perussuomalaiset on nyt Haminan suurin puolue. Valtuustokaudelle mennään avoimin mielin ja valmiina yhteistyöhön.

Haminaan tulee syyskuussa monipalveluauto, joka on vielä vailla nimeä – vanha kirjastoauto Veikko jää ansaitulle eläkkeelle

Uusi monipalveluauto vastaa kuntalaisten toiveeseen saada kyliin enemmän toimintaa. Autolla voisi viedä vaikkapa kulttuuripalveluja suoraan sinne, missä kuntalaiset asuvat.

Ei Tiquinhoa, mutta silti voitonjuhlat – HIFK tyynnytti turhautuneet kannattajansa

HIFK:n 500 minuutin maaliton putki päättyi Turussa. Jalkapalloliigan jumbokamppailussa KTP–Haka kaivattiin maalintekijää.

Kotkan uusi valtuuston puheenjohtaja pohti aikanaan päättäjäksi lähtemistä vain päivän: "Olen varmaan epäpoliittisin politiikkaan lähtenyt henkilö"

Kokoomuksen Pasi Hirvonen valittiin Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi seuraavalle valtuustokaudelle. Hirvonen kuvailee itse itseään hyvin epäpoliittiseksi. Silti hän pitää yhteisten asioiden hoitamista tärkeänä – ja nimenomaan yhdessä.

Riikka-rajuilma säästi Kymenlaakson suuremmilta vahingoilta – myrsky kaatoi puita ja sytytti maastoa

Pelastuslaitoksen tehtävät keskittyivät Kouvolan alueelle. Kotkan-Haminan seudulla pelastuslaitoksella ei ollut lainkaan myrskyyn liittyneitä tehtäviä.

Kotkassa ja Haminassa on rakennettu aiempaa enemmän – lupien määrä kasvoi viime vuodesta

Rakennuslupien käsittely ei Kotkassa ole ruuhkautunut kasvaneesta hakemusmäärästä huolimatta.

Suomen viimeinen majakkalaiva palaa Suomenlinnasta Kotkaan – pahoin vaurioitunutta runkoa korjattiin yli puoli vuotta

Suomen viimeinen majakkalaiva Kemi on ollut alkuvuoden kunnostettavana Helsingissä. Siellä korjattiin aluksen runkoa. Nyt alus palaa Kotkaan, missä kunnostustyöt jatkuvat.

Koronarokotusaikoja siirretään Kotkassa Karhulasta keskustaan – rokotuspisteessä aivan liian kuuma

Karhulan rokotuspisteen tiloissa on Kymsoten mukaan liian kuuma, minkä vuoksi rokotuksia siirretään Kauppakeskus Pasaatissa olevaan rokotuspisteeseen. Siirto on väliaikainen. Sen jatkosta Kymsote tiedottaa erikseen.

Korona-aika lisäsi tarvetta keikkojen livestriimauksille – Kotkan Mussaloon valmistuu syksyllä 200 neliön studiotilat: "Tämä lähti vähän käsistä"

Mussalossa rakennetaan parhaillaan tuhannen neliön kokoiseen tuotantohalliin ammattitason tarkkaamo-, äänitys- ja kuvaustilaa.

Viinavaras möläytti kaverinsa nimen valvontakameralle – tekijät jäljitettiin somessa, mutta poliisikaan ei voinut estää kaupantekoa Snapchatissa

Kotkassa vietiin yön pimeydessä ravintolasta kaksi repullista väkeviä juomia ja yksi kori miedompia alkoholijuomia. Varomattomat varkaat eivät huomanneet, että valvontakamera nauhoitti sekä kuvaa että ääntä.

Puutarhuri sai tehtäväkseen rakentaa vanhasta saha-alueesta ja "limpun näköisestä läjästä" upean puiston – katso, millainen siitä tuli

Lähes koko 1900-luvun ajan Haminan Tervasaaressa toimi saha. Entisen saha-alueen tilalle rakennettu Oolanninpuisto avattiin tänään. Nimensä puisto sai sotahistoriasta.

Katariinan meripuiston lampaat saattavat siirtyä ensi kesänä muualle Kotkassa – lampaista voisi hyötyä jättipalsamin karsijoina

Kotkassa Katariinan meripuistossa on ollut lampaita laiduntamassa niittyaluetta nyt neljättä kesää peräkkäin. Jatkossa lampaita aiotaan mahdollisesti hyödyntää jättipalsamin torjunnassa.

Sinilevää ei enää Mansikkalahdessa tai Santalahdessa ole, mutta nyt sitä on havaittu Haminan Pitkillähiekoilla

Sinilevätilanne on pysynyt hyvänä, vaikka hieman sinilevää rannoilta löytyykin. Viime viikolla sinilevää oli Kotkassa, nyt sitä on Haminassa.

Kun puiston nurmi jätettiin ajamatta, maasta nousi yllätys – potkut saaneen kaupunginpuutarhurin idea sai kimalaiset taas surisemaan

Kotkassa nurmi kasvaa joissakin puistoissa paikoittain pidemmäksi. Niityttämisellä katsotaan, millaisia kasveja maasta nousee. Joistakin kasveista voi olla hyötyä pörriäisille, jotka ovat tänä päivänä ahtaalla.

Haminan kiirevastaanoton aukiolo laajenee: auki jälleen myös viikonloppuisin

Vastaanotto on ollut suljettuna viikonloppuisin. Heinäkuun alussa aukioloajat laajenevat jälleen.

Risteilyalus saapui taas Kotkaan: "Nautitaan tästä ihanasta kesäpäivästä", sanoo kotimaanmatkailija

Risteilymatkustajat viettävät Kotkassa päivän ja palaavat Helsinkiin Tallinnan sataman kautta.

Kotka nosti salkoon lipun, joka tuo esiin vähemmistöjen vähemmistöjä – näin Kymenlaaksossa juhlitaan pride-viikkoa

Pride-viikko on näkynyt eri puolella Suomea esimerkiksi sateenkaariliputuksena. Ihmisoikeuksien ja tasa-arvon juhlaa vietetään myös Kymenlaakson kaupungeissa eri tavoin. Haminassa ja Kotkassa liputetaan, Kouvolassa on ensi viikolla kulkue ja puistojuhla.

Koronaepidemian arvaamattomuus pilaamassa jo toisen kesän saaristoliikenneyrittäjiltä: "Puolitoista vuotta ollut todella syvältä"

Liikennemäärät alkukesästä ovat olleet alle puolet kesän 2019 määristä. Yritysten liikevaihtoon tekevät loven myymättä jääneet ryhmämatkat.

Magi Koskikara syntyi Helsingissä tsaarinvallan aikana, pian hän viettää 105-vuotissynttäreitään – elämän suuri rakkaus löytyi työpaikalta, mutta kohtalo päätti toisin

Magi Koskikara jäi eläkkeelle, kun Kekkonen oli vielä presidentti. Suomessa on tällä hetkellä 44 ihmistä, jotka ovat 105-vuotiaita tai sitä vanhempia.

Venäjän rajan ylittäneillä on todettu yli 80 koronatartuntaa – nyt yritetään tavoittaa ne 800 kisaturistia, jotka jäivät testaamatta

Valtaosa positiivisen koronatestinäytteen antaneista on tullut Suomeen Vaalimaan kautta, joka ruuhkautui tiistai-iltana pahoin EM-kisaturisteista.

Kymenlaakso säästyi eilisen ukkosmyrskyn pahimmilta tuhoilta – Kotkassa salama iski pihapuun säpäleiksi

Eilen Kymenlaaksossa ukkosti, salamoi ja jyrisi, mutta pahimmilta vahingoilta vältyttiin. Jos sähköjohto päätyy maahan, siihen ei saa missään nimessä koskea, varoittaa Energiateollisuuden toimitusjohtaja.

Vaalimaan raja-asema ruuhkautui pahoin jalkapallofaneista: Sairaanhoitopiiri päätti päästää maahan ilman koronatestausta

Venäjältä palaavat jalkapalloturistit jäivät jumiin Vaalimaalla ruuhkautuneiden koronatestausten vuoksi, kunnes koronatestaus Kymsoten päätökselle lopettettiin ja rajan yli päästettiin ilman testausta. Koronatilanne on pahentunut Venäjällä viime aikoina.

Ratahankkeen työmaat sulkevat sekä raide- että autoliikennettä Kouvolan ja Kotkan välillä – juhannusviikonloppuna on varauduttava matkan hidastumiseen

Siltoja ja ratarakenteita uusitaan tällä ja ensi viikolla Kouvolan, Kotkan ja Haminan välisillä radoilla. Juhannuksena Kouvolan ja Kotkan välillä matkustavien kannattaa varautua muutoksiin ja siihen, että matkanteko kestää pidempään.

VR myy kansainvälisen maantieliikenteen haminalaiselle yritykselle – Avind: "Tähtäämme 25 prosentin vuosikasvuun"

Avind International kasvattaa varasto- ja huolintapalveluitaan Haminan satama-alueella. Yritys aikoo palkata lisää työntekijöitä sitä mukaa, kun yritys laajenee.

Kysely: Mökkiläiset maksaisivat Virojoen vesien hoidosta enemmän kuin vakituiset asukkaat – itärajan jokien kunto vaikuttaa myös Suomenlahteen

Virojoen veden kunto vaikuttaa myös Suomenlahteen. Suomen ympäristökeskus selvitti, ovatko Virojoen äärellä asuvat havahtuneet joen vointiin. Osa on huomannut ongelmat, mutta jonkun muun tulisi maksaa.

Omnium Gatherum, Evil Drive ja monta muuta: Festivaalikesä käynnistyi räyhäkkäissä merkeissä – katso kuvat Kotka Open Air -metallifestarilta

Kesän ensimmäinen festivaali on pyörähtänyt käyntiin Kotkassa, jossa on meneillään perjantaina ja lauantaina metallimusiikkiin keskittyvä Kotka Open Air. Tusinan verran lähialueen bändejä tarjoileva festivaali pistettiin nopeasti kasaan. Kävimme katsomassa, millaisissa tunnelmissa festivaalikauden avajaisia vietettiin. Gallerian kuvat ovat perjantailta.

Kotkaan vihitään ensimmäinen laillinen graffitiseinä – avajaistapahtumassa saa kokeilla itse graffitin tekoa matalalla kynnyksellä

Kotkan Katariinan Meripuistoon avataan kaikkien katutaiteilijoiden käyttöön seinä, johon saa tehdä vapaasti graffititaidetta. Seinä avataan virallisesti käyttöön Puistosessarit-tapahtumassa heinäkuun 10. päivänä.

Kaksi kaupunkiin eksynyttä hirveä ei totellut poliiseja, jotka yrittivät hätistää ne metsään Kotkassa – molemmat lopetettiin

Kaksi nuorta hirveä seikkaili Kotkan Hovinsaarella niin, että raideliikenne häiriintyi. Tunnin hätyyttelyn tuloksena vauhkoontuneet hirvet päätettiin lopettaa.

Satoja ihmisiä työllistävistä akkumateriaalitehtaista iloitaan Kotkassa ja Haminassa: "Viisas strateginen veto valtiolta"

Tehdasprojektien valmistelu jatkuu läpi kesän ja investointipäätös pyritään tekemään tämän vuoden aikana. Jos hankkeet toteutuvat, niillä on merkittävä vaikutus paitsi Kotkan-Haminan seudulle, myös maakunnalle ja laajemmin koko Kaakkois-Suomelle.

Naapurikaupungit Kotka ja Hamina ovat molemmat saamassa omat akkumateriaalitehtaat – työllistävät satoja ihmisiä

Valtion omistama Suomen Malmijalostus aikoo avata Suomeen kaksi uutta akkumateriaalitehdasta. Ne valmistaisivat muun muassa sähköautojen litium-akuissa tarvittavia materiaaleja. Esisopimukset Kotkaan ja Haminaan suunniteltujen tehtaiden tonteista allekirjoitettiin tänään.

Karhulan uuden alakoulun suunnittelu alkaa syksyllä Kotkassa – koulun on tarkoitus valmistua kolmen vuoden päästä

Kotkan kaupunginhallitus hyväksyi Karhulan uuden alakoulun hankesuunnitelman kokouksessaan maanantaina. Samalla kaupunginhallitus antoi luvan käynnistää koulun suunnittelun syksyllä 2021.

Nämä nuoret ovat mukana päätöksenteossa, Kouvolan ja Kotkan nuoret valtuutetut pitävät tärkeänä koulutusta ja avoimuutta – "Piikittely ei kuulu politiikkaan"

Kotkassa valtuutettujen keski-ikä nuoreni, Kouvolassa keski-ikä pysyi ennallaan. Koulutuksen tasosta kiinnipitäminen yhdistää nuoria valtuutettuja molemmissa kaupungeissa.

Rokotuspisteille kaivataan lisäkäsiä Kotkassa, mutta vapaaehtoisia ei ole tarpeeksi

Suomen punainen risti jatkaa vapaaehtoisten etsintää Kotkassa. Lisäkäsiä kaivataan rokotuspisteille. 

Kun Onni Vilkkaan ränsistynyt leikkibussi oli matkalla kaatopaikalle, monet halusivat pelastaa sen – "Nyt on ollut hiljaisempaa"

Huonokuntoisen ja ilkivallasta kärsineen leikkibussin korjaukset ovat alkaneet Kotkassa. 1930-luvun mallinen leikkibussi oli tunnettu maamerkki kaupungin keskustassa sijaitsevassa leikkipuistossa. Uusi sijaintipaikka ei ole vielä selvillä.

Yli 1000 nuorta suorittaa vuosittain himoitun johtajakoulutuksen, joka valmistaa heitä sotaan – taitoja halutaan kuitenkin soveltaa muuhun elämään

Reserviupseerikoulu eli RUK viettää 100-vuotisjuhliaan huomenna lauantaina, vaikka oikeasta merkkipäivästä on jo vuosi. Perinteikkäät Kirkkojärven marssi ja kurssijuhla järjestetään tänäkin vuonna.

Äkkilähdön saaneen kaupunginpuutarhurin puolesta järjestetään mielenilmaus Kotkassa – torille kerätään kasa kiviä

Kotkassa järjestetään mielenilmaus irtisanotun kaupunginpuutarhurin puolesta. Vuoden alussa tehtävässä aloittaneen Marko Pesun työsuhde purettiin koeajalla. Hänen työpanoksensa ei kaupungin mielestä vastannut työlle asetettuja vaatimuksia ja odotuksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle