Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Useita Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahoja Etelä-Savoon

Rahasto jakaa tänä vuonna kaiken kaikkiaan 12,6 miljoonan euron edestä apurahoja tieteelle, taiteelle ja yhteiskunnalliseen toimintaan.

Kirjailija Anne Leinonen rakastaa outoa ja kummaa

Mielikuvitusta ruokitaan syömällä ja juomalla hyvin.

Sokeain 2015 vuoden kuunnelma on Ikimaa!

Ikimaa voitti Sokeain kuunnelmapalkinnon 2015: blogi

Kevätaurinko paljastaa repsottavat tapetit – sisustusremonttikausi alkaa maaliskuulla

Keväällä ja syksyllä suomalaiset remontoivat sisällä. Kesällä tehdään ulkoremonttia muun muassa terassilla ja kesäkeittiössä.

J.H. Erkon kirjoituskilpailun raati: "Voittajan novelleissa on merisään rauhaa"

Kirjoituskilpailun tämän vuoden voittaja on Iida Turpeinen. Raadin luettavaksi saapui lähes 5 000 novellia.

Vanhustenhoito ei ole pelkkää hätäistä vaipanvaihtoa – "Iloa, surua, tarinoita ja läsnäoloa"

Vanhustenhoidon tilasta on käyty viime aikoina paljon keskustelua. Kainuun ammattiopistossa vanhustyöhön erikoistuvat hoitajat toppuuttelevat niitä, jotka tuovat esiin vain epäkohdat. Vanhustenhoitaja löytää kiireessäkin aikaa koskettaa ja kuunnella, jos tekee työtään sydämellään.

Aamun kirjassa Anne Leinosen Viivamaalari

Yhteiskunta on muuttunut jatkuviksi arpajaisiksi, joissa puolisotkin arvotaan. Ympäröivä maailma on levoton, yksityiskohdat muuttuvat nopeasti, eikä mihinkään tai kehenkään kannata kiintyä. Päähenkilö Mia on jämäihminen, jota ei kelpuuteta edes työarpajaisiin.

Kirjailijan lista: Ruotsille sodan hävinnyt Suomi ja aivokarkkeja

Kirjailija Anne Leinonen listasi tämän hetken kiinnostavimmat kotimaiset tieteis- ja fantasiakirjailijat. Hän uskoo suomikumman kansainväliseen läpimurtoon, mistä ensimmäisiä merkkejä on Johanna Sinisalon teosten saama vastaanotto maailmalla. Käännöksiä on tullut ja tulee koko ajan lisää, Leinonen kehuu.

Mitä kummaa? Suomikummaa!

Tieteis- ja fantasiakirjailijat kirjoittavat nyt suomikummaa. Kaikkea mahdollista luovasti sekoittavat tekstit haastavat kotimaisen kirjallisuuden realistisen perinteen. Kirjailijat toivovat suomikummasta seuraajaa pohjoismaisten rikoskirjojen buumille.

Tornionlaakson suojapirtti hiljeni

Päihdeongelmaisten hoitopalveluja Torniossa tarjoava Tornionlaakson Suojapirtti lopettaa toimintansa torstaina. Vastaava hoitaja Minna Reinikainen kertoo, että viimeiset kolme asiakasta lähtevät kotiin.

Tornion kuolemat hätkähdyttivät A-klinikan työntekijöitä

Tornion A-klinikalla on tiedetty kaupungin huumeongelmat. Päättäjien antamat resurssit eivät ole mahdollistaneet esimerkiksi matalan kynnyksen hoitopaikkojen perustamista.

Huh-proosalla J.H.Erkon kirjoituskilpailun voittoon

Juhani Karila on voittanut tämän vuoden J.H.Erkon kirjoituskilpailun. Tuomaristo kiittelee häntä omintakeisesta ja hengästyttävästä tyylistä.

J.H.Erkon kirjoituskilpailu on ponnahduslauta kirjailijaksi

J.H.Erkon kirjoituskilpailun voittajat julkistetaan perjantaina. Miten erottaa jyvät akanoista noin 4 500 novellinäytteen joukosta? Arvosteluraadin puheenjohtaja Pirkko Heikkinen kertoo, että suuri tekstimäärä karsintavaiheessa ei kauhistuta lukijaa.

J. H. Erkon palkinto Jouni Tikkaselle

J.H.Erkon novellipalkinnon on voittanut helsinkiläinen Jouni Tikkanen. Raati kiittää Tikkasta erityisesti varmasta ja konkreettisesta tarinankerronnasta.

Tähtivaeltaja-palkinto toisen kerran suomalaiselle

Parhaan science fiction -kirjan Tähtivaeltaja-palkinto on myönnetty Risto Isomäen romaanille Sarasvatin hiekkaa (2005).