Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Harmaa Club Teatrian rakennus jonka edustalla luminen parkkipaikka.

Club Teatrian konserttirakennuksen nousua Nallikariin saadaan vielä odottaa – neuvotteluja yhteistyökumppaneiden kanssa menossa

Alun perin keikkapaikkaa suunniteltiin valmistuvaksi Oulun Nallikariin jo vuonna 2022. Nousseet rakennuskustannukset ovat viivästyttäneet rakentamista. Aikataulua rakentamiselle tehdään kuitenkin parhaillaan.

Käärijä esiintyy lavalla Liverpoolissa.

Cha cha chasta kiireiseen festarikesään – Käärijä buukattiin lähes kaikille suurimmille festivaaleille jo keväällä

Käärijä esiintyy kesällä lähes kaikilla Suomen nimekkäimmillä festareilla. Promoottorit kertovat buukkausten tapahtuneen saman tien hittibiisin julkaisun jälkeen.

Virolainen Goatsmegma-yhtye.

Kansainvälisesti Viro-metalli ei juuri ole menestynyt, mutta undergroundissa tapahtuu: machetet heiluvat ja vuohisota jyrää

Virossa syntyy jatkuvasti äärimetalliprojekteja ja kiinnostusta virolaisiin yhtyeisiin tuntuu löytyvän myös kotimaan ulkopuolelta. Folk-yhtye Metsatöll on kuitenkin ainoa isosti breikannut virolainen metallibändi.

Yoto istuu omassa kotistudiossaan.

Suomalainen dj Yotto on elektronisen musiikin kuumia nimiä maailmalla – tälläinen on miljoonien striimauksien mies

Dj Yotto eli Otto Yliperttula on yksi menestyneimmistä suomalaisista musiikin tekijöistä maailmalla. Silti vain harva suomalainen tietää hänestä mitään.

Laulaja Adam Lambert poseeraa.

Black Eyed Peas, Adam Lambert ja Jason Derulo päätähdiksi uuteen festivaaliin Helsingissä

Radio Nova -festivaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Festivaali on Helsingin Suvilahdessa 16.–17. kesäkuuta.

Chisu

Chisu heittää jäähyväiskeikkojaan: ”Elämäni upeimpia kokemuksia”

Laulajan 15-vuotisen uran summaavia keikkoja on varjostanut isän kuolema.

henkilökuva

Mukkulan tapahtumapuistoon tulee lisää vipinää kesäkuussa – Popeda jättää jäähyväiset lahtelaisille

Lahden kaupungin tapahtumapuistossa on ollut melko vähän toimintaa sen olemassaolon aikana. Ensi kesänä siellä on kahdet festarit ennen juhannusta.

Hurts-yhtye

Kokkolan Viinijuhlat tuo brittiduo Hurtsin ensi heinäkuussa Kokkolaan

Kaksipäivänen Viinijuhlat järjestetään kolmannen kerran Kokkolan tapahtumapuistossa.

VilleGalle Leijonien kultajuhlassa kiekkopaita päällä. Leijonalippis ja pyöreät aurinkolasit.

Analyysi: Stadionluokasta tuli artistien uusi normaali, ja JVG:n julkistus on vasta alkua

Suomen suosituimpiin esiintyjiin kuuluva JVG ilmoitti esiintyvänsä Olympiatadionilla ensi kesänä. Stadionkeikat yleistyvät ja arkipäiväistyvät, kirjoittaa musiikkitoimittaja Ville Vedenpää.

Näkymä RH Entertainment tulevien tapahtumien listauksesta.

Ison tapahtumajärjestäjän konkurssi heittää varjon myös Oulun ja Ylivieskan konserttien ylle

RH Entertainment -yhtiön konkurssi aiheuttaa epätietoisuutta lukuisten keikkojen ja niihin myytyjen lippujen kohtalosta. Esimerkiksi Oulussa ja Ylivieskassa pitäisi olla tamperelaisyhtiön tapahtumia.

Näkymä RH Entertainment tulevien tapahtumien listauksesta.

”Ikävää, että heidän vastoinkäymisensä eskaloituivat tähän pisteeseen” – näin yhteistyökumppani kommentoi RH Entertainmentin konkurssiuutisia

RH Entertainmentin konkurssin vaikutukset näkyvät myös Ikaalisten kylpylässä. Alkamassa on pikkujoulusesonki, eikä jo ilmoitettuja tapahtumia haluttaisi perua.

Iron Maidenin yhtye.

Lipunmyynti ollut vilkasta – Iron Maidenille lisäkeikka Tampereelle

Ensi kesänä Suomeen saapuva bändi esiintyy Tampereella kesäkuussa. Keikan lämmittelijä ilmoitetaan myöhemmin.

Mickar justeras på Kulturskafferiet Ritz i Vasa.

Volume uskoo live-keikkojen vetovoimaan pandemian jälkeen: ”Ihmisiltä meni hetken aikaa päästä ulos neljän seinän sisältä”

Keikkapaikkojen talousongelmat, työntekijäpula ja vaikeus aktivoida vapaaehtoiset uudelleen haastavat Uuden kulttuurin yhdistys Volumen mukaan Vaasan live-musiikkitarjontaa.

Maija Vilkkumaa esiintyy Järvenpää soi - tapahtumassa.

Järjestäjä myi lippuja festareille, joita kaupunki ei siunannut – Järvenpään kulttuurijohtaja: ”Monta asiaa pitäisi muuttua, että jatkaisimme”

Järvenpää Soi -festivaaleilla on esiintynyt useita nimekkäitä artisteja, muun muassa Blind Channel ja Antti Tuisku.

50 cent keikalla

50 Centin kiertue alkaa tänään Seinäjoelta – lippuja sai viime hetkillä ale-hintaan, sillä yksikään Suomen-keikoista ei ole myynyt loppuun

Järjestäjä odottaa yhdysvaltalaisräppärin keikalle 2000–4000 katsojaa. Korona-ajan myötä ihmiset ovat jättäneet ostopäätöksen yhä lähemmäs tapahtumaa.

Rokkibaari Hönön sisustusta. Seinät ovat päällystetty vanhoilla julisteilla, ja kalustus on tummanpuhuva.

Tampereella uskotaan elävän rokin voimaan – ”Live on aina live”, sanovat uuden rokkibaarin perustajat

Tampereen keskustassa avautuu perjantaina rokkibaari, jossa soitto raikaa myös arki-iltaisin.

Pulsen kitaristi Tapio Ylinen tavara-aseman sisällä.

Harva rakennus on herättänyt näin paljon tunteita: katso, miltä Tampereen kohuttu tavara-asema näyttää nyt keikkapaikkana

Purku-uhan selättänyt tavara-asema avautuu pian yli tuhannen hengen konsertti- ja tapahtumatalona. Ensi vuonna asemalla esiintyvät esimerkiksi Saimaa, Aikakone, Ismo Alanko ja Yona.

Laulaja lauluntekijä Marko Haavisto soittaa kitaraa.

Marko Haaviston uran alussa nousu oli nopea, ja alas tultiin kolisten – ohjaajalegendan yöllinen puhelu pelasti: "Aki tässä Portugalista terve"

Laulaja-lauluntekijä Marko Haaviston ura alkoi reilusti alle parikymppisenä. Alku oli menestyksekäs, mutta sen jälkeen oli palattava lähtöruutuun. Elokuvat nostivat Haaviston bändin pinnalle.

Apulannan Simo Santapukki ja Toni Virtanen Apulandian äänitarkkaamossa, takanaan suuri miksauspäytä.

Apulanta teki uusimman levynsä ikiomassa studiossaan Apulandiassa

Punkbändi Apulannan uusi studioalbumi on nimeltään Sielun kaltainen tuote. Bändi levytti materiaalin pääosin Apulandiassa, jonne oli yllättävän helppoa pystyttää oma studio.

KAhden kuvan kooste, toisessa ikääntynyt miesrokkari on kusella, toisessa nuori nainen kuvaa itseään.

Pandemian piti mullistaa musiikkibisnes, mutta palasiko kaikki lopulta ennalleen? Nuori poptähti ja rockvaarit kohtasivat eristyksen eri tavoin

Miten elektropopin nuori maailmantähti Charli XCX ja rockin kehäraakit Backstreet Girls selvisivät pandemiasta? Antti Lähde kirjoittaa kahdesta musiikkidokumentista, jotka katsovat korona-aikaa muusikon näkökulmasta, mutta vastakkaisista vinkkeleistä.

Lastenmusiikkiyhtye Soiva Siili.

Lastenmusiikkiyhtye Soiva Siili sai hyväntekijäpalkinnon

Oululaisyhtyeen saama Lions Clubin palkinto on laatuaan ensimmäinen Pohjois-Suomeen.

Yleisöä Sannin keikan aikana Weekend-festivaaleilla Hämeenlinnassa.

Weekend Festival jätti Hämeenlinnaan yli 10 miljoonaa euroa

Sähköisen kyselytutkimuksen perusteella festivaalivieraat olivat tyytyväisiä tapahtumaan sekä tapahtumapaikkaan.

Nuori hymyilevä mies istuu esiintymislavan etureunalla. Lavassa lukee Kerubi.

Joensuulainen rock-klubi avasi esiintyjähaun, ja lopputulos löi ällikällä – viikossa ilmoittautui 250 vapaaehtoista bändiä ja esiintyjää

Joensuulainen ravintola Kerubi on aiemminkin tarjonnut keikkamahdollisuuksia uransa alussa oleville yhtyeille. Syyskuun alussa avattu esiintyjähaku mahdollistaa isojen nimien lämppäyksen tai musiikkiklubien järjestämisen.

Helsingin Suvilahteen suunnitellaan Pohjois-Euroopan suurinta monitoimiareenaa

Helsinkiin kaavaillaan kahta uutta areenaa, vaikka supertähdet tulevat Suomeen harvoin – tapahtuma-ala uskoo parempien puitteiden lisäävän keikkoja

Helsingissä on parhaillaan pula suurten tapahtumien järjestämiseen soveltuvista paikoista. Jos Suvilahden ja Garden Helsingin hankkeet toteutuvat, pääkaupungissa olisi peräti kolme yli 10 000 katsojan sisäareenaa.

Suuri siniharmaa kyltti, jossa lukee "Rocklubi Kerubi". Kyltissä myös piirros kitaraa soittavasta henkilöstä, raketista ja planeetoista. Kyltin alapuolella kylmäkaappeja, joissa juomia sekä juomalaseja.

Aloittelevilla bändeillä intoa päästä estradille Kerubiin

Joensuulainen ravintola Kerubi etsii uusia esiintyjiä nettikampanjalla. Reilussa viikossa halukkaita yhtyeitä on ilmoittautunut jo yli 250.

Sunmi.

Korealainen supertähti Sunmi esiintyi Helsingissä ja toi mukanaan K-popin millintarkan koneiston: medialle kuvauskielto, lavaspiikit prompterista

K-popin ikoninen nimi Sunmi esiintyi sunnuntaina Helsingin Kulttuuritalolla. Konsertissa paljastui runsaasti Suomessakin yhä suurempaa suosiota niittävän K-popin mekanismeja.

Kainuun Musiikkijuhlien päälava elokuussa 2022, kuvattuna yleisön perspektiivistä.

Kainuun Musiikkijuhlat pääsi kävijätavoitteeseensa, tapahtumalle luvassa jatkoa jo ensi kesäkuussa

Lähes mutkitta sujunut tapahtuma keräsi Kajaaniin viikonlopun aikana noin 10 000 festivaalivierasta. Apulanta joutui keskeyttämään keikkansa perjantaina turvallisuussyistä.

Pitkä jono yleisöä jonottamassa iltapäivällä Ed Sheeranin konserttiin Olympiastadionille Helsingissä 20. elokuuta 2022.

Ed Sheeranin Olympiastadionin konsertin ääni kantautui yllättävän kauas – järjestäjä: "Soitettiin desibelirajoitusten puitteissa"

Sosiaalisessa mediassa ihmetellään, kuinka Helsingin Olympiastadionilla eilen konsertoineen Ed Sheeranin keikka kantautui jopa useiden kilometrien päähän. Syynä saattaa olla poikkeuksellinen lavarakennelma.

Terhi Kokkonen ja Joel Melasniemi istuvat sohvatuoleilla ulkona.

Scandinavian Music Group palaa pitkältä tauolta, jonka aikana hajoaminenkin oli vaihtoehto – riita viilensi välit toviksi

Ultra Bran raunioille syntynyt Scandinavian Music Group on tehnyt musiikkia jo 20 vuotta. Laulaja Terhi Kokkonen ei olisi aikoinaan ajatellut, että yhtye jatkaa näin pitkään.

Mies katsoo kameraan jäähallissa.

Rovaniemen uusi sisäfestivaali käynnistyy tänään – kirittääkö sade tavoitteista jäänyttä lipunmyyntiä?

Torniolainen Eventworks tuo Lappi Areenalle Kuopiossa perutun festivaalin artistit. Santa Open Air ei ainakaan vielä tunnustaudu kilpailijaksi Simerockille, jota ei tänä kesänä järjestetty.

Piirpauke-yhtye, muusikot Leo Gauriloff, Tom Nekljudow, Malik Sene, Baby D´Njay, Tauno Railo ja Sakari Kukko. 1984.

Maailmallakin suosittu Piirpauke on konsertoinut jo lähes 50 vuotta – kuuntele, miksi yhtye palasi kokoonpanoltaan lähtöruutuun

Kuhmolainen muusikko, Piirpaukkeen perustajajäsen Sakari Kukko arvioi, että harva suomalainen yhtye on toiminut yhtä pitkän ajan. Nyt Piirpauke on palannut kokoonpanoltaan lähtöruutuun, kvartetiksi.

Erika Vikman esiintyy Flow -festivaalilla.

Erika Vikman yllättyi kesäfestareiden suurista yleisömassoista – mutta menossa on myös tapahtumien pudotuspeli, sillä kävijöitä ei riitä kaikille

Tänä kesänä festareita on järjestetty ennätysmäärä, mutta kaikille niistä ei ole riittänyt yleisöä. Tapahtuma-alalla nähdäänkin, että festareita on jo liian paljon. Nyt viikonloppuna Helsingin Suvilahdessa järjestetään Flow Festival, joka on lähes loppuunmyyty.

Vaasa Festival alue tyhjänä 6.8.2022

Vaasa Festival jouduttiin keskeyttämään turvallisuussyistä – promoottori Tommi Mäki: "Koko viikon ennakoimme, että myrsky saattaisi iskeä Vaasaan"

Tapahtumassa on keskeytyshetkellä ollut noin 8 000 asiakasta. Ihmisten poistuminen alueelta sujui promoottorin mukaan rauhallisesti.

Festareilla viihdytään vaikka keli olisi mikä

Loppuunmyyty festivaali ei välttämättä tarkoita, että järjestäjä voi huokaista helpotuksesta

Alueen koko asettaa Kemissä rajoituksensa tapahtuman laajentamiselle. Festivaalikävijät Laura Pelimanni ja Niina Kolehmainen pitävät Satama Open Airia mukavan pienenä ja viihtyisänä.

Rowan Rafferty järjestää Saarihelvetti-festivaalia.

"Tämä on tosi brutaalia" – keikkajärjestäjä Rowan Rafferty kertoo, millaista on järjestää festarit, kun alalta on kadonnut yli 6 000 tekijää

Tapahtuma-alalta on kadonnut 6 500 vakitekijää. Samaan aikaan Suomessa järjestetään ennätykselliset 430 musiikkifestaria.

Orphic-ryhmä esiintyy.

Japanilainen ja korealainen pop poikivat Suomessa tanssitapahtumia ja hardcore-klubeja, joista ei väriä ja vauhtia puutu

Korealaista ja japanilaista popkulttuuria harrastetaan Suomessa muillakin tavoin kuin coneissa tai cosplay-tapahtumissa. Korealaisia tanssitapahtumia järjestetään säännöllisesti, ja myös japanilaiselle hardcore-tanssimusiikille on syntynyt oma klubinsa.

Headland musiikkifestivaalin alue Lahden Niemen satama-alueella.

Poppia ja rappia Vesijärven rannalla: Lahden Headland tähtää keskisuurten musiikkifestivaalien kastiin

Vuosi sitten Lahdessa ensi kertaa järjestetty Headland aikoo vakiinnuttaa paikkansa keskisuurena ulkoilmafestivaalina. Kaksipäiväinen musiikkitapahtuma pyrkii nyt tuplaamaan viime vuoden yleisömääränsä.

Tehosekoitimella on kokemusta pyrotehosteista jo vuosien takaa.

Tehosekoittimen Otto Grundström: Hanskille meinasi käydä kerran pyrojen kanssa köpelösti

Tehosekoitin on uudistanut lavashowtaan ottamalla mukaan pyrotehosteita. Yhtyettä haastateltiin Kuopiorockissa.

Amoc ja Ailu Valle räppäävät Inarissa Ijahis idja tapahtumassa, lavalla.

Ailu Vallest já Amocist almostuvá forgâ uđđâ muusik – Vallest lii hoppuus keikkakeesi já Amoc halijdičij uđđâ aašijd jieijâs keikaid

Ailu Valle ja Amoc lává oovtâst mieldi Riddu Riđđu -festivaalist já tobbeen kulloo meid sunnuu uđđâ muusik.

Francesca Frattucci, kahvila-yrittäjä.

Francesca Frattucci muutti Italiasta Suomeen metallimusiikin perässä – "Kaikki unelmani ovat käyneet Suomessa toteen"

Italialainen kahvila Kirkkonummella on tänä viikonloppuna kiinni, koska sen omistaja, Francesca Frattucci, on Helsingissä Tuska-festivaaleilla.

Olympiastadionilla Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki.

Apulannan Olympiastadionin jättikonserttia piti valmistella kahteen kertaan: "Kun ollaan kerran aloitettu, niin tehdään sitä punkkia"

Apulannan 30-vuotisjuhlakeikka rämähtää ilmoille Helsingin Olympiastadionilla lauantaina. Konsertti piti järjestää jo vuosi sitten, mutta koronatoimet pakottivat siirtämään sen tälle kesälle.

Rientolan sali Vieremällä Pohjois-Savossa

Eppu Normaalia saadaan odottaa Rientolaan edelleen, keikka siirtyi jälleen

Eppu Normaalin piti esiintyä perjantaina Vieremän Rientolassa. Keikka on jouduttu siirtämään syyskuun alkuun.

Desiigner Weekend Festivalilla.

Liskopukuisia naisia, Hämeenlinna-magneetti ja musta huone – Weekend Festivalin järjestäjät ovat tottuneet esiintyjien erikoisiin toiveisiin

Toiveissa olevia herkkuja, juomia ja tavaroita on listattu niin paljon, että viisi henkilöä on metsästänyt niitä jo kuukauden ajan ennen tapahtumaa.

Johnny Depp Helsinki Blues Festivalilla.

Johnny Depp antoi odotuttaa itseään Kaisaniemen puistossa, mutta lopulta supertähti saapui lavalle ja otti yleisönsä

Elokuvarooleistaan, mutta viime aikoina myös kohutusta oikeustaistelusta, tunnettu Johnny Depp esiintyi Kaisaniemen puistossa Helsingissä kitaristi Jeff Beckin ja hänen bändinsä kanssa.

Musiikkiorkesteri Haloo Helsinki. Olympiastadion. 18.6.2022.

Tätä Haloo Helsinki valmisteli vuoden ajan: konserttia Olympiastadionilla – "Kunnia päästä esiintymään uudistetulla stadionilla ensimmäisenä"

Tänään Helsingin Olympiastadion palaa konserttikäyttöön pitkän tauon jälkeen. Haloo Helsingin konserttiin odotetaan 35 000 ihmistä.

Lahtelainen rap-artisti Cheek esiityy. Etualalla ilmaan nostettuja käsiä.

U2:n poliisisaattue ja Michael Jacksonin konsertin harras tunnelma – Katso herkulliset uutisvideot Stadionin suurkonserteista

Helsingin Olympiastadion palaa konserttikäyttöön pitkän remontin ja koronan jälkeen lauantaina, kun stadionilla esiintyy Haloo Helsinki.

Festarikansaa.

Kaverukset telttailivat asfalttiaukiolla kaksi yötä, jotta pääsivät eturiviin Blind Channelin keikalle – nyt he eivät poistu edes vessaan

Blind Channelin musiikki ja bändiläisten luonteet viehättävät faneja. Bändi esiintyy tänään YleXPopissa.

Klamydia-bändin laulaja Vesku Jokinen istuu portailla hattu päässään ja hymyilee.

Aikuisen iässä oleva Klamydia julkaisi uuden digi-EP:n – "Kroppa rapistuu, mutta sydän käy aina vaan rippileiriä"

Biisejä ei ollut alunperin tarkoitus julkaista, mutta ne tuntuivat liian hyviltä jätettäviksi pöytälaatikkoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle