Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aavikon kuningatar

Draamaelokuva brittiläisestä Gertrude Bellistä.

Kalle Kinnunen: Internet tulee tuhoamaan ihmiskunnan

Herzogin leffa vaikuttaa, mutta onko hän oikeassa?

Riku Rantala: Koko internet pitäisi räjäyttää!

Onko internet meille uhka vai mahdollisuus?

Kotiseutu – kaipauksen vuodet

Edgar Reitzin suursarjan uusi osa sijoittuu 1840-luvulle

Suomalaistähti lähti Viikingit-sarjan kuvauksiin viiden päivän varoituksella

Voimamies Jouko Aholan näyttelijänura saa komean jatkon eeppisessä Viikingit-sarjassa. TV-spektaakkelin tekeminen Irlannissa oli Aholalle iso, mutta kuluttava urakka. Vahvaan ja veriseen tarinaan kuuluva kirveiden ja miekkojen kalisuttelu vaati kovaa harjoittelua. Elokuvaan ei silti menty lihaksilla, vaan pärställä.

Iron Skyn liput menivät kuin kuumille kiville Berliinissä

Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla ensi-iltansa saavan suomalaisen scifi-elokuva Iron Skyn liput menivät kuin kuumille kiville, kertoo saksalaislehti Tagespiegel. Suomalaistekijöiden elokuva kiinnostaa kansainvälisillä filmijuhlilla enemmän kuin Werner Herzogin tai Angelina Jolien elokuvat, muistuttaa puolestaan brittilehti Guardian.

DocPoint festival brings documentaries to Helsinki

One of the biggest documentary film festivals in the Nordic countries kicked off in Helsinki on Tuesday. The six-day DocPoint event is presenting 134 documentaries from around the world—with some even projected onto the walls of buildings in downtown Helsinki.

DocPoint alkaa tänään

Kuuden päivän aikana DocPoint-festivaalilla nähdään 134 dokumenttielokuvaa sekä Suomesta että maailmalta. Dokumentteja heijastetaan myös helsinkiläisrakennusten seinille.

Dokumenttielokuvafestivaali iskee talojen seiniin Helsingissä

DocPoint, Helsingin dokumenttielokuvafestivaali käynnistyy tiistaina lyhytelokuvakierroksella, jossa elokuvia heijastetaan rakennusten seiniin ja kattoihin. Kotimainen surffielokuva Finnsurf on jo myyty loppuun. Siitä järjestetään lisänäytös.

Klassikkoelokuvia näytetään nuorille ilmaiseksi

Nuorille näytetään Lahdessa muun muassa Kaurismäkeä, Godardia ja Kurosawaa. Ihmefilmi saa jatkoa.

Tähtihetki: Paha poliisi - määräsatama New Orleans

Satu Linnanpuomen mukaan Paha poliisi on omimmillaan huumeriippuvuuskertomuksena, mutta jännäriksi tästä elokuvasta ei ole. Poussun mielestä elokuvan loppu jättää ristiriitaisen olon.

Italialaiselokuva Baaria avasi Venetsian filmijuhlat

Suuren budjetin italialaiselokuva Baaria avasi Venetsian elokuvafestivaalit keskiviikkona. Kyseessä on kahteen vuosikymmeneen ensimmäinen kerta, kun festivaalin avaa italialainen elokuva.

Herzog tekee uuden version Paha poliisi -elokuvasta

Werner Herzog ohjaa uusintaversion 16 vuoden takaisesta Paha poliisi -elokuvasta. Pääosan esittäjäksi on valittu Nicolas Cage.

Dokumenttiohjaaja Arto Halonen palkittiin Kreikassa

Dokumentintekijä Arto Halonen on saanut kunniapalkinnon dokumenttielokuvataiteen kehittäjänä. Halonen palkittiin Thessalonikin dokumenttifestivaalilla Kreikassa tiistaina.

Arvio: Christian Bale tekee vahvan roolityön Werner Herzogin Vietnam-elokuvassa

Saksalaisen elokuvan mestari Werner Herzog palaa valkokankaalle ja fiktion pariin perjantaina ensi-iltansa saavalla elokuvalla Operaatio Rescue Dawn. Vietnamin sotaan sijoittuva elokuva on yhtä hyvä kuin samaa maisemaa aiemmin maalanneiden mestareiden sivallukset. Herzog ei kuitenkaan seuraa edeltäjiensä jalanjälkiä, vaan kulkee omia reittejään, usein melko kaukana sodan melskeestä.

Uusi Vietnam-elokuva kulkee omia reittejään

Saksalaisen elokuvan mestari Werner Herzog palaa valkokankaalle ja fiktion pariin perjantaina ensi-iltansa saavalla elokuvalla Operaatio Rescue Dawn. Vietnamin sotaan sijoittuva elokuva on yhtä hyvä kuin samaa maisemaa aiemmin maalanneiden mestareiden sivallukset. Herzog ei kuitenkaan seuraa edeltäjiensä jalanjälkiä, vaan kulkee omia reittejään, usein melko kaukana sodan melskeestä.