Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lipunmyynti järjestettäville festivaaleille on vilkasta – Kesällä nautitaan pääasiassa kotimaisesta musiikista

Festivaalijärjestäjät tekevät tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa, millä taataan tapahtumien järjestäminen koronaystävällisesti.

Vaasan taidehallin vuoden 2022 näyttelyt on valittu – kaupungin kulttuuripalvelut mukana valinnassa

Näyttelyihin tuli 65 hakemusta. Niistä viisi valittiin ensi vuoden näyttelyiksi taidehalliin. Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut valitsi niistä kaksi.

Vaasan yliopistolle merkittävä lahjoitus

Evald ja Hilda Nissin Säätiö lahjoittaa Vaasan yliopistolle puoli miljoonaa euroa.

Lappeenrannan kulttuurijohtajaksi ehdotetaan yksimielisesti Anu Talkaa – valinnan tekee kulttuuri- ja liikuntalautakunta

Lappeenrannan kulttuurijohtajaksi on haastattelutyöryhmän yksimielisen päätöksen mukaan ehdolla filosofian ja kauppatieteiden maisteri Anu Talka. Valinta tehdään kesäkuun puolivälissä.

Taidealojen kurimus on puhuttanut pitkin kevättä, mutta vaaliteemaa siitä ei tullut – vain yksi kulttuurilaitos korostuu puolueiden ohjelmissa

Kulttuurista ei tullut merkittävää kuntavaaliteemaa. Eduskuntapuolueiden kuntavaaliohjelmissa on suuria eroja siinä, miten kulttuuria painotetaan.

Torstai 3.6.2021 (tv)

Suomen koronatilanne. Maahanmuuttajayhteisöt. Kulttuuripääkaupunki Oulu. Sääennuste.

Oululaisten kulttuurintekijöiden terveiset kulttuuripääkaupungille 2026: "Edessä on vaikeiden koronavuosien jälkeen valoisaa tulevaisuutta"

Kulttuurintekijät toivovat Oulun kulttuuripääkaupunkitittelin tuovan rahoitusta projekteille, enemmän näkyvyyttä ja arvostusta sekä kansainvälistä mielenkiintoa.

Tuore kulttuuriministeri Antti Kurvinen myöntää, että hallitus on epäonnistunut tapahtumien avaamisessa: “Ymmärrän sen kiukun kyllä”

Torstaina tiede- ja kulttuuriministeriksi nimitetty Antti Kurvinen ennustaa tapahtumien avautuvan kesäksi ja povaa elokuusta kuumaa tapahtumakuukautta. Kurvinen itse syttyy teatterille ja raskaammalle rockille.

Lapin kulttuurirahasto myönsi eri alojen apurahoja 560 000 euroa

Suurin, 40 000 euron apuraha, myönnettiin Talous ja Nuoret TAT ry:lle, joka avaa lappilaisille yhdeksäsluokkalaisille uuden yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristön. 10 000 euron taiteen palkinnon sai utsjokelainen kirjailija Niillas Holmberg.

Kouvolassa pohditaan suunnitelmia uudesta Kulttuurikorttelista – yhdistäisi neljä kulttuurilaitosta

Kouvolan keskustaan kaavaillussa Kulttuurikorttelissa olisi tilat kansalaisopistolle, Poikilo-museoille, pääkirjastolle ja teatterille.

Kulttuurikeskus ARX innostaa askarteluun kesäpussin avulla – Hämeenlinnassa jaossa tuhat pussia lapsiperheille

Alkavan kesän ja lastenkulttuurin juhlaviikon kunniaksi ARX jakaa askartelutarvikkeita hämeenlinnalaisille lapsiperheille

Kulttuuriväki järjesti laittoman tapahtuman arvostellakseen koronarajoituksia – viranomaisillekin ilmoitettiin, mutta poliisi ei saapunut paikalle

Teatterin, musiikin ja taiteen ammattilaiset järjestivät tänään maanantaina Helsingissä tapahtuman, jossa rikottiin tarkoituksellisesti kokoontumisrajoituksia. Viranomaisia laiton tapahtuma ei kiinnostanut.

Pohjois-Karjalan rahasto jakoi yli 960 000 euroa apurahoja

10 000 euron tunnustustuspalkinnon sai näytelmäkirjailija ja ohjaaja Pirkko Kurikka.

Lappeenrannan haastatteluryhmä valitsi kolme kulttuurijohtajan virkaa hakenutta soveltuvuusarviointiin

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta valitsee kulttuurijohtajan kesäkuun kokouksessaan.

Eteläsavolaiselle kulttuurille 700 000 euron avustukset

Etelä-Savon rahasto jakoi apurahoja ja palkintorahaa 57 taholle. Rahalla tuettiin esittäviä taiteita, kuvataiteita ja kirjallisuutta.

Lapin kamariorkesteri sai uuden intendentin

Aino Kurki aloittaa tehtävässä elokuussa.

Tieteen ja taiteen apurahoja 25 hakijalle Kainuuseen, muun muassa metsäpeurien tutkimus sai suuren apurahan

Kaikkiaan hakemuksia oli lähes 200, rahaa heltyi 25 projektiin. Suurimmat avustukset menivät metsäpeurojen elinympäristön tutkimiseen, lastenkirjan kirjoittamiseen ja kuvittamiseen sekä unitutkimukseen. Samalla jaettiin Elias Lönnrot -palkinto Kirsi Heikkiselle.

Lappeenrannan haastatteluryhmä ei aikaillut – seitsemän kulttuurijohtajan virkaa hakenutta kutsutaan haastatteluun

Haastattelut järjestetään ensi viikolla. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta valitsee kulttuurijohtajan kesäkuun kokouksessaan.

Hallitus päätti kehysriihessä uusista leikkauksista kulttuurialalla – kentältä kova tuomio: “Suuri pettymys koko toimialallemme”

Leikkauksien kohdentumisia tarkennetaan myöhemmin, mutta jo nyt kultturitoimijat arvelevat niiden kurittavan eniten vapaata kenttää.

Kemin kaupunki selvittää salitilan rakentamista lumilinnan yhteyteen – talous ei taivu suunniteltuun kulttuuritaloon

Suunnitelman mukaan salitila olisi useiden eri toimijoiden yhteiskäytössä ja siinä voitaisiin toteuttaa erilaisia tuotantoja sekä esimerkiksi kokousmatkailua.

Mitä tapahtuu lavarunoilijalle, kun lava katoaa? Jonna Nummela eli Nihkee Akka pitää pandemiaa kulttuurin henkisenä lamana

Savonlinnalainen lavarunoilija Jonna Nummela sai apurahan, mutta haluaa puhua niistä, jotka eivät ole saaneet mitään tukea.

Itäsuomalaiset kulttuurialan ammattilaiset valmistivat uudenlaisen vappumarssin – Älä unohda -teos kertoo kaipuusta työn ja yleisöjen pariin

Teos on omistettu kaikille heille, jotka tekevät työtään esittävän taiteen, luovuuden ja live-elämysten parissa.

Tekstiilitaiteilija Tarja Wallius on saanut Kuopion kaupungin kuvataideapurahan

Juho Rissasen stipendi myönnettiin tänä vuonna nuorelle kuopiolaistaiteilija Mirva Liimatalle.

Tampereen uusi kulttuurijohtaja haluaa tietää, mitä asukkaat haluavat: "Kaupungissa voisi tehdä vieläkin enemmän yhdessä"

Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen siirtyy toukokuussa Tampereen kaupungin kulttuurijohtajaksi.

Saarikko: Kesää katsotaan kuukausi kerrallaan – kulttuurialan freelancereille tulossa iso tukipaketti

Lähiviikot ovat koko kesän kannalta ratkaisevat. Ministeri Saarikko lupaa myös suurta tukea kulttuurialalle.

Uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle historiallisen suuri lahjoitus

Helsinkiin suunnitellulle museolle on kerätty yksityistä rahoitusta ainakin 24 miljoonaa.

Laura Hallamaan kolumni: Hankkikaa itse oikea työ

Kulttuurialan tekijöitä kehotetaan hankkimaan oikea työ, vaikka heillä on jo sellainen, kirjoittaa vapaa toimittaja Laura Hallamaa.

Savonlinnan Oopperajuhlille suurin yksittäinen valtionavustus

Taide-ja kulttuurisfestivaaleille myönnettiin Suomessa reilun kahden miljoonan tuet.

Taiteenkeräilijä Simo Kuntsin hankintoja ihmeteltiin 50 vuotta sitten, nyt kokoelma on jo kulttuuriaarre – Sticky Fingers ja Kekkosen omakuva ihastuttavat Vaasassa

Simo Kuntsi ja myöhemmin Kuntsin säätiö on kerännyt modernia taidetta vuodesta 1970 lähtien. Kokoelmaan kuuluu 800 teosta.

Yle selvitti: Kunnat säästivät miljoonia euroja kulttuurirahoista samalla kun korona vei taiteilijoiden työt – katso kotikuntasi tilanne

Yle kysyi rahojen käytöstä kaikista Manner-Suomen kunnista tammi–helmikuun vaihteessa.

Luonnonperintösäätiö on ostanut lisää suojelualuetta Porin Noormarkussa

Säätiö sanoo Tapiolaksi nimetyn alueen olevan yksi sen kirkkaimpia helmiä.

Kesäfestivaalien järjestäjien aika käy vähiin – ministeriö viilaa yhä ehtoja tapahtumien järjestämiselle

Työryhmä luo erilaisia näkymiä, millaisessa tautitilanteessa tapahtumien järjestäminen on mahdollista.

Freelancereiden heikko asema ja kulttuurin tulevaisuus nousivat kannanottojen ytimeen – taiteilijat huutavat nyt hätäänsä joka suunnasta

Kulttuuri- ja tapahtuma-alan järjestöt vaativat vaativat eräänlaista exit-suunnitelmaa, jolla kriisistä pääsisi pois.

Kulttuuriministeri Annika Saarikko lupaa kolme eri tukitoimea kulttuurialalle helpottamaan korona-ahdinkoa

Saarikko (kesk.) haluaa kuitenkin pitää kiinni koronarajoituksista, ilmeni Ylen aamun haastattelussa.

Päijät-Hämeessä lievennetään koronarajoituksia – uimahallit aukeavat osittain, alle 12-vuotiaiden harrastuksissa luovutaan ryhmäkokojen rajoituksista

Muutokset astuvat voimaan ensi maanantaina. Muut yhtymän alueen suositukset ja rajoitukset ovat voimassa helmikuun loppuun.

Etelä-Savon taiteilijoille 125 000 euron avustukset – korona-aikana avustusten merkitys nousee

Avustuksilla Taiteen kehittämiskeskus Taike vahvistaa ammattimaisen taiteentekemisen edellytyksiä ympäri Suomea.

Kulttuuritoimijoille viritellään tukea maakuntaliitossa

Etelä-Pohjanmaalla pohditaan, voitaisiinko kulttuuritoimijoita tukea maakuntaliiton apurahalla koronavaikeuksissa.

Taiteilijabarometri: Koronapandemia on tehnyt mittavaa tuhoa kulttuurikentällä – mikään taiteenala ei ole säästynyt vaikutuksilta

Kolme neljästä taiteiljasta kertoo kyselytutkimuksessa koronan vaikuttaneen työskentelyynsä. Moni harkitsee alanvaihtoa.

"En ole saanut senttiäkään koronatukea valtiolta" – kulttuurialan freelancerit kantelevat päättäjien koronatoimista oikeuskanslerille

Kantelu hallituksen, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Taiken toiminnasta lähtee matkaan helmikuun 1. päivänä.

Moukaritähdeksi singahtanut Aaron Kangas saa 14 000 euroa lisää tukea valtiolta – aikoo maksaa isälleen palkkaa: "Hyvä, että osat vaihtuvat toisinkin päin"

Kankaanpäästä Tampereelle parempien harjoitusolosuhteiden perässä muuttanut Kangas aikoo käyttää 20 000 euron apurahan valmennuskuluihin, lihashuoltopalveluihin ja tavallisen arjen menoihin.

Reetta Hurskeen tukipotti puolittui, moukarikomeetalle ja pituuden SE-miehelle täysi potti – katso kaikki apurahan saaneet urheilijat

Koronapandemian seurauksena urheilijoiden näytöt ja kilpailusuoritukset useassa lajissa jäivät antamatta. Huippu-urheiluyksikkö on pyrkinyt ottamaan tämän huomioon apurahavalmistelussa.

Seinäjoella tarjolla apurahoja taiteelle ja kulttuurille

Rahastosta myönnetään apurahoja Seinäjoella tehtävään taiteelliseen työhön, kotiseututyöhön muuhun kulttuuritoimintaan. Rahasto myöntää lisäksi palkintoja muun muassa teknologisiin innovaatioihin.

Iisalmessa olevat julkisten taideteosten tiedot kerätty kaupungin verkkosivuille

Sivustolla on myös kartta, jonka avulla julkiset taideteokset löytää.

Sauvo-taloa myydään huutokaupalla

Vuonna 1955 valmistunut rakennus toimi vuosikymmeniä Kemin työväentalona.

IL: Keskustanuorten hallinnoima säätiö on kiinnostunut Nuorisosäätiön kiinteistöomistuksista

Iltalehden mukaan Nuorisosäätiön satojen miljoonien eurojen kiinteistöomaisuus haluttaisiin siirtää keskustalaiselle Maaseudun Kukkasrahaston Säätiölle pilkkahinnalla.

Kulttuuritoimijoiden korona-ahdinkoa autetaan ministeriön miljoonatuilla

Keski-Suomeen myönnettiin yli 300 000 euroa avustuksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle