Uusimmat artikkelit
Tee sunnuntaista meksikolainen juhla – enchiladas rojas Letician mummun reseptillä
Maissi ja chili ovat enchiladojen pääraaka-aineet.
Kioski FOOD: helpot linssiburritot
Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

USA:n perheidenhajoituspolitiikan johtaja joutui buuatuksi meksikolaisessa ravintolassa
Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeri Kirstjen Nielsen tekee presidentti Trumpin mielestä loistavaa työtä.

Makumieltymykset eivät katso kulttuuria – "Ihmiset haluavat syödä tulisia ruokia, koska he pystyvät siihen"
Maistamisen kokemusta tutkineen Mari Sandellin mukaan makuaisti ei ole sidonnainen kansakuntaan tai kulttuuriin. Esimerkiksi tulinen ruoka on trendikästä kautta maailman.

Kansainväliset markkinat tulevat jälleen Tornioon – luvassa makuja läheltä ja kaukaa
Kansainväliset Suurmarkkinat pysähtyvät Torniossa nyt toista kertaa. Mukana on tällä kertaa noin 120 kauppiasta 35 eri maasta.

Nyhtökaura meni minuuteissa parempiin suihin
Himoittu nyhtökaura aiheutti yleisöryntäyksen uuden myymälän avajaisiin Turussa. Testiryhmämme arvioi uutuutta miedoin sanankääntein.
11. ¡Buen provecho!
Kirjeen kirjoitus, ehtolauseita, ajanilmaisuja, ruokaa!

Perinteiset nakit ja perunasalaatti kuuluvat edelleen suomalaisten vappuun
Vaikka texmexit ja tortillat tekevät tuloaan myös suomalaispöytiin, pitävät vanhat traditiot edelleen pintansa.

Meksikolais-suomalainen parivaljakko: Unelmaa kohti mokaten ja kokaten
Nuoret suhtautuvat yrittäjyyteen entistä positiivisemmin, ainakin Suomen Yrittäjien mukaan. Meksikolais-suomalainen parivaljakko tekee töitä yötä päivää ravintolansa eteen. Yrittäjyys on maistunut, vaikka mokailtukin on.

Ravintolapäivä on tullut jäädäkseen
Ravintolapäivä ei ole enää uusi ilmiö, mutta sen suosio vain kasvaa Suomessa. Myös Mikkelissä tapahtuma alkaa löytää oman jalansijansa. Ruokapaikkoja aukesi sunnuntainälkäisille 17.2. jopa seitsemässä eri kohteessa. Paikkakunnalla järjestettävien pisteiden määrä on liki kaksinkertaistunut vuoden 2012 syksystä. Samalla ravintoloiden tyylien kirjo on monipuolistunut.

Ravintolapäivä avaa makujen maailman Mikkelissä
Ensi sunnuntaina vietetään seitsemättä kertaa valtakunnallista ravintolapäivää. Mikkelissä eri puolilla kaupunkia voi käydä maistelemassa ruokia ainakin kuudessa ravintolapäivän innoittamassa herkkupaikassa.

Tex-mex haastaa makuaistin
Lihapullien ja makaronilaatikon väliin on paikallaan välillä tuikata vaikkapa tex-mexiä, eli teksasilais-meksikolaista ruokaa. Chili-paprikat, muutkin kasvikset, liha eri muodoissaan ja maissipohjaiset tortillat ovat tex-mexin perusta.
Pirkan guacamole-dipin nimestä tehty valitus johtaa laajempaan selvitykseen
Eviran mukaan Pirkan guacamole-dipin nimi on harhaanjohtava. Kesko on luvannut muuttaa tuotteen nimeä tai koostumusta muutaman kuukauden sisällä.
Tortillasipsejä vedetään markkinoilta
Haugen-Gruppen vetää markkinoilta erän maahantuomaansa tuotetta nimeltä "Indian Tortilla Chips Original." Syynä on se, että maissilastuina kaupattu erä saattaa sisältää vehnää.

YK otti flamencon ja ranskalaisen keittiön kulttuuriperintökohteiksi
Espanjalainen flamenco, ranskalainen ja meksikolainen ruokakulttuuri sekä kiinalainen akupunktio on hyväksytty YK:n aineettomien kulttuuriperintökohteiden listalle. Kaikkiaan YK:n koulutus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco on hyväksynyt listalleen 51 uutta kohdetta.

Tortillan täyte on makuasia
Meksikolaishenkiset tortillat ja tacot ovat melko helppoja valmistaa. Pientä näperrettävää niissä ja, mutta makujen monipuolisuus on kaiken vaivan arvoista.
Meksikolaiset pelkäävät tortillojen hinnan nousevan rajusti
Meksikolaiset tortillan tuottajat ennustavat litteän leipänsä hinnan ponnahtavan 18 prosenttia ylöspäin vielä toukokuun aikana. Tortilla kallistuu, koska maissin ja polttoaineen hinnat ovat nousussa.
Meksikossa mielenosoitus tortillan hinnannousua vastaan
Kymmenet tuhannet ihmiset lähtivät illalla kaduille Meksikon pääkaupungissa Meksiko Cityssä tortillan hinnan jyrkän nousun takia. Litteän maissileivän, tortillan, hinta on noussut kolminkertaiseksi lyhyessä ajassa.