Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjolohta Kalaneuvos oy:n tehtaalla

"Suomeen tarvitaan lisää kirjolohen kasvatuslupia", sanoo jätti-investoinut yritys – Maailmanmarkkinahinta tempoo Norjan lohen tahdittamana

Vuoden suurin elintarviketeollisuuden investointi on tehty Kalaneuvoksen tehtaalle Sastamalaan.

Salakka ja muikku.

Näitä kaloja pidettiin ennen herkkuna, mutta nyt ne kelpaavat vain harvalle – testaa, tunnetko järvien "roskakalat"

Samalla saat ammattilaisten vinkit siihen, missä muodossa järvikaloja voi maistaa, jos ne ovat sinulle vieraita.

Kasvisruoka

Vegaanien suosiman savuaromin kysyntä moninkertaistui

Savuaromia lisätään ruokaan entistä enemmän nestesavulla. Monista kaupoista nestesavu on väliaikaisesti loppu.

Savulohi

Video: Savukala palkitsee kärsivällisen herkkusuun – näin savustat lohen onnistuneesti

Kalan savustamiseen on lähes yhtä monta tekniikkaa kuin tekijääkin. Savukalan valmistaminen ei ole vaikeaa, mutta aikaa ja kärsivällisyyttä siihen vaaditaan.

Ruokalautasia pöydällä.

Lohikeitto ja lihapullakastike ovat Suomen parhaat kouluruuat – "On palattu juurille"

Suomen parasta kouluruokaa tekevä Kotkan Ruonalan koulun joukkue on iloinen siitä, että lapsille maistuvat eksoottisemman kauden jälkeen taas perinteiset ruuat.

Kouluruokakilpailun voittajajoukkue

Maan parhaan koulukeittiön titteli Kotkaan

Kotkan Ruonalan koulun joukkue on voittanut kouluruokakilpailussa maan parhaan koulukeittiön tittelin.

Siikaa savustumassa

Leppä antaa lempeimmän maun – savukalan maustamisessa ei turhia kikkailla

Savukala maistuu suomalaisille kesällä uuden perunan kupeessa. Monen mielestä suolaa ja savua kummempia makuja kala ei kaipaa.

Ihmisiä torikojujen välissä

Ranskalainen ruokayrittäjä ylistää suomalaista savulohta

Ali Chehboun uskoo, että kalalle olisi markkinoita myös Etelä-Euroopassa. Myös suomalaiset makeat leivät osuvat ranskalaisen makuhermoon.

Juureksista on moneksi. Niitä voi käyttää esimerkiksi salaateissa sellaisenaan, erilaisissa wokeissa sekä leivonnassa.

Ei tullut rosollia, tuli uunijuurekset – kevyttä ruokaa keskitalveen

Vatsa on piukeana juhlakauden herkkuja ja kukkaro kumisee tyhjyyttään. Miten jääkaapin alalokerossa kolisevat rosollia varten hankitut juurekset olisi mielekästä käyttää, kun ruokavaliotakin pitäisi keventää?

Lidlin savukalassa väärä viimeinen käyttöpäivä

Lidl on vetänyt erän myynnistä. Asiakas voi halutessaan palauttaa ostamansa kalapaketin myymälään.

Kuluttaja-lehti: Graavi- ja kylmäsavulohesta löytyi listeriabakteeria

Kuluttaja-lehti testasi 18 pakattua kalatuotetta, joista kolmessa oli pieniä määriä listeriabakteeria.

Ateriapalveluyrittäjä Liisa Rouhiainen keittiössään.

Retrotarjoilut palaavat juhlapöytään

Perinteiset, selkeät maut ovat nyt haluttuja juhlapöydässä. Viikonloppuna pitopalveluyrittäjä ei työtunteja laske.

Kananmunia kennossa.

Uppomuna on harvinaista ravintolaherkkua

Joensuulainen kokki kertoo, että uppomuna on ravintoloissa harvinaista herkkua. Monelle kotikokille kananmunan kypsyysaste on koetinkivi.

Valmis lohipiirakka on upea juhlapöydän herkku!

Näin teet helpon lohipiirakan

Lohipiirakka on todella helppo ja nopea tehdä. Kevätsipulilla sekä tummalla ja vihreällä basilikalla maustettu lohipiirakka sopii hyvin keväisiin valmistujaisjuhliin.

lohirulla

Joulun jämistä syntyvät uudenvuoden herkut

Kaloista saa jalostettua makoisan iltapalan leivän kanssa. Piparit ja konvehdit saavat uuden elämän mascarponevaahdossa.

Myyntipäällikkö Mikko Nurmela.

Joulukaloja, joulukaloja!

Hyvänkin kaupan kalatiskillä tuoreen kalan tarjonta on nyt aika suppea. Kalastus on rajallista, kun veneellä ei järvelle pääse, mutta jääkään ei oikein kestä. Kalatiskiä hallitsee lähinnä erilaisten lohien punasävyjen kirjo. Järvikala tulee lähinnä pakkasvarastoista.

Kalapasta lautasella

Kylmäsavulohesta pastaa isälle

Isänpäiväksi voisi tänä vuonna tehdä kalaisan pastan. Italiailaspohjainen eväs maistuu myös suomalaisessa suussa.

Liperiläinen viljelijä Perttu Hakulinen.

Pääosa Itä-Suomen varhaisperunasta myöhästyy juhannuksesta

Varhaisperuna kuuluu yhä olennaisesti suomalaiseen juhannuspöytään. Pääosa itäsuomalaisesta varhaisperunasta tulee kuitenkin myyntiin vasta juhannuksen jälkeen viljelijöiden ponnisteluista huolimatta. Nyt toreilla ja kaupoissa on tarjolla enimmäkseen varsinaissuomalaista perunaa.

Urpon savu-uuni on kookkaampaa sorttia

Eväsreppu: Savulohi

Tämä savulohi-resepti on lainaa Savosta.

Pakattu härän ulkofile

Ruoan säilyvyyttä kannattaa tarkkailla

Kuluttajan kannattaa tarkkailla ruoan tuoreutta ja säilyvyyttä jo kaupassa. Omiin aisteihin voi luottaa, eikä maalaisjärjestäkään ole haittaa.

Palsternakkakeitto

Palsternakka-vaniljakeittoa ja lämminsavulohta

Timo Lepistö rakentaa syyskuussa kolmen ruokalajin kokonaisuuden. Syksy aloitetaan juurevasti palsternakkakeitolla, joka toimii kyllä itsekseenkin.

Osassa Apetitin lohifileitä listeriaa

Apetit vetää markkinoilta erän kylmäsavustettuja kirjolohifileitä listeria-bakteerin takia. Tuotteen erätunnus on 39622 ja se on ollut myynnissä koko Suomessa 23.-28. huhtikuuta.

Valmis lohisalaatti

Eväsreppu: Lohisalaatti

Ruokaisa salaatti lohen ja saaristolaislimpun ystäville.

Runopokerin floppi

Aamulähetyksessä pelattiin runopokeria

Varsinais-Suomen runoviikko rantautui myös Turun Radion studioon. Kalle Talonen ja Iiro Andersson pääsivät tuomaroimaan Texas Hold'em -pokeria, jota pelattiin runokorteilla.

Kaloja merrassa

Salon kalamarkkinat kiinnostavat

Salon kalamarkkinat alkavat huomenna. Salon torilla neljättä kertaa pidettäville markkinoille odotetaan noin kahtakymmentätuhatta kävijää.