Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Pakkaa tavarat, lähdet tänä iltana" – turkulaisen Erikan vaihtovuosi Australiassa päättyi kuin seinään

Koronapandemia sekoitti monen nuoren vaihto-oppilasvuoden. Erika Holm palasi etuajassa, mutta Eduardo Garcia päätti jäädä vielä hetkeksi Suomeen.

Etelä-Pohjanmaan lukioiden paras puhuja valittiin Opinlakeus-messuilla

Puhetaitokilpailuun osallistui kilpailijoita Alavuden, Kurikan ja Lapuan lukioista.

Kiista Kemijärven taideteoksesta: Avoin kilpailu

Vanhaa uittopatsasta ei siirretä kiertoliittymään.

Kemijärvellä ehdotetaan vanhaa patsasta liikenneympyrään – "Säästetään siinäkin 30.000 euroa"

Taidekeskustelua Kemijärvellä: Liikenneympyrään kelpaa vanhakin patsas. Ei ole pakko ostaa uutta.

Ikääntyvä rotaryjärjestö pyristelee herrakerhon maineesta – ”Ei ole miehiä ja naisia, olemme rotareita”

Rotarytoimintaan ajaa halu auttaa muita, sanoo Savonlinnan rotaryklubin presidentti Pekka Huovila.

Shelter Box sisältää tilapäisen kodin – Rotary-klubit toimittavat katastrofiapua perheille

Englanninkielellä shelter box voi tarkoittaa suojalaatikkoa. Mutta nyt ei ole kyse laatikosta. Shelter Boxista löytyy nimittäin tarvikkeet kokonaisen perheen suojaksi.

Nuoren vaihtovuosi vaatii rahaa ja suunnittelua, mutta on arvokas kokemus: "Palatessaan hän on maailman ihminen"

Vaihto-opiskeluvuosi on ainutlaatuinen kokemus. Se on myös tarkan taloudellisen suunnittelun ja hakuprosessin tulos, joka kuitenkin ehdottomasti kannattaa.

Hyväntekijänä eläkeläinen: "Nyt voin helpommin määritellä itse, mihin ja miten aikaani käytän"

Turvapaikahakijoiden määrä on niin viranomaisille kuin järjestöille sen verran iso yllätys, että vieläkin pohditaan, miten avun tarve ja tarjottu apu kohtaisivat parhaiten. Näin pohtii Rotary-järjestössä toimiva kajaanilainen eläkeläinen Jussi Mäki.

Rotarytoiminta kaipaa kehittämistä: "Nykyihmiset kokevat kokouksien määrän aika vaativaksi"

Rotarytoiminnassa on omat haasteensa, sillä järjestön jäsenmäärä ei ole kasvanut enää yhtä voimakkaasti kuin aiemmin. Kajaanin Rotaryklubin Arto Koskivirta näkee, että esimerkiksi kokoustoiminnan muuttumisesta voisi olla apuja uusien jäsenten saamisessa.

Politiikan kärkinimet mittelevät Oulussa – katso suora nettilähetys täältä 13.30 alkaen

Seitsemän eduskuntapuolueen edustajaa kohtaa tänään Oulussa. Suora lähetys Oulun yliopiston Saalastinsalista alkaa kello 13.30.

Politiikan huippunimet koolla Oulussa – puoluejohtajat puivat politiikan arvoja

Seitsemän eduskuntapuoluetta kohtaa Oulussa. Paikalla on poliitikkojen kärkikaartia. Paneeli on katsottavissa suorana Ylen verkkosivuilla 13.30 alkaen.

Hätäkahvi-mammat tapaavat jättiporukalla: nyt juodaan isot kahvit ilman hätää!

Hätäkahvit-ideallaan julkisuuteen noussut Mammat-yhteisö tapaa isolla porukalla Facebookin ulkopuolella. Joulutemmellykseen odotetaan 400 äitiä ja lasta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

Joulukuusen ostaja voi ilahduttaa itseään ja muita – tuotto usein hyväntekeväisyyteen

Joulukuusen ostolla voi tehdä hyvää. Myymässä on usein hyväntekeväisyysjärjestö tai urheiluseura. Usein koko hinta, tai ainakin osa, menee johonkin yleishyödylliseen tarkoitukseen.

Opiskelijoihin valetaan uskoa, luottamusta ja rohkeutta Kuhmossa

Yhteislukion ja Kainuun ammattiopiston liiketalousalan opiskelijoille tarkoitetun yrittäjyys- ja johtajuuskurssin tavoitteena on vahvistaa osallistujien persoonallisuutta, päätöksentekokykyä sekä vuorovaikutustaitoja.

Vaihto-oppilaiden isäntäperheistä on suuri pula

Suomeen tulee tänä vuonna noin 500 vaihto-oppilasta, eniten Saksasta. Kaikille vaihto-oppilaille on vaikea löytää riittävästi isäntäperheitä.

Radio kyläili Pihtiputaalla: Luontoreitti tuhannen tunnin talkoilla

Pihtiputaalla ei talkootyö ole pelkkää kananperinnettä. Heinäjoen Luonto ry ja Pihtiputaan Rotaryklubi ovat ahkeroineet jo tuhat tuntia luontoreitin laajentamiseksi. Entistä komeampi luontoreitti avataan virallisesti elokuussa.

Vapaamuurari: "Jäseneksi pääsee kun on tolkun mies"

Vapaamuurarit ovat raottaneet viime vuosina oviaan yhä avoimemmin tiedotusvälineille. Järjestön jäsenmäärä kasvaa vuosi vuodelta kymmenillä.

Sokeille lapsille oma äänimaailma länsirajan leikkipuistoon

Tornion ja Haaparannan rajalle nousee leikkipuisto, johon kerätään varoja hyväntekeväisyystempauksella.

Hevoskyyti kuljetti vanhukset muistoihin

Vanhusten kasvoille nousi hymy ja monelta pääsi onnellinen huokaus. Tornion Koivukodin pihalta hevoskyytiin pääsivät kaikki halukkaat asukkaat. Tornion Rotaryklubi halusi tarjota vanhuksille maanantaina erilaisen iltapäivän ulkoillen ja viettäen aikaa yhdessä.

Saksalaissotilaita muistetaan Rovaniemellä

Suomen rintamalla kaateneitten saksalaisten sotilaiden hautausmaa Rovaniemen Norvajärvellä täyttää 50 vuotta. Sodassa kuolleiden saksalaisvainajista huolehtiva saksalainen yhdistys ja Rovaniemi-Napapiirin Rotaryklubi järjestävät hautausmaan 50-vuotismuistojuhlan lauantaina. Norvajärven mausoleumiin on haudattu 2683 saksalaista sotilasta. Kaikille avoin juhla alkaa klo 11 Norvajärven mausoleumilla.

"Laivan toinen pää on Ruotsissa ja toinen Suomessa"

Haaparannan ja Tornion vuosien aikana yhteisesti rakentama Rajalla-alue saa monien odottaman silauksen, kun maasta toiseen ulottuva lasten leikkipuisto toteutuu.

Hyvä veli ei vieläkään kulje hameessa

Hyvä veli -verkostot ovat nykyään pääsääntöisesti myönteinen asia. Samankaltainen ajattelu - saman sukupuolen kesken - helpottaa toimintaa. Toisaalta verkoston sisällä törmäykset ovat hyvästäkin: erimielisyys rakentaa enemmän kuin samanmielisyys. Lauteilla asioita ei enää päätetä, mutta "aika mukavat vitsit" kuuluvat yhä kokousten jälkilöylyihin. Näin tiivistää pitkäaikainen hyvä veli.

Klubit porskuttavat pohjoisessa

Kansainväliset klubiketjut pitävät Lapissa jäsenet paremmin kuin muualla Suomessa. Esimerkiksi Lionsien ja Rotaryjen jäsenmäärät laskevat pikku hiljaa koko maassa, mutta Lapissa kuitenkin muuta maata hitaammin. Näin kerrotaan järjestöjen pohjoisista piireistä.

Kirjallinen muistomerkki Rantasalmen sotaveteraaneille

Rantasalmelaiset sotaveteraanit saavat uuden kirjallisen muistomerkin huomenna. Kirkossa pidettävä itsenäisyysjuhla huipentuu uuden historiateoksen julkaisuun. Viime vuonna julkaistiin teoksen ”Käsky on käynyt” ensimmäinen osa ja nyt on vuorossa laajempi toinen osa.

Polio häviää vain rokottamalla

Tänään keskiviikkona vietetään maailman poliopäivää. Vaikka tautia ei ole vielä saatu kokonaan hävitettyä, taistelu poliota vastaan on ollut menestyksekäs. Parissakymmenessä vuodessa tartuntatapausten määrä on kutistunut murto-osaan.

Rikas Heinola kaipaa vain sopua päätöksentekoon?

Kuntaliitos naapureiden kanssa tai edes mittava yhteistyö muiden kuntien kanssa eivät ole Heinolan intresseissä, koska sen ei tarvitse moista miettiä. Kärjistetysti Itä-Hämeen päätoimittaja Jari Niemi tiivisti näin Heinolan asetelmat suhteessa kuntauudistuksiin ja syksyn kuntavaaleihin.

Rotaryjärjestö haluaa parantaa maailmaa

Rotaryjärjestöllä on kunnianhimoinen tavoite saada polio hävitetyksi maapallolta. Itä-Suomen piirikuvernööriksi valitun kotkalaisen Heli Karttusen mukaan suunnitteilla on myös paikallisempia projekteja.

Amerikkalaiset rotary-vieraat ihastelivat luontoa, ystävällisyyttä ja tietysti saunaa

Pohjois-Kymenlaakson rotaryklubit saivat vappuna vieraakseen joukon nuoria USA:sta. Matkalla nuorille esiteltiin samoja ammatteja missä he itse Amerikassa toimivat.

Vanhukset pääsevät harvoin ulos

Hoitajat eivät voi ulkoiluttaa palvelutalojen vanhuksia kuin silloin tällöin, joten ulkoilu on pitkälti omaisten ja vapaaehtoisten varassa. Kuopion rotarit päättivät järjestää tehoviikon, jonka aikana edes vähän useampi vanhus pääsee pois neljän seinän sisältä.

Pörssiklubi ei vieläkään huoli naisia jäseniksi

Satavuotias Helsingin Pörssiklubi on tuplannut jäsenmääränsä kymmenessä vuodessa. Naisten hyväksymisestä jäseniksi syntyy keskustelua aika ajoin.

Rotareiden ruis vie nuoria maailmalle

Koulussa opettaja oli kysynyt oppilailta, että mistä leipä tulee. Oppilas oli vastannut, että kaupasta. Pihtiputaan Rotaryklubille vastaus ei kelvannut.

Mitä täytteitä presidentti-pitsaan?

Presidentillä on myyty monenlaista. En kirjoita vienninedistämisestä, vaan esimerkiksi presidentti-kahvista. Presidentti on nimeltään myös suomalainen, yli kolmekymmentä vuotta tuotannossa ollut biljardipöytä. Japanin herrat ajoivat jo 60-luvulla Nissan Presidentillä. Silloin kun myydään parempaa, myydään presidentillä.

Pieni apuväline voi tuoda kymmenientuhansien säästöt

Ikäihmisille tai muuten toimintakyvyltään rajoittuneille pienet työkalut ovat arjessa korvaamaton apu. Liukuesteiden ja lonkkasuojien avulla voidaan välttää kalliit lonkkaleikkaukset, mikä tuo säästöjä myös yhteiskunnalle.

Poliorokotukset ovat toimineet

Maailmanlaajuiset poliorokotukset ovat vähentäneet poliota sairastavien määrän muutamaan sataan. Tautia ilmenee kotoperäisenä vain Afganistanissa, Pakistanissa, Nigeriassa ja Intiassa. Tänään maanantaina vietetään maailman poliopäivää, jonka aikana rotarit tempaisevat polion kitkemiseksi maailmasta.

Rotarit haastavat mukaan polion hävitystalkoisiin

Rotarit järjestävät valtakunnallisen kansalaiskeräyksen polion hävittämiseksi. Mikkelissä ja Savonlinnassa lipaskeräys toteutetaan YK:n päivänä maanantaina. Rotareiden tavoitteena on maailman kaikkien lasten rokottaminen poliota vastaan.

Ilmaiselokuvia Kauhavan koululaisille

Kauhavan koululaiset pääsevät elokuviin ilmaiseksi. Kauhavan Y-Kinossa näytetään lokakuun alusta lähtien useita koululaisille sopivia elokuvia, jotka opettajat ovat valinneet.

Uusi kirja vie ruoka- ja aikamatkalle Haminaan

Hamina-Vehkalahden Rotaryklubi ry on julkaissut Herkullinen Hamina -nimisen kirjan, joka on makumatka eri puolille Haminaa. Mukana on ruokareseptejä muun muassa konditorioista, satamasta ja varuskunnasta.

Lapsille uusia terapialeluja Kuopiossa

Kuopion kaupungin lastenneuvoloihin ja kuntoutusyksikköön saadaan lähiaikoina uusia terapialeluja. Ylimääräisen hankinnan mahdollistaa Kuopion Rotaryklubi ry:n lahjoitus, joka jaetaan kaupungin kahden yksikön kesken. Lahjoitus sattui hyvään saumaan, sillä nyt myös kaupungin uusiin yksiköihin saadaan ajanmukaiset leikkivälineet.

Rotarien projekti nostaa nuorten juomisen pöydälle

Nuorten alkoholiasenteisiin halutaan muutos. Kuopiolaisten rotaryklubien toteuttamassa projektissa kiinnitetään aikuisten huomiota nuorison alkoholinkäyttöön ja juomisen terveyshaittoihin. Mukana olevat eri asiantuntijat kaipaavat yleistä muutosta suomalaiseen alkoholikulttuuriin. Tavoitteena on hillitä rajua juhlintaa ja alkoholin suurta kertakäyttöä.

Höyrylaivakirjalle tunnustuspalkinto

Kainuun vesistöillä seilanneista höyrylaivoista kirjoitettu kirja on saanut tunnustuspalkinnon. Oulujoen reitti ry antoi Vuoden vesistöteko 2010 -palkinnon Jussi Kivisen historiateokselle Höyryä Kainuun vesillä.

Satamaliiton toimitusjohtaja esittää uutta jäänmurtajaa

Suomen Satamaliiton toimitusjohtaja Markku Mylly pitää uuden Sisu-luokan jäänmurtajan hankkimista välttämättömänä. Se korvaisi jäänmurtaja Voiman vuoteen 2015 mennessä. Kuluva talvi ja kasvanut liikenne puhuvat Myllyn mielestä uuden jäänmurtajan tarpeellisuuden puolesta.

Sievin Jalkine sai Etiikkapalkinnon

Pohjois-Euroopan suurin jalkinevalmistaja on saanut palkinnon eettisten arvojensa perusteella. Turva-, ammatti ja armeijan jalkineita valmistava yritys työlistää jo kolmannessa polvessa.

Lappeenranta laittaa leikkipuistoja kuntoon

Lappeenrannan kaupunki aikoo tänä vuonna kunnostaa useita lasten leikkipuistoja. Kunnostuskohteet valittiin ympäri kaupunkia asukaspalautteen perusteella.

Ratapölkkykäädyt esillä Poikilossa

Kouvolassa kohistaan kaupunginjohtajan käädyistä. Uusia käätyjä ei vielä ole päätetty hankkia nykyjohtajan tarpeisiin, ja osa asukkaista ihmettelee, mikseivät vanhat kelpaa. Nyt taidemuseo esittelee vanhoja käätyjä viikon ajan.

Lindelöf koreilee käädyillä harvoin

Kotka sai kaupunginjohtajan käädyt lahjoituksena noin 30 vuotta sitten. Käätyjen nykyinen kantaja Henry Lindelöf luonnehtii Kotkan käätyjä moderneiksi.

Kauhavan elokuvateatterissa uusin tekniikka

Kauhavalla on otettu keskiviikkona käyttöön täysin uudistettu ja digitalisoitu elokuvateatteri. Teatterin toimintaa pyörittää paikallinen rotaryklubi, jonka tavoitteena on kehittää elokuvateatterista audiovisuaalisen kulttuurin keskus.

Kauhava saa vihdoin elokuvateatterin

Elokuvakaupunki Kauhavalla otetaan tänään käyttöön uudistettu elokuvateatteri. Kauhavan Rotary-klubi on saanut yrittäjäopistolla sijaitsevan Y-Kinon digitalisoinnin ja tilojen peruskorjauksen valmiiksi.

Aikuisten liikuntapuisto kutsuu kuntoilemaan

Avotaivaan alle noussut liikuntapuisto iskee kaupunkilaisen kuntoiluntarpeeseen Oulussa. Puisto sijaitsee Tuirassa Oulujoen suistoalueen pohjoisrannalla. Puiston välittömässä läheisyydessä asuu paljon ikääntyneitä henkilöitä.

LKS:n pienille syöpäpotilaille lahjoitus

Lapin keskussairaalan lastentautien poliklinikka saa 3565 euron lahjoituksen, joka ohjataan syöpäpotilaille. Kokoomuksen kansanedustaja Ulla Karvo ja TeliaSoneran aluejohtaja Hannu Heikka lahjoittavat poliklinikalle merkkipäiväkeräyksensä tuoton maanantaina aamupäivällä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle