Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pelastuslaitoksen ajoneuvoja onnettomuuspaikalla talvisessa risteyksessä Kotkassa. Kaksi henkilöautoa kolaroivat.

Henkilöautot törmäsivät liukkaassa risteyksessä Kotkassa – yksi ihminen jouduttiin irrottamaan kolariautosta

Kahden henkilöauton kolari sattui Langinkoskentien ja Ruonalantien risteyksessä Kotkassa. Pelastuslaitoksen mukaan liikenteessä, etenkin risteyksissä on nyt paikoin liukasta.

Kotkan Arto Tolsa Areenan jalkapallokenttä ja katsomo.

Kotkalaiset pääsevät kertomaan toiveitaan liikuntapaikkojen uudistuksista – kyselyn avulla voi esimerkiksi kertoa, millaiset altaat uuteen uimahalliin pitäisi rakentaa

Toinen kysely käsittelee Arto Tolsa -areenan uudistamista ja muun muassa sitä, minkälaisia oheistiloja uuteen aurinkokatsomoon ihmisten mielestä tarvittaisiin.

Näkymä kotkan Jokipuistossa

Kotkan kansallinen kaupunkipuisto haluaa tunnetuksi – kaupunkipuistojen tavoitteena on olla yhtä tunnettuja kuin kansallispuistot

Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on yksi yhdestätoista eri puolella Suomea olevasta kansallisesta kaupunkipuistosta. Kaupunkipuistojen kotikaupungit ovat nyt laatineet suunnitelman, kuinka kehittää kaupunkipuistojen asemaa Suomessa.

vanha Karhulan puukoulu

Kotkan Karhulan vanha puukoulu halutaan säilyttää – rakennus voisi mahdollisesti tulla nuorisotoimen käyttöön

Kotkan kaupunkirakennelautakunta käsittelee koulun tulevaisuutta ensi tiistaina. Miltei 100-vuotias puukoulu on huonossa kunnossa.

Kotkan keskustaa

Kotkansaaren katujen uudistamisen suunnittelu etenee – Kotkan keskustaan aiotaan rakentaa erilliset pyöräkaistat

Työt alkavat keskustan katujen uudistamisella Kauppatorin ja Kantasataman yhdistävillä katuosuuksilla. Ensimmäiseksi työn alle tulevat Kirkkokatu ja Kauppakatu.

Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö Kotkan kaupungintalon ulkopuolella.

Kotkan kaupunki kiristi verotustaan kasvavien terveysmenojen takia – kaupunginjohtaja Esa Sirviö Kymsoten säästölistasta: "Odotamme muitakin esityksiä"

Puolet Kymenlaakson kunnista varautuu kasvaviin terveyspalveluiden kustannuksiin korottamalla veroprosenttejaan. Kymenlaakson pienimmät kunnat Virolahti ja Miehikkälä nostavat veroprosenttejaan yhdellä prosenttiyksiköllä. Kotkassa korotus on 0,5 prosenttiyksikköä.

Kotkan kaupungintalo.

Kotkan veroprosentti nousee 22:een – lopullinen päätös syntyi valtuustossa vain yhden äänen erolla

Kotkan kaupunginvaltuusto päätti asiasta maanantai-iltana. Veropäätökset ovat olleet tänä vuonna poikkeuksellisen hankalia, koska veropäätöksillään valtuustot ottavat kantaa sote-kuntayhtymä Kymsoten rahapulaan.

Vanhusten jalkoja pöydän alla Vaarinsaaren hoivakodissa Mikkelissä.

Tänään ratkeaa, kiristyykö verotus Kymenlaakson suurimmissa kaupungeissa – Kouvolan ja Kotkan valtuustojen puheenjohtajat eri linjoilla veronkorotuksista

Kymsote on laatinut pitkän leikkauslistan siltä varalta, että kunnat eivät lisää sote-rahoitustaan ensi vuodelle esimerkiksi veroja korottamalla. Kouvola on näillä näkymin pitämässä veronsa ennallaan, mutta Kotkassa mietitään kuntaveron korottamista.

Merikeskus Vellamon katto, joka on samalla kävelyliuska.

Kotka saa vuosien jälkeen arkkitehtuurikilpailun – aiempia voittajia ovat hyökyaallon muotoinen museo ja kaupungintalo, joka jäi kesken

Edellinen arkkitehtikilpailu järjestettiin Kotkassa lähes 20 vuotta sitten. Nyt suunnittelijat pääsevät kilpailemaan Kotkan Karhulan koulukeskuksesta, josta tahdotaan kaupunginosan kasvojen kohottaja.

haminan energia tuulivoimala hamina

Suomessa uudenlainen vedenpuhdistamo tulossa Haminaan – tekee merivedestä käyttövettä teollisuudelle: "Talousveden käyttäminen siihen ei ole järkevää"

Suomessa toimii pieniä juomavettä tuottavia laitoksia, mutta niiden mittakaava on pieni verrattuna nyt Haminaan suunniteltavaan laitokseen. Lopullista investointipäätöstä asiasta ei ole vielä ole tehty.

Marjoniemen terveysasema

Kotka osallistuu Kymsotea koskevan selvitykseen tilaamiseen yhdessä muiden Kymenlaakson kuntien kanssa

Kotkan kaupunginhallitus päätti asiasta eilen ylimääräisessä kokouksessaan. Kunnat toivovat saavansa selvityksen avulla tarkempaa tietoa Kymsoten talouskehityksestä.

Kotkan kaupungintalo.

Kotkan veroprosentti on pysymässä ennallaan – kunnanjohtajan esitys veroprosentin nostosta kaatui äänestyksien jälkeen

Keskustelu taloudesta on saanut kierteitä kuluneena syksynä. Taustalla on kunnat yllättänyt Kymsoten tarve kymmenien miljoonien eurojen korotuksiin sote-kuntayhtymän maksuosuuksiin.

Paperirullia lastataan rahtilaivaan Hietasen satamassa

Stevecon Kotkan ahtaustyöntekijät marssivat ulos keskiviikkona – vastustavat yhtiön lomautuspäätöksiä

Ahtaajat ovat ilmoittaneet palaavansa takaisin töihin Mussalon ja Hietasen satamaterminaaleihin perjantaiaamuna kello kuudelta.

koripalloilija Zykera Rice harjoituksissa

Kotkaan ihastunut yhdysvaltalaistähti hakee Suomen kansalaisuutta – voisiko Awak Kuier saada rinnalleen kovan vahvistuksen maajoukkueessa?

Peli-Karhuissa kolmatta kauttaan pelaavalla Zykera Ricella ei ole tällä hetkellä Suomen passia, mutta hän on aloittanut kansalaisuuden hakuprosessin.

Haminan akkumateriaalitehdas vaatii meren

Kotkaan ja Haminaan suunnitellut akkumateriaalitehtaat tarvitsevat vielä ympäristöluvat – kysyimme, millaista haittaa tehtaista voisi olla

Suomen Malmijalostus aikoo hakea ympäristöluvat kahdelle akkumateriaalitehtaalle Kymenlaaksossa. Yhtiö kertoo jättävänsä hakemukset ensi vuonna. Kysyimme ympäristöviranomaiselta, millaisia ympäristöriskejä tehtaat aiheuttaisivat.

Skandinavian Shopping Center Vaalimaalla

Virolahti myöntää Vaalimaan ostoskeskuksille lisää aikaa vuokranmaksuun – maavuokrien huojentamiseen ei ole varaa

Zsar Outlet Village ja Skandinavian Shopping Center pyysivät Virolahdelta huojennusta maavuokriin. Virolahden kunta katsoi, että nykyisessä taloustilanteessa maksuajan antaminen on enintä, mitä kunta voi tehdä.

Kotkan kaupungintalo

Kotkan kaupungin budjettikokous siirtyy lähes kuukaudella – myös veroprosenttia mietitään vielä uudestaan

Kotkan kaupunki on laskenut eri vaihtoehtoja siitä, miten Kymsoten vaihtelevat talousennusteet vaikuttaisivat kaupungin talouteen tulevina vuosina. Niiden perusteella alijäämä tulisi pahimmillaan olemaan vuonna 2024 kymmeniä miljoonia euroja.

Hakattua metsäaluetta, jonka keskellä nököttää puinen merkkikeppi.

Euroopan suurin akkumateriaalitehdas on tulossa Kotkaan – tänne puolen miljardin euron laitos nousisi

Suomen Malmijalostus aikoo perustaa Kymenlaaksoon kaksi akkumateriaalitehdasta. Yhdessä ne työllistäisivät suoraan noin 400 ihmistä. Suomen Malmijalostus on löytänyt kumppanit hankkeille Kiinasta.

En elbil laddas.

Kotkan akkumateriaalitehdas on saanut kansainvälisen kumppanin – mukaan tulee kiinalainen pörssiyhtiö

Kotkan Keltakallioon suunnitellun Suomen Malmijalostus Oy:n akkumateriaalitehtaan kumppani on julkistettu. Se on kiinalainen Beijing Easpring Material Technology.

Zsar Outlet Village -kauppakeskus Virolahdella Vaalimaalla.

Virolahti on myöntämässä Zsar-ostoskylälle ja Scandinavian Shopping Centerille lisää maksuaikaa mutta ei helpotuksia vuokriin

Virolahden kunnanhallitus käsittelee tänään Vaalimaan ostoskeskusten Zsar Outlet Villagen ja Skandinavian Shopping Centerin maavuokrien huojennuspyyntöä. Kunnanjohtajan mukaan Virolahden taloudellinen tilanne ei mahdollista vuokrien alentamista.

Kotkan kaupungintalo

Kotkan kaupunki on pitämässä veroprosenttinsa ennallaan – veroprosentiksi tulossa 21,5

Kotkan kaupunginvaltuusto käsittelee 15. marraskuuta esitystä, jonka mukaan ensi vuoden tuloveroprosentti on 21,5. 

vanhus istuu ruokapöytänsä ääressä, kotihoitaja siirtelee astioita pöydällä

Kymenlaakso hakee suurin odotuksin apua yrityksiltä kotihoidon hoitajapulaan – ammattiliitossa suhtaudutaan epäillen hoitajien löytymiseen

Kymenlaaksossa ulkoistetaan kotihoidon palveluja. Tällä pyritään helpottamaan hoitajien työtaakkaa. Työntekijäpuolta mietityttää yritysten rekrytoinnin onnistuminen ja palvelujen laatu.

Kymenlaakson keskussairaalan pääsisäänkäynti.

Terveysmenojen iso yllätyslasku johti pattitilanteeseen Kymenlaaksossa – jos kunnat eivät maksa puuttuvia miljoonia, Kymsote saattaa sulkea terveysasemia

Kymsote tarvitsee ensi vuonna rahaa kunnilta enemmän kuin alunperin oli tiedossa. Kunnat eivät ole halukkaita lisäämään rahoitusta. Hankala tilanne voi vaikeuttaa esimerkiksi hoitotyötä.

Hoitaja ja vanhus palvelukeskuksessa.

Kymenlaakson kuntien maksuosuudet Kymsotelle paisuvatkin ennakoitua suuremmiksi – raportointijärjestelmässä paljastui virhe

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä Kymsote on tarkistanut laskelmiaan ensi vuoden talousarviota varten. Kunnilta tarvitaan enemmän rahaa esimerkiksi vanhusten hoitoon. Palveluiden todellinen hinta paljastui kuitenkin vasta äskettäin.

Poliisiauto ajaa hämärässä. Kuvattu takaa.

Kahden nuoren puhelimet Karhulassa ryöstänyt kolmikko on yhä vapaalla jalalla – poliisi pyytää havaintoja tummiin pukeutuneista henkilöistä

Poliisi kertoi keskiviikkona, että matkapuhelinten viemistä tutkitaan törkeänä ryöstönä. Samat tekijät olivat ennen nuorten ryöstöä yrittäneet ryöstää myös K-Market Rauhalan.

Kaksi villisikaa

Villisikoja on viime aikoina liikkunut lähellä asutusta Kotkassa – riistapäällikkö: "Ei ole harvinaista"

Tavallisesti liikkuvimmat laumat koostuvat nuorista villisioista ja emoista. Kaakkois-Suomen riistapäällikkö Henri Mutanen kertoo, että tavallisesti villisiat tulevat asutuksen lähelle etsiäkseen ruokaa.

Konttijunan peräpää ratapihalla

Mussalosta lähtee tällä hetkellä konttijuna Aasiaan lähes viikoittain – kasvavan puutavarakysynnän arvioidaan lisäävän kuljetuksia ensi vuonna

Suurin osa Mussalosta lähtevästä tavarasta ajetaan Japaniin ja Kiinaan. Eniten viedään teräs- ja metalliteollisuuden tavaraa sekä elintarvikepakkauskartonkia sekä paperia.

Poliisiauto ajaa hämärässä. Kuvattu takaa.

Kahdelta nuorelta vietiin tiistai-iltana matkapuhelimet uhkaamalla – poliisi tutkii Rauhalan tapahtumia törkeänä ryöstönä

Kahdelta nuorelta ryöstettiin matkapuhelimet uhkaamalla tiistai-iltana Kotkan Rauhalassa. Poliisi tutkii asiaa.

Karhulan keskusta-alue Kotkassa.

Kotkan Karhulaa uudistetaan ainakin 57 miljoonalla eurolla – alue saa lähivuosina kolme koulua, jotka pelastavat oppilaat väistötiloista

Suuri osa Kotkan seuraavan viiden vuoden rahoista on varattu Karhulalle. Parakkikoulut ja väistötilat saavat jäädä, ja kaupunginosaan rakennetaan useita kokonaan uusia rakennuksia.

Kotkan Katariinan uimahalli

Uuden uimahallin suunnittelua jatketaan Kotkassa – kaupunginjohtaja Esa Sirviö: "Rahat riittävät"

Kotkan julkaisi eilen pitkän investointilistan. Katariinan uuden uimahallin rakennuskustannukset eivät sisältyneet vielä tähän investointibudjettiin. Kaupunginjohtaja jatkaisi hallin valmistelua normaalisti.

Karhulan koulu ja lukio

Tuntematon nainen jakoi rokotevastaisia esitteitä Karhulan koulun pihalla – johtajaylilääkäri kehottaa laittamaan paperit suoraan keräykseen

Kymsoten johtajaylilääkäri kertoo, että Kymenlaaksossa on muitakin tapauksia, joissa on yritetty vaikuttaa rokotuksiin lasten ja nuorten kautta.

tie on katkennut tulvan vuoksi, tie lainehtii vettä

Tulvat katkaisivat tiet, veneet uhkasivat upota ja satama seisahtui – katso kuvat myrskyn pahiten jauhamalta rannikolta

Voimakas tuuli aiheutti monenlaisia tuhoja Etelä-Kymenlaaksossa. Pahimmillaan ilman sähköä oli yli 6000 taloutta. Tuuli repi kattopeltejä irti ja laittoi autojen reitit uusiksi.

naista esittävä patsas kalliolla meren rannalla, myrsky lyö aaltoja kallioon

Työt osin keskeytetty turvallisuussyistä Suomen suurimmassa vientisatamassa Kotkassa – kontit kaatuilevat toistensa päälle

Kotkan satamassa on kaatunut kontteja voimakkaan tuulen vuoksi. Joidenkin satamatöiden tekeminen ei tällä hetkellä ole turvallista.

Kerrostalo Kruununhaassa Helsingissä.

Vuokrat nousivat Lappeenrannassa ja Kotkassa pääkaupunkiseutua nopeammin – suurilla vuokra-asunnoilla on nyt aiempaa enemmän menekkiä

Helsingissä ja Espoossa vuokrien vuosimuutos oli 0,9 prosenttia, kun Lappeenrannassa vuokrat nousivat 1,3 prosenttia. ja Kotkassa 1,2 prosenttia.

Eskolanmäen Telebaari Kouvolassa.

Useat eri tahot pohtivat nyt ratkaisuja Kouvolan päihderiippuvaisten ongelmiin – mahdollisuus auttaa voi katketa rahakysymykseen

Kaakkois-Suomen Sininauha aloittaa matalan kynnyksen palvelun kokeilun päihderiippuvaisille, jos se saa kokeiluun rahoitusta.

Virojoen kuntoportaat

Uudet kuntoportaat villitsivät 3 000 asukkaan kunnan – sadat halusivat ostaa oman portaan ja "ramppaaminen" alkoi, vaikka askelmia ja kaidetta puuttui

Virolahdelle on tänä vuonna rakennettu kahdet uudet kuntoportaat, jotka ovat nyt viimeistelyä vaille valmiina. Portaat ovat nousseet nopeasti suosituiksi.

Roni Yildirim kahvila-olohuone Japsiksessa Haminassa.

Yli 750 nuorta oli mukana ratkaisemassa huumeongelmaa, joka velloo heidän kaveripiirissään – haluavat nyt apua entisiltä huumeidenkäyttäjiltä

Haminassa on ryhdytty ratkomaan nuorten päihteidenkäytöön liittyviä ongelmia heidän itsensä ehdottamilla tavoilla. Ratkaisuja haetaan esimerkiksi entisten huumeidenkäyttäjien eli kokemusasiantuntijoiden avulla.

Purjeveneitä.

Isojen purjealusten kisaa ei nähdä Kotkassa vuonna 2024 – Tall Ships' Races -isännyydet menivät Turkuun, Maarianhaminaan ja Helsinkiin

Purjehdustapahtuman kattojärjestö on päättänyt vuoden 2024 isäntäsatamat. Mukaan valittiin ne satamakaupungit, joilta tapahtuma peruuntui kuluneena kesänä. Lisäksi mukaan pääsi Helsinki.

pesäpalloja kuvassa

Kotkan kaupunki pohtii, voisiko se alkaa lainata palloja, mailoja ja muita välineitä liikuntapaikoilla

Kotkassa haluttaisiin lainata ihmisille helpommin liikutavälineitä. Nyt suunnitteilla on, että välineitä voisi lainata suoraan liikuntapaikalla älykaapeista. Tällä hetkellä liikutavälineitä voi lainata kirjastosta.

Kuva sinisestä valolonkerosta, joka on osa valotaideteosta.

Visuaalinen kaupunkifestivaali sai aikaan positiivisen palautevyöryn – nyt järjestäjät miettivät tuleeko tapahtumasta jokavuotinen

Ensi kertaa Kotkassa järjestetty Aaltoja, valoa ja ääntä - festivaali sai kaupunkilaisilta hyvän vastaanoton. Valaistuja rakennuksia sekä ääni- ja valotaidetöitä kävi ihastelemassa noin 20 000 ihmistä.

Ovi, jossa kyltti tekstillä "nuorisotoimisto".

Nuoret pääsevät päättämään Haminan seurakunnan asioista – heti ensimmäisenä hankitaan pimennysverhot leirikeskukseen

Nuorten vaikuttajaryhmät ovat pakollisia kaikissa seurakunnissa, kun uusi kirkkolaki astuu voimaan. Esimerkiksi Haminan seurakunnassa otetaan varaslähtö.

Kuva sinisestä valolonkerosta, joka on osa valotaideteosta.

Kotkansaari heräsi valaistuun aamuun uuden kaupunkifestivaalin vuoksi – valolaitteita on vahdittu yötä päivää

Aaltoja! Valoa ja ääntä -festivaali alkaa Kotkassa tänään. Uusi tapahtuma järjestetään pääosin ulkosalla valojen keskellä.

Kotkan Satama Areenan- ja Kotkan kampuksen työmaa-alue.

Jättihankkeiden yllätyslaskut kertovat ongelmasta, jonka laajuutta ei tiedä kukaan – hintoja arvioidaan tietoisesti alakanttiin, sanoo taloustieteen professori

Kunnallisten rakennushankkeiden lopullisista kustannuksista ei kerätä Suomessa tietoa. Näin ollen ei ole olemassa tietoa, miten moni kunnallinen rakennushanke pysyy budjetissaan, ja miten moni ei.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Virolahti etsii tarjouskilpailulla kuntosaliyrittäjää, joka saisi upouuden kuntosalin johdettavakseen

Virolahden kunta tahtoo lisätä alueen elinvoimaa osallistumalla kuntosalin toiminnan järjestämiseen.

Matkailuauto.

Kun nuoret kutsuvat, Wauto kurvaa paikalle – Haminassa lainassa oleva liikkuva nuorisotila on niin hyvä, että haaveissa on oma samanlainen

Nuorisotyöllä lainassa oleva matkailuauto on niin suosittu, että nuoret kutsuvat itse sen paikalle. Nuorten kohtaamiseen jää auton mentävä aukko joulukuussa, kun Wauto palautetaan Aseman Lapset ry:lle.

Kotkansaaren vanha sairaalarakennus kuvattuna edestä.

Luovien alojen toiminnalle tahdotaan oma keskus Kotkassa – entinen synnytyssairaala on ykkösehdokas paikaksi

Kotkan kaupunki kartoittaa parhaillaan paikallisten luovien alojen toimijoiden tilatarpeita. Kotkansaarella sijaitseva vanha sairaalarakennus olisi oiva paikka luovuudelle, sanoo kulttuurijohtaja.

Hamina Tattoo 2016

Hamina Tattoo järjestetään ensi kesänä kolmen vuoden tauon jälkeen – vieraina kuninkaalliset soittokunnat Hollannista ja Belgiasta

Sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoon ensimmäiset esiintyjät on julkistettu. Tapahtuma järjestetään ensi vuonna tavanomaista aiemmin.

Mies seisoo jalkapallokatsomon edustalla

Jalkapallolegendan poika on onnellinen, että isän nimeä kantava stadion remontoidaan – Tomi Tolsa: "Päätökset miellyttäisivät myös häntä"

Legendaarisella Arto Tolsa -areenalla on edessä iso remontti Kotkassa. Kentän keinonurmi vaihdetaan ja se saa uuden aurinkokatsomon. FC KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsa on iloinen, että katsojien olosuhteet parantuvat.

Ari Rinne katsoo suoraan kohti kameraa, henkilökuva.

Kuntavaalien haminalainen äänikuningas Ari Rinne vetäytyy myös valtuustotehtävistä terveyssyistä: "Pahoittelen äänestäjilleni tätä"

Perussuomalaisten Ari Rinne vetäytyi jo aiemmin Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalta. Hän ehti toimia virassa vain kaksi viikkoa. Rinne oli kesän kuntavaalien äänikuningas Haminassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle