Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Johannes Lamparter.

Suomalaisluotsi naljaili itävaltalaistähden omintakeiselle tyylille – nyt Johannes Lamparter, 21, on lähellä harvinaista urotekoa

Johannes Lamparterista, 21, voi tulla ensimmäinen yhdistetyn maailmancupin voittanut itävaltalaismies 22 vuoteen.

Jarl Magnus Riiber hyppää mäkeä.

Maailmancupia johtava norjalaistähti Riiber hylättiin – katso, kuinka hyppypuvun takapuolesta löytyi reikä

Yle Urheilun asiantuntija Petter Kukkonen kommentoi Urheilustudiossa kahta yhdistetyn puheenaihetta: Jarl Magnus Riiberin hylkäystä ja suomalaismiesten hiihtovauhtia.

Eero Hirvonen Rukan mäessä katselee epäluuloisesti.

Eero Hirvoselle paras sijoitus maailmancupissa kolmeen vuoteen – valmentaja kertoo tuloksen kullanarvoisesta merkityksestä

Eero Hirvonen oli viides Klingenthalin maailmancupissa yhteislähtökilpailussa.

Matteo Baud.

Yhdistetyn kohukisassa nähtiin suoritus, jollaisia kriisilaji tarvitsee – Petter Kukkoselta rapaa päättäjille: ”Pienten maiden mielipiteet unohdettu”

Yhdistetyn kärkitaistossa on ollut pitkään liian vähän maita. Petter Kukkosen mukaan se, millä politiikalla Kansainvälinen hiihtoliitto vie lajeja eteenpäin, on ollut jo kauan huolestuttavaa.

Ilkka Herola hyppää Rukalla.

Yhdistetyn maailmancupissa venytettiin asiantuntijan mukaan sääntöjä – luvassa taas kritisoitu kilpailumuoto

Klingenthalin yhdistetyn kisa jouduttiin muuttamaan yhteislähdöksi. Yle Urheilun asiantuntija Petter Kukkosen mielestä kilpailun juryn päätös oli järkevä, vaikka Klingethalin rata ei sovi lainkaan yhteislähtökilpailuun.

Ilkka Herola jublar.

Yhdistetyn maajoukkue sai mieluisan uutisen – tällä viikolla kilpaillaan sittenkin, mutta järjestäjillä on melkoinen savotta

Yhdistetyn miesten maailmancupissa päästään sittenkin kilpailemaan tällä viikolla. Päävalmentaja Antti Kuisma kertoi suomalaisten suunnitelmista.

Perttu Reponen ei ole päässyt kilpailemaan tällä kaudella vielä kertaakaan.

Hannu Mannisen seuraajaksi povattu Perttu Reponen ei ole kilpaillut kertaakaan tänä talvena – syynä yli puoli vuotta jatkunut sairastelukierre

Yhdistetyn päävalmentajan Antti Kuisman mukaan Perttu Reponen saattaa palata maailmancupiin tammikuun lopulla. Pitkittyneen sairastelujakson vuoksi huippulahjakkuuden paluun kanssa ei kiirehditä.

Ilkka Herola hiihtää Rukan maailmancupissa 2022.

Perutaanko maailmancupin kisoja lisää helmikuussa? Suomen yhdistetyn päävalmentaja on huolissaan, ja syynä on sää

Suomen päävalmentaja Antti Kuisma on huolestunut yhdistetyn maailmancupin helmikuun kisoista. Jo nyt kaksi kisaviikonloppua on peruttu tammikuulta lumitilanteen takia.

Ilkka Herola hyppää Rukalla.

Ilkka Herola kertoo huipputuloksensa taustat – joulutauon treenit Kuopiossa siivittivät harvinaiseen tilanteeseen

Toiseksi Otepäässä yltänyt lkka Herola nauttii tällä hetkellä hyppäämisestä.

Ilkka Herola näyttää yllättyneeltä mäkihypyn jälkeen.

Yhdistetyn miehillä alavireinen alkukausi – asiantuntija kehottaa Ilkka Herolaa unohtamaan menneet ja aloittamaan kauden uudestaan

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola eivät ole saaneet parastaan irti muun muassa sairastelun vuoksi. Hirvonen uskoo, että hänen hiihtokuntonsa on parempi kuin miltä se alkukauden kilpailuissa on näyttänyt.

Minja Korhonen Ylen haastattelussa.

Yhdistetyn suurlupaus hämmästyttää päävalmentajaa: ”On vaikeaa uskoa, että kyse on vasta 15-vuotiaasta urheilijasta”

Päävalmentaja Lasse Moilasen mukaan Minja Korhonen on monipuolinen ja lahjakas urheilija, jonka ominaisuudet sopivat hyvin yhdistettyyn. Korhonen, 15, kilpailee aikuisten MM-kisoissa jo tänä talvena.

Hannu Manninen följde med Salpausselkäspelen 2015.

Farssimainen yhdistetyn kilpailu Rukalla sai Hannu Mannisen kiehumaan – FIS:n suomalaisjäsen myöntää epäonnistumisen

Rukalla kilpailtu 10 kilometrin massalähtö meni yhdistetyn hiihtäjien osalta passailuksi, jossa kilpahiihtämisestä ei ollut tietoakaan.

Ilkka Herola

Yhdistetyn miehet pitivät uutta kilpailumuotoa ”ihan hirveänä vitsinä” – päivän parhaalle suomalaiselle hidastelu ladulla sopi

Ennen mäkiosuutta kilpaillun hiihto-osuuden paras suomalainen oli Leevi Mutru, joka sijoittui hiihdossa 14:nneksi. Vaikka Ilkka Herola jäi sijalle 32, ero kärkeen tarkoittaa mäessä vain muutamaa pistettä.

Jenny Rautionaho hyppää mäkeä.

Miksi naiset eivät kilpaile Rukan maailmancupissa mäkihypyssä ja yhdistetyssä? Rukan kilpailupäällikön mukaan syynä on liian iso mäki

Rukan maailmancup-tapahtuman kilpailupäällikkö Jukka Tahkola uskoo, että naisten mäkihyppy ja yhdistetty nähdään lähivuosina Rukan maailmancupin ohjelmassa.

Mäkihypyssä rikkoutui lasikatto, kun maailmancupia hypättiin marraskuun alussa ensi kertaa lumen sijasta muoville.

Norjalaisten hiihtopomojen halut ajoivat Salpausselän 100-vuotiskisat haastavaan ajankohtaan – joudutaanko mäkikisat hyppäämään lumen sijaan muoville?

Lahdessa kilpaillaan pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupia maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Tuolloin terminen kevät on useana viime vuonna ollut jo pitkällä.

Jarl Magnus Riiber tuuletti Schonachissa maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa.

Hannu Mannisen kaikkien aikojen voittoennätys meni rikki jännittävässä kisassa – norjalaistähti häkeltyi: "Täysin sairasta!"

Jarl Magnus Riiber piti yhdistetyn maailmancupin viimeisen kilpailun jännittävänä, kun päästi Itävallan Johannes Lamparterin voittokamppailuun.

Ilkka Herola nousi palkintokoroketaisteluun – Jarl Magnus Riiber nousi Hannu Mannisen rinnalle

"Aivan loistava hiihto!" Ilkka Herola mykisti jälleen – Jarl Magnus Riiber nousi Hannu Mannisen rinnalle kaikkien aikojen ykköseksi

Ilkka Herola nousi kaukaa takaa kamppailemaan vielä kauden toisesta palkintokorokesijoituksesta. Se ilahdutti Yle Urheilun asiantuntijaa Tommi Nikusta.

Ilkka Herola kuvassa.

Herolan hirmuhiihto toi viitostilan – Roponen iloitsi myös Hirvosen suorituksesta: "Urheilija on yleensä henkisesti niin vahva, miten viimeinen kisa menee"

Holmenkollenin viikonloppu päättyi yhdistetyn suomalaisilla iloisissa merkeissä, kun Ilkka Herola ja Eero Hirvonen mahtuivat seitsemän parhaan joukkoon.

Miesten yhdistetyn loppusuora

Saksan Geiger olympiakultaan hirmukirillä, kuudenneksi sijoittunut Ilkka Herola pettyneenä: "Voi olla, että valitsin väärän suksen"

Kuudes sija on Herolalle hänen uransa paras olympialaisissa. Herola lähti hiihto-osuudelle kahdeksannelta sijalta. Olympiakultaa voittanut Geiger oli Herolaa hiihto-osuudella 42 sekuntia nopeampi.

Ilkka Herola hiihtää yhdistetyn kisassa Seefeldissä.

Ilkka Herola ei pelkää ruotsalaishiihtäjän koronakohtaloa – asiantuntija kertoo, miksi Suomen ykköstykiltä voi odottaa jopa olympiamitalia

Ilkka Herola kertoo saaneensa viikonlopun kisoista aimo annoksen itseluottamusta. Asiantuntija Tommi Nikusen mielestä Herolan olympiakenraali oli lupauksia herättävä, toisin kuin lajin supertähdellä Jarl Magnus Riiberillä.

Herola nousi kuudenneksi olympiakenraalissa

Väkevä hiihto siivitti Ilkka Herolan kuudenneksi olympialaisten kenraalissa – Gråbak löi ykköstähdet, Riiber hyytyi kolmanneksi

Olympialaisten suomalaistoivo Ilkka Herola saavutti kuudennen sijan viimeisestä maailmancup-kilpailustaan ennen ensi viikolla alkavia Pekingin kisoja.

Yhdistetyn Ilkka Herola hyppää mäkeä.

Asiantuntija Tommi Nikunen on huolissaan Ilkka Herolan maineesta – tuomaripeli voi vaikuttaa olympialaisiin: "Se voi olla ratkaiseva ero"

Yle Urheilun asiantuntija Tommi Nikunen haluaa Ilkka Herolalle parempia tyylipisteitä hyvistä alastuloista. Niillä voi olla ratkaiseva rooli hiihto-osuuden lähtöpaikan kannalta.

Yhdistetyn Ilkka Herola hiihtää Ramsaun maailmancupissa 18.12.2021 perässään Itävallan Martin Fritz.

Ilkka Herola löysi raastavasta kilpailutauosta hyvän puolen – valmentajalta lupaavia uutisia kohti olympialaisia: "Se oli helpotus"

Kilpailutauko ei näyttänyt juuri vaikuttaneen Ilkka Herolan kuntoon. Herola sijoittui seitsemänneksi perjantaina maailmancupissa Seefeldissä.

Yhdistetyn Ilkka Herola hyppää mäkeä.

Ilkka Herolan koronanäyte on Suomessa positiivinen, mutta Itävallassa negatiivinen – olympiamatka voisi pelastua yllättävällä kikkailulla

Koronan oireettomana sairastanut Ilkka Herola kilpailee ensi viikolla Seefeldin maailmancupissa. Herolan PCR-testitulos on Suomessa positiivinen, mutta Itävallassa negatiivinen. Siksi hän pääsee Itävallassa kisaamaan.

Ilkka Herola jublar på pallen.

Yhdistetyn päävalmentaja Kukkonen jatkaa kritiikkiä Ilkka Herolan koronapannasta: "Urheilijalta viety oikeus tehdä työtään"

Herola itse sanoo olevansa turhautunut, koska oireeton tauti ei ole vaikuttanut oloon tai harjoittelukykyyn.

Ilkka Herola hiihtää.

Kiinan tiukat koronasäännöt uhkaavat Suomen mitalitoivon olympiamatkaa – kisajärjestäjien kanssa kiivaat neuvottelut käynnissä

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS vaatii urheilijoilta negatiivista PCR-testitulosta, ja samaa vaaditaan myös Pekingiin osallistuvilta urheilijoilta. Koronan sairastaneilla urheilijoilla testitulos voi kuitenkin olla positiivinen viikkoja, vaikka urheilija ei tartuttaisi tautia.

Kvinna ler.

Hiihtäjien viimeinen näyttöpaikka Pekingiin on peruttu, päävalmentaja Pasanen toivoo korvaavaa kilpailua – FIS-pomo Ulvang: "Hyvin epätodennäköistä"

Maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancup-kilpailu Slovenian Planicassa on peruttu. FIS kertoi etsivänsä korvaavaa kilpailupaikkaa, mutta FIS:n maastohiihtokomitean puheenjohtaja Vegard Ulvang sanoo, että se on epätodennäköistä.

Otto Niittykoski kaatui mäessä

Otto Niittykoski kaatui ikävästi yhdistetyn mäkiosuudella eikä startannut hiihto-osuudelle – Perttu Reponen sivusi uransa parasta

Otto Niittykosken kisa Val di Diemmen maailmancupissa päättyi kaatumiseen mäkiosuudella. 20-vuotias suomalainen ei starttannut hiihto-osuudelle.

Ilkka Herola.

Suomen olympiatoivo Ilkka Herola sivuun Val di Fiemmen maailmancupista koronatartunnan vuoksi

Herola toivoo, ettei tartunta häiritse seuraavia maailmancupin viikonloppuja, eikä varsinkaan valmistautumista Pekingin olympialaisiin.

Ilkka Herola voitti jälleen loppukirissä!

"Alkoi näyttää jo Hannu Manniselta" – Herolan erikoisen huima loppukiri ihastutti asiantuntijaa, mutta tärkein anti löytyi koko Suomen joukkueesta

Suomen yhdistetyn maajoukkueelta nähtiin lupauksia herättävä kilpailuviikonloppu. Ilkka Herola ylsi palkintokorokkeelle syyskaudella vasta toista kertaa urallaan.

Maalikamerakuva: Ilkka Herola voitti Johannes Lampaterin

Näin tiukalle Ilkka Herolan palkintokorokepaikka meni – joukkuekaveri hämmästeli: "Ei voi käsittää, miten voi tuolla tavalla hiihtää"

Ilkka Herola oli kolmas Ramsaussa, mutta hänen takanaankin nähtiin tärkeitä suomalaisonnistumisia. Eero Hirvonen suitsutti Herolaa ja pitkästä aikaa pisteille päässyttä Arttu Mäkiahoa.

Ilkka Herola kukisti Johannes Lampaterin Ramsaussa.

Ilkka Herola tykitti upealla kirillä kolmanneksi! Katso, kuinka maailmanmestari taipui loppusuoralla suomalaiselle: "Meinasi hermot mennä"

Ilkka Herola nappasi kauden ensimmäisen palkintokorokesijoituksen Ramsaussa. Herola nousi hiihto-osuudella 19. sijalta kolmanneksi.

Jarl Magnus Riiber tuulettaa voittoaan Otepäässä.

Riiberin ylivoima jatkui Otepäässä, kärkikahinoista pudonnut Herola ainoana suomalaisena pisteille 

Jarl-Magnus Riiber otti ylivoimaisen voiton yhdistetyn maailmancupissa. Ilkka Herola ei pystynyt tällä kertaa nousemaan kärkikamppailuun.

Ilkka Herola efter backhoppning.

Oudompi kilpailuformaatti osui Ilkka Herolan mukaan maailmancup-kalenterissa huonoimpaan paikkaan – avaa taustat kauden parhaalle sijalle

Ilkka Herolan kausi alkoi hieman yskähdellen mäen osalta, mutta Otepäässä hän pystyi nostamaan sijoitustaan mäkiosuudella.

Petter Kukkonen

Suomen yhdistetyn maajoukkueen huippuvire katosi ennen kauden alkua – vain Ilkka Herola lähtee seuraavaan maailmancupin kilpailuun

Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen toivoo, että maajoukkue on saadaan kokonaan takaisin kilpailuihin Otepäässä ja Ramsaussa Lillehammerin jälkeen.

Rukan maailmancup järjestetään rokotustodistusten ja maskien turvin – näin pandemia vaikuttaa urheilutapahtumiin

Rukan maailmancup järjestetään jälleen yleisön kera. Kysyimme urheilutapahtuman järjestäjiltä, onko urheilutapahtumien keskiössä jatkossa rajoitusten kanssa tasapainoilu.

Talkoolaiset Ilari Tuukkanen ja Emilia Kallioniemi pitävät huolen Ruka Nordicin ruokahuollosta

Urheilukansa kokoontuu Rukalle kahden vuoden tauon jälkeen, katso miltä kisapaikalla näyttää perjantai-iltapäivänä

Tapahtumaan on hankittu ennakkoon jopa poikkeuksellisen hyvin lippuja. Yleisön kannustus on tärkeää urheilijoille.

Eero Hirvonen tyytymättömän näköisenä mäkihyppypuvussa.

Loukkaantunut Eero Hirvonen joutuu kuukauden kilpailutauolle – "Jos vastoinkäymiset vahvistavat, pitäisi olla jo aika vahva kaveri"

Suomen yhdistetyn kärkimiehiin kuuluvaa Eero Hirvosta ei nähdä kauden avauskilpailuissa.

Eero Hirvonen pohjoimaisten hiihtolajien kick-off-tilaisuudessa Helsingissä 29. lokakuuta.

Yhdistetyn Eero Hirvonen loukkaantui sulkapalloa pelatessa – kauden avauskisat vaarassa: "Ei kovin vakavaa, mutta ajankohta tietenkin huono"

Eero Hirvosen osallistuminen yhdistetyn maailmancupin avauskisoihin Rukalla on epävarmaa.

Jarl Magnus Riiber kuvassa.

Ilkka Herolan kovimmalla kilpakumppanilla Jarl Magnus Riiberillä ei kesä mennyt lainkaan putkeen – joutui olemaan pitkiä aikoja harjoittelematta

Yhdistetyn maailmancupin kokonaiskilpailun kolme kertaa peräkkäin voittaneen Jarl Magnus Riiberin kesä oli yhtä ylä- ja alamäkeä. Norjalainen uskoo silti olevansa kunnossa, kun kausi alkaa.

Iivo Niskanen leder lopp i världscupen.

Hiihdon MM-kisat ja laaja talviurheilutarjonta Ylellä vuoteen 2026

Myös taitoluistelu palaa Ylelle.

Falun WC

Falun ainoa hakija vuoden 2027 MM-hiihdoille

Ruotsin hiihtoliitto lähetti isännyyshakemuksensa viime tingassa aiemmin viikolla.

Ilkka Herola

Ilkka Herola mäkiosuuden 16:s – ero kärkeen reilut puolitoista minuuttia

Ryota Yamamoto leiskautti mäkiosuudella 143 metrin siivun.

Akito Watabe, Jarl Magnus Riiber ja Akito Watabe Klingenthalin maailmancup-osakilpailun jälkeen maaliskuussa 2021.

Jarl Magnus Riiber varmisti yhdistetyn maailmancupin voiton, Ilkka Herola kiri hiihto-osuudella 14. sijalle: "En saanut ihan parasta irti"

Norjan Jarl Magnus Riiber nappasi voiton Klingenthalissa kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa.

Petter Kukkonen

Asiantuntijat hehkuttavat omiensa puolesta loppuun asti taistelevaa Petter Kukkosta – "Hän on heittänyt itsensä bussin alle jo kaksi kertaa tällä kaudella"

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen on tällä kaudella vaatinut Kansainvälistä hiihtoliittoa tilille sekä liian suurista hyppypuvuista että Oberstdorfin kisalatujen pituudesta.

Petter Kukkonen

Petter Kukkosen painavat väitteet MM-kisoissa jatkuvat – vaatii FISiltä toimia jo torstain yhdistetyn kisaan: "Virallista lenkkiä ei hiihdetä"

Yhdistetyn päävalmentajan Petter Kukkosen mukaan yhdistetyn hiihtolenkkiä on jo pidennetty MM-kisoissa.

Jarl Magnus Riiber, Ilkka Herola, Jens Luråås Oftebro

Yle Urheilu mittasi liian lyhyeksi puhutun yhdistetyn MM-lenkin: lenkki jäi alimittaiseksi, kunnes oivalsimme oikean mittaustavan

Yle Urheilun mittausten mukaan yhdistetyn rata MM-kisoissa on oikean pituinen. Samoilla linjoilla ovat kilpailupäällikkö Lasse Ottesen ja yhdistetyn tekninen asiantuntija Jyri Pelkonen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle