Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjoismaisia jännäreitä, isoa scifiä ja hurttia huumoria – katso kattava lista alkuvuoden odotetuista sarjoista

Tämä opas esittelee kevään kiinnostavimmat tv-sarjat ja päivänpolttavan lyhytelokuvien kokonaisuuden.

Trumpin virkarikostutkinnan kuulemisessa huomion hetkeksi varastanut hahmo oli drag queen Pissi Myles

Myles oli raportoimassa kuulemisesta kännykällä uutissivustolle.

"Näin Berliini ei Helsinki ole koskaan ollut" – katso millaiselta näyttää Suomen suurin queer-tapahtuma, Querelle-festivaali

Helsingissä järjestettiin tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa Querelle-festivaali, joka keskittyi queer-, homo-, ja trans- ja drag-kulttuurien ympärille. Vastaavanlaista tapahtumaa – ainakaan tässä mittakaavassa – ei toistaiseksi ole Suomessa vielä järjestetty. Festivaali on myös yksi esimerkki siitä, kuinka aiemmin marginaalissa olleesta queer-kulttuurista on tullut valtavirtaa. Samalla Querelle oli tulikaste uudelle tapahtumapaikalle, Vallilan yli satavuotiaalla konepaja-alueella sijaitsevalle The Train Factorylle, jonka omistaa entinen suurlähettiläs Bruce Oreck.

Nuorukainen pukeutui koulussa naiseksi – perhe kysyi, eikö hän halua olla enää mies

Ville Kekäläinen eli Linnea von Kattendam on nähnyt kymmenessä vuodessa, miten drag on murtautunut marginaalista valtavirtaan.

Maailmanluokan drag-artistit villitsivät Finlandia-talossa – Nouseva tähti Aquaria: "Meissä kaikissa asuu pieni narttu"

Suosittu amerikkalainen tosi-tv-sarja RuPaul’s Drag Race on nostanut drag queenit marginaalista valtavirtaan.

Drag-runoilija Maimu Brushwood viihdytti nuorta yleisöä Kallion kirjastossa – ja kolmevuotiaan Rauhan mielestä esityksessä oli parasta ihan kaikki

Drag-runoilija Maimu Brushwood loihti innokkaalle yleisölle satutunnin helsinkiläisessä Kallion kirjastossa.

Perhe hylkäsi Suomen ensimmäisen romanitaustaisen drag queenin: “Drag-harrastukseni on romaniyhteisössä kauhea skandaali”

Joni Virtanen on Suomen ensimmäinen romanitaustainen drag queen, Betty Fvck taas Suomen ensimmäinen vietnamislaistaustainen drag queen.

Draamakomedia Donna: Millaista on etsiä rakkautta sokeana?

Jo Donna-sarjan kuvaukset avartavat ennakkoluuloja.

Huippuartistien suosiman ohjaajan musiikkivideo palkittiin: "Provosoiva tyyli iskee yleisöön"

Cristal Snown Love is Blind -video oli yleisön suosikki Oulun musiikkivideofestivaaleilla. Sen ohjannut Viivi Huuska on taituroinut viime aikoina useita silmiinpistäviä videoita maan huippuartisteille. Niitä kaikkia yhdistää rohkea ja provokatiivinen tyyli.

Mikael Saari, Annica Milán & Kimmo Blom sekä Cristal Snow UMK-finaaliin

Ylen Uuden Musiikin Kilpailun toinen karsinta nosti jatkoon kolme esiintyjää.

Suomen euroviisuedustajaksi pyrkivät julkistettiin – mukana Saara Aalto, Cristal Snow ja Eini

Uuden Musiikin Kilpailussa kisaa tänä vuonna 18 artistia. Suomen euroviisuedustaja valitaan helmikuun lopussa.

Parrakas nainen liikaa Venäjälle – Conchitaa näytettiin vain vähän Venäjän viisulähetyksessä

Viime vuoden viisuvoittajaa, itävaltalaista Conchita Wurstia näytettiin Venäjän Euroviisulähetyksessä huomattavasti Suomen lähetystä vähemmän. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia polkevalla Venäjällä parrakas nainen herättää suurta vastustusta. Itävallassa toiseksi sijoittuneesta Venäjän Polina Gagarinasta on tullut maan seksuaalivähemmistöjen suosikki.

PKN bringing punk to Eurovision semi-final

The now- world famous band Pertti Kurikan Nimipäivät, PKN, have been in Vienna, Austria; rehearsing, fielding questions and meeting fans. On Tuesday night Finland's biggest punk band will perform at the Eurovision Song Contest's semi- final.

Conchita Wurst: En ole kuullut Suomen viisukappaletta

Viime vuoden viisuvoittaja Wurst toivottaa Suomen edustajille kuitenkin hyvää menestystä. Yle Uutiset tapasi Euroviisujen avajaisissa myös Ruotsin Måns Zelmerlöwin ja Australian Guy Sebastianin.

Drag queen pelasi uhkarohkeata peliä maineellaan ja myi katsomot täyteen Riihimäellä

Jukka Kuronen on pukeutunut korkokenkiin, hameeseen ja verkkosukkiin jo lähes viidentoista vuoden ajan. Aika oli kypsä laittaa omat ja vieraat rahat peliin ja tehdä uran komein show - meni syteen taikka saveen. Kaupunkilaiset ymmärsivät erikoista poikaansa ja esitykset myytiin heti loppuun.

Facebook pyytää anteeksi queer-yhteisöltä

Anteeksipyyntö liittyy facebook-tilien tuhoamiseen. Yhteisöpalvelu oli lopettanut drag queenien ja trans-ihmisten tilejä, joiden omistajat eivät olleet käyttäneet oikeita nimiään.

IS: Markku Laamanen on kuollut

Ilta-Sanomat kertoo, että jämsäläinen muusikko Markku Laamanen on kuollut. Laamanen nousi suuren yleisön tietoisuuteen Talent -kilpailusta.

Conchita Wurst: Elän unelmaani – video

Tämän vuoden euroviisuvoittaja esiintyy Suomessa ensimmäistä kertaa perjantaina. Katso laulajan mietteitä Yle Uutisten haastattelussa.

Mellakkapoliisi pidätti Conchita Wurst -mielenosoittajia Venäjällä – ajelivat Ladalla ja soittivat euroviisujen voittajalaulua

Kaksi naista pidätettiin lauantaina heidän heiluteltuaan sateenkaarilippuja Moskovan keskustassa.

Venäjän euroviisutappio sai kansanedustajan laulamaan duumassa – video

Kansanedustaja Oleg Nilov vastusti parrakkaan naisen voittoa laulamalla duumassa osan monitulkintaisesta kansanlaulusta.

Venäläiset kansanedustajat hermostuivat Euroviisuihin, haluavat uudet laulukisat

Conchita Wurstin voitto oli viimeinen pisara perhearvojen loukkaamisessa, puhisevat kansanedustajat. Euroviisujen tilalle he haluavat omat ja naapurimaiden kisat.

Conchita Wurstin kannatus suurinta Suomessa ja Sloveniassa

13 maata antoi Itävallan euroviisuesitykselle 12 pistettä. Suomi ja Slovenia erottuivat joukosta, sillä kummankin maan kaikki viisi tuomariston jäsentä sekä kansa olivat Rise Like a Phoenixin ykkössijan kannalla.

Venäjän totuuden toinen puoli – kansa piti Itävallan euroviisuvoittajasta

Venäjällä poliitikot ovat haukkuneet Itävallan euroviisuvoittajan. Kansa oli Conchita Wurstista kuitenkin eri mieltä. Pelkillä venäläisten puhelinäänillä Rise Like a Phoenix olisi sijoittunut kolmanneksi.

Jari Tervo: Parrakas nainen

Euroviisut yhdistävät Eurooppaa enemmän kuin kurkkudirektiivit, pohtii Jari Tervo blogissaan.

Austria wins 2014 Eurovision song contest – Finland 11th

Conchita Wurst, the bearded drag queen, won the 2014 Eurovision Song Contest last night with a rousing ballad. Finland’s entry Softengine put in a good showing, nabbing 11th place after all the votes were tallied – the 2nd best placement in Finnish history.

Conchita Wurstin terveiset Putinille: Meitä ei voi pysäyttää

Wurst itse pitää voittoaan suvaitsevaisuuden voittona ja näpäytyksenä Euroopan homokammoisille.

Itävalta vei viisuvoiton - voittiko oikea maa?

Itävallan Conchita Wurst on voittanut vuoden 2014 Euroviisut. Voittiko oikea maa mielestäsi? Entä miten Suomen ehdokas Softengine esiintyi finaalissa?

Euroviisuvoitto Itävaltaan – Suomi 11.

Venäjälle annetuille ja Venäjän antamille pisteille buuattiin voimakkaasti. Suomen 12 pistettä meni Itävallalle.

Pohjoismaat kyllästyttävät viisufaneja

Euroviisut on viime vuosina järjestetty usein jossakin Pohjoismaassa. Monen viisufanin mielestä kisat voisivat vaihteeksi siirtyä johonkin muuhun osaan Eurooppaa.

Euroviisuissa näytetään pikkurilliä Venäjän homolaille

Kööpenhaminan euroviisuissa on puhuttu politiikan lisäksi seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. Keskustelua on herättänyt esimerkiksi Itävaltaa edustava parrakas nainen.

Kuningatar Elisabetin uusi muotokuva hämmentää: "Kuin drag queen"

Taiteilija Dan Llywelyn Hallin mukaan muotokuva on ekspressionistinen ja näyttävä.

Taidemuseon kesänäyttely vie popkulttuuriin

Petra Innasen näyttelyssä Hellcat and the heavenly creatures on mukana maalauksia, piirustuksia ja animaatioita. Joensuun taidemuseon kesänäyttely liittyy Ilosaarirockin 40-vuotisjuhlien merkeissä popkulttuuriin.

Drag queenin on osattava nauraa itselleen

Miehen meikkaaminen naiseksi vaatii paljon pokkaa ja pakkelia. Drag queeniltä löytyy meikkejä enemmän kuin monilta naisilta. Esiintymisessä kaikki on liioittelua liikkeistä vaatetukseen.

Marja Tyrnin luoja päivittelee homokammoisia

Näyttelijä Aku Hirviniemi päivittelee homoseksuaaleihin kohdistuvia ennakkoluuloja. Koomikko esittää uusimmassa tv-roolissaan drag queenia, joka osallistuu homofobisen poliitikon vaimon sieppaamiseen.

Kouvolassa etsitään Talenttia

Nuoret pääsevät esittelemään taitojaan lauantai-iltana järjestettävässä Talent-tapahtumassa Kouvolan Hansakeskuksessa.

Talent-tähden vetovoima ei riittänyt

Markku Laamasen sunnuntaille suunniteltu konsertti Tampere-talossa on peruuntunut. Tampere-talon tiedotuksen mukaan syynä on lippujen liian vähäinen kysyntä.

Markku Laamanen Suomen Talent-kärkeä

Pyhäselässä 59 vuotta sitten syntynyt ja Iiksenvaaran risteyksen lähellä Joensuussa aikoinaan asunut Markku Laamanen sijoittui Suomen Talent-kisassa kolmanneksi. Laulullaan "You raise me up" alkukilpailussa yleisön ja tuomariston valloittanut Laamanen oli jopa finaalin ennakkosuosikki.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle