Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Osa Keski-Suomen pelastajista takaisin 24 tunnin työvuoroihin?

Keski-Suomen pelastuslaitoksen henkilöstön mielestä nykyinen kaksivuorotyö kuormittaa enemmän kuin 24 tunnin työvuorot.

Sorjonen ja Suomi keräävät suitsutusta pohjois- ja eteläamerikkalaisilta faneilta

Jäljitimme joukon Sorjosen kansainvälisiä katsojia.

Tämän talven pakkasennätys rikkoutui jälleen Joutsenon Konnunsuolla

Joutsenon Konnunsuolla mitattiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 34,7 astetta pakkasta.

Menestysdekkaristi Jo Nesbø kirjoitti version Macbethista ja sai samalla tauon luomastaan rikosetsivästä: "Harry Hole on niin raskas tyyppi, että hänestä tarvitsee välillä lomaa"

Menestysdekkaristi Jo Nesbø toi Shakespearen 400 vuotta vanhan tekstin lähemmäs nykyaikaa. Nesbøn versiossa Macbeth taistelee huumejengejä vastaan.

Venäjä miehittää Norjan tv-sarjassa, Venäjä närkästyi

Norjan kaikkien aikojen kallein tv-sarja sijoittuu ison luonnonkatastrofin jälkeiseen aikaan, jossa Venäjä on miehittänyt Norjan. Venäjän mielestä sarja seuraa kylmän sodan pahimpia perinteitä.

Jo Nesbø saa kirjojensa karmaisevat yksityiskohdat rikollisilta ja narkomaaneilta

Kosto, viha ja rakkaus ovat norjalaisen suosikkidekkaristin Jo Nesbøn uusimman kirjan pääteemoja. Rikosromaani Isänsä poika julkaistiin syksyllä.

Lihatalon pomo tunnustautuu himolukijaksi

Elintarvikekonserni Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhnin arki kuluu raporttien, katsauksien ja hektisen työtahdin rytmittämänä. Vapaa-ajalla pörssiyhtiön johtaja tarttuu kirjaan ja työmatkoilla matkalaukkuun sujahtaa aina pokkari.

Brittikirjailijat valitsivat kautta aikain parhaan rikosromaanin - pohjoismaiset kirjailijat ohitettiin tylysti

Dekkarikirjailijoiden yhdistyksen mielestä alansa paras kirja on Agatha Christien vuonna 1926 julkaisema Roger Ackroydin murha. Kirjan loppuratkaisu on erittäin poikkeuksellinen.

Lapin kaskukirja kuuluu monen kesälukemistoon

Valtakunnallisesti Suomalaisen kirjakaupan myyntitilastojen kärkipaikkoja hallitsevat ulkomaalaiset tekijät, mutta pohjoisessa myy hyvin lappilaista huumoria tarjoava teos.

Tätä suomalaista dekkaria odotetaan maailmalla

Antti Tuomainen on tämän hetken menestyneimpiä suomalaisia kirjailijoita. Tulevaisuuden Helsingistä kertova Parantaja teki hänestä kansainvälisesti tunnetun. Sen jälkeen Tuomainen käänsi kelkkaa ja teki perinteisemmän dekkarin.

Göteborgin kirjamessut keskittyy ensi vuonna Pohjolaan

Göteborgin kirjamessujen teemana on ensi vuonna pohjoismainen kirjallisuus. Sanomalehti Svenska Dagbladetin mukaan pohjoismaiden suurin kirjatapahtuma aikoo keskittyä lähialueen kirjailijoihin, sillä pohjoismainen kirjallisuus kiinnostaa nyt laajasti maailmalla.