Uusimmat artikkelit
Savustus trendaa nuorten miesten keskuudessa – ruokahifistely innoitti Matias Lahden rakentamaan vesivaraajasta savustuspöntön
Savustajat-ryhmässä Facebookissa on jo liki 30 000 jäsentä.

"Suomeen tarvitaan lisää kirjolohen kasvatuslupia", sanoo jätti-investoinut yritys – Maailmanmarkkinahinta tempoo Norjan lohen tahdittamana
Vuoden suurin elintarviketeollisuuden investointi on tehty Kalaneuvoksen tehtaalle Sastamalaan.

Näitä kaloja pidettiin ennen herkkuna, mutta nyt ne kelpaavat vain harvalle – testaa, tunnetko järvien "roskakalat"
Samalla saat ammattilaisten vinkit siihen, missä muodossa järvikaloja voi maistaa, jos ne ovat sinulle vieraita.

Vegaanien suosiman savuaromin kysyntä moninkertaistui
Savuaromia lisätään ruokaan entistä enemmän nestesavulla. Monista kaupoista nestesavu on väliaikaisesti loppu.

Video: Savukala palkitsee kärsivällisen herkkusuun – näin savustat lohen onnistuneesti
Kalan savustamiseen on lähes yhtä monta tekniikkaa kuin tekijääkin. Savukalan valmistaminen ei ole vaikeaa, mutta aikaa ja kärsivällisyyttä siihen vaaditaan.

Lohikeitto ja lihapullakastike ovat Suomen parhaat kouluruuat – "On palattu juurille"
Suomen parasta kouluruokaa tekevä Kotkan Ruonalan koulun joukkue on iloinen siitä, että lapsille maistuvat eksoottisemman kauden jälkeen taas perinteiset ruuat.

Maan parhaan koulukeittiön titteli Kotkaan
Kotkan Ruonalan koulun joukkue on voittanut kouluruokakilpailussa maan parhaan koulukeittiön tittelin.

Leppä antaa lempeimmän maun – savukalan maustamisessa ei turhia kikkailla
Savukala maistuu suomalaisille kesällä uuden perunan kupeessa. Monen mielestä suolaa ja savua kummempia makuja kala ei kaipaa.

Ranskalainen ruokayrittäjä ylistää suomalaista savulohta
Ali Chehboun uskoo, että kalalle olisi markkinoita myös Etelä-Euroopassa. Myös suomalaiset makeat leivät osuvat ranskalaisen makuhermoon.

Ei tullut rosollia, tuli uunijuurekset – kevyttä ruokaa keskitalveen
Vatsa on piukeana juhlakauden herkkuja ja kukkaro kumisee tyhjyyttään. Miten jääkaapin alalokerossa kolisevat rosollia varten hankitut juurekset olisi mielekästä käyttää, kun ruokavaliotakin pitäisi keventää?
Lidlin savukalassa väärä viimeinen käyttöpäivä
Lidl on vetänyt erän myynnistä. Asiakas voi halutessaan palauttaa ostamansa kalapaketin myymälään.
Kuluttaja-lehti: Graavi- ja kylmäsavulohesta löytyi listeriabakteeria
Kuluttaja-lehti testasi 18 pakattua kalatuotetta, joista kolmessa oli pieniä määriä listeriabakteeria.

Retrotarjoilut palaavat juhlapöytään
Perinteiset, selkeät maut ovat nyt haluttuja juhlapöydässä. Viikonloppuna pitopalveluyrittäjä ei työtunteja laske.

Uppomuna on harvinaista ravintolaherkkua
Joensuulainen kokki kertoo, että uppomuna on ravintoloissa harvinaista herkkua. Monelle kotikokille kananmunan kypsyysaste on koetinkivi.

Näin teet helpon lohipiirakan
Lohipiirakka on todella helppo ja nopea tehdä. Kevätsipulilla sekä tummalla ja vihreällä basilikalla maustettu lohipiirakka sopii hyvin keväisiin valmistujaisjuhliin.

Joulun jämistä syntyvät uudenvuoden herkut
Kaloista saa jalostettua makoisan iltapalan leivän kanssa. Piparit ja konvehdit saavat uuden elämän mascarponevaahdossa.

Joulukaloja, joulukaloja!
Hyvänkin kaupan kalatiskillä tuoreen kalan tarjonta on nyt aika suppea. Kalastus on rajallista, kun veneellä ei järvelle pääse, mutta jääkään ei oikein kestä. Kalatiskiä hallitsee lähinnä erilaisten lohien punasävyjen kirjo. Järvikala tulee lähinnä pakkasvarastoista.

Kylmäsavulohesta pastaa isälle
Isänpäiväksi voisi tänä vuonna tehdä kalaisan pastan. Italiailaspohjainen eväs maistuu myös suomalaisessa suussa.

Pääosa Itä-Suomen varhaisperunasta myöhästyy juhannuksesta
Varhaisperuna kuuluu yhä olennaisesti suomalaiseen juhannuspöytään. Pääosa itäsuomalaisesta varhaisperunasta tulee kuitenkin myyntiin vasta juhannuksen jälkeen viljelijöiden ponnisteluista huolimatta. Nyt toreilla ja kaupoissa on tarjolla enimmäkseen varsinaissuomalaista perunaa.

Eväsreppu: Savulohi
Tämä savulohi-resepti on lainaa Savosta.

Ruoan säilyvyyttä kannattaa tarkkailla
Kuluttajan kannattaa tarkkailla ruoan tuoreutta ja säilyvyyttä jo kaupassa. Omiin aisteihin voi luottaa, eikä maalaisjärjestäkään ole haittaa.

Palsternakka-vaniljakeittoa ja lämminsavulohta
Timo Lepistö rakentaa syyskuussa kolmen ruokalajin kokonaisuuden. Syksy aloitetaan juurevasti palsternakkakeitolla, joka toimii kyllä itsekseenkin.
Osassa Apetitin lohifileitä listeriaa
Apetit vetää markkinoilta erän kylmäsavustettuja kirjolohifileitä listeria-bakteerin takia. Tuotteen erätunnus on 39622 ja se on ollut myynnissä koko Suomessa 23.-28. huhtikuuta.

Eväsreppu: Lohisalaatti
Ruokaisa salaatti lohen ja saaristolaislimpun ystäville.

Aamulähetyksessä pelattiin runopokeria
Varsinais-Suomen runoviikko rantautui myös Turun Radion studioon. Kalle Talonen ja Iiro Andersson pääsivät tuomaroimaan Texas Hold'em -pokeria, jota pelattiin runokorteilla.

Salon kalamarkkinat kiinnostavat
Salon kalamarkkinat alkavat huomenna. Salon torilla neljättä kertaa pidettäville markkinoille odotetaan noin kahtakymmentätuhatta kävijää.