Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Linssiburrito

Kioski FOOD: helpot linssiburritot

Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

Ministeri Kristjen Nielsen poistumassa meksikolaisesta ravintolasta.

USA:n perheidenhajoituspolitiikan johtaja joutui buuatuksi meksikolaisessa ravintolassa

Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeri Kirstjen Nielsen tekee presidentti Trumpin mielestä loistavaa työtä.

Intialaisen ravintolan kokit valmistavat keittiössä ruokaa.

Makumieltymykset eivät katso kulttuuria – "Ihmiset haluavat syödä tulisia ruokia, koska he pystyvät siihen"

Maistamisen kokemusta tutkineen Mari Sandellin mukaan makuaisti ei ole sidonnainen kansakuntaan tai kulttuuriin. Esimerkiksi tulinen ruoka on trendikästä kautta maailman.

Italialainen koju suurmarkkinoilla

Kansainväliset markkinat tulevat jälleen Tornioon – luvassa makuja läheltä ja kaukaa

Kansainväliset Suurmarkkinat pysähtyvät Torniossa nyt toista kertaa. Mukana on tällä kertaa noin 120 kauppiasta 35 eri maasta.

Nyhtökauraa pannulla.

Nyhtökaura meni minuuteissa parempiin suihin

Himoittu nyhtökaura aiheutti yleisöryntäyksen uuden myymälän avajaisiin Turussa. Testiryhmämme arvioi uutuutta miedoin sanankääntein.

Kuuluisat espanjalaiset kokit Raul Barruguer, Pere Mercado ja Carlos Galbis valmistamassa paellaa

11. ¡Buen provecho!

Kirjeen kirjoitus, ehtolauseita, ajanilmaisuja, ruokaa!

Satu Berg yrittää löytää oikeanlaisia nakkeja vapuksi perheelleen. Lapset ovat erityisen kriittisiä niiden suhteen. Toinen haluaa napsahtavia ja toinen kuorettomia nakkeja.

Perinteiset nakit ja perunasalaatti kuuluvat edelleen suomalaisten vappuun

Vaikka texmexit ja tortillat tekevät tuloaan myös suomalaispöytiin, pitävät vanhat traditiot edelleen pintansa.

Meksikolainen ravintola Oulu

Meksikolais-suomalainen parivaljakko: Unelmaa kohti mokaten ja kokaten

Nuoret suhtautuvat yrittäjyyteen entistä positiivisemmin, ainakin Suomen Yrittäjien mukaan. Meksikolais-suomalainen parivaljakko tekee töitä yötä päivää ravintolansa eteen. Yrittäjyys on maistunut, vaikka mokailtukin on.

ravintolapäivät 2013 Mikkeli

Ravintolapäivä on tullut jäädäkseen

Ravintolapäivä ei ole enää uusi ilmiö, mutta sen suosio vain kasvaa Suomessa. Myös Mikkelissä tapahtuma alkaa löytää oman jalansijansa. Ruokapaikkoja aukesi sunnuntainälkäisille 17.2. jopa seitsemässä eri kohteessa. Paikkakunnalla järjestettävien pisteiden määrä on liki kaksinkertaistunut vuoden 2012 syksystä. Samalla ravintoloiden tyylien kirjo on monipuolistunut.

Asiakkaat jonottamassa ravintolapäivänä.

Ravintolapäivä avaa makujen maailman Mikkelissä

Ensi sunnuntaina vietetään seitsemättä kertaa valtakunnallista ravintolapäivää. Mikkelissä eri puolilla kaupunkia voi käydä maistelemassa ruokia ainakin kuudessa ravintolapäivän innoittamassa herkkupaikassa.

Chilipalkoja.

Tex-mex haastaa makuaistin

Lihapullien ja makaronilaatikon väliin on paikallaan välillä tuikata vaikkapa tex-mexiä, eli teksasilais-meksikolaista ruokaa. Chili-paprikat, muutkin kasvikset, liha eri muodoissaan ja maissipohjaiset tortillat ovat tex-mexin perusta.

Pirkan guacamole-dipin nimestä tehty valitus johtaa laajempaan selvitykseen

Eviran mukaan Pirkan guacamole-dipin nimi on harhaanjohtava. Kesko on luvannut muuttaa tuotteen nimeä tai koostumusta muutaman kuukauden sisällä.

Tortillasipsejä vedetään markkinoilta

Haugen-Gruppen vetää markkinoilta erän maahantuomaansa tuotetta nimeltä "Indian Tortilla Chips Original." Syynä on se, että maissilastuina kaupattu erä saattaa sisältää vehnää.

Alkupalat katettuna ranskalaisen ravintolan pöydässä

YK otti flamencon ja ranskalaisen keittiön kulttuuriperintökohteiksi

Espanjalainen flamenco, ranskalainen ja meksikolainen ruokakulttuuri sekä kiinalainen akupunktio on hyväksytty YK:n aineettomien kulttuuriperintökohteiden listalle. Kaikkiaan YK:n koulutus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco on hyväksynyt listalleen 51 uutta kohdetta.

Tortilla ja erilaisia täytteitä.

Tortillan täyte on makuasia

Meksikolaishenkiset tortillat ja tacot ovat melko helppoja valmistaa. Pientä näperrettävää niissä ja, mutta makujen monipuolisuus on kaiken vaivan arvoista.

Meksikolaiset pelkäävät tortillojen hinnan nousevan rajusti

Meksikolaiset tortillan tuottajat ennustavat litteän leipänsä hinnan ponnahtavan 18 prosenttia ylöspäin vielä toukokuun aikana. Tortilla kallistuu, koska maissin ja polttoaineen hinnat ovat nousussa.

Meksikossa mielenosoitus tortillan hinnannousua vastaan

Kymmenet tuhannet ihmiset lähtivät illalla kaduille Meksikon pääkaupungissa Meksiko Cityssä tortillan hinnan jyrkän nousun takia. Litteän maissileivän, tortillan, hinta on noussut kolminkertaiseksi lyhyessä ajassa.