Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kevätpörriäinen täyttää 70 vuotta – koululaisten vitsit ja oivallukset naurattavat yhä päätoimittajaa

Koululaisten kevätlehti Kevätpörriäinen täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Juhlanumero ilmestyy torstaina 25. huhtikuuta.

Kokosimme 5 parasta Kevätpörriäis-vitsiä – "Lasten jutuissa vilahtavat brexitit ja tinderit"

Helsingin koululaisten Kevätpörriäinen tulee myyntiin huomenna torstaina.

Kevätpörriäisen toimitus tykkää luomuvitseistä

Maailman muuttuminen näkyy suositun koululaislehden sisällössä. Kun 1940-luvulla Kevätpörriäiseen kirjoitettiin satuja, kantavat nykylapset huolta luonnosta.

Nainen, joka on lukenut kymmeniä tuhansia lasten tarinoita: "Toin teille Kevätpörriäisen"

Lapset lähettävät joka vuosi Kevätpörriäiseen yli 6 000 tarinaa ja vitsiä. Liisa Vasamies työryhmineen lukee ne kaikki – hiihtolomalla juustonaksujen voimalla.

Perjantai 14.4.2017 (radio)

Pyörävarkaat ovat taas liikkeellä. Yhdyvallat pudotti pommin Afganistaniin. Venäjä jää pois Euroviisuista. Kevätpörriäinen on varma kevään merkki

Perjantai 14.4.2017 (tv)

Yhdysvallat pudotti pommin Afganistaniin. Pohjois-Korea suunnittelee ehkä uutta ydinkoetta. Turkki valmistautuu kansanäänestykseen. Kevätpörriäinen ilmestyy pääsiäisen jälkeen. Säätiedot.

Kevätpörriäinen kertoo muutakin kuin koululaisvitsejä – "hyvä dokumentti lasten tämän päivän elämästä"

Pitkäikäinen koululaislehti sisältää vitsien lisäksi tarkkanäköistä aineistoa tämän päivän lapsen elämästä ja asioista jotka siihen vaikuttavat. Tämän vuoden teemoja ovat toisen huomioon ottaminen, auttaminen ja pelko.

Kevät villitsee tatuointihaluja

Tatuointiliikkeen ovi käy keväällä melko tiuhaan. Kevätpörriäinen kai villitsee, sanoo kajaanilainen tatuoija. Tatuointimuotikin muuttuu, muttei ihan niin nopeasti kuin vaatemuoti.

Urpo Martikainen juonsi viimeisen uutislähetyksensä

MTV3:n uutisankkuri Urpo Martikainen juonsi torstai-iltana viimeisen uutislähetyksensä ennen eläkkeelle siirtymistään. Martikainen aloitti MTV3:n uutisankkurina 28 vuotta sitten. Toimittajana hän on työskennellyt 40 vuoden ajan.

Kulttuurilehtikatsaus 30.4

Vessakirjoituksia ja seinätuhruja - voiko sotku olla mielipide? Kulttuurilehti katsauksessa pohditaan graffitien tyylilajeja ja saadaan nykynuorisolta ohjeita luonnonsuojelusta.

Kevätpörriäinen ja Julkku avaavat kevään

Koululaisten tekemä Kevätpörriäinen ilmestyy jälleen torstaina. Vuoden 2010 Kevätpörriäisen teemana ovat ympäristönsuojelu, ekologisuus ja ilmastonmuutos. Myös tekniikan opiskelijoiden perinteinen huumoripläjäys Julkku julkaistaan kansan ihmeteltäväksi.

Koululaisten kevätlehdet kutkuttavat jälleen nauruhermoja

Koululaisten jutuista kootut lehdet ovat perinteisesti varma merkki keväästä. Opettajat keräävät kevätlehtiin hauskoja tarinoita, runoja, piirroksia ja muita hengentuotteita alakoululaisilta. Tällä viikolla julkaistaan ainakin Oulun Koulun Kohinaa ja Kevätpörriäinen Helsingissä.