Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Venla Lahti, kontrabasso

Venla esittää RSO:n kanssa Bottesinin kappaleen.

Kamarimusiikki soi Forssassa

Musica Kalevi Aho -kamarimusiikkifestivaali järjestetään 28.-30. kesäkuuta.

Alkaako vuotesi perinteisellä uudenvuoden konsertilla Wienistä? Antero Karttusen tuttu ääni on selostanut sitä jo 57 vuoden ajan

Wienin filharmonikkojen perinteinen Strauss-konsertti nähdään yli 90 maassa. Suomalaiskatselijoille konserttia on selostanut vuosikymmenet Antero Karttunen. Tämän vuoden selostus saattaa olla viimeinen 81-vuotiaalle musiikkiasiantuntijalle.

Wienin filharmonikot Tokiossa

Konsertissa mm. Schubertia ja Takemitsua

Vuosi vaihtuu!

Ykkönen juhlii uutta vuotta perinteisin menoin.

Kesäillan konsertti Schönbrunnista 2016

Wienin filharmonikoiden kesäkonsertin teemana on Ranska

Wienin filharmonikot Pohjoismaissa

Sibeliuksen ja Carl Nielsenin juhlavuoden musiikkia

Onnea Sakari Oramo, 50 v.

Sakari Oramo täyttää 50 vuotta ja nauttii elämästään.

"Naisen aivot eivät kapellimestarin ammattiin sovi" – naisia syrjitään edelleen klassisen musiikin areenoilla

Klassisesta musiikista löytyy yhä rakenteita, jotka eivät tue tasa-arvoajattelua ja jotka kuuluvat menneeseen maailmaan. Yksi esimerkki tästä on naiskapellimestarien asema.

Wienin Filharmonikot juhlistaa Sibelius-vuotta Helsingin Musiikkitalossa

Ohjelmassa Sibeliusta, Schubertia ja Beethovenia

Kesäkonsertti Schönbrunnista 2015

Wienin filharmonikot soittavat perinteisen ulkoilmakonsertin

Sarajevon laukaukset jakavat yhä kansan Bosniassa

Itävalta-Unkarin arkkiherttuan Frans Ferdinandin salamurhannut serbinationalisti Gavrilo Princip on toisille vapaustaistelija, toisille terroristi.

Wienin filharmonikot palauttavat natsien anastaman taulun

Orkesteri luovuttaa ranskalaisen Paul Signacin maalaaman taulun sen entisen omistajan perillisille myöhemmin tänä vuonna.

Wienin filharmonikot pui menneisyyttään natsien vallan alla

Kuuluisa uuden vuoden konsertti oli alun perin natsien propagandaväline. Itävallan liittämisestä Natsi-Saksaan tulee tiistaina kuluneeksi 75 vuotta.

Yle välittää odotetun Wienin filharmonikoiden konsertin

Wienin filharmonikot konsertoivat tänään perjantaina Helsingin Musiikkitalossa. Konsertti myytiin loppuun parissa minuutissa marraskuussa. Yle välittää konsertin suorana radiossa ja netissä.

Oramo johtaa myös Wienin filharmonikkojen konsertin Helsingissä

Wienin filharmonikot konsertoivat Helsingin Musiikkitalossa huomenna perjantaina. Orkesteri on pyytänyt RSO:n ylikapellimestaria Sakari Oramoa johtamaan konserttia, Lorin Maazelin sairastuttua.

Itävaltalaislehdet tyrmäsivät Esa-Pekka Salosen pianokonserton

Itävaltalaislehdistö on teilannut Esa-Pekka Salosen pianokonserton. Salonen debytoi Wienin filharmonikkojen kausikonsertissa omalla pianokonsertollaan viikonloppuna. Kriitikoiden mielestä konsertto on vailla omaperäisyyttä ja esitys jäi vaisuksi.

Suorat sinfoniakonsertit ovat tulossa valkokankaalle

Elokuvateattereihin välitetyt sinfoniakonsertit ovat muodostumassa uudeksi tavaksi kokea musiikkia. Orkesterit ottavat mallia Metropolitanin ja Britannian kansallisnäyttämön suosituista elokuvateatterinäytöksistä.

Salonen perui tärkeän ensiesiintymisen Wienissä

Kapellimestari Esa-Pekka Salonen on perunut ensiesiintymisensä Wienin filharmonikkojen kausikonsertissa. Salosen olisi pitänyt lauantaina ja sunnuntaina johtaa ensimmäistä kertaa orkesterin Abonnement-sarjan konsertit, joiden kapellimestareiksi pääsevät vain aniharvat. Peruuntumisen syyksi orkesteri ilmoittaa ”odottamattomat tapahtumat”.

Wienin Musikverein saa uudet urut

Wienin maineikas Musikvereinin konserttisali saa uudet urut. Urkujen asennus on nyt loppusuoralla ja uudet soittimet on tarkoitus vihkiä käyttöön ensi maaliskuussa.

Kulttuurilehtikatsaus 17.8.2010

Kulttuurilehtikatsauksessa pohditaan, mikä kustannusalalla piinaa työntekijöitä. Entä miksi Bo Carpelan kehottaa ihmisiä makaamaan sohvalla ja lukemaan runoja?

Maazel lopetti New Yorkissa

Ranskalais-amerikkalainen tähtikapellimestari Lorin Maazel on päättänyt seitsenvuotisen kautensa New Yorkin filharmonisen orkesterin johdossa. Hän johti lauantaina päätöskonsertissa Mahlerin kahdeksannen sinfonian.

Sellisti kehitti digikirjaston jäljittelemään sinfoniaorkesteria

Wienin filharmonikkojen entinen sellisti Herb Tucmandl on kehittänyt valtaisan ääninäytteiden digikirjaston, joka vastaa sinfoniaorkesterin äänivaroja.