Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulun oikeustalon sisäänkäynti Raksilassa.

Oulun tapahtuma-areenan oikeus- ja poliisitalo -vaihtoehto haluttaisiin markkinoiden arvioitavaksi – kaupunginhallitus käsittelee asiaa tänään

Lisäksi on olemassa toinen vaihtoehto, jossa areena sijoitettaisiin Raksilan urheilupuiston alueelle. Kaupungin tarkoitus on vertailla kahta vaihtoehtoa, kun tarvittavat selvitystyöt ovat kaikilta osin valmiina.

Visualisointi Oulun Raksilaan suunnitellusta tapahtuma- ja elämysareenasta.

Oulun tapahtuma- ja elämysareenan suunnittelu Raksilaan etenee – selvityksen mukaan areena voisi sijoittua oikeus- ja poliisitalon tontille

Selvitystyön mukaan areena olisi tarkoituksenmukaisinta toteuttaa oikeus- ja poliisitalon tontille yhteistyössä sijoittajien kanssa. Areenahanke olisi toteutuessaan yksi Oulun merkittävimmistä kaupunkikehittämisen hankkeista.

Havainnekuva Huhtasuon jalkapallohallista.

Jalkapallohalli nousee Huhtasuolle parin vuoden kuluttua – asukastilaisuudessa voit kysyä kaavamuutoksesta ja hallin suunnitelmasta

Jalkapallohallin tulevilta käyttäjiltä ja alueen asukkailta kerättiin suunniteluvaiheessa tietoa verkkokyselyllä. Halli rakennetaan Huhtasuon liikuntapuistoon Kangasvuorentien varteen.

Lappi Areena, Rovaniemen kiekko, Roki

Lappi Areenan jäähallitoiminta kiinteistöosakeyhtiön vastuulle – jääajasta halutaan halvempaa käyttäjille

Tavoitteena on sopimus, jossa kiinteistöosakeyhtiö sitoutuu tarjoamaan edullisia jäävuoroja kaupungin taloudellista tukea vastaan.

Jyväskylän Hippos

Jyväskylässä kaupunginhallitukselta vihreää valoa Hippoksen pesisstadionin lisärahalle

Hippoksen nykyinen pesäpallokenttä on rakennettu vuonna 1968, ja sen tilalle halutaan ylimpien sarjatasojen vaatimukset täyttävä peliareena.

Päivänvalo tulee luolaan.

Kuopion Savilahteen rakennettavan liikunta- ja tapahtumakeskuksen hinta nousee rajusti – kustannusarvio on nyt yli 45 miljoonaa euroa

Rakennuskustannukset on kallistuneet selvästi. Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskuksen kustannusarvio on noussut runsaassa vuodessa lähes 30 prosenttia.

Valaistu jalkapallokenttä.

Eerikkilän urheiluopisto rakentaa uuden täysimittaisen tekonurmikentän – jalkapallon lisäksi myös tennikseen investoidaan

Eerikkilän investointi edelleen vahvasti jalkapalloon, mutta rakentaa myös muun muassa uusia tenniskenttiä.

Kuva Joensuun Mehtimäen uudesta palloiluhallista, Motonet-areenasta. Kuvassa oikealla on iso ja pienempi sinivalkoinen koripallokori. Myös lattia on sinivalkoinen. Taustalla katsomoita.

Joensuun Mehtimäen uudessa palloiluhallissa pelataan ehkä jo ensi viikolla – kuukausilla viivästynyt rakennus on valmis

Parketin kuivumisesta johtuneet ongelmat ovat korjautuneet. Vaikka halli tarvitseekin vielä hienosäätöä, pelataan siellä parhaimmillaan ensi viikolla jopa kaksi ottelua.

Forssan jäähalli

Forssan jäähalli on saamassa uuden katon jo tänä vuonna

Hallin vesikatto on tarkoitus uusia tulevana kesänä. Jäähalli odottaa läpikotaista remonttia, ja vesikaton uusiminen etukäteen helpottaisi tulevia töitä huomattavasti.

Läheltä

Helsinki Halli suunnittelee henkilökunnan lomauttamista

Kaikki Jokerien entisen kotihallin tapahtumat on peruttu.

Jokerien pelaajan luistimet kuvassa

Myös Helsinki hallin maan alla sijaitseva jääluola suljetaan – Jokereiden junioreilta lähtee alta pitkäaikainen kotihalli

Jääpulasta kärsivästä Helsingistä on hyvin vaikeaa löytää useille Jokereiden joukkueille ensi kaudeksi vuoroja muista halleista, ennakoi seuran puheenjohtaja. Takarajana on toukokuun puoliväli.

Liperin Pärnävaaran kahvilarakennus.

Liperin kunta tekee kauppoja Pärnävaaran urheilukeskuksen rakennuksista

Liperin kunta on saanut jo ostotarjoukset muun muassa kahvila- ja voitelurakennuksista. Kunta on päättänyt hyväksyä saamansa tarjoukset.

Dua Lipa Madison Square Gardenissa New Yorkissa 1. maaliskuuta.

Analyysi: Ulkomaiset jättiartistit saattavat kiertää Suomen kokonaan

Kun Venäjällä ei keikkailla ja Helsingin areena on boikotissa, kannattaako isojen kansainvälisten artistien tulla tänne lainkaan, kysyy kulttuuritoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

Hartwallin nimikyltit on poistettu Helsingin areenan seiniltä.

Helsingin areenan käyttöön saaminen näyttää tällä hetkellä mahdottomalta

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen haluaisi saada hallin suomalaisomistukseen. Pakkomyynti voisi tulla eteen, jos Helsinki Halli ei suoriutuisi veloistaan, arvioi pormestari.

Nokia arenan sisäänkäynille menee katsojia.

Jäähallikateutta joutuu potemaan Turussa – Tampereella on jo uusi halli ja kotikisojen menestysunelmat

Turun ratapihahanke ja siihen liittyvä suunnitelma uudesta jäähallista ovat edelleen kesken. Turkulaiset pääsevät uuden hallin makuun vain matkustamalla Tampereelle.

Elisa stadion i Vasa

Vaasan jalkapallostadionin tekonurmen lämmitystä talvella pohditaan – kustannusarvio 56 000 euroa

Luminen ja kylmä talvi aiheuttaa sen, että stadionilla ei voi harjoitella ellei tekonurmea lämmitetä. Lopputalven lämmitys aiheuttaisi 25 000 euron lisäkustannuksen. Myös ensi talvesta keskustellaan.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa sisäradalla juoksijoita.

Mitä sisäliikuntahallista tiedetään nyt? Lue tästä vastaukset viiteen kysymykseen joko lyhyesti tai pitkästi

Lappeenrannan valtuusto hyväksyi maanantai-iltana sisäliikuntahallin alueen kaavamuutoksen. Kokosimme vastaukset viiteen kysymykseen hallista ja sen rakentamisesta.

Lahden uusi lukio Gaudia ilmasta kuvattuna.

Suomen suurin lukio valmistuu Lahdessa Paavolan kampukselle – katso miltä uusi väri- ja muotomaailma näyttää

Kannaksen ja Tiirismaan lukion abiturientit pääsevät testaamaan uusien tilojen toimivuutta ylioppilaskokeissa. Tilat ovat muunneltavissa ja lukion kanssa saman katon alle sijoittuu muita toimijoita.

Kaupin hiihto- ja pesäpallostadion.

Tampereelle uhkaa valmistua uusi kymmenen miljoonan euron pesäpallostadion ilman vessarakennusta, myös bajamajat tulisivat liian kalliiksi

Rakentamisen kustannukset ovat kohonneet niin paljon, että osasta suunnitelmia on pitänyt luopua. Tampereella yritetään löytää nyt rahaa vessa- ja pukuhuonetiloihin.

Juniorikiekkoilijoita harjoittelemassa Nokian jäähallissa.

Nokian jäähallin kaupallinen nimi vaihtuu – sponsorisopimus Kattokeskuksen kanssa

Nokian jäähallin toimitusjohtaja Sami Pursiainen on tyytyväinen uuteen yhteistyökuvioon. Yle käyttää jatkossakin Kattokeskus Areenasta nimeä Nokian jäähalli.

kokkolan urheilutalo

Kokkolan hybridiareenan rakentajaksi ehdolla kaksi yritysrypästä – "Nyt on oikea aika vaikuttaa hankkeen sisältöön"

Yritysten ilmoittautumisaika suururakkaan umpeutui viime viikolla. Hankkeen vetäjä Timo Sivula on erittäin tyytyväinen mukaan ilmoittautuneista alliansseista.

Omakanta verkkopalvelun etusivu.

Valtioneuvosto rajoittaa koronapassin käyttöä – yli 50 hengen tapahtumille kielto Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa yli 50 hengen tapahtumia ei voisi enää kiertää koronapassilla, vaan ne kielletään määräajaksi eli 20. tammikuuta saakka.

Elisa stadion i Vasa

VPS haluaa Hietalahden stadionin nimenmyyntioikeuden viisivuotisella sopimuksella

VPS Oy sitoutuu maksamaan vuosittain Vaasan kaupungille korvauksena 6000€ per vuosi.

Hämeensaaren areena havainnekuvassa

Hämeensaaren suunnitteluaikaa tarkoitus jatkaa

Hämeenlinna aikoo myöntää Hämeensaaren Kehitys Oy:lle suunnittelualuevarauksen ensi vuoden loppuun. Alueen rakentamisen tavoitteita on muutettu siten, että ensin toteutettaisiin liiketiloja ja asuntorakentamista.

Viimeistelyä vaille oleva palloiluhalli.

Maailmanluokan korishallin suunnittelussa kriittinen virhe Joensuussa – yli 10 miljoonaa maksaneen areenan parketti rakoilee kuivan ilman takia

Joensuun Mehtimäelle rakennettava uusi sisäpalloiluhalli avautuu useita kuukausia myöhässä ensi keväänä. Kaupunki ottaa asiassa syyt niskoilleen ja vetoaa suunnitteluvirheeseen.

Havainnekuva AC Oulun suunnittelemasta jalkapallostadionista.

Oulun Heinäpäähän suunniteltu jalkapallostadion viivästyy – vaikutusta muuttolintujen laskeutumiseen ja pesimiseen alueella halutaan selvittää

Kaavan etenemisen ehtona on nyt luonto- ja linnustoselvitys. Vuosikymmeniä alueella olleiden jalkapallokenttien paikalle kaavaillun stadionin vaikutusta muuttolintuihin selvitetään toukokuun aikana.

Ilmakuva Lappeenrannan ammattikoulun jalkapallokentästä ja sen viereen tulevasta sisäliikuntahallista.

Lappeenrannan sisäliikuntahallin kipukohdat: tästä on kyse vuosia vatvotussa hankkeessa, jonka toteutus on jälleen vaarassa karata tulevaisuuteen

Lappeenrannan sisäliikuntahallin suunnittelu Amiksen kentälle jatkuu. Hanke on lähempänä toteutumistaan kuin koskaan, mutta samalla yksikin pitkälle viety valitus voi laittaa sen jäihin.

Liikennettä Tampereen areenan lähistöllä.

"Tämä on kaikille se eka kerta" – näin Tampereen liikenne muuttuu, kun 13 000 ihmistä menee uudelle areenalle perjantaina

Areenalle saapuvia suositellaan käyttämään oman auton sijaan julkisia. Liikennejärjestelyt ovat vielä kesken, eikä kaikkia liikennevaloja ole saatu laitettua.

Amiksen tekonurmi

Lappeenrannan sisäliikuntahallin kaavamuutoksesta muistutus: Kaavamenettely keskeytettävä ja Amiksen kenttä rakennuspaikkana hylättävä

Muistutuksen tekijät kyseenalaistavat kaavan valmisteluun ja päätöksentekoon keskeisesti osallistuneen toimitilatoimikunnan toimivaltuudet.

Tampereen Kannen Areena aka Nokia Arena kuvattuna 27.1.2021 auringonpaisteessa. Maa on lumessa ja kaksi kameraa kohti kävelevää ulkoilijaa näyttää pikkuruisilta suuren rakennuksen rinnalla.

Ilves ja Tappara korkkaavat tällä viikolla uuden areenan – Tampereen kaupungilla isot suunnitelmat Hakametsän klassiseen halliympäristöön

Hakametsän jäähallin jäähyväisottelut tarjosivat Tapparan ja Ilveksen seurapomoille tunteikkaita hetkiä. Nyt edessä on muutto hulppeaan keskusareenaan.

Ilmakuva Hämeensaaren alueesta

Hämeensaaren kehitys jatkuu vaikka ilman areenaa – toteutukseen haetaan vaiheittaista ratkaisua

Vaiheittain toteutuvassa mallissa Hämeenlinnan Hämeensaareen rakennettaisiin ensin esimerkiksi liiketiloja. Näihin ei tarvittaisi Hämeenlinnan kaupungin sitoutumista. Asemakaavaluonnoksiin on tekeillä muutoksia.

Havainnekuvassa sisaliikuntahalli lämmitettävän jalkapallokentän yhteydessä.

Jalkapalloseurat jättäisivät Amiksen kentän rauhaan – sisäliikuntahalli voitaisiin tehdä suunniteltua suurempana Harapaisiin

Lappeenrannan jalkapalloseurat ehdottavat yhdistetyn yleisurheilu-, jalkapallo- ja pesäpallohallin kustannusten selvittämistä.

Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen toimistossaan.

Kärppäkatsomossa on ollut vajaata, ja nyt sinne pääsee vain koronatodistusta näyttämällä

Oulun Kärppien kotipelien katsojakeskiarvo on laahannut alkukaudesta 20 prosenttia tavoitteesta. Katsojamäärä on kuitenkin kääntynyt kasvuun. Keskimäärin Kärppien kotipeleissä on tällä kaudella ollut hieman yli 4100 katsojaa.

Narukerä tekojää jääpallo

Porin Narukerä voi aloittaa kauden kotikentällään – tekojäärata valmistuu pelikuntoon lauantaiksi

Isomäen tekojääradan jäädytys on aloitettu. Jääpalloilijat pääsevät kentälle jo huomenna lauantaina ja sunnuntaina alkavat myös yleisövuorot.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle