Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ain Daran temppelin leijona.

Syyriassa on tuhoutunut jälleen korvaamattomia arkeologisia kohteita – nyt menivät Ain Daran leijonat

Kuulut leijonat tuhoutuivat pohjois-Syyrian pommituksissa ja taisteluissa.

lapset laskevat liukumäestä

Perjantai 20.1.2017 (radio)

Tytöt liikkuvat päiväkodissa vähemmän kuin pojat. Keskeyttäminen aiheuttaa vaaroja sairaaloissa. Isis on tuhonnut lisää Palmyraa. Ruotsin väkiluku on nyt kymmenen miljoonaa.

Palmyran riemukaaren raunioita.

Aktivistit: Isis teloitti jälleen julkisesti vankeja Palmyrassa

Teloitetut olivat yrittäneet paeta Palmyrasta joulukuussa, kun Isis valtasi kaupungin takaisin, kaksi Syyrian sotaa tarkkailevaa järjestöä sanoo.

Aseistettuja miehiä panssarivaunun katolla

Isis valtasi Palmyran Venäjän ilmaiskuista huolimatta

Venäjän mukaan sen ilmaiskut ovat pysäyttäneet kaikki Isisin hyökkäykset kaupunkia vastaan ja että Syyrian armeija puolustaa edelleen Palmyraa. Myöhemmin sunnuntaina Homsin maakunnan kuvernööri kertoi Isisin vallanneen kaupungin.

Taistelun jälkiä Palmyraan vievän tien laitamilla.

Isisin taistelijat vallanneet jälleen osia Palmyrasta

Isisin taistelijoiden kerrotaan vallanneen jälleen useita kohteita historiallisessa kaupungissa, josta Syyrian hallituksen joukot ajoivat sen pois keväällä.

Mariinski-teatterin orkesterin kapellimestari Valeri Gergijev kumartaa yleisölle Palmyran amfiteatterissa järjestetyn konsertin jälkeen.

Video: Putinin kaverit musisoivat Isisiltä vallatussa Palmyran amfiteatterissa

Venäjän ja Syyrian joukot valtasivat Palmyran muinaiskaupungin takaisin Isisiltä kuukausi sitten. Torstaina Palmyrassa järjestetyssä yllätyskonsertissa esiintyivät muun muassa presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvat Valeri Gergijev ja Sergei Roldugin.

Mariinski-teatterin orkesterin kapellimestari Valeri Gergijev kumartaa yleisölle Palmyran amfiteatterissa järjestetyn konsertin jälkeen.

Putin järjesti yllätyskonsertin Palmyran muinaiskaupungissa

Pietarilaisen Mariinski-teatterin sinfoniaorkesteri on esiintynyt konsertissa Syyriassa, historiallisessa Palmyran rauniokaupungissa. Konsertin esiintyjäkaartissa oli presidentti Vladimir Putinin hyviä ystäviä.

Venäläinen panssariajoneuvo ajaa.

Yle Isisiltä vallatussa Palmyrassa: Venäläissotilaat näyttävät valmistautuvan pitkään sotaan

Venäläisiä sotilaita näkyy joka paikassa äärijärjestö Isisiltä takaisin vallatussa Palmyrassa. Venäjä ei näytä vetäytyvän Syyriasta. Esimerkiksi Palmyrassa venäläisjoukoille tuodaan asuinkontteja, kirjoittaa Ylen kirjeenvaihtaja Tom Kankkonen.

Varoituskyltti hengenvaarasta. Isis-järjestö jätti vetäytyessään räjähteitä Palmyran rauniokaupunkiin. Venäläiset sotilaat ovat raivanneet alueelta miinoja.

Yle Palmyrassa: "Isis yritti pakottaa isäni paljastamaan arvokkaimmat aarteet" – mestatun arkeologin poika kertoo

Ylen kirjeenvaihtaja Tom Kankkonen pääsi Palmyraan katsomaan, minkälaisia tuhoja ääri-islamilainen Isis teki Syyrian maailmankuulussa rauniokaupungissa. Surmatun arkeologin poika etsii yhä alueelta isänsä ruumista.

Uutisvideot: Palmyran museon hävitys on laajamittaista.

Arkeologit pääsivät tutkimaan museon tuhoja: Palmyran hävitys on korutonta katseltavaa

Syyrian sodan runtelema Palmyran kaupungin museo on pahoin tuhoutunut. Alueelle ensimmäistä kertaa Isisin vetäytymisen jälkeen päässeet ulkomaiset tutkijat ovat saaneet uutta tietoa hävityksen laajuudesta.

Henkilö kulkee tasapainoskootterilla.

Lauantai 2.4.2016 (radio)

Kokoomuksen Stubb ja Lepomäki taistelevat puheenjohtajapaikasta. Syyrian Palmyrasta löytyi yli 40 ihmisen joukkohauta. Vuoristo-Karabahissa kovia taisteluja. Tasapainoskootteri tulee jalkakäytävälle. Heikoista jäistä varoitetaan.

Palmyran muinainen roomalainen teatteri.

Palmyrasta löydetty Isisin teloittamien joukkohauta – joukossa naisia ja lapsia

Palmyran kaupungin koillisosasta löydetyssä haudassa kerrotaan olevan 42 ihmisen ruumiit. Teloitetut ovat sotilaita ja siviilejä.

Uutisvideot: Video paljastaa Isisin tuhovimman muinaisessa Palmyrassa

Video paljastaa Isisin tuhovimman muinaisessa Palmyrassa, vain teloituspaikka pystyssä

Palmyran kärsimien tuhojen lopullisessa selvittämisessä voi mennä vielä viikkoja. Työhön päästään vasta kun kaupungin raunioihin piilotetut sadat räjähteet on raivattu.

Muinaisia pylväitä Palmyran kaupungissa kuvattuna 27. maaliskuuta 2016.

Suomalaisarkeologi toppuuttelee: Palmyran todelliset tuhot vielä selvittämättä

Unescon maailmanperintökohteen Palmyran todelliset tuhot ovat vielä kartoittamatta, vaikka tuoreissa kuvissa rauniokaupunki näyttää pelättyä paremmalta, muistuttaa suomalaisarkeologi Sanna Aro-Valjus.

Ihmisiä katsomassa Ylivieskan palanutta kirkkoa.

Maanantai 28.3.2016 (radio)

Poliisi kertoi Ylivieskan kirkon tulipalon tutkimuksista. Pakistanissa terroristit tappoivat ainakin 72 ihmistä sunnuntaina. Neljä Brysselin pommi-iskun uhria on kuollut sairaalassa. Palmyran vanhoista rakennuksista moni on säilynyt. Perunaa istutetaan jo.

Muinaisia pylväitä Palmyran kaupungissa kuvattuna 27. maaliskuuta 2016.

Suurin osa Palmyran muinaisraunioista sittenkin ehjiä – video

Syyrian antiikkiasioiden johtaja sanoi, että arvokkaat muinaismuistot olivat säilyneet paremmin kuin oli uskottu. Osa tuhoutuneesta UNESCO:n maailmanperintökohteesta voidaan mahdollisesti rakentaa uudelleen.

Ylivieskan kirkko palaa 26.3.

Sunnuntai 27.3.2016 (radio)

Ylivieskan kirkko paloi. Syyrian armeija ajoi Isisin pois Palmyrasta. Bernie Sanders voitti kolmet esivaalit. Britannian EU-äänestys jännittää siellä asuvia suomalaisia. Paavi puhui pakolaisten ja terrorismin uhrien puolesta.

Syyrian valtiollisen uutistoimisto Sanan torstaina välittämässä kuvassa näkyy Syyrian armeijan joukkoja Palmyrassa.

Isis pakenee – koko Palmyra Syyrian armeijan hallussa

Terrorijärjestö Isis on kärsinyt ehkä pahimman tappionsa Syyriassa, kun maan armeija sai pitkien taisteluiden jälkeen haltuunsa arvokkaan Palmyran kaupungin. Isis ehti kuitenkin aiheuttaa pahoja vahinkoja historiallisille rakennuksille ja museolle.

Vanha pylväsrivisto, jonka takana kohoaa moderni kaupunki

Jo kolmannes Palmyrasta hallituksen joukkojen vallassa, taistelu yhä rajumpaa

Roomalaisaikainen amfiteatteri näyttää selvinneen Isisin miehityksestä, mutta rakennelman arvellaan olevan täynnä räjähteitä.

Vanha pylväsrivisto, jonka takana kohoaa moderni kaupunki

Syyrian joukot valtaamassa Palmyran

Isisin häätäminen Palmyrasta olisi Syyrian hallitukselle monella tavoin iso voitto. Historiallisesti ainutlaatuinen kaupunki on kärsinyt pahoin Isisin miehityksestä.

temppeli räjähtää ja savupilvi kohoaa

Syyrian valtiontelevisio: Hallituksen joukot sisällä Palmyrassa

Terroristijärjestö Isis on pitänyt Palmyran historiallista kaupunkia hallussaan viime toukokuusta.

temppeli räjähtää ja savupilvi kohoaa

Syyrian armeija kiristää Palmyran saartorengasta

Terroristijärjestö Isis on alakynnessä taistelussa historiallisesta Palmyran kaupungista. Syyrian armeija hyökkää nyt Isistä vastaan, kun muualla maassa on voimassa tulitauko

Palmyran rauniokaupunki marraskuussa 2010.

Venäläiskomentaja: Isis aiotaan piirittää Palmyrassa – suurhyökkäys alkamassa

Syyrian armeija aikoo antaa kovan iskun Isis-järjestölle Palmyran ikivanhassa kaupungissa. Isis väittää surmanneensa useita venäläisiä sotilaita Palmyran taisteluissa.

Venäläinen hävittäjä.

Venäjä jatkaa "terroristikohteiden" pommittamista Syyriassa – tietoja iskuista Palmyran lähellä

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti maanantaina maan osittaisesta vetäytymisestä Syyriasta. Hän ei tarkentanut, kuinka paljon kalustoa tai miehiä maasta vedetään pois.

Kuva Palmyran riemukaaresta vuonna 2010.

Venäjä on pommittanut historiallista Palmyran aluetta Syyriassa

Venäjän mukaan kohteena on ollut äärijärjestö ISIS. Ihmisoikeusjärjestön mukaan iskut ovat osuneet myös muinaiskaupungin linnoituksiin.

Kuva Palmyran riemukaaresta vuonna 2010.

Isis jatkaa Palmyran tuhoamista

Ääri-islamistit räjäyttivät riemukaaren 2 000 vuotta vanhassa Palmyran muinaiskaupungissa.

Palmyran kaupungista turvaan siirretyt muinaiset vaunut ja Zenobia-kuningatarta esittävä patsas ovat esillä Damaskoksessa, Syyriassa. Kuva on otettu 6. syyskuuta.

Syyrian hallitus pommitti Isisin valtaamaa Palmyraa

Tarkkailujärjestö Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan iskuissa kuoli 26 ihmistä. Järjestön johtaja sanoo, että Syyrian hallitus on viime päivinä tehostanut ilmaiskujaan. Syyrialainen armeijalähde kertoi tällä viikolla Reutersille, että Venäjä on toimittanut hallitukselle uusia aseita, joita on nyt otettu käyttöön.

Palmyran rauniokaupunki marraskuussa 2010.

Unesco: Isis saa suuret rahat ryöstämistään arkeologisista aarteista

Unescon pääjohtaja vaatii nopeita toimia Syyrian kulttuuriperinnön suojelemiseksi ja islamistien rahahanojen sulkemiseksi.

Palmyran rauniokaupunki vuonna 2009.

Isis on räjäyttänyt useita hautatorneja muinaisessa Palmyrassa

Isis valtasi Palmyran rauniokaupungin Syyrian hallituksen joukoilta toukokuussa. Se on aiemmin räjäyttänyt Baalshaminin ja Baalin temppelit Palmyran alueella.

Baalin temppeli Palmyrassa, Syyriassa.

Isis tuhosi osan myös Baalin temppelistä Palmyrassa

Baalin temppeli on alueen suurin temppeli. Aiemmin järjestö räjäytti 2 000 vuotta vanhan Baalshaminin temppelin, joka sijaitsee niin ikään Palmyrassa.

temppeli räjähtää ja savupilvi kohoaa

YK:n satelliittikuvat vahvistavat Isisin tuhonneen temppelin Palmyrassa

Isis kertoi viime sunnuntaina räjäyttäneensä muinaisen Baalshaminin temppelin, joka oli yksi muinaisen syyrialaiskaupungin merkittävimmistä kulttuuriaarteista.

temppeli räjähtää ja savupilvi kohoaa

Isis julkaisi kuvia Palmyran temppelin tuhoamisesta

Sosiaalisessa mediassa julkaistuista kuvista näkyy, miten jihadistit asettavat Baalshaminin temppeliin tynnyreitä, suuri räjähdys sekä rauniokasa paikalla, jolla temppeli sijaitsi.

Baalshaminin temppeli Palmyran historiallisessa kaupungissa.

Maanantai 24.8.2015

Pääministeri Sipilä puhui rasismia vastaan. Isis tuhoaa Palmyran kaupunkia. Lentonäytösturman kuolonuhreja jopa 20? Suomalaisten huono ruotsintaito ihmetyttää norjalaisia.

Unescon johtaja: Temppelin tuhoaminen historiallisessa Palmyrassa on sotarikos

Unescon pääjohtaja Irina Bokova sanoo, että Baalshaminin temppelin tuhoaminen on valtava menetys syyrialaisille ja ihmiskunnalle.

Baalshaminin temppeli Palmyran historiallisessa kaupungissa.

Isis tuhosi Baalshaminin temppelin Palmyran historiallisessa kaupungissa

Ääri-islamistit valtasivat Palmyran historiallisen kaupungin toukokuussa. Viime viikolla he mestasivat kaupunkia pitkään tutkineen arkeologin.

Syyrian viranomainen: Isis mestasi arkeologin Palmyrassa

82-vuotias Khaled Asaad oli työskennellyt Palmyran muinaismuistojen parissa yli 50 vuotta. Syyrian muinaismuistohallinnon johtajan mukaan hänen ruumiinsa nostettiin roikkumaan pylvääseen Palmyran keskusaukiolle.

Jihadistien 28. toukokuuta 2015 välittämää kuvaa roomalaisen amfiteatterin edustalta muinaisessa Palmyran kaupungissa.

Isis julkaisi videon joukkomurhasta Syyrian Palmyrassa

Videolla nuoret taistelijat ampuvat noin 25 miestä, väitetysti Syyrian hallituksen sotilaita.

Isisin kerrotaan räjäyttäneen Palmyran historiallisia mausoleumeja

Isis valtasi Palmyran toukokuussa ja sen on pelätty tuhoavan kaupungin antiikin aikaiset kulttuuriaarteet.

Palmyran rauniokaupunki marraskuussa 2010.

Järjestö: Isis miinoittaa historiallista Palmyran kaupunkia

Britanniasta käsin toimivan tarkkailujärjestön mukaan ei ole vielä selvää, onko Isisin tarkoituksena tuhota syyrialaiskaupungin kulttuuriaarteita vai estää hallituksen joukkoja etenemästä kohti Palmyraa. Myös Syyrian antiikki- ja museovirasto on saanut asukkailta tietoja miinoituksesta.

Syyrian keskiosissa sijaitseva Palmyran-rauniokaupunki valokuvattuna maaliskuussa 2014.

Isisin valtaama Palmyran rauniokaupunki vaarassa – uhkaa tuhota patsaita

Ääri-islamilainen Isis on luvannut säilyttää temppelit ja pylväiköt muinaisessa Palmyran kaupungissa. "Epäjumalina palvotut" patsaat se kuitenkin uhkaa hävittää. Mutta pahinta tuhoa Syyrian sisällissodassa on saanut aikaan Assadin hallinto - myös kulttuuriaarteille.

Tullin virkailija käsittelee Isiksen anastamaa kuvataulua.

Syyrian museovirasto Ylelle: Suomessa takavarikoitu "Isisin varastama taulu" ei ole syyrialainen

Sekasortoisesta Syyriasta varastetaan tuhansittain arvoesineitä, mutta tullin takavarikoima keramiikkataulu ei ole peräisin Syyriasta. Myöskään pelättyjä tuhoja Palmyrassa ei ole tapahtunut – ainakaan vielä. Yle tapasi Syyrian museoviraston pääjohtajan Damaskoksessa.

Joukkomurha rauniokaupungissa – Isis tappoi 20 vankia roomalaisessa amfiteatterissa

Aktivistien mukaan ääri-islamistisen Isis-järjestön taistelijat tappoivat noin 20 miestä historiallisessa amfiteatterissa Palmyran rauniokaupungissa Syyriassa.

Palmyran rauniokaupunki marraskuussa 2010.

Järjestö: Syyrian ilmavoimat pommitti Isisin valtaamaa Palmyran aluetta

Syyrian sotakoneet ovat tehneet 15 iskua islamistitaistelijoiden hallussa oleviin rakennuksiin, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Isis valtasi historiallisesti merkittävän Palmyran viime viikolla.

Kuvakaappaus jihadistimedia Welayat Homsin 21. toukokuuta julkaisemasta videosta, jossa kuvataan Palmyran kaupunkia sen jälkeen kun Isis valtasi kaupungin.

Järjestö: Isis teloitti satoja ihmisiä Palmyrassa

Ääri-islamistinen Isis valtasi historiallisen Palmyran kaupungin Syyriassa viime viikon keskiviikkona.

Kuvakaappaus jihadistimedia Welayat Homsin 21. toukokuuta julkaisemasta videosta, jossa kuvataan Palmyran kaupunkia sen jälkeen kun Isis valtasi kaupungin.

Isis-taistelijat ottivat haltuunsa Palmyran museon

Ääri-islamilaiset taistelijat eivät kuitenkaan ole vahingoittaneet museoesineitä, kertoo syyrialaisviranomainen. Isis valtasi historiallisesti tärkeän Palmyran keskiviikkona ja islamistien pelätään tuhoavan kaupungin mittaamattoman arvokkaat arkeologiset kohteet.

Naamioituneita taistelijoita.

Isis valtasi viimeisen Syyrian ja Irakin välisen raja-aseman

Ääri-islamilainen Isis-järjestö on vallannut viimeisen Syyrian hallituksen joukkojen hallussa olleen Syyrian ja Irakin välisen raja-aseman, ihmisoikeusjärjestö kertoi torstaina.

Palmyra, Syyria

Isis uhkaa soturikuningattaren Palmyraa: Tuhoutuuko historiallinen aarre – kuvat

Syyrian Palmyran muinainen kaupunki on joutumassa islamistisen Isisin näppeihin. Valtava rauniokaupunki on ainutlaatuinen koko maailmassa. Ylen Lähi-idän kirjeenvaihtaja Marika Kataja-Lian vieraili kaupungissa muutamia vuosia sitten.

Baalin temppeli Palmyrassa, Syyriassa.

Isis sai historiallisen Palmyran rauniokaupungin haltuunsa

Isis on onnistunut valtaamaan historiallisen Palmyran kaupungin. Valtaus takaa Isisille suoran reitin Syyrian hallituksen hallussa oleville tärkeille alueille. Isis pitää hallussaan yli puolta Syyrian pinta-alasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle