Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Krista Pärmäkoski

Krista Pärmäkoskella on elämänsä tilaisuus voittaa arvokisakultaa – suomalaistähti teki tärkeän muutoksen harjoitteluun

Krista Pärmäkoski on hionut tekniikkaansa tulevaa kautta ajatellen. Valmentaja Matti Haavisto ennustaa maailmancupiin enemmän loppukiritaisteluita voitoista.

Läheltä-juttuihin tarkoitettu grafiikka

Rullahiihdon SM-mitalit ratkottiin Vuokatissa – sunnuntaina kovinta vauhtia pitivät Krista Pärmäkoski ja Lauri Lepistö

Rullahiihdon SM-kisat jatkuivat sunnuntaina Vuokatissa vapaan tyyliin normaalimatkoilla väliaikalähdöin. Lauantaina ratkottiin perinteisen hiihtotavan sprinttien mestaruudet.

Lauri Vuorinen seisoo  rakennuksen edessä ja katsoo kameraan

Suomen hiihdon A-maajoukkueen hiihtäjät kisaavat Vuokatissa rullahiihdon SM-mitaleista

Kilpailut keräävät Vuokattiin laajan osallistujakattauksen, joukossa ovat Pekingin olympiamitalisteista Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Joni Mäki.

Frida Karlsson.

"Todellinen katastrofi", Ruotsin maastohiihdossa kuohuu – asiantuntija näkee tähtihiihtäjien päätöksessä paljon yhtäläisyyksiä Krista Pärmäkosken ratkaisuun

Kolme Ruotsin naishiihdon tähteä lähti maajoukkueesta. Samanlaisia ratkaisuja on nähty aiemminkin, ja myös Krista Pärmäkoski on harjoitellut maajoukkueen ulkopuolella. Asiantuntija Kalle Lassila kertoo, mistä on kyse.

Iivo Niskanen kuvassa.

Iivo Niskasen menestysmatka katoaa maailmancupin kalenterista – näin muutos vaikuttaa suomalaiseen: "Sprinttiominaisuuksilla pärjää paremmin"

Päävalmentaja Teemu Pasanen pitää maastohiihdon maailmancupiin astuvien isojen muutosten ajankohtaa pienenä yllätyksenä. Ylen asiantuntija Kalle Lassila uskoo, että naisten 50 kilometrin hiihdosta tulee hyvää viihdettä.

Kuvakombossa Kerttu Niskanen ja Iivo Niskanen.

Historiallinen muutos hiihdon maailmancupissa! Naiset ja miehet hiihtävät ensi kaudella yhtä pitkät matkat

Hiihdon maailmancupin matkat ovat ensi kaudella sprintti, 10 kilometriä, 20 kilometriä ja 50 kilometriä.

Kerttu Niskanen kaipasi Krista Pärmäkoskea viivalle

Ylivoimaiselta Kerttu Niskaselta vitsikäs vastaus kysymykseen perheen sisäisestä kilpailusta – "Iivolla on etulyöntiasema"

Kerttu Niskanen voitti 30 kilometrin SM-kultaa yli kolmen minuutin erolla Johanna Matintaloon. Niskanen olisi toivonut Krista Pärmäkoskea lähtöviivalle. Pärmäkoski oli kuumeen vuoksi sivussa.

Krista Pärmäkoski juhlii Salpausselän maalialueella.

Suomen hiihtotähti Krista Pärmäkoski jatkaa uraansa – pyörsi kymmenen vuotta sitten tekemänsä päätöksen

Krista Pärmäkoski oli pitkään ajatellut lopettavansa uransa tähän kauteen, mutta toisin kävi. Pärmäkoski löysi ratkaisun pirteästi sujuneesta talvesta sekä kovimman kilpakumppanin eläköitymisestä.

Katso miesten viestin maaliintulo

Jämin Jänne ja Vuokatti Ski Team viestimestareiksi – Herolalta vahva hiihto yhdistetyn mäki- ja hiihto-osuuden välissä

Jämin Jänne voitti miesten 4x10 kilometrin ja Vuokatti Ski Team Kainuu naisten 3x5 kilometrin viestin Suomen mestaruuden.

Kuvasa Ylen työntekijöitä ulkotuotantoautossa.

Kurkista Ounasvaaran SM-kisojen kulissien taakse | Asiantuntijat kertovat, miksi ladut ovat jopa "brutaalit" | Perjantai oli Kerttu ja Iivo Niskasen juhlaa

Ounasvaaralla kisataan SM-mitaleista tänä viikonloppuna hiihdossa, yhdistetyssä ja mäkihypyssä. Tässä artikkelissa perjantain ennakkotunnelmat ja kurkistus kulisseihin.

Krista Pärmäkoski vitsaili jälkiruokansa vaikutuksesta hiihtokuntoonsa

Iivo Niskaselta viiltävä kuitti, kun kilpakumppani pyysi vetoapua – Krista Pärmäkoski vitsaili jälkiruokansa vaikutuksesta hiihtovauhtiin

Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen olivat hurjassa vireessä hiihdon Suomen cupissa Rukalla. Krista Pärmäkoski on ihmeissään huippukunnostaan, sillä hän on tullut kevään kisoihin "huonosti harjoitelleena".

Falunin maailmancupin sekaviestijoukkueet palkintokorokkeella.

Suomalainen hiihto palasi tänä talvena menestyksen tielle, mutta jatkaako maajoukkueen päävalmentaja? Toni Roposella kirkas näkemys

Suomen hiihtomaajoukkue menestyi tällä kaudella laajalla rintamalla ja sai Pekingin olympialaisista Yle Urheilun asiantuntijoiden mielestä jättipotin. Asiantuntijat nostavatkin hattua sekä päävalmentaja Teemu Pasaselle että hiihtäjien henkilökohtaisille valmentajille.

Niskasten sisarukset pääsivät toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa

Niskasten sisarukset pääsivät toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa – Iivo kaipasi tosin jo taukoa siskostaan: "Sen verran kuunnellut tuota Kertun kirkumista"

Suomi nappasi kakkossijan Falunin maailmancupin sekaviestistä. Perttu Hyvärisen mielestä kisa oli hauska loppukauden pilkkikisa.

Falunin maailmancupin sekaviestijoukkueet yhteiskuvassa.

Suomi sekaviestin toinen! Katso, kuinka Therese Johaug taipui uransa viimeisessä maailmancup-kisassa Krista Pärmäkoskelle

Suomen nelikko Kerttu Niskanen, Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski voittivat Norjan sekaviestissä.

Frida Karlsson, Therese Johaug ja Krista Pärmäkoski normaalimatkojen cupin palkintojenjaossa.

Kitkerä neljäs sija ei harmittanut Krista Pärmäkoskea, joka odottaa jo huomisia sekakisoja – "Kosketus on ainakin erilainen, mitä naiselta saisi"

Krista Pärmäkoski sijoittui normaalimatkojen cupissa kolmanneksi ja Kerttu Niskanen pokkasi maailmancupin pistekilpailun voiton. Pärmäkoskea ei harmittanut lainkaan se, että päivän kisassa tuloksena oli neljäs sija.

Joni Mäki, Richard Jouve ja Lucas Chanavat tuulettavat Falunin sprinttikisan jälkeen palkintosijojaan.

Joni Mäki komeasti toinen sprintissä – seitsemän vuoden suomalaispiina on ohi!

Joni Mäki oli toinen maailmancupin sprintissä Falunissa. Palkintokorokepaikat sprintissä ovat olleet suomalaismiehille harvinaista herkkua.

Voitelupäällikkö Mika Venäläinen kuvassa.

Voitelupäällikkö avaa miesten kuninkuusmatkan haasteita – muistissa on vieläkin kahden vuoden rankka epäonnistuminen ja Iivo Niskasen tummuminen

Legendaarinen Holmenkollenin kuninkuusmatka vaatii paljon hiihtäjiltä, mutta myös suksilta ja huoltajilta. Voitelupäällikkö Mika Venäläinen toivoo, että tällä kertaa ilmassa leijailisi nappionnistuminen.

Therese Johaug jää hiihtohistoriaan yhtenä ylivoimaisimpana urheilijana.

Kommentti: Pääsikö hiihtopomojen keskuudessa helpotuksen huokaus, kun Therese Johaug saapui maaliin viimeistä kertaa?

Norjalaisen kestävyys- ja hapenottoihmeen ylivoima turrutti vuosien saatossa yhden jos toisenkin hiihtoentusiastin. Jatkossa naisten normaalimatkojen kilpailut ovat huomattavasti viime vuosia kiinnostavampia, kirjoittaa Atte Husu.

Eveliina Piippo Salpausselän kisojen kympillä.

Eveliina Piippo antoi kaikkensa Holmenkollenin kolmellakympillä – vietiin ambulanssilla pois

Eveliina Piippo ylitti Holmenkollenin kolmellakympillä maaliviivan 40:ntenä. Kisa oli Piipolle niin tiukka rypistys, että hänet vietiin stadionilta pois ambulanssin kyydillä.

Krista Pärmäkoski kuvassa.

Krista Pärmäkosken luottopari takasi jälleen huipputuloksen – suomalaistähden isku tuli varkain: "Katsoin, että oho, muut ovat jääneet"

Krista Pärmäkosken suksien valinta ja -vaihto osuivat nappiin Holmenkollenin maailmancupin 30 kilometrillä. Se toi Pärmäkoskelle maukkaan kakkossijan Therese Johaugin ylivoimaisen voiton jälkeen.

Therese Johaugin tunteikas maaliintulo

Therese Johaug hyvästeli Holmenkollenin ladut näytöstyyliin – väsymystä valitellut Krista Pärmäkoski nousi toiseksi, Kerttu Niskanen jäi neljänneksi

Therese Johaugin jäähyväiskilpailusta muodostui norjalaistähden näytös. Krista Pärmäkoski irtosi pääjoukosta muutama kilometri ennen maalia ja taisteli toiseksi. Kerttu Niskanen taipui palkintokoroketaistelussa Ruotsin Jonna Sundlingille.

Therese Johaug kuvassa.

Krista Pärmäkoski uskoo, että Therese Johaugin poistuminen hiihtonäyttämöltä muuttaa naisten kilpailuja – suomalaishiihtäjiltä löytyy monenlaisia muistoja ylivoimaisesta kilpakumppanista

Therese Johaug on tarjonnut hiihtoyleisölle paljon muistoja, mutta niitä on myös Suomen naisten maajoukkuehiihtäjillä. Suomalaishiihtäjien mielestä Johaug jättää hiihtoon ison jäljen.

Krista Pärmäkoski Lahdessa 10 km:n kisassa 27.2.2022.

Krista Pärmäkoski taisteli podiumille – Therese Johaug 1,2 sekunnin marginaalilla voittoon naisten 10 kilometrillä

Therese Johaug piti pintansa Venäjän Natalia Neprjajevaa vastaan. Krista Pärmäkoski oli kolmas ja Kerttu Niskanen jäi tällä kertaa neljänneksi, kun Salpausselällä hiihdettiin naisten 10 kilometrin väliaikalähtökisa.

Johannes Hösflot Kläbo voitti miesten sprintin.

Jonna Sundling mykistävä, Johannes Hösflot Kläbo harvinaisen kovilla – suomalaishiihtäjille Lahden sprinttipäivästä muodostui suuri pettymys

Kuusi suomalaista selvisi sprintin karsinnasta erävaiheeseen, mutta kaikkien matka tyssäsi ennen välieriä.

Iivo Niskanen hauskuutti yleisöä Stadion Sprint -tapahtumassa

Katri Lylynperä ja Lauri Vuorinen parhaat suomalaiset Olympiastadionin sprintissä – Iivo Niskanen ja muut olympiasankarit ottivat yleisönsä tyylillä

Johannes Hösflot Kläbo oli taas omaa luokkaansa loppukirissä. Naisten kisan voitti Sveitsin Nadine Fähndrich. Iivo Niskanen veti mutkan pitkäksi ja karsiutui ensimmäisessä erävaiheessa. Se ei tunnelmia latistanut.

Johanna Matintalo gjorde det bra på andrasträckan.

Suomen parasta perinteisen naissprintteriä ei kutsuttu Olympiastadionin sprinttitapahtumaan – näin kisajärjestäjä vastasi

Kolmanneksi Oberstdorfin maailmancupissa sijoittunutta Johanna Matintaloa ei valittu torstai-illan stadionsprinttiin.

Kerttu Niskanen auttaa maassa makaavaa Krista Pärmäkoskea ottamaan sukset pois Pekingin olympialaisissa.

Ehtivätkö Suomen olympiasankarit palautua Olympiastadionin sprinttiin ja Salpausselän kisoihin? Asiantuntija kertoo, miksi suomalaiset ovat etulyöntiasemassa

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila uskoo, että Pekingin olympialaisissa onnistuneet suomalaishiihtäjät voivat lähteä Suomessa järjestettäviin kisoihin ilman paineita. Lassilan mukaan kotiyleisön edessä kilpaileminen on suomalaisille selkeä etu.

Iivo Niskanen tuulettaa 15 kilometrin olympiakultaa.

Kommentti: Suomi sai parhaan olympiatuloksensa 20 vuoteen, mutta uskaltaako onnellinen urheiluväki avata silmät todellisuudelle?

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sen sanoi: Suomen huippu-urheilun kärki on kapea. Niin kapea, ettei näkymä neljän vuoden päähän ole ruusuinen, kirjoittaa Atte Husu.

"En ehkä koskaan saavuta urheilijaminän suurinta unelmaa"

Krista Pärmäkoski piti minuutteja kestäneen tunteikkaan monologin – "Tämä on yhden aikakauden loppu"

Pärmäkosken olympiaura päättyi todennäköisesti Pekingin olympialaisten 30 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisaan. Pärmäkoski oli kilpailussa kymmenes.

Kerttu Niskanen tuuletti olympiahopeaa.

Kerttu Niskaselta uskomaton nousu pronssille – Johaug naisten olympiahiihtojen päätösmatkan ylivoimaiseen voittoon

Therese Johaug nappasi Pekingin talviolympialaisten kolmannen mitalinsa, kun hän juhli sunnuntain 30 kilometrin vapaan yhteislähtökilpailussa ylivoimaista voittoa. Kerttu Niskanen venyi upeasti pronssille ja nappasi Pekingin olympiakisojen toisen mitalinsa.

Petteri Lindbohm, Sakari Manninen, Markus Granlund.

Leijonat tavoittelee historiallista olympiakultaa, naiset hiihtävät 30 kilometriä – katso olympialaisten päätöspäivän suomalaiset ja aikataulut

Viimeisenä kilpailupäivänä suomalaisia nähdään aamuvarhain jääkiekkokaukalossa ja hiihtoladulla. Kisatapahtumat vaihtuvat iltapäivällä päättäjäisiin.

Krista Pärmäkoski taipui Saksalle parisprintissä.

Miksi Suomen naiset pullahtivat ulos parisprintin mitaleilta? Asiantuntijat hämmentyivät Saksan jättipaukusta: “Hienoa maastohiihdolle”

Pekingin olympialaisissa saatiin maastohiihdon naisten parisprinttiin yllätysvoittaja, kun Saksa oli ykkönen. Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski jätettiin neljänneksi.

Katso, miten Krista Pärmäkoski tulee maaliin parisprintin finaalissa

Suomen naiset taipuivat neljänneksi parisprintin finaalissa – Pärmäkoski kommentoi kolarointiaan ruotsalaisen kanssa: "Molemmilta meni vauhdit"

Naisten jännittävä parisprintin finaali on hiihdetty. Suomen kaksikko Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski teki kovasti töitä, mutta loppuratkaisuissa oli vielä mukana neljä maata. Loppukirissä Pärmäkoski taipui muille.

Katso, miten Krista Pärmäkoski tuo parisprintin alkuerän maaliin

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski helposti finaaliin parisprintissä – samoin miesten ensimmäisestä alkuerästä Iivo Niskanen ja Joni Mäki

Parisprintin alkuerät on hiihdetty. Suomen joukkueet Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski sekä Iivo Niskanen ja Joni Mäki tavoittelevat mitaleita kello 11.15 alkaen finaaleissa.

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski 10 kilometrin perinteisen kisan kukituksen jälkeen.

Kerttu Niskasella ja Krista Pärmäkoskella todella kutkuttava tilanne – asiantuntijat perkaavat Suomen mitalimahdollisuudet hiihdon parisprinteissä

Suomella on mahdollisuus mitaliin miesten ja naisten parisprinteissä. Toisaalta keskiviikon kisoihin on todella monta mitaliehdokasta, sanovat Yle Urheilun asiantuntijat Jussi Piirainen ja Toni Roponen.

Iivo Niskanen ja Joni Mäki Pekingin olympialaisten viestin jälkeen.

Iivo Niskanen paljastaa, millaista keskustelua kulisseissa käytiin parisprintin toisesta hiihtäjästä – "Asetelma olisi itselleni epäreilu"

Joni Mäki arvelee, että hän kilpailee Iivo Niskasen kanssa keskiviikkona vähintään pronssista. Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski pääsevät vihdoin hiihtämään parisprinttiä yhdessä.

Kerttu Niskanen ja Iivo Niskanen olympiamitaleiden kanssa sekä naisleijonat juhlimassa

Suomella mahdollisuus kolmeen mitaliin! Jos aiot seurata yhtenä päivänä olympialaisia, tee se nyt – tässä kaikki, mitä tarvitsee tietää

Keskiviikko on suomalaisittain Pekingin olympialaisten superpäivä. Suomella on mitalimahdollisuudet maastohiihdon parisprinteissä ja naisten jääkiekossa. Lisäksi miesten jääkiekkomaajoukkue pelaa puolivälierissä.

Krista Pärmäkoski ja Jonna Sundling taistelivat olympiapronssista viestissä.

Krista Pärmäkoski sai ruotsalaistähden vieläkin huutamaan – olympiavoittaja povaa parisprinttiin kovia vastustajia, joista yksi on Suomi

Jonna Sundling ja Maja Dahlqvist eivät nosta parisprintin olympiavoittokamppailun kovimmiksi vastustajiksi vain Suomea, vaan monen muunkin maan. Sundling on jo kertaalleen haudannut Suomen mitalihaaveet näissä olympialaisissa.

Iivo Niskanen tuuletti olympiavoittoa 15 kilometrillä Pekingin olympialaisissa.

Norjalla surkeimmat ja Suomella kovimmat arvokisat yli vuosikymmeneen – olympiahiihdoissa erikoinen tilanne ennen Suomen menestysmatkaa

Yle Urheilu kävi läpi aiempien arvokisojen mitalitilastoja ennen parisprinttejä ja pidempiä päätösmatkoja. Suomella on käynnissä todella kovat olympialaiset. Norjan tilanne on päinvastainen.

Suomen viestijoukkue auttaa ankkuri Krista Pärmäkoskea maalissa.

Suomen taktiikasta isoja erimielisyyksiä, valmentaja puolustaa valintojaan – asiantuntijat avaavat, mitä viestissä olisi pitänyt tehdä toisin

Yle Urheilun asiantuntijat Jussi Piirainen ja Toni Roponen löysivät syyn sille, miksi Suomi menetti olympiamitalin Pekingin olympialaisten naisten viestissä.

Therese Johaug skidar framför Johanna Matintalo.

Katso, mikä tilanne sai Therese Johaugin raivostumaan! Aftonbladet: Johanna Matintalo pyysi norjalaiselta anteeksi

Norjan naisten viesti päättyi suureen pettymykseen. Toisella osuudella Therese Johaug pillastui Johanna Matintalolle. Katso tilanne tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Johanna Matintalo gjorde det bra på andrasträckan.

Kommentti: Mikä pettymys olympialaisissa! Suomen poikkeuksellinen taktiikka ei tuottanut tulosta – valitettava uhraus näkyi ladulla

Jälkikäteen voidaan jossitella Suomen joukkueen hiihtojärjestystä. Nyt ratkaisut tehtiin heikkouksia pehmentäen, eikä vahvuuksia vahvistaen, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Krista Pärmäkoski naisten viestin jälkeen.

Ankkurina hiihtänyt Pärmäkoski harmitteli Suomen ja Ruotsin loppukirikamppailua: "Ajattelin, että hän varmasti katkeaa"

Suomen naiset sijoittuivat 4x5km viestihiihdossa harmittavasti neljänneksi. Pärmäkoski kuvaili kilpailua Yle Urheilun haastattelussa jokseenkin onnistuneeksi, mutta pettymykseksi.

Krista Pärmäkoski taipui loppusuoralla naisten viestissä.

Suomi taipui pronssikamppailussa Ruotsille – asiantuntija nelossijasta: "Valtava pettymys"

Krista Pärmäkoski kiri ankkuriosuudella hurjasti, mutta ei voinut mitään Ruotsin sprinttitykki Jonna Sundlingille. Katso kamppailu pääkuvaa klikkaamalla. Kulta meni venäläisnelikolle, yllätyshopea Saksalle. Norjan viesti oli pettymys.

Suomen Johanna Matintalo Itävallan Teresa Stadloberin kannoilla naisten yhdistelmähiihdossa.

Johanna Matintalolta vaaditaan huima veto äkisti muuttuneessa kelissä: "Joutuu kovaan grilliin" – näin Suomi voisi kukistaa viestin ykkössuosikin

Yle Urheilun asiantuntija Toni Roposen mukaan olympiavoitto on pitkälti kiinni kolmesta ensimmäisestä osuudesta. "Krista Pärmäkosken pitäisi päästä ankkuriosuudelle Jonna Sundlingin edellä." Viestipäivänä Zhangjiakoussa on satanut taivaan täydeltä uutta lunta.

Krista Pärmäkoski kuvassa.

Suomi lähtee naisten viestin mitalijahtiin erilaisella taktiikalla kuin muut – valmentaja avaa päätösten taustat

Valmentaja Ville Oksasen mielestä Venäjän olympiakomitean joukkue ja Ruotsi ovat naisten viestin kovimmat ennakkosuosikit. Krista Pärmäkosken mukaan muut ankkurit pitää pudottaa matkasta ennen loppusuoraa.

Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Iivo Niskanen.

Yksi asia yhdistää Suomen olympiamitaleita Pekingistä: mitalistien takana on sama oppilaitos – Iivo patisti luokan cooperiin, kun muita laiskotti

Kaikkiaan viidennes Pekingin olympiaurheilijoista on käynyt Sotkamon urheilulukion. Tunneilla seurataan kisoja ja kännykän luvatonta käyttöä katsotaan nyt sormien läpi.

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski poseerasivat olympiamitalien kanssa.

Suomelle historiallinen mitalisade olympialaisissa? Ylen asiantuntija Toni Roponen lataa pöytään hurjat arviot seuraavista hiihtokisoista

Toni Roponen povaa, että Suomi kamppailee Pekingin olympialaisissa vielä viidestä mitalista. Jos Suomi ottaisi kisoista yhteensä kahdeksan hiihtomitalia, se olisi äärimmäisen harvinaista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle