Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3.

Arevan ydinreaktoribisneksen myynti etenee – TVO: Sopimatonta käytöstä Olkiluoto 3:n kannalta

Teollisuuden Voima pelkää, etteivät ydinvoimalaliiketoiminnasta luopuvan Arevan lihakset riitä Olkiluoto 3:n viimeistelyyn ja käyttöönottoon.

Suljettu Hinkley Point A -ydinvoimala Somersetissa.

Britannia löi lukkoon kiistellyn ydinvoimalan rakentamisen

Britannia on allekirjoittanut virallisesti sopimuksen Hinkley Point C -ydinvoimalan rakentamisesta. Syvissä talousvaikeuksissa kamppaileva Areva on valittu ydinvoimalan kahden painevesireaktorin toimittajaksi.

Olkiluoto 3.

Analyysi: Arevan osaajat tarvitaan puikkoihin Olkiluoto 3:n loppusuoralla

Olkiluoto 3 -ydinreaktori on edennyt käyttöönottoa edeltäviin, vaativiin järjestelmätestauksiin. Siksi TVO:lla ei ole varaa menettää nyt Arevan parhaita asiantuntijoita, kirjoittaa taloustoimittaja Antti Koistinen.

Olkiluodon ydinvoimala.

TVO steps up legal battle over Olkiluoto 3 reactor delays

Legal wrangling between French majority-state owned nuclear constructor Areva and the Finnish power company TVO is escalating, with a new lawsuit filed in a French court. The start-up date for the third unit at the Olkiluoto plant near Pori – already nearly a decade late – remains in doubt.

Olkiluoto 3 -reaktorin asennustöitä heinäkuussa 2014.

Professori: Olkiluodon rakennustyömaalla kummittelee uusi Talvivaara

Olkiluodon ydinvoimalan rakentajayhtiön omistajavaihdokset ovat siirtämässä jo pitkään rakenteilla olevan kolmosreaktorin käyttöönottoa.

Mielenosoittajat vastustavat Hinkley Pointiin rakennettavaa ydinvoimalaa

Britannia antoi luvan ydinvoimalan rakentamiseen Hinkley Pointiin

Britannian pääministeri Theresa May on vihdoin hyväksynyt hankkeen ydinvoimalan rakentamiseksi Lounais-Englannissa sijaitsevaan Hinkley Pointiin, liki kolmen kuukauden lisäharkinnan jälkeen.

kirjeitä postisäkissä

Britannia panttaa ydinvoimapäätöstään entisestään

Britannian Hinkley Pointin ydinvoimalahanke lykkääntyy entisestään. EU-ero, turvallisuus ja epäilykset korkeista kustannuksista ovat saaneet Britannian hallituksen viivyttämään voimalan lopullista hyväksyntää.

Suljettu Hinkley Point A -ydinvoimala Somersetissa.

Yllätyskäänne vain tunteja ennen allekirjoitusta: Britannia lykkää lopullista päätöstä ydinvoimalasta syksyyn

Britannian uusin ydinvoimalahanke on vastatuulessa. Somersetissa sijaitsevaa Hinkley Pointin voimalaa koskevia rahoitussopimuksia oli määrä allekirjoittaa tänään perjantaina, mutta hallitus on päättänyt lykätä lopullisen päätöksen syksyyn.

Olkluoto 3

EU-komissio tutkii Arevan pelastuspaketin

Komissio haluaa varmistaa, että Ranskan apupaketti vaikeuksiin ajautuneelle ydinvoimalayhtiölle ei sisällä kiellettyä valtiontukea.

Arevan logo.

TVO: Areva keskeytti neuvottelut Olkiluodon korvauksista

Areva on keskeyttänyt neuvottelut viivästyneen Olkiluoto 3 -ydinreaktorin korvauksista TVO:n kanssa, kertoo uutistoimisto Reuters. Osapuolet vaativat toisiltaan miljardien eurojen korvauksia.

Olkiluodon ydinvoimala.

Le Monde: Arevan ja TVO:n neuvottelut Olkiluoto kolmosesta umpikujassa

Ranskalaisen ydinvoimayhtiö Arevan ja Teollisuuden Voiman TVO:n neuvottelut Olkiluodon kolmosreaktorista ovat ajautuneet umpikujaan, kirjoittaa sanomalehti Le Monde. Osapuolet ovat yrittäneet päästä sopuun Olkiluoto kolmosen viivästymisen aiheuttamista miljardikuluista.

Olkiluoto 3.

Olkiluodon rakentaminen edistyy vihdoin – kohta päästään puimaan miljardikorvauksia

Rakennustyöt Olkiluoto 3:n työmaalla ovat edenneet viime aikoina aikataulussa. Sekä Areva että TVO arvioivat, että ydinvoimala alkaa tuottaa sähköä verkkoon vuoden 2018 lopussa. Käyttölupahakemuksen käsittely kestää valtioneuvostossa hieman yli vuoden.

OL3 -laitosyksikön reaktorihalli

"Uusi omistaja voi laittaa tärkeysjärjestyksen uusiksi" – STUK seuraa Olkiluodon työmaan edistymistä

Ranskassa järjestellään energiayhtiö Arevan ja Électricité de Francen toimintoja yhteen. Säteilyturvakeskuksen mukaan yhdistyminen voi johtaa siihen, ettei Olkiluodon ydinvoimalahanke ole uuden yhtiön tärkeysjärjestyksessä ensimmäinen.

Arevan logo.

Ranskalaisella Arevalla on viiden miljardin rahavaje

Areva on tehnyt neljä vuotta tappiota, ja sen arvioidaan pian kertovan, että myös vuosi 2015 oli pakkasella. Reaktoriliiketoiminta on menossa toiselle valtaosin valtio-omisteiselle energiayhtiölle, mutta melkoinen juridinen probleema koituu siitä, kenelle kuuluvat vastuut Olkiluodon ongelmista.

Arevan logo.

TVO vaatii Arevalta vastuuta Olkiluodosta: "100-vuotinen avioliitto, josta ei saa eroa"

Teollisuuden Voima kertoo vastustavansa voimalarakentaja Arevan yritysjärjestelyä, jos sillä yritetään kiertää Arevan vastuita Olkiluodon kolmosreaktorin viivästymisestä. TVO ja Areva vaativat toisiltaan miljardikorvauksia voimalan myöhästymisestä.

David Cameron ja Xi Jinping pääministerin virka-asunnon edustalla Lontoossa.

Kiina Ison-Britannian ydinvoimamarkkinoille

Kiinalaisyritys saa kolmasosan omistusosuuden Isoon-Britanniaan rakennettavasta uudesta ydinvoimalasta.

Areva ja EDF yhdistävät reaktorituotannot

Ranskan hallituksen kätilöimässä fuusiossa yhdistetään EDF:n ja Arevan ydinreaktoritoiminnot. Yhteisyrityksestä tulee EDF-vetoinen. Arevan uuden sukupolven ydinreaktoria on rakennettu Olkiluotoon ja hanke on myöhästynyt vuosilla.

Ydinvoimala Golfechissa.

Ydinvoimaloiden yllä uusia lennokkihavaintoja Ranskassa

Ydinvoimaloiden yllä lentävistä miehittämättömistä lennokeista on tehty yhteensä yhdeksän havaintoa eri puolilla Ranskaa.

Ranskan energiayhtiö ilmoitti poliisille ydinvoimaloiden yllä lentäneistä lennokeista

Miehittämättömiä lennokkeja on lokakuussa havaittu seitsemän voimalan yllä, valtiollinen energiayhtiö EDF kertoo.

Olkiluoto 3 -reaktorin asennustöitä heinäkuussa 2014.

Ranskan valtion energiayhtiö valmis auttamaan Olkiluodossa – ehtona TVO:n ja Arevan sopu

"Olemme insinöörejä, emme sinikypäräisiä rauhanturvaajia", kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Henri Proglio.

Nigel Cann, Ed Davey, David Cameron, Vincent de Rivaz ja  Henri Proglio tutkivat ydinvoimalan rakennussuunnitelmaa Hinkley Pointissa.

Britannia rakentaa ensimmäisen ydinvoimalan sitten 90-luvun - sähkön takuuhinta ihmetyttää

Ranskalaisyhtiön ydinvoimalan on määrä käynnistyä Hinkley Pointissa vuonna 2023. Rakentamispäätöstä arvostelevien mukaan britit sidotaan vuosikymmeniksi sähkön kiskurihintaan.

Yllättävä takaisku Britannian uljaisiin ydinvoimahankkeisiin

Paikallinen Centrica sanoo vetäytyvänsä neljästä voimalahankkeesta. Samaan aikaan ydinjätteen käsittelystä on tulossa hirviömäinen lasku.

The Olkiluoto nuclear power plant

TVO unperturbed by nuclear reactor’s spiralling cost estimates

The head of Finnish power utility TVO is unconcerned by speculation that the Olkiluoto 3 reactor could cost as much as 8.5 billion euros.

Olkiluoto 3:n rakennustyömaa Eurajoella

Areva: Olkiluoto kolmosen hinta voi nousta kaksi miljardia euroa

Olkiluodon kolmosreaktorin hinta saattaa nousta yli kahdeksan miljardin euron eli noin kaksi miljardia korkeammalle kuin aiemmin arvioitiin, kertoo reaktoria rakentava Areva.

Italian energiajätti lähti Ranskan ydinvoimalahankkeesta

Viivästyvän voimalan kustannusten on arvioitu paisuvan jälleen parilla miljardilla eurolla. Samantyyppistä voimalaa rakennetaan Olkiluotoon.

Ranskan EPR-voimalasta huippukallis

Olkiluoto-tyyppisen EPR-ydinvoimalan lopullinen hinta on peräti kaksi miljardia euroa viimevuotista arviota enemmän.

Kaksi loukkaantui ydinvoimalaonnettomuudessa Ranskassa

Viranomaisten mukaan voimalassa sattui höyryvuoto, joka poltti kahta ihmistä.

Greenpeacen aktivisteja tunkeutui ydinvoimala-alueelle Ranskassa

Ranskassa joukko Greenpeacen aktivisteja on tunkeutunut ydinvoimala-alueelle, järjestö kertoo. Aktivistit kiipesivät reaktorirakennuksen päälle ja kiinnittivät siihen julisteen, jonka mukaan turvallista ydinvoimaa ei ole olemassa, järjestö kertoo. Myös joihinkin muihin ranskalaisiin ydinlaitoksiin yritettiin ilmeisesti tunkeutua yöllä.

Ranskalaiselle ydinvoimayhtiölle miljoonasakot Greenpeacen vakoilusta

Ranskan valtio-omisteinen energiayhtiö EDF on tuomittu 1,5 miljoonan euron sakkoihin ympäristöjärjestö Greenpeacen vakoilusta. Tuomion mukaan EDF oli palkannut konsulttifirman hakkeroimaan kampanjavastaavan tietokoneen vuonna 2006, jotta yritys saisi tietoa järjestön ydinvoimanvastaisesta kampanjasta.

Areva EPR-ydinvoimala

EPR-ydinvoimalat vastatuulessa myös Britanniassa

Ranskalaisen Arevan uudenmallisen EPR-reaktorin sisältävät ydinvoimalaprojektit ovat vastatuulessa nyt myös Britanniassa. Ranskan valtiollinen sähköyhtiö EDF ilmoitti perjantaina panevansa toistaiseksi jäihin Britanniaan aiottujen neljän EPR:n ennakkoinvestoinnit.

Kolme ydinvoimalan jäähdytystornia

Ranska vähentää alihankkijaketjutusta ydinvoimaloillaan

Ranskan ydinvoimaloita pyörittävä sähköyhtiö EDF lupaa vähentää alihankkijaketjutusta voimaloillaan. Les Echos -taloussanomalehden mukaan ydinvoimaloiden huolto- ja ylläpitotöissä ketjutus aiotaan rajoittaa kolmeen alihankintatasoon. Lehden mukaan joissain hankkeissa on saattanut enimmillään olla jopa seitsemän alihankkijatasoa.

"Poikkeamia ja heikkouksia” Ranskan EPR-voimalatyömaalla

Ranskan Olkiluoto-tyyppisen ydinvoimalan rakennustyöt saavat sapiskaa maan säteilyturvaviranomaisilta. Viranomaiset vaativat EPR-voimalan rakennuksesta vastaavalta sähköyhtiö EDF:ltä merkittäviä ponnistuksia rakennustöiden laadun todistamiseksi.

Ranskalaisten Olkiluoto myöhästyy lisää

Ranskan ensimmäisen Olkiluoto-tyyppisen EPR-ydinvoimalan rakennusvaikeudet syvenevät. Voimalan rakennuttaja sähköyhtiö EDF ilmoitti keskiviikkona, että voimalan käyttöönotto tapahtuu näillä näkymin vasta vuonna 2016.

Ranskan ydinvoimateollisuus perimmäisten kysymysten edessä

Kaksi lukua. Yksi. Ranskassa on 58 ydinreaktoria, toiseksi eniten maailmassa. Kaksi. Neljä viidestä ranskalaisesta haluaisi vähentää ydinvoiman osuutta maan sähköntuotannossa. Tässä asiassa lipevimmätkään poliitikot eivät kuitenkaan yritä myötäillä kansaa. Syy on selvä.

Olkiluodon rakennustyömaa maaliskuussa 2011.

Fukushima Disaster Might Raise Olkiluoto Costs

The export prospects of the French nuclear power company Areva, which is building the Olkiluoto 3 plant in Finland, are suffering due to the disaster at the crisis-stricken Fukushima facility in Japan. The changing safety procedures could cost Olkiluoto dearly.

Olkiluodon rakennustyömaa maaliskuussa 2011.

Fukushiman katastrofi uhkaa tuoda lisälaskun Olkiluotoon

Fukushiman yhä vakavammaksi paljastuva onnettomuus on synkentänyt Ranskan valtiojohtoisen ydinvoimateollisuuden tulevaisuudennäkymiä. Olkiluotoon ydinvoimalaa rakentavan ranskalaisen Arevan vientinäkymät ovat heikentyneet selvästi. Muuttuvat turvallisuusvaatimukset voivat käydä kalliiksi myös Olkiluodossa.

Ranskan EPR-ydinvoimalatyömaata uhkaa pysäyttäminen

Ranskan säteilyturvaviranomaiset harkitsevat töiden keskeyttämistä EPR-ydinvoimalan rakennustyömaalla Normandian Flamanvillessä.

Ranskalaiset jälleen ostoksilla Italiassa

Maailman suurin juustonvalmistaja, ranskalainen meijeriyritys Lactalis lisää omistustaan italialaisesta meijeriyritys Parmalatista. Lactalis kertoi tiistaina, että se on päässyt sopimukseen omistusosuutensa nostamisesta 29 prosenttiin.

Ranskalaislähde: Arevan johtaja saamassa potkut

Ydinvoimayhtiö Arevan toimitusjohtaja Anne Lauvergeon on ranskalaisen talousnettijulkaisun mukaan saamassa potkut.

Olkiluotoon valmistuva ydinvoimala ,jonka Areva-yhtiö rakentaa.

Ydinvoimajätti Areva putosi pilvilinnoistaan

Olkiluotoon vaivoin nousevasta Arevan EPR-ydinreaktorista piti tulla ranskalaisen atomiosaamisen näyteikkuna maailmalle. Sarastavan globaalin uuden uskon ydinvoimaan piti alkaa EPR:n tahdissa. Sitten alkoivat vastoinkäymiset, joille ei näytä tulevan loppua.

Ranska mukaan Venäjän ja Italian kaasuputkihankkeeseen

Ranskalainen energiajätti EDF lähtee mukaan venäläis-italialaiseen South Stream -kaasuputkihankkeeseen. Venäjän pääministerin Vladimir Putinin mukaan EDF allekirjoitti perjantaina asiasta sopimuksen venäläisen kaasuyhtiön Gazpromin kanssa.

Olkiluodon ydinvoimalareaktorin työmaa.

Brittiviranomaiset huolissaan Olkiluodon reaktorityypistä

Britannian ydinturvallisuusviranomaiset ovat ilmaisseet huolensa EPR-reaktoreista, joita käytetään ydinvoimatuotannossa. EPR-reaktorityyppi on sama, jolle Suomen viranomaiset ovat antaneet rakennusluvan Olkiluotoon.

Arevan ydinvoimaloilla ongelmia myös Ranskassa ja USA:ssa

Ranskan ensimmäisen EPR-ydinvoimalan käyttöönotto lykkääntyy vuodella. Reaktoria rakennetaan Normandian Flamanvilleen. Alun perin voimalan piti tuottaa sähköä vuonna 2012, mutta nyt käyttöönottoa on lykätty vuoteen 2013.

Ranskalaisen EDF:n ostotarjous British Energystä menossa läpi

British Energy on hyväksymässä ranskalaisen energiayhtiön EDF:n tekemän ostotarjouksen. Tarjouksen suuruus on 15,6 miljardia euroa. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Pöyrylle ydinvoimalan suunnittelusopimus Kiinasta

Pöyry ilmoittaa saaneensa sopimuksen ydinvoimalaitoksen suojarakennusten putkisto- ja kannatinrakenteiden suunnittelusta.

Ranskan ydinvoimalatyöntekijät altistuneet säteilylle usein viime viikkojen aikana

Ranskassa riippumaton ydinvoimalaitoksia seuraava tutkijaryhmä on huolissaan useista Ranskassa sattuneista ydinvoimaloiden vuodoista viime viikkojen aikana. CRIIDAD-ryhmän mukaan 15 päivän aikana toimintahäiriöitä on ollut neljä kertaa. Näissä tilanteissa 126 työntekijää on altistunut säteilylle.

EPR-reaktorin rakennustyöt alkoivat myös Ranskassa

Kolmannen sukupolven EPR-tyyppisen ydinvoimalan reaktorin rakennustyöt ovat alkaneet Ranskan Normandiassa.

Ranskassa hirmumyrsky vaati uhreja

Ranskaa koetellut hirmumyrsky on vaatinut ainakin kuuden ihmisen hengen. Talvimyrskyn uhreista suurin osa menehtyi jäätyään kaatuneiden puiden alle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle