Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pula äidinmaidonkorvikkeesta jatkuu Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa huutavaa pulaa äidinmaidonkorvikkeesta yritetään hillitä lentorahdein – Suomessa ei ole syytä huoleen, sanoo asiantuntija

Elintarviketeollisuusliitosta kerrotaan, ettei Yhdysvaltojen hankala tilanne heijastu Suomeen. Kotimainen valmistaja ylläpitää huoltovarmuusvarastoa pahan päivän varalle.

Joe Biden.

Joe Biden ehdottaa uutta Tyynenmeren talousjärjestöä – mukana olisi Yhdysvallat mukaan lukien 13 maata

Koska kyseessä on vasta ehdotus, olisi maiden seuraavaksi ryhdyttävä neuvottelemaan, millainen järjestöstä käytännössä tulisi ja mitkä sen tavoitteet olisivat.

Bidenin tukea Suomelle kiitellään

Risto E.J. Penttilä Yhdysvaltain tuesta Suomelle: Kyllä nyt voimme kokea olevamme erittäin turvassa

Presidentti Sauli Niinistö tapasi Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin Washingtonissa torstaina. Niinistö luonnehti tukea Nato-jäsenyyttä hakevalle Suomelle “valtavan vakuuttavaksi”.

Presidentti Donald Trump ja puolustusministeri Mark Esper kuvattuna Valkoisessa talossa lokakuussa 2019.

Yhdysvaltain ex-puolustusministerin kirja: Presidentti Trump pohti ohjusiskua Meksikoon, neuvonantaja halusi upottaa Isis-johtajan pään sianvereen

Yhdysvaltalaismediat ovat julkaisseet ennakkotietoja Trumpin hallinnossa puolustusministerinä toimineen Mark Esperin kirjasta

Mark Meadows pratar. Han är fotograferad utomhus klädd i kostym.

Vuotaneet viestit kertovat johtavien republikaanien ja Trumpin tukijoiden juonineen vuoden 2020 presidentinvaalien tuloksen mitätöimistä

Uutiskanava CNN on saanut haltuunsa yli kaksi tuhatta Donald Trumpin henkilöstöpäällikön Mark Meadowsin tekstiviestiä.

Trump pistäisi stopin Putinin ydinaseuhittelulle

Trump varoitti Putinia ydinasepuheista, muttei kestänyt vaalivilppikysymystä – keskeytti haastattelun

Toimittajan väitteen mukaan Trump suuttui haastattelussa, kun hänen väitettään vaalivilpistä kyseenalaistettiin. Entinen presidentti keskeytti haastattelun ja vaati kameroita pois päältä.

Kirsikankukat puhkeavat kukkaan.

Washingtonissa alkavat jo kirsikkapuut kukkia – Ukrainan sodan varjoon on jäänyt ainakin 10 tätäkin kovempaa uutista

Uutis- ja kuvatoimistot ovat kahden viikon ajan tuutanneet ulos lähes yksinomaan Ukrainaa koskevia asioita. Keräsimme tähän kuva-artikkeliin 10 sodan jalkoihin jäänyttä kansainvälistä uutista. Ja bonuksena nuo kirsikankukat.

Mielenosoittajia New Yorkissa.

Analyysi: Amerikkalaisten yksimielinen tuki Ukrainalle pakotti Trumpin selittelemään sanomisiaan

Trumpin suosion aiheuttamia huolia hälventää yhdysvaltalaisten yhtenäinen suhtautuminen Venäjän hyökkäykseen, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump puhui Teksasissa Save America -tilaisuudessa 29. tammikuuta.

Donald Trumpin some-palvelu julkaistiin ja se näyttää aivan Twitteriltä – selvitimme, mistä palvelussa on oikein kyse

Twitteristä ja Facebookista potkittu ex-presidentti luo omaa sosiaalisen median palveluaan. Truth Social aukesi tänään Yhdysvalloissa.

Donald Trump piti puheen kannattajilleen 6.1.2021.

Uutuuskirja väittää: Trumpilla oli pakkomielle Pohjois-Korean johtajaan ja asiakirjoja vedettiin vessanpytystä alas Valkoisessa talossa

New York Timesin toimittaja Maggie Haberman kertoo Donald Trumpin virkakautta käsittelevässä uutuuskirjassaan, että Trumpilla oli hyvin erikoinen tapa käsitellä tärkeitä asiakirjoja.

Donald Trump työpöydän ääressä.

WP: Kansallisarkisto pyytää tutkimusta Trumpin presidenttikauden asiakirjojen käsittelystä – repi papereita ja vei arkistoja kotiinsa

Yhdysvaltain presidenttien on lain mukaan luovutettava virkakautensa kaikki kirjeet, sähköpostit ja muut työasiakirjat Kansallisarkistoon. Trumpin kotoa löytyi 15 laatikollista asiakirjoja, mm. kirjeenvaihtoa Pohjois-Korean johtajan kanssa.

Vartija viljasäkkien luona Afganistanissa.

Uutuuskirja Afganistanista: Sotaa ei voi voittaa, jos ei tunne vihollista – Yhdysvallat jahtasi Osama bin Ladenin haamua kaksi vuosikymmentä

Yhdysvallat kävi Afganistanissa monin tavoin kaoottista sotaa, jolta puuttui alun jälkeen selvä tavoite, analysoi palkittu amerikkalaistoimittaja Craig Whitlock uudessa kirjassaan.

"Trump on väärässä"

Pence tyrmäsi entisen pomonsa väitteen vaalituloksen kumoamisesta: "Trump on väärässä"

Republikaanit nuhtelivat kahta kongressimellakan tutkintaan osallistunutta edustajaa. Puolueen mukaan tutkinnassa vainotaan tavallisia kansalaisia, jotka "käyvät laillista poliittista keskustelua".

Donald Trump heittelee lippalakkeja.

Video: Trump hyökkäsi Bidenia vastaan puhuessaan kannattajilleen Arizonassa

Entinen presidentti toisti väitteen siitä, että vuoden 2020 presidentinvaalit olisivat olleet vilpilliset. Trump ei paljastanut, aikooko hän havitella republikaanien presidenttiehdokkuutta seuraavissa vaaleissa.

Mies kantaa Nancy Pelosin kongressitalon puhujapönttöä.

FBI pidätti äärioikeistoryhmän johtajan kongressihyökkäyksen tutkinnassa

Ryhmän jäseniä syytetään muun muassa kapinan lietsomisesta.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden poistaa kasvomaskin ennen puhettaan Atlantan yliopistolla.

Presidentti Joe Biden haastaa Yhdysvaltain senaatin käytännöt ja on valmis luopumaan niin kutsutusta viivytyskeskustelusta

Joe Biden pyrkii senaatin käytäntöjä muuttamalla edistämään äänestyslakien uudistuspaketteja, joiden tavoitteena on muun muassa yhdenmukaistaa äänestyskäytäntöjä ympäri Yhdysvaltoja.

De tre vise männen och Betlehemsstjärnan

Torstai 6.1.2022 (radio)

Etäkoulu. Sairaalat. USA:n kongressin valtaus. Loppiainen. Sääennuste.

Video: Näin turvakamera, poliisikamera ja mielenosoittajia seuranneet kuvaajat tallensivat Capitolin valtausta 6.1.2021

Kirjeenvaihtajalta: Tammikuun kuudes oli vallankaappausyritys, ja se jatkuu yhä

Vuosi vallankaappausyrityksen jälkeen Yhdysvaltain demokraattiset instituutiot luisuvat kohti kuilua, mutta kansaa kiinnostaa lähinnä bensan hinta, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Poliisit pidättelevät mielenosoittajia mellakka-aidan takana Yhdysvaltain kongressin edustalla.

Trump perui lehdistötilaisuuden kongressihyökkäyksen vuosipäivänä – syy voi olla, että omat kyseenalaistivat sen, arvioi Ylen toimittaja Washingtonissa

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on ilmoittanut peruvansa loppiaiselle suunnittelemansa lehdistötilaisuuden. Trumpin kannattajat valtasivat Yhdysvaltain kongressin vuosi sitten.

Kasvomaskilla ja kumihanskoilla varustautunut työntekijä täyttää ruiskua koronarokotepullosta.

Omikron nyt hallitseva muunnos USA:ssa – uusista tartunnoista yli 70 prosentin arvioidaan olevan omikronin aiheuttamia

Presidentti Bidenin on määrä puhua tiistaina pahentuvasta koronatilanteesta ja muun muassa korostaa rokotteiden tärkeyttä.

Trumpanhängare inne i kongressbyggnaden den 6 januari 2021.

Šamaanille yli kolmen vuoden tuomio kongressirakennuksen tapahtumista loppiaisena – tuomari: "Hän antoi kasvot tälle mellakalle"

Jacob Chansley sanoi nyt haluavansa elää elämänsä kuin Gandhi tai Jeesus. Syyttäjän mukaan Chansleyn on saatava ankara tuomio, koska hän oli mellakan näkyvimpiä hahmoja.

Steve Bannon kuvattuna hartioista ylöspäin, taustalla Yhdysvaltain lippu.

Trumpin entinen päästrategi Steve Bannon syytteeseen oikeuden halventamisesta – ei ole suostunut todistamaan Capitol-tutkinnassa

Steve Bannon saa syytteen oikeuden halventamisesta. Bannon ei ole suostunut yhteistyöhön kongressitalon valtausta koskevassa tutkinnassa.

Presidentti Donald Trump puhui loppiaisena Washingtonissa kannattajilleen ennen väkijoukon hyökkkäystä kongressiin.

Trumpin toiminta kongressimellakan alla yhä hämärän peitossa – ex-presidentti esti paljastavien asiakirjojen luovuttamisen tutkintaan

Yhdysvalloissa kongressin tutkintakomitea on vaatinut luovutettavaksi asiakirjoja, jotka sisältävät tietoja kongressimellakkaa edeltävistä ex-presidentti Donald Trumpin toimista.

Collage av två bilder. Till vänster syns Donald Trump-anhängare utanför Capitolium 6.1.2021. Till höger syns Donald Trump som tittar åt sidan och ler.

Trump yritti estää Capitolin valtaukseen liittyvien papereiden luovuttamisen – oikeus hylkäsi pyynnön: "Presidentit eivät ole kuninkaita"

Valkoisen talon dokumentteja kongressitalon valtaukseen liittyen on 770 sivua. Entinen presidentti Donald Trump aikoo valittaa oikeuden päätöksestä luovuttaa paperit tutkintakomitealle.

Trumpin kohupuhe

Yksi lause paljasti fasismia tutkineelle historioitsijalle, millainen johtaja Donald Trump on: "Vain yksinvaltias puhuu ihmisen ampumisesta"

Amerikkalainen Ruth Ben-Ghiat liittää kirjassaan Mahtimiehet Donald Trumpin samaan joukkoon fasisti Mussolinin ja sotilasdiktaattori Pinochetin kanssa. Hänen mukaansa Trump yritti Yhdysvalloissa vallankaappausta.

Virginian republikaani kuvernööriehdokas Glenn Youngkin.

Bidenille takaisku Virginiassa – republikaanien Youngkin voitti kuvernöörivaalin

Osavaltioiden kuvernöörivaaleja pidetään mittarina Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kannatukselle. Tulokset ovat demokraateille varoitus ensi vuoden välivaalien alla.

  Timo Vuori, kansainvälisten asioiden johtaja, Keskuskauppakamari

EK:n Timo Vuori Yhdysvaltain ja EU:n tullisovusta: "Askel oikeaan suuntaan, jännitteitä yhä jäljellä, välirauha"

EU ja Yhdysvallat ovat sopineet kiistansa teräs- ja alumiinitulleista, jotka otettiin käyttöön Donald Trumpin perisidenttikaudella 2018.

Trump on kuvassa lehdistötilaisuudessa. Hän osoittaa oikealla kädellään kohti taivasta.

Trumpin oma some voi olla kuin digiajan Pravda, pohtii tutkija – alustan merkitys riippuu siitä, alkaako valtamedia seurata sitä

Twitteristä pois potkittu entinen Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo julkaista oman sosiaalisen median alustansa. Omien sanojensa mukaan Trump haastaa palvelullaan teknologiajättien tyrannian.

Rajan ylitys on helpompaa Trumpin aidan jälkeen, sanoo Jeremiah Leibowitz.

Osa Trumpin raja-aidasta sortui tulvassa ja huuhtoutui Meksikon puolelle – miksi aita petti luonnonvoimien edessä? Lue viisi syytä

Maailman kallein raja-aita on paikoin korjauskelvoton. Monsuunisateiden aiheuttamat tulvat osoittautuivat teräspalkeista tehtyä aitaa voimakkaammiksi.

Donald Trump puhujakorokkeella

FT: Trumpin lähtö ja koronapandemian helpottuminen saivat katsojat kaikkoamaan joukottain television äärestä Yhdysvalloissa

Joillakin isoilla uutiskanavilla on nyt vain puolet siitä katsojamäärästä, minkä ne keräsivät vuosi sitten useiden isojen uutistapahtumien jyllätessä kiivaina.

Titan II nuclear ICMB deaktivoitu ydinlärki ohjusmuseossa.

Yhdysvallat ilmoitti ydinkärkiensä määrän ensimmäistä kertaa neljään vuoteen

Maan edellisen presidentin Donald Trumpin hallinto piti tiedot ydinaseiden määristä salassa.

Jeff Bezos.

Forbes julkaisi maailman rikkaimpien listan – korona-aika on kiihdyttänyt omaisuuksien kasautumista

Pandemia-ajan koettelemukset eivät miljardöörien varallisuuden kertymistä haittaa. Forbesin lista paljastaa, että pörssikurssien nousu, kryptovaluutat ja elvytysraha ovat tehneet rikkaista entistä rikkaampia.

Vaalitilaisuuden yleisössä joukko ihmisiä pitää esillä kylttejä, joissa lukee "We are Q" eli "Me olemme Q".

Qanon sulautui muihin salaliittoteorioihin, mutta sen ajatusmallit elävät ja voivat hyvin

Rokotevastaisuus on nyt disinformaatiokentän ytimessä, ja uusia viholliskuvia löytyy pandemian jälkeenkin. Qanon oli salaliittoteorioille hedelmällinen kasvualusta, turvallisuuspolitiikan kommentaattori Janne Riiheläinen arvioi.

"Se kliimaksi meni ohi" – Sami Vähä-Herttua kertoo hetkestä, jolloin salaliittoteoriat lässähtivät

Sami Vähä-Herttua koukuttui salaliittoteorioihin mutta pääsi niistä irti ja järkyttyi hurahtamistaan – "Nyt ajattelen, että olin täysin hullu"

Salaliittoteoriat houkuttelevat monia, ja Sami Vähä-Herttua sai kokea sen itse Donald Trumpin ja Hillary Clintonin vaalitaistelun alla. Tutkija Katja Valaskiven mukaan salaliittoteorioihin uskominen on inhimillistä, mutta sillä voi olla vakavia seurauksia.

Ääniä lasketaan.

Republikaanien rahoittama uudelleenlaskenta Arizonassa vahvisti: Biden voitti

Ex-presidentti Trump on käyttänyt usein juuri Arizonan äänestystä esimerkkinä puhuessaan laaja-alaisesta vaalivilpistä. Trumpin väitteille ei ole löydetty tosiasiallista tukea.

Kuvernööri Gavin Newsome vaimonsa Jennifer Siebel Newsomin sekä presidentti Joe Bidenin kanssa kampanjatilaisuudessa maanantaina Long Beachissä.

Kirjeenvaihtajalta: Kalifornian kansanäänestys oli ehkä viimeinen varoitus Yhdysvaltain konservatiiveille

Republikaanien on löydettävä uusi saundi pasuunaansa. Trump-kortin voima on vähentynyt, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Bolsonaro uhkailee korkeinta oikeutta

Bolsonaro nostaa kansaa maan korkeinta oikeutta vastaan – Brasiliaan luvassa kiihkeä itsenäisyyspäivä

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on tukkanuottasilla korkeimman oikeuden kanssa. Vastustajat pelkäävät hänen marssittavan kannattajansa valtaamaan oikeuden Trumpin mallin mukaan.

Joe Biden puhuu Valkoisessa talossa Afganistanin tilanteesta.

Kirjeenvaihtajalta: Biden oikeasti jätti Afganistanin – kovalla ja kyynisellä tavalla

Biden vieritti syyn Talibanin voittokulusta ja Kabulin kaaoksesta afgaanijohtajien harteille. Humanitäärinen kriisikin saattaa jäädä eurooppalaisten ratkaistavaksi, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Väkijoukko kongressin parvekkeella

Yhdysvalloissa ensimmäiset kongressitalon mellakoitsijoista tunnustivat – syytteenä virkavallan väkivaltainen vastustaminen

Viime loppiaisena tapahtuneesta hyökkäyksestä Yhdysvaltain kongressitaloon on syytettynä yli 570 henkilöä. Kaksi mellakoitsijaa on nyt tunnustanut syyllisyytensä raskaisiin syytteisiin oikeudessa.

Poliisit kertovat väkivallasta kongressimellakan yhteydessä

Yhdysvaltain kongressivaltauksen psykologinen jälkihoito puhuttaa – jo neljä paikalla ollutta poliisia on tehnyt itsemurhan

Omaiset vaativat itsemurhien luokittelemista työhön liittyviksi. Presidentti Biden jakoi torstaina mitaleja kongressia turvanneille poliiseille ja kiitti näitä demokratian puolustamisesta.

Donald Trump

Yhdysvaltain oikeusministeriö: Ex-presidentti Trumpin pitkään panttaamat verotiedot annettava kongressille

Yhdysvaltain edellisen presidentin Donald Trumpin verotiedoista on kiistelty jo vuosia. Kongressin verovaliokunta on vaatinut tietoja selvittääkseen, oliko entinen presidentti noudattanut verolakeja. Trumpin hallinto kieltäytyi luovuttamasta tietoja.

Poliisit kertovat väkivallasta kongressimellakan yhteydessä

Trumpin kannattajien hyökkäys kongressiin oli "turistikierros" ja "rakkausjuhla" – näillä valheilla historiaa yritetään kirjoittaa uusiksi

Merkittävät republikaanipoliitikot ovat esittäneet useita perättömiä väitteitä kongressitalon tammikuisesta valtauksesta. Väkivaltaisia tapahtumia pyritään vähättelemään ja syytä tapahtuneesta vierittämään demokraattien niskoille.

Kuvassa Donald Trump seisoo puhujanpöntön takana. Hänen takanaan on neljä ihmistä.

Donald Trump nostaa joukkokanteen Facebookia, Twitteriä ja Googlea vastaan

Trump syyttää yhtiöitä konservatiivien hiljentämisestä. Trumpin mukaan teknologiajätit harjoittavat Yhdysvaltain perustuslain vastaista sensuuria ja sananvapauden rajoittamista.

Allen Weisselberg saapumassa oikeuden eteen New Yorkissa.

Trumpin konsernin talousjohtajan rikossyytteet julki – Trump: tämä on poliittisen noitavainon jatkoa

Syytteet voi vahingoittaa Trumpin yrityksen suhteita pankkeihin ja yhteistyökumppaneihin merkittävästi, sekä vaikeuttaa Trumpin tulevaisuutta politiikan parissa.

Trump International Hotelin julkisivu Washington D.C.:ssä kuvattuna metalliaidan läpi.

Mediat: Trumpin konsernia ja sen talousjohtajaa vastaan on nostettu syytteet New Yorkissa

Syytteiden kerrotaan liittyvän väitteisiin, joiden mukaan konsernin johdon etuuksista ei olisi maksettu veroja.

Donald Trump kampanjatilaisuudessa Wellingtonissa, Ohiossa.

Trump ei kertonut selkeästi tulevaisuuden aikeistaan ensimmäisessä kampanjatilaisuudessa Washingtonista lähtönsä jälkeen

Trump toisti tuttuja perättömiä väitteitään vaalivilpistä ja maalaili dystooppisia näkymiä demokraattien hallitsemasta valtiosta. Trump myös vain vihjaili, että hän voisi harkita ajatusta yrittää Valkoiseen taloon uudelleen.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump poseerasi kirkon edustalla vuosi sitten.

Tuomari hylkäsi valtaosan Trumpin Raamattu-poseeraukseen kohdistuneista kanteista

Tuomarin mukaan pelkät väitteet juonittelusta ilman todisteita, eivät riitä salaliiton toteamiseen. Kansalaisjärjestön mukaan päätös sivuuttaa mielenosoittajien oikeudet.

Presidentit Vladimir Putin ja Joe Biden kättelevät Villa la Grangen edustalla Genevessä 16. kesäkuuta 2021.

Kirjeenvaihtajalta: Trump laukoi omaan maaliin, Biden otti pallon haltuun – 75 prosenttia eurooppalaisista tykkää Bidenin pelitavasta

Konkreettisia tuloksia ei paljon tullut, mutta jo Bidenin Eurooppa-kiertueen imagovoittoa pidetään Washingtonissa tärkeänä, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

William Barr

Trumpin-aikainen oikeusministeriö urkki salaa demokraattien ja toimittajien viestitietoja – Bidenin oikeusministeriö aloitti tutkinnan

Urkinnan tavoitteena oli tunnistaa Trumpin hallinnon sisäisiä tietovuotajia. Senaatin demokraatit vaativat Trumpin-aikaisia oikeusministereitä kuultavaksi asiassa. Entinen oikeusministeri William Barr sanoo, että ei muista kuulleensa asiasta aikoinaan mitään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle