Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Politiikan nimettömät lähteet ja korvaan kuiskuttelijat

"Suomessa on vallalla omertan laki, yksi virallinen totuus" - Politiikantoimittaja: Presidentin ja pääministerin jännitteistä ei olisi uskallettu puhua omalla nimellä

Jos nimettömiä lähteitä ei käytettäisi, vaihtoehdot, haastavat näkemykset ja epäkohdat eivät nousisi esiin.

uutistoimitus

Media companies in campaign for responsible journalism

Finland's media watchdog is aiming at making it easier for audiences to identify good professional practice.

Pasilan linkkitorni.

Julkisen sanan neuvosto antoi Ylelle myös vapauttavan päätöksen kolumnista

JSN toteaa päätöksessään, että jutussa ei ollut olennaisia asiavirheitä.

Yle linkkitorni.

Yle sai Julkisen sanan neuvostolta langettavan päätöksen kolumnista

JSN:n katsoo, että Yle on rikkonut Journalistin ohjeiden kohtaa 4 ja antaa huomautuksen.

Suurennuslasi ja tekstiplanssi

Mokasiko media: Syyllistyikö Aku Ankka piilomainontaan?

Tutustu aitoihin rajatapauksiin ja mieti, mokasiko media.

Kestopigmentoidut kulmakarvat.

Itkuisia puheluita pieleen menneistä kasvojen kestopigmentoinneista – "Tältäkö ne oikeasti näyttävät?"

Kulmien, huulien ja silmien kestopigmentointia tekevät ovat usein saaneet vain muutaman päivän kurssituksen, jos sitäkään. Juttu on julkaistu toukokuussa 2017.

Lapsia luokassa tunnilla.

Opettajien uusi ammattivala velvoittaa oikeudenmukaisuuteen

Opettajien työn tueksi laadittu vala pyrkii vahvistamaan ammattietikkaa. Vala on samantyyppinen kuin lääkäreillä ja insinööreillä.

Los Angeles Kingsin masekotti ojentaa tuomareille laseja.

NHL-näkökulma: Heittäytyvätkö tuomarit videoturvaverkkoon?

Keskustelu tuomari- ja kurinpitotoiminnan ympärillä on käynyt tänäkin keväänä lämpimänä. Onko perästä päin annettavat pelikiellot saaneet tuomarit väistelemään vastuuta, kysyy Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

Lapsi leikkii leikkihevosella.

Tutkija: Kiire uuvuttaa sosiaalityöntekijät

Sosiaalityöntekijät jaksavat työssään huonosti. Useimmat kokevat, etteivät he ehdi tehdä työtään riittävän hyvin. Ammatillista ahdinkoa aiheuttavat etenkin kuntien säästöt.

Tuomarin nuija pöydällä oikeussalissa.

Oikeudessa on pakko todistaa – lähiomainen voi kieltäytyä

Oikeuteen on mentävä, jos kutsu todistamaan napsahtaa, vaikka ei tahtoisikaan todistaa. Todistamasta voi kieltäytyä lain suomin perustein, mutta jos pätevää syytä ei löydy, voi oikeus pakottaa todistamaan.

Vailkoinen kyltti, jossa lukee punaisella "ensiapu".

Eettinen stressi kuormittaa päivystyshoitajia: "Haluat tehdä asian paremmin, muttet vain pysty"

Päivystyspoliklinikan hoitajat kokevat työssään kuormitusta, koska kiire ajaa antamaan huonompaa hoitoa kuin mitä henkilökohtainen ammattietiikka antaisi myöden. Kuormitusta aiheuttaa myös väkivallan uhka. Sen sijaan suoranaista väkivaltaa hoitajat näyttävät kokevan varsin harvoin Kymenlaakson keskussairaalan päivystyspoliklinikalla.

OP-Pohjola-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.

OP-Pohjolan Karhinen johtajien ylisuurista eduista: Ihmiset syystä vihaisia ja pettyneitä

OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen katsoo, että monen johtajan arvopohja on pettänyt. Karhisen mukaan myös finanssialalla ahneus ja oma etu ovat useasti menneet räikeästi asiakkaan edun edelle.

Ässien logo kuvassa

Ässät mestari vain jäällä - taloudellinen tulos jäi vaisuksi

Hallitseva Suomen mestari Ässät keräsi keväällä mainetta ja kunniaa ennennäkemättömällä tavalla, mutta taloudellista lottovoittoa urheilullinen menestys ei tuonut. Voittosarake jäi 250 000 euroon.

Kuva ammatillisen erityisoppilaitos Luovin nettisivulta.

Koulu, josta ei olla pois

Oppisopimuskoulutuksesta kodinhuoltajaksi valmistuva Virpi Vähärautio juo perjantaina kakkukahvit kolmen vuoden urakan jälkeen. Ensimmäiset ammatillisen erityisoppilaitos Luovin Kajaanin yksiköstä valmistuvat ovat olleet esimerkillisiä opiskelijoita ja työssäoppijoita.

Pekka Himanen esittelee tulevaisuustutkimustaan Säätytalolla Helsingissä.

Pitäisikö toimittajien kertoa puoluekantansa?

Filosofi Pekka Himanen toivoi tiistaina, että toimittajien puoluekannat tulisivat esiin juttujen yhteydessä. Onko usko journalistien ammattietiikkaan mennyt?

Jyrki Kasvi

Jyrki Kasvi: Kansanvallan vastaista

Internetiä kutsutaan suureksi tasaajaksi, tai kuten Peter Steiner kuuluisassa pilakuvassaan vuonna 1993 totesi: ”Internetissä kukaan ei tiedä, että olet koira.”

Bahrain kevensi lääkärien tuomioita

Kahden lääkärin uskotaan piilottelevan ulkomailla. Bahrainin kovat tuomiot ovat suututtaneet ulkomailla.

Iäkkäille kaivataan vastuutyöntekijöitä

Luonnos iäkkäiden ihmisten palvelujen turvaamiseen tähtäävästä vanhuspalvelulaista keräsi runsaasti kommentteja lausuntokierroksella. Muun muassa vanhusneuvostoja ja vastuutyöntekijöitä pidettiin tarpeellisina.

Mari Kyllönen jättää kaupunginhallituksen

Kokoomuksen Mari Kyllönen jättää Jyväskylän kaupunginhallituksen. Valtuutettu on pyytänyt tänään eroa kaupunginhallituksen jäsenen tehtävästä. Kyllönen perustelee päätöstään perhesyillä ja työhön liittyvillä kiireillä.

Heartbreaker on sekoitus romanttista komediaa ja agenttielokuvaa

Ohjaus: Pascal Chaumeil Alkuperäinen nimi: L'arnacoeur Alkuperämaa: Ranska 2010 Pääosissa: Romain Duris, Vanessa Paradis, Julie Ferrier, Francois Damiens, Héléna Noguerra K-11

Mies käsittelemässä kuvaa.

Kuvankauniiksi kaikin keinoin

Valokuvien muokkaus on nykyisin arkipäivää. Juhlakuvien lisäksi nyt halutaan itsestä muotokuvia muistoksi ja usein kuvattavat toivovat kuvien retusointia. Digitaalivalokuvaus on tuonut alalle paljon uusia mahdollisuuksia ja myös lisää yrittäjiä.

Mies käsittelemässä kuvaa.

Digitaalinen meikkaus on arkipäivää

Digitaalivalokuvaus on tuonut alalle paljon uusia mahdollisuuksia ja lisää yrittäjiä. Juhlakuvien lisäksi nyt halutaan muistoksi muotokuvia. Usein kuvattavat toivovat myös kuvien retusointia.

Laitanko vai enkö laita?

Kaukopartion nauha hämmensi

Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola

Laiminlyönnit vahingoittavat hoitotyön imagoa

Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola kehottaa kaikkia jäseniä raportoimaan hoitotyön puutteista ammattiliittoon. Liitto on viime kädessä se, joka ryhtyy viemään asioita eteenpäin, neuvoo Laitinen-Pesola. Hän pitää esiin tulleita laiminlyöntejä vahingollisena koko hoitotyön imagolle.

Akava vaatii kuntapalveluille laatukriteereitä

Korkeasti koulutettujen Akava vaatii kuntapalveluille valtakunnallisia ja sitovia laatukriteereitä. Järjestö katsoo myös, että valtiolla pitäisi olla nykyistä tiukemmat ohjauskeinot kuntien suuntaan. Priorisointi- ja säästöratkaisut tulisi Akavan mielestä koordinoida valtakunnan tasolla, eikä jättää niitä kuntien harkintaan.

Tatuoija tekee tarkkaa työtä asiakkaan kämmenselkään.

Tatuoija tekee uusia ja peittää vanhoja tatuointeja

Tatuointi ei ole ollut enää aikoihin vain vankien tai merimiesten tunnusmerkki. Tatuoinnin voi nähdä kaikenikäisillä miehillä ja naisilla. Toisaalta moni haluaa tatuoinnista jo eroon. Tatuoija muistuttaa, että haluat sitten uuden tatuoinnin tai vanhan tatuoinnin pois, tee se luotettavassa tatuointiliikkeessä.

Alakoulun opettaja kirjoittaa liitutaululle luokkahuoneessa.

Oppilaat voivat pyrkiä opettajien syliin

Lahtelaisen Myllypohjan koulun rehtori Auvo Nieminen ei usko, että opettajat koskettelevat oppilaita seksuaalisin aikein. Nieminen luottaa opettajien vahvaan ammattietiikkaan ja että koskettelu on viatonta. Sen sijaan kotonaan hellyyttä vaille jääneet lapset saattavat pyrkiä opettajien syliin ja haluta kosketusta, kertoo kokenut opettaja.

Oikeudenkäyntiavustajille esitetään luvanvaraisuutta

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa tiukennuksia oikeudenkäyntiasiamiesten tai -avustajien kelpoisuuteen. Avustajien toiminta haluttaisiin luvanvaraiseksi ja nykyistä tehokkaammin valvotuksi.

Virkailija antaa asiakkaalle lomakkeita

Työpaikkakiusaamista käsittelevä opinnäyte palkittiin

Maija Mänttäri-van der Kuipin opinnäytetyö työpaikkakiusaamisen ja työelämän välisestä yhteydestä keskisuomalaisissa sosiaalitoimistoissa on palkittu etiikkapalkinnolla. Tutkimus on tehty Jyväskylän yliopistossa viime vuonna.

Puitua viljapeltoa.

Viljan poltto kismittää maanviljelijää

Viljan hinta on painunut niin alas, että osa sadosta päätyy polttoaineeksi. Heinolalaisen maatalousyrittäjän Tuomo Orasmaan mukaan viljan polttaminen sotii viljelijöiden ammattietiikkaa vastaan. Tänä syksynä sadosta saatava tulo on jäämässä niin laihaksi, että moni harkitsee, myykö viljansa ruuan tuotantoon vai voimalaitokselle.

Psykologisissa testeissä käy 250 000 suomalaista joka vuosi

Arviolta neljännesmiljoona suomalaista käy psykologisissa testeissä vuosittain, kertoo Turun Sanomat.

Tiedotusvälineiden toiminta Jokelan tapauksessa halutaan tutkittavaksi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) ja lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula vaativat, että nuorten esittämä kritiikki tiedotusvälineiden toiminnasta Jokelan ampumavälikohtauksen uutisoinnissa otetaan vakavasti.

Rahasto palkitsi jazzlaulajan ja toimittajan

Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on myöntänyt vuoden 2007 kulttuuripalkinnot Suomessa jazzlaulaja Mirja Mäkelälle ja toimittaja Jan-Anders Ekströmille.

Kotikäyttöiset huumetestit eivät ole käyneet kaupaksi

Apteekeissa myytävät kotikäyttöiset huumetestit eivät ole juurikaan käyneet kaupaksi. Testejä on ollut saatavilla reilun puolen vuoden ajan ja tällä hetkellä niitä on noin sadan apteekin valikoimissa. Monin paikoin testejä on kuitenkin myyty vain yksittäisiä kappaleita.

Työryhmä ehdottaa tuomarien valvonnan tehostamista

Rikokseen syyllistynyt tuomari pitäisi voida panna viralta nykyistä helpommin, ehdottaa asiaa selvittänyt työryhmä.

More Complaints About Media

The Council for Mass Media in Finland received more complaints about the media last year than ever before - nearly 130.