Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Desiigner Weekend Festivalilla.

Liskopukuisia naisia, Hämeenlinna-magneetti ja musta huone – Weekend Festivalin järjestäjät ovat tottuneet esiintyjien erikoisiin toiveisiin

Toiveissa olevia herkkuja, juomia ja tavaroita on listattu niin paljon, että viisi henkilöä on metsästänyt niitä jo kuukauden ajan ennen tapahtumaa.

Johnny Depp Helsinki Blues Festivalilla.

Johnny Depp antoi odotuttaa itseään Kaisaniemen puistossa, mutta lopulta supertähti saapui lavalle ja otti yleisönsä

Elokuvarooleistaan, mutta viime aikoina myös kohutusta oikeustaistelusta, tunnettu Johnny Depp esiintyi Kaisaniemen puistossa Helsingissä kitaristi Jeff Beckin ja hänen bändinsä kanssa.

Musiikkiorkesteri Haloo Helsinki. Olympiastadion. 18.6.2022.

Tätä Haloo Helsinki valmisteli vuoden ajan: konserttia Olympiastadionilla – "Kunnia päästä esiintymään uudistetulla stadionilla ensimmäisenä"

Tänään Helsingin Olympiastadion palaa konserttikäyttöön pitkän tauon jälkeen. Haloo Helsingin konserttiin odotetaan 35 000 ihmistä.

Lahtelainen rap-artisti Cheek esiityy. Etualalla ilmaan nostettuja käsiä.

U2:n poliisisaattue ja Michael Jacksonin konsertin harras tunnelma – Katso herkulliset uutisvideot Stadionin suurkonserteista

Helsingin Olympiastadion palaa konserttikäyttöön pitkän remontin ja koronan jälkeen lauantaina, kun stadionilla esiintyy Haloo Helsinki.

Festarikansaa.

Kaverukset telttailivat asfalttiaukiolla kaksi yötä, jotta pääsivät eturiviin Blind Channelin keikalle – nyt he eivät poistu edes vessaan

Blind Channelin musiikki ja bändiläisten luonteet viehättävät faneja. Bändi esiintyy tänään YleXPopissa.

Klamydia-bändin laulaja Vesku Jokinen istuu portailla hattu päässään ja hymyilee.

Aikuisen iässä oleva Klamydia julkaisi uuden digi-EP:n – "Kroppa rapistuu, mutta sydän käy aina vaan rippileiriä"

Biisejä ei ollut alunperin tarkoitus julkaista, mutta ne tuntuivat liian hyviltä jätettäviksi pöytälaatikkoon.

Mies aurinkolasit päällä vihreässä sporttiautossa.

Hevikitaristi ja säveltäjä Markus Vanhala sai Kulttuurirahaston kulttuuripalkinnon: "Metallista on tullut entisten nuorten musiikkia"

Omnium Gatherum ja Insomnium bändien kitaristi-säveltäjä Markus Vanhala on vuosikymmenien ajan keikkaillut maailman suurilla lavoilla. Kurkistimme treenikämppään ja kysyimme, tuleeko keikoille muita kuin harmaantuvia miehiä – ja riittääkö tulevaisuudelle vielä haaveita.

Wärtsiläs fabrik i Vasa.

WSArenan toiminta jatkuu ensi vuonna uusissa tiloissa – "Vaasasta löytyy kyllä sopivia tiloja"

Ari Rintamäen mukaan Vaasassa on klubitoimintaan soveltuvia tiloja, mutta hinnan täytyy olla kohdallaan. Sulkemisen jälkeen Vaasan keikkapaikkojen surkea tila pahenee entisestään hetkellisesti.

Günter Kivioja nojaa kirkkaan keltaiseen seinään.

Kissa-yhtyeen Günter Kivioja loi itselleen rohkean alter egon: "Kissa on iso keskisormen nosto niille, jotka koettavat lannistaa tai vaientaa muita"

Rock-yhtye Kissan nokkamies Günter Kivioja taklaa epävarmuuksiaan ja uskaltaa kimaltaa lavan ulkopuolellakin koko ajan enemmän. Hän uskoo, että meillä jokaisella olisi tarvetta estottomalle supersankarille.

Vesala

"Tapahtuma-ala ei enää houkuttele, rajoitusten veivaamisen takia moni on saanut pahasti turpaansa", sanoo valo-operaattori Pietari Koskenniemi

Tapahtuma-ala pyrkii pääsemään takaisin jaloilleen rajoitusten jälkeen, mutta sitä koettelee työvoimapula. Alalle tarvittaisiin tukijärjestelmää, jotta se houkuttelisi työntekijöitä.

Kielisoittimia Elmu ry:n tiloissa.

Vaasan bändimaratonille innostunut vastaanotto – bändipaikat tulivat täyteen kuukausi ennen ilmoittautumisajan päättymistä

Kaikki halukkaat bändit eivät mahtuneet mukaan toukokuiseen tapahtumaan. Feasta Band Maraton järjestetään 27. ja 28. toukokuuta.

Artisti Eini istuu rappusilla promokuvassa

Millä tavalla Einin musiikki on koskettanut sinua? – lähetä tarinasi meille

Eini on Illan musiikkivieraana Radio Suomessa 21.4.2022.

Ravintola The Circus Kuopio.

Kuopion keskustaan avautuu torstaina uusi keikkapaikka

The Circus Kuopio on 800-paikkainen musiikkiklubi Kuopion Vuorikadulla.

Ilosaarirockin yleisöä

Ilosaarirockin esiintyjäkattaus on valmis – uusina kiinnityksinä muun muassa J. Karjalainen, Vesta ja Ursus Factory

Musiikkifestivaali julkaisi tänään yli 20 artistia ensi kesälle. Päiväkohtaiset esiintyjäkattaukset pitävät sisällään toista tusinaa artistia per päivä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Club Teatrian Oulun konsertit siirtyvät pois Limingantullista – Krouvintien kiinteistön jatkosta ei saatu sopimusta

Teatrian tulevien tapahtumien järjestämispaikoista tiedotetaan sosiaalisen median kanavilla. Uusi kiinteä konserttipaikka on tulevaisuudessa rakentumassa Nallikariin.

Kuvassa Helsingin työväentalo Siltasaaressa.

Joko pula Helsingin keikkapaikoista helpottaa – Siltasaaressa aikanaan musiikkitapahtumien paikkana toiminut Bygga palaa kehiin

Helsingistä on lopettanut viime vuosina useita keikkapaikkoja ja korvaavia tiloja on etsitty jopa kantakaupungin ulkopuolelta.

Dua Lipa Madison Square Gardenissa New Yorkissa 1. maaliskuuta.

Analyysi: Ulkomaiset jättiartistit saattavat kiertää Suomen kokonaan

Kun Venäjällä ei keikkailla ja Helsingin areena on boikotissa, kannattaako isojen kansainvälisten artistien tulla tänne lainkaan, kysyy kulttuuritoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

Yleisöä laulamassa ja lyömässä käsiä yhteen. Yleisö katsoo lavalla seisovaa lippispäistä laulajaa, joka osoittaa mikrofoniaan yleisöä kohti.

Musiikkikeikat pääsevät taas käyntiin – Mössöllä on jouduttu syynäämään jääkaapin ovessa haalistuneita lippuja

Keikkoja ei ole voitu järjestää Päijät-Hämeessä ravintolatoimintaan ja yleisötilaisuuksiin kohdistuneiden koronarajoitusten vuoksi. Nyt elävä musiikki soi jälleen muun muassa Möysän Musaklubilla.

Ravintola Ilona, joka muuttuu maaliskuussa 2022 The Circus Kuopio -nimiseksi ravintolaksi.

Kuopion keskustaan uusi 800-paikkainen musiikkiklubi

The Circus Kuopio avaa maaliskuussa Vuorikadulle entisen ravintola Ilonan tiloihin.

Amorphis-laulaja Tomi Joutsen tietää death metal -laulun salat kuin Väinämöinen – "Suohon en ole ketään laulanut, mutta illalla voisin laulaa kaverit avantoon!"

Amorphis-laulaja Tomi Joutsen tuntee death metal -laulun salat kuin Väinämöinen: "Suohon en ole ketään laulanut, mutta avantoon voisin kaverit illalla öristä!"

Suomi-metallin ikoni, Amorphis, lähtee Jenkkikiertueelle huhtikuussa. Myös kesän festarikalenteri alkaa täyttyä. Laulaja Tomi Joutsen kävi kertomassa uudesta Halo-albumista – ja avantouinnista.

Koronarajoitukset ovat pakottaneet amerikkalaiset muusikot kokeilemaan uusia urapolkuja, kertoo musiikkituottaja Thad Kopec Nashvillessa.

Yhdysvalloissa musiikkikaupunki Nashville kasvaa kovaa vauhtia koronasta huolimatta – musiikkialan ammattilaisten yhteistyö lievittää pandemian vaikutuksia

Nashvillessa musiikkialan ammattilaiset ovat itse päättäneet koronarajoituksensa. Kaupungin kulttuuritapahtumat pyörivät jälleen lähes normaalisti, mutta rajoitukset ovat näyttäneet musiikkigenrejen väliset erot.

Kuvassa Eicca Toppinen soittaa selloa.

Apocalyptican Kuopion helmikuun keikka siirtyy jälleen: yhtyeen metallimusiikkia kuullaan Kuopion Musiikkikeskuksessa vasta marraskuussa

Apocalyptican helmikuun keikka Kuopion Musiikkikeskuksessa siirtyy tämän vuoden marraskuulle.

Portion Boys esiintymässä.

Portion Boysilla vauhti kiihtyy kiihtymistään, mutta välillä ajetaan ojaankin: sponsori katosi, koska bilebändin musiikkivideo oli liian roisi

Portion Boysista on tullut yksi Suomen suosituimmista tanssibändeistä, jonka Vauhti kiihtyy -biisi on keikkunut kotimaisten listojen kärjessä jo puolen vuoden ajan. Järvenpäässä bändi veti salin täyteen pikkujoulujuhlijoita.

Artisti Lauri Tähkä laulaa keikalla

Kokkolan ja Ylivieskan festareille luvassa kevyen musiikin kärkinimiä – tapahtumajärjestäjien tavoitteena yleisöä myös kaukaa

Musiikin kärkinimiä kuullaan jälleen KPO:n järjestämissä Kokkolan ja Ylivieskan kesätapahtumissa ensi kesänä.

Nainen tuo Astroworld-konsertissa kuolleiden muistoksi kukkia.

Kuolemiin johtanut kaaos Astroworld-festivaaleilla järkyttää – tapahtumajärjestäjien mukaan tragedia saattaa vaikuttaa turvatoimiin myös Suomessa

Suomalaiset tapahtumajärjestäjät seuraavat tarkkaan kohtalokkaan Astroworld-festivaaleilla sattuneen onnettomuuden tutkintaa. Samaa ei haluta kokea Suomessa. Live Nationin toimitusjohtaja sanoo, että turvajärjestelyitä pohditaan päivittäin.

Ihmiset tuovat kukkia ja muistokynttilöitä festivaalialueen ulkopuolelle.

Houstonin kuolemantapaukset muistutus massatapahtumien riskeistä – uhkana yhä muutakin kuin koronavirustartunta

Ruuhkat ja tungokset ovat otollinen paikka onnettomuuksille ja rikoksille. Päihteet voivat moninkertaistaa riskit.

Poliisit istuvat suljetulla kadulla.

Rap-keikan tallautumisesta alkoi rikostutkinta Yhdysvalloissa – henkilön väitetään pistäneen ruiskulla ainetta toisiin ihmisiin yleisössä

Konsertissa kuoli ainakin kahdeksan ihmistä. Houstonin palopäällikön mukaan useita ihmisiä piti elvyttää opioidien yliannostuksen hoitoon tarkoitetulla lääkkeellä.

Rap-keikka päättyi paniikkiin ja yleisön musertumiseen

Rap-keikka päättyi paniikkiin ja yleisön musertumiseen – ainakin 8 ihmistä kuoli ja useita loukkaantui Astroworld Festivalilla Yhdysvalloissa

Houstonin palopäällikön mukaan yleisö pakkautui liian tiivisti kohti lavaa Travis Scottin keikan aikana. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Aiemmin päivällä satoja ihmisiä tunkeutui festivaalialueelle.

tyhjän baarin baaritiski ja penkkejä

Koronapassia täytyy vilauttaa tänään useissa ravintoloissa Kymenlaaksossa – ilman sitä kouvolalainen baari jättäisi bändien keikat väliin

Koronapassi otetaan tänään käyttöön myös Kymenlaakson ravintoloissa. Ravintolat pitävät passia rajoituksia parempana vaihtoehtona.

Laulaja Kai Lind Puoli seitsemän -ohjelman pinkillä sohvalla studiossa.

60-luvun idoli Kai Lind selvisi maaseudun lavoilla valesaksaksi lauletuilla tangoilla – Vapaa-ajan lempikohteet: Amsterdam ja Japani

Laulaja Kai Lind oli alun perin jazz-diggari, joka ajautui rokkitähdeksi. Rokkikaan ei kelvannut tangon tahtiin elävälle Suomelle. Mutta konstit on monet. Vaimon työ vei Lindin myös maailmalle.

Lapsen askartelema ja violetiksi maalaama lentävä lepakko, jolla on muovisilmät. Halloween-koristeeksi tarkoitettuja maalattuja lepakoita on kuivumassa työpajassa pyykkipojilla pieneen telineeseen kiinnitettyinä.

Kemin Taiteiden yö täydessä vauhdissa jo päivällä – tapahtuma jatkuu sunnuntain puolelle

Lapset pääsivät askartelutyöpajassa virittäytymään halloweenin tunnelmiin. Muutoin tapahtuma painottuu musiikki- ja tanssiesityksiin.

Kalliosalin perustaja Markus Serala ja Kalliosalin toiminnanjohtaja Saku Mattila  kävelemässä Kalliosalin aulan portaita.

Keikkatilojen puute piinaa Helsinkiä, mutta nyt kentällä näkyy pientä liikettä: Kallioon aukeaa uusi klubi ja konsertit palaavat Vanhalle

Helsingin ydinkeskustassa vajaat kaksi vuotta sitten lopettanut konserttitila Circus aloittaa uudelleen keikkatoiminnan Vanhalla ylioppilastalolla. Kalliossa taas on avautunut uusi kulttuuritila, Kalliosali.

Tapio Korjus istuu penkillä Rockadillo - 50 vuotta kaikkiin suuntiin -näyttelyssä.

"Juostiin Sex Pistolsien kanssa teddypoikia karkuun" – Rockadillon Tapio Korjus toi maailman Suomeen ja vei Suomen maailmalle

50-vuotistaivaltaan Tampereen Vapriikin näyttelyllä juhliva konserttitoimisto Rockadillo on vaikuttanut vahvasti Suomessa livenä kuunneltuun musiikkiin.

mies kuvassa

Tuomas Rytkösen black metal -musiikki ammentaa saatananpalvonnasta ja rienaamisesta – mutta onko kristinuskon pilkkaamisessa enää mitään shokeeraavaa?

Kotimaisen black metalin näkyvimpiin hahmoihin kuuluva Horna-yhtyeen Tuomas Rytkönen kertoo, miksi black metal on viime aikoina liitetty natseihin ja miksi musiikissa pitää olla oikeus solvata ketä vain.

Blockfest 2019 -festivaalin yleisöä ASAP Rocky keikan aikana.

Hip hop -festivaali Blockfestin perustaja rikoksia tekevistä räppäreistä: Kilpaillaan mieluummin musiikissa kuin tappelussa

Blockfestin perustajan Kalle Kallosen mukaan katujengien välinen nokittelu voi aiheuttaa väkivallan uhkaa joillain gangsta rap -keikoilla.

Yleisöä Ursus Factoryn Tavastian keikalla 15.7.2021.

Keikkoja on pian ruuhkaksi asti, mutta samalla pääsyliput voivat kallistua

Koronajärjestelyt lisäävät konserttien ja festivaalien järjestäjien kuluja, mikä voi pian nostaa pääsylippujen hintoja. Näin on käynyt jo esimerkiksi Saksassa.

Vihreään toppatakkiin ja vaaleaan huiviin pukeutunut nainen istuu kahvilan terassilla edessään kahvikuppi ja syksyinen kukka.

Ella Tepponen ja muut artistit ovat päässeet palailemaan keikkalavoille ja live-musiikkia kaipaavien eteen – "Syksy on yllättävän kiireinen"

Syyskuussa aluehallintovirasto purki kokoontumisrajoitukset. Viime vuotta vilkkaampi pikkujoulukausi näkyy myös Ella Tepposen keikkakalenterissa, joka on alkanut syksyllä täyttymään.

Nainen nojaa pöytään.

Lost in Music alkaa Tampereella ilman rajoituksia – promoottori: "Tekisi mieli samaan aikaan tuulettaa, soittaa ilmakitaraa ja vähän itkeä"

Elävän musiikin ystävät pääsevät kymmenille keikoille Tampereella viikonlopun festivaaleilla. Pirkanmaalla on voimassa enää joitain suosituksia koronapandemian takia, mutta rajoituksia esimerkiksi yleisömäärästä ei ole.

Mikaelin logo ovessa

Tapahtuma-ala heräilee koronakriisin jäljiltä Etelä-Savossakin – katsojamäärät laahaavat rajoitusten poistumisesta huolimatta

Koronarajoitukset ovat vapautuneet pahimman kriisin jäljiltä, mutta yleisö ei ole vielä rynnännyt konsertteihin. Taphatumajärjestäjiä tilanne hieman jännittää.

henkilökuva

Miltä tuntuu tuntuu, kun oma kappale menestyy toisen esittämänä? Vilma Alina inhosi nuorena popmusiikkia mutta on nyt eturivin hitintekijä

Kun Vilma Alina kirjoittaa musiikkia, hän tietää jo varhain, syntyykö kappale hänelle vai jollekin toiselle artistille. Omiin nimiinsä hän haluaisi varastaa biisin Ruotsista.

Skuugi Darlings harjoittelee Basso Clubilla Oulussa

Remu palaa esiintymislavalle Oulussa – uusi levy Skuugi Darlingsin kanssa piristi rocklegendaa

Oululaisella musiikkiklubilla nähdään tänään harvinainen tilanne, kun suomalaisen rockmusiikin ikoni astuu pitkästä aikaa rumpujen taakse. Taiteilijaeläkkeelle jäänyt Remu Aaltonen esiintyy yhdessä oululaismuusikkojen kanssa.

Sampsa Simpanen ja JP Leppäluoto kuvassa

Apuraha mahdollisti irtisanoutumisen töistä – koomikko: "Tämä on ensimmäinen kerta, kun minut tunnustetaan taiteilijana"

Taiteen edistämiskeskuksen apurahalla on ollut myös iso merkitys identiteetille. Taike on myöntänyt tänä syksynä korona-apurahoja laajemmin kulttuurin ja taiteen edustajille.

"Musiikki puhukoon", sanoo Elli Haloo, mutta pitää tärkeänä, että mielenterveydestä keskustellaan

Haloo Helsingin Elli antaa musiikin puhua, mutta pitää tärkeänä, että mielenterveydestä keskustellaan

Laulajan mielenterveysaiheinen välispiikki levynjulkkarikeikalla herätti huomiota. Monet kuulijat ovat saaneet vertaistukea uuden levyn Pelikaani-kappaleesta.

Anssi Viskari keskittyy jatkossa kiinteistöbisnekseen.

Suomen tuotteliain pornotähti Mr Lothar vinkkaa alaa harkitseville: “Tee vain se, mitä voisit katsoa myös vanhempiesi kanssa”

Lähes 30 vuotta kameran ja yleisön edessä itsensä riisunut Anssi Viskari, taiteilijanimeltään Mr Lothar, vetäytyy pikkuhiljaa aikuisviihteestä kaiken laillisen nähneenä.

Reino Nordin YlexPopissa 2018.

Club Teatria peruu kaikki syyskuun keikat Oulusta ja Torniosta – lokakuussakin muutoksia

Osa esiintymisistä siirtyy toiseen ajankohtaan. Peruuntuneitakin keikkoja on, esimerkiksi kanadalaisyhtye Sagan konsertti. Siirretyissä esiintymisissä liput käyvät uudelle päivämäärälle sellaisenaan. Lipuissa on myös palautusoikeus.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle