Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Otavan Opiston sisäänkäynti.

Mikkeli ei saanut valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Otavan Opiston tapauksessa – perinnässä valtionosuuksia yli 13 miljoonaa euroa

Kaupunki kertoo tiedotteessaan jatkavansa neuvotteluja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa takaisinmaksun ehdoista ja aikataulusta.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden kirjaston lakikirjat istuntosalissa.

Hovioikeus säilytti henkirikoksesta elinkautiseen tuomitun juvalaismiehen tuomion

Juvalaismies oli tuomittu jo aiemmin elinkautiseen vankeuteen henkirikoksesta käräjäoikeudessa. Hovioikeus päätyi asiaa arvioituaan yksimielisesti käräjäoikeuden ratkaisun kannalle.

Läheltä

Hallinto-oikeus: Orivesi saa rakentaa rannoille

Rantoja koskevasta yleiskaavasta tuli useita valituksia, mutta hallinto-oikeus piti kaupungin tekemän päätöksen suurimmaksi osaksi voimassa.

Kuopion koulusurman vastaaja hovioikeudessa.

Kuopion kouluhyökkääjä ei hae valituslupaa KKO:sta – hovioikeuden elinkautinen tuomio jää voimaan

Hovioikeus langetti miehelle vankeustuomion muun muassa murhasta ja 20:sta murhan yrityksestä.

Esa Korjulan droonikuva Pyhtään lentokentän yläpuolelta.

Pyhtään lentokentän alueelle hyväksytyt kaavat jäävät voimaan – korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupia

Luonnollisesti Pyhtää -yhdistys haki lupaa valittaa Pyhtään lentokentän aluetta koskevasta osayleiskaavasta ja maakuntakaavasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Lupahakemukset hylättiin.

Anna Mäkelä.

Korkein oikeus myönsi rajoitetun valitusluvan syyttäjille Kittilän virkarikosjutussa – ei lupaa Anna Mäkelälle

Kittilän kuntapäättäjien virkarikossyytteet ovat kuivuneet suurelta osin kokoon myös korkeimmassa oikeudessa. Korkein oikeus tutkii ainostaan syytteet, jotka koskevat kunnanhallituksen kahta päätöstä joulukuulta 2013. Toisella peruttiin Levin hissiyhtiön toimitusjohtajasta tehty tutkintapyyntö, toisessa ohjattiin hissiyhtiön hallitus kutsumaan hänet takaisin toimitusjohtajaksi.

yleiskuva - Humppilan tuulivoimapuiston työmaalla perustuksia katselevat Pertti Pelto-Huikko ja Timo Pehkkuri

Suomen ennennäkemätön tuulivoimabuumi on tuonut mukanaan myös paljon valituksia kansalaisilta, mutta vain harva niistä menestyy oikeudessa

Yle sai hallinto-oikeuksien päätökset tuulivoimalavalituksista vuosilta 2016–2021. Useimmiten ihmiset valittavat melusta ja tutun maiseman muuttumisesta sekä pelkäävät asuntonsa arvon romahdusta.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kanta-Hämeen maakuntakaavasta ei voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Kanta-Hämeen maakuntakaava 2040 on lainvoimainen, koska hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemukset.

Korkein oikeus Helsingissä.

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa Mänttä-Vilppulan taposta: 8,5 vuoden vankeustuomio jää pysyväksi

Korkeimman oikeuden ratkaisu liittyy Mänttä-Vilppulassa helmikuussa 2020 tapahtuneeseen tappoon. Mies kuristi toisen miehen riidan päätteeksi yksityisasunnossa. Myös muut pahoinpitelivät uhria riidan aikana.

Korkein hallinto-oikeus

KHO ei antanut saamelaiskäräjille valituslupaa Sodankylän kullankaivualueesta

Suojelumetsäalueella lähellä Sodankylän Vuotsoa saa kaivaa koneellisesti kultaa. Avi antoi luvan pienimuotoiseen kullankaivuuseen kesällä 2019 suojelualueesta huolimatta. Vaasan hallinto-oikeus ja KHO eivät nähneet syytä muuttaa päätöstä.

HYKin rakennus Hätilässä

Nyt se varmistui: Hämeenlinnan yhteiskoulun parakeista päästään eroon – vanhan rakennuksen saa purkaa liikuntahallin tieltä

Korkein hallinto-oikeus ei antanut valituslupaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ratkaisuun Hätilän koulukeskuksen asemakaavan hyväksymisestä. Uusi yläkoulu on määrä rakentaa Tuomelan koulutalon kylkeen ja vanhan, purettavan rakennuksen paikalle tulee liikuntahalli.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden sisäänkäynti Lahdessa

Sysmän nuorisoväkivaltatapausta käsitellään hovissa – syytetyn mukaan tarkoitus oli ottaa "hauska kuva" yhteisymmärryksessä

Ankaran tuomion saanut syytetty on valittanut saamastaan tuomiosta hovioikeuteen. Hän vaatii lievempää rangaistusta ja ehdottoman vankeustuomion muuttamista ehdolliseksi.

Tyhjä luokkahuone.

Oppilaalta sylitanssin vastaanottaneen opettajan potkut olivat lailliset – Korkein hallinto-oikeus ei antanut valituslupaa

Useat Järvenpään lukion oppilaat ja opettajat kertoivat miesopettajan epäasiallisesta käytöksestä STT:n vuonna 2018 julkaisemassa jutussa. Opettaja kiistää käyttäytyneensä epäasiallisesti.

Åbo hovrätt

Korkein oikeus ei antanut valituslupaa Someron naisvarusmiehen murhajutussa – poikaystävän elinkautinen jää voimaan

KKO:ssa mies vaati, että syyte murhasta hylätään ja asia jätetään käräjäoikeuden ratkaisun varaan. Käräjäoikeus oli tuominnut miehen törkeästä kuolemantuottamuksesta, mutta hovioikeus kovensi rangaistusta elinkautiseen murhasta.

Suomen kansallisteatteri ja 30-luvun väliosa

Kansallisteatterin 1930-luvulla rakennetun väliosan saa purkaa: päätöstä vastustaneet yhdistykset eivät saaneet valituslupaa

Helsinki-Seura ry ja Rakennustaiteen Seura ry hakivat valitusoikeutta hallinto-oikeuden kesäkuussa antamasta purkupäätöksestä.

Havainnekuva Kariniemenmäen puisista kuntoportaista.

Mikäli jatkovalituksia ei tule, päästään Kariniemenmäen kuntoportaita rakentamaan ensi vuonna

Lahdessa satamaraitilta Kariniemenmäkeen nousevien kuntoportaiden rakentamiselle ei ole estettä, katsoo Hämeenlinnan hallinto-oikeus.

Ihmisiä seisoo ympyrässä suoalueella.

Soklin kaivosalueella meneillään katselmus – korkein hallinto-oikeus haluaa selvittää, onko kaivoksen toiminnasta haittaa ympäristölle

Myös korkeimmasta hallinto-oikeudesta valituslupaa pyytäneet kutsuttiin mukaan katselmukseen. Asia ratkaistaan myöhemmin korkeimman hallinto-oikeuden istunnossa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Markku Ritaluoman äiti ei saanut korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Sunny Car Centeriin liittyvään korvauspäätökseen

Ritaluoman äiti jätti maaliskuussa asianajajansa välityksellä valituslupapyynnön korkeimmalle oikeudelle liittyen hallivuokria koskeneeseen hovioikeuden päätökseen.

Maria Ohisalo håller presskonferens.

Ohisalo threat convict denied leave to appeal

The man was convicted of sending threats to the Green party leader on social media.

Kommunhuset i Kittilä

Kittilän virkarikosjutun syyttäjä hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta

Syyttäjä hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta Kittilän virkarikosjuttua koskevaan hovioikeuden päätökseen. Rovaniemen hovioikeus antoi toukokuussa vapauttavan tuomion kaikille 28 syytetylle.

Kartta grafiitin etsintään haettavasta alueesta Tuusniemellä.

Malminetsintälupa Etelä-Tuusniemen Rääpysjärvelle on nyt lainvoimainen – korkein hallinto-oikeus hylkäsi kunnan valituslupahakemuksen

Rääpysjärven alueelle jo vuonna 2019 myönnetty malminetsintälupa on nyt lainvoimainen, koska korkein hallinto-oikeus ei antanut Tuusniemen kunnalle enää valituslupaa asiassa. Fennoscandian Resources voi aloittaa malminetsinnän.

Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen.

Anu Sepponen on ollut kuukausien ajan kahden kunnan kunnanjohtaja – pestiä ei koskaan purettu Ruokolahdella

Ruokolahden kunnanjohtajaksi viime elokuussa valittu Anu Sepponen on edelleen myös Rautalammin kunnanjohtaja. Kunnanhallitus katsoi eilen yksimielisesti, että aiempi päätös Sepposen valinnasta kunnanjohtajaksi on lainvoimainen.

Jätevedenpuhdistamo Lappeenrannessa.

Päätös Lappeenrannan jätevedenpuhdistamon sijainnista siirtyy jälleen – KHO palauttaa asian uudelleen hallinto-oikeuden käsittelyyn

Toimitusjohtajan mielestä asia palaa pisteeseen, jossa se oli elokuussa 2016, kun aluehallintovirasto myönsi ympäristöluvan uudelle puhdistamolle. Korkeimman hallinto-oikeuden päätös ei sido Vaasan hallinto-oikeuden tulevaa käsittelyä.

Parkanon kaupungintalo.

Parkano aikoo hakea valituslupaa Kihniön kanssa käymässään sotekiistassa

Kiista liittyy Kihniön sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamiseen. Hovioikeus palautti äskettäin kiistan käsittelyn käräjäoikeuteen, nyt Parkano pohtii hakeeko se valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Kuva oikeussalista, jossa tuomarit kuuntelevat vastaajaa videoyhteyden kautta

Jälleen yksi Sunny Car Center -korvauskiista finaaliin: Markku Ritaluomalle 900 000 euroa lisää maksettavaa

Korkein oikeus ei antanut Ritaluomalle valituslupaa asiassa, joka koskee hänelle liikaa maksettuja palkkoja ja muita etuuksia. Ritaluomalle lankeaa uutta maksettavaa yli 900 000 euroa. Aiemmin Ritaluoma tuomittiin 6,2 miljoonan euron korvauksiin.

Työmaakyltti tien sivussa.

Ilmatar rakentaa tuulivoimaa Humppilaan ja Urjalaan

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi vastikään kahden tuulivoimalan rakennusluvat Humppilaan. Vastatuuli ei juurikaan vaikuta Ilmattaren rakennushankkeisiin. Yhteensä kuusi voimalaa Humppilaan ja Urjalaan ovat jo tekeillä.

Jori Lehterä

Jori Lehterä ei saanut valituslupaa – hovioikeuden tuomio huumerikoksesta jää voimaan

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa jääkiekkoilija Jori Lehterälle. Turun hovioikeuden antama tuomio jää näin voimaan. Hovioikeus langetti viime syksynä Lehterälle 15 päiväsakkoa huumausaineen käyttörikoksesta.

Matti Tolvanen rikos-ja prosessioikeuden professori Itä-Suomen yliopisto

Kunnan luottamusjohto saa käyttää laajaa harkintavaltaa – professorin mukaan näin voi tulkita hovioikeuden ratkaisua Kittilä-jupakasta

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen pitää hovioikeuden ratkaisua Kittilä-jupakassa perusteltuna. Hänen mukaansa oikeus paalutti vapauttavalla päätöksellään rajoja sille, mihin asti luottamusjohdon harkintavalta rikosoikeuden kannalta yltää.

Syytetyt Etelä-Karjalan käräjäoikeuden istuntosalissa 9.8.2019.

Lappeenrannan takakonttimurhan käsittely jatkuu korkeimmassa oikeudessa: toinen tuomituista sai valitusluvan

Parikymppiset mies ja nainen surmasivat ikätoverinsa Lappeenrannassa keväällä 2018.

Toimittaja ja tietokirjailija Johanna Vehkoo, Telakkarannan Konepajahalli, Hki, 18.10.2016.

Supreme Court grants journalist leave to appeal defamation verdict

Johanna Vehkoo's conviction for calling a city councillor a "racist" and "Nazi clown" was upheld by an appeal court last year.

Toimittaja ja tietokirjailija Johanna Vehkoo, Telakkarannan Konepajahalli, Hki, 18.10.2016.

Toimittaja Johanna Vehkoo sai valitusluvan korkeimmasta oikeudesta kunnianloukkaustuomioonsa

Hovioikeus tuomitsi Vehkoon sakkoihin oululaisen valtuutetun Junes Lokan nimittämisestä natsiksi ja natsipelleksi.

Jätekukon kaasukäyttöinen roska-auto

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Janakkalan jätteenkuljetuksiin liittyvän valituslupahakemuksen

Janakkalan jätekilpailutuksesta valitettiin aikanaan markkinaoikeuteen, koska halvimman tarjouksen jättänyt paikallinen yrittäjä suljettiin tarjouskilpailun ulkopuolelle puuttuvan luottoluokituksen takia.

Sunny Car Centerin mainostolppa puretaan.

Markku Ritaluoman äiti hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Sunny Car Centeriin liittyvään korvauspäätökseen

Hovioikeus määräsi Sunny Car Centerin toimitusjohtajan äidin maksamaan korvauksia hallivuokrista konkurssipesälle.

Uutta kerrostaloa rakennetaan.

Kokkolassa keskeinen ja vuosia tyhjänä seisonut tontti rakentuu täyteen reilussa vuodessa

Koronan karkottamat asuntosijoittajat ovat rakennusyhtiön mukaan palanneet asuntokaupoille.

Läheltä

Korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupaa: Konneveden entisen kirkkoherran Olavi Virtasen irtisanominen saa lainvoiman

Kolme vuotta sitten kirkkoherran virasta irtisanottu Olavi Virtanen ei saanut valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Havainnekuva Kristiinankadun porrastalosta

Turun Kristiinankadulle saa rakentaa porrastalon – korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemuksen

Tontille saa rakentaa portaittain nousevan kahdeksankerroksisen asuin- ja liiketalon.

City-Hotelli Rovaniemellä, oikealla parkkihalli, jonka tilalle suunnitellaan 9-kerroksista hotellia

KHO ei myöntänyt valituslupaa Rovaniemen yhdeksänkerroksisen hotellin luvasta – yrittäjä odottaa päätöstä EU-tuesta

Yrittäjä Mikael Gröhn sanoo, että noin 25 miljoonan euron hotellin rakentaminen alkaa aikaisintaan runsaan vuoden kuluttua.

Työpiste näyttönäkymä

Syyttäjä hakee kovempaa tuomiota huumesivusto Sipulikanavan ylläpitäjälle – korkein oikeus myönsi valitusluvan

Oikeuskäsittelyssä on kysymys siitä, oliko huumeiden kauppapaikan ylläpitäminen huumeiden välittämistä vai ei.

Suomalaisen Afarakin kromikaivos Rustenbergissa, Etelä-Afrikassa.

Afarak valittaa hallinto-oikeuden tuomitsemista miljoonakorvauksista

Alun perin noin 1,5 miljoonan euron seuraamuksen asetti Fiva sisäpiiririkkomuksista.

Oikeuden istunto Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa

Korkein oikeus ei antanut valituslupaa Hämeenlinnan ortodoksiseurakunnalta kavaltaneelle sihteerille

Entisen seurakuntasihteerin saama yli kahden vuoden vankeusrangaistus jää voimaan.

Telkkälän vanha avolouhos on täyttynyt vedellä.

Hallinto-oikeus ei käsitellyt malminetsintäyhtiön varausta koskevia valituksia

Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen mukaan valittajilla ei ollut valitusoikeutta varauspäätöksestä. 

Korkeimman oikeuden kyltti lähikuvassa.

Oulun soramonttusurmaa koskeville tuomioille on annettu valituslupa korkeimmassa oikeudessa

Korkein oikeus käsittelee tässä vaiheessa kahden tuomitun rikosnimikkeitä ja tuomioita, ja ratkaisee myöhemmin ottaako se asian käsiteltäväkseen muilta osin.

Ett grönt militärfordon på en asfalterad väg i närheten av ett järnvägsspår.

Syyttäjä hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Raaseporin tasoristeysonnettomuudesta

Hovioikeus hylkäsi syytteet kuorma-auton kuljettajaa vastaan joulukuussa.

Hämeenlinnan yhteiskoulu Hätilässä.

Hämeenlinnan yhteiskoulun kiistasta haettu valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta

Valittajien perusteluissa painotetaan, että Hätilän koulurakennuksen asiassa ratkaisuja on tehty väärien tietojen valossa.

Kiihdytysajot Kauhava. SM-osakilpailu 4.

Kiihdystyskilpailujen melupäivien määrää pudotetaan Kauhavalla rajusti

Korkein hallinto-oikeus ei antanut alkuperäiselle ympäristöluvalle valituslupaa. Lähiasukkaat valittivat melusta ja meluisten päivien määrästä.

Korkeimman oikeuden sisäänkäynti Helsingin Kauppatorilla

Lappilainen matkailuyritys irtisanoi työntekijän laittomasti – tuomio sai lainvoiman

Yritys tuomittiin maksamaan tuhansien eurojen korvaukset potkut saaneelle työntekijälle.

Keski-Pohjanmaan liiton julkisivu.

Keski-Pohjanmaan maakuntaliitto puntaroi, hakeeko se valituslupaa kehittämisjohtajan irtisanomisasiassa

Vaasan hallinto-oikeus kumosi joulukuussa maakuntaliiton tekemän irtisanomispäätöksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle