Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

5.5. Kino Suomi: Kiljusen herrasväen uudet seikkailut

Lastenkirjaklassikko koko perheen leffasovituksena.

Näyttelijä Riitta Piironen: Mä olen äkäinen akka

Peppi Pitkätossusta dementoituneeseen isoäitiin. Joensuun kaupunginteatterin näyttelijän Riitta Piirosen uraan mahtuu paljon. 60 vuotta täyttävä tehopakkaus tietää, mitä yleisö kaipaa - farsseja ja musikaaleja.

Katri Helena -musikaali oli suosituin Joensuun kaupunginteatterissa

Joensuun kaupunginteatterin päättyneen kauden suosituin esitys oli "Katri Helena eli kuu järven yllä". Sen näki syys- ja kevätkaudella yli 12 000 katsojaa. Toiseksi suosituin oli toukokuussa ensi-iltansa saanut koko perheen komedia Kiljusen herrasväki.

Kiljusen herrasväki täyttää 100 vuotta – Jalmari Finne avasi tien Tatulle ja Patulle

Edes kustantaja ei uskonut Kiljusen herrasväen vetovoimaan. Mökön ja Lurun vaikutukset ulottuvat nykylastenkirjallisuuteen saakka.

Kiljusen herrasväki kiinnostaa Joensuussa - esityksiä pieneltä näyttämöltä suurelle näyttämölle

Jalmari Finnen kirjoituksiin perustuva huvinäytelmä Kiljusen herrasväki kiinnostaa yleisöä jo ennen ensi-iltaa. Varauksia on ennakkoon tullut jo niin paljon, että kymmenkunta esitystä on päätetty siirtää Joensuun kaupunginteatterin pieneltä näyttämöltä suurelle näyttämölle.

Posion Teatterihelinät palkitsi viisi esitystä

Kymmenes Lapin ja Koillismaan harrastelijateatteritapahtuma Teatterihelinät päättyi Posiolla sunnuntaina. Tapahtumassa nähtiin kolmetoista erilaista esitystä. Palauteraati palkitsi esityksistä viisi.

Teatterihelinöillä juhlavuosi Posiolla

Harrastelijateatteritapahtuma Teatterihelinät viettää 10. juhlavuottaan Posiolla. Juhlavuoden kunniaksi kaikki tapahtumaan hakeneet 13 harrastajateatteriryhmää valittiin Posion teatterikatselmukseen kuluvana viikonloppuna.

Kiljusen herrasväki on vallannut Tornihuvilan

Lapset saavat juosta ympyrää ja vanhemmat muistella lapsuudessa luettua kirjaa. Jalmari Finnen luoma Kiljuset on vallannut Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin Tornihuvilan Sastamalassa.

Kemppateatteri puhkuu intoa

Kemijärvellä toimiva Kemppa -harrastajateatteri valmistautuu vasta toiseen tuotantokauteen, mutta pitkän tähtäimen tavoite on selvä. Kemppa haluaa vakiintua Kemijärven teatteriksi, joka tunnetaan laajalti.

Kiljuset seikkailevat Honkavaaralla

Teatterireki esittää tänä kesänä Kiljusen herrasväen Honkavaaralla. Näytelmässä herrasväki matkustaa Helsinkiin ja kohtaa matkan varrella jos jonkinmoista yllätystä.

Elokuvaprofessori Matti Kuortti on kuollut

Taideteollisen korkeakoulun elokuvaäänisuunnittelun professori Matti Kuortti on kuollut. Kuortti teki pitkän uran elokuvaäänittäjänä, -leikkaajana, -ohjaajana ja -näyttelijänä.

Äänittäjä ja ohjaaja Matti Kuortti palkittiin Sodankylässä

Matti Kuortti on saanut Sodankylä-palkinnon kotimaisen elokuvan merkittävästä edistämisestä. Kuortti kuuluu äänittäjänä ammattilaisten eturiviin, ja hän on ohjannut myös kaksi elokuvaa Kiljusen herrasväestä.