Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylioppilaskokelaat sonnustautuvat tänäkin syksynä maskeihin – Sodankylässä kunta tarjoaa ne abiturienteille

Lappilaiset abiturientit ovat ottaneet yhä vain jatkuvat koronaturvallisuusohjeet hyvin vastaan. Kemin lyseon lukion apulaisrehtori Henna Järvi sanoo, että kirjoitukset ovat nuoren elämässä niin iso juttu, että sen halutaan sujuvan hyvin.

Turvavälit poistuivat, mikä merkitys sillä on? Toinen halaa, toinen pysyy kaukana – Tutkija: Rajoitusten purkaminen korostaa eroja välillämme

Erot ihmisten käyttäytymisessä voivat kärjistyä rajoitusten purkamisen myötä, koska osa jatkaa niiden noudattamista ja osa ei. 

Mitä kahdesti rokotettu voi tehdä? Pitääkö köhän takia mennä testiin? Tässä helpot vastaukset uuteen koronatilanteeseen

Suomi aikoo luopua kaikista koronarajoituksista syksyn aikana. Ratkaisevassa asemassa ovat alle 40–vuotiaat: jos he innostuvat ottamaan rokotteita nykyistä enemmän, maali on lähellä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava asiantuntija Mia Kontio arvioi.

Rovaniemi palaa koronaepidemian perusvaiheeseen – maskisuositus pysyy edelleen

Kaupungissa siirryttiin kiihtymisvaiheen rajoituksiin kuukausi sitten, mutta nyt tautitilanne on parantunut selvästi.

Laaja tutkimus tosielämästä todistaa maskien suojaavan koronalta – Tutkimuksessa mukana ollut professori: “Tämän pitäisi lopettaa väittely maskien hyödyistä”

Koronatartunnat vähenivät merkittävästi, kun kirurgisten maskien käyttö yleistyi Bangladeshin maaseudulla. Tutkimus on ensimmäinen laaja satunnaistettu tutkimus maskien hyödystä koronan torjunnassa.

Tapahtumien järjestäminen helpottumassa tuntuvasti Kymenlaaksossa – velvoite kahden metrin turvaväleistä on poistumassa

Kymenlaakson koronaryhmä on valmis siihen, että aluehallintovirasto poistaisi yleisötapahtumia koskevat rajoitukset. Aluehallintoviraston uusi päätös voitaisiin saada vielä tällä viikolla.

Paavo Lipponen, 80, ja muut tervehtivät toisiaan maskeitta juhlatilaisuudessa – "Mielessä kävi, olisinko puuttunut kättelyihin", järjestäjä kommentoi

Arvovaltainen palkintolautakunta esitteli edesmenneen presidentin Mauno Koiviston muistolle järjestetyn patsaskilpailun parhaimmiston Helsingin keskustakirjastossa. Tilaisuus oli lähes maskiton. Näin THL:n korona-asiantuntija kommentoi tapahtunutta.

Koronatestaaja yllättyi laiskasta testi-innosta Jukolassa – osallistuja pitää koronaturvallisuutta hyvänä

Parin päivän aikana Jukolan tapahtuma-alueella olevassa testauspisteessä on käynyt viitisenkymmentä ihmistä. Lauantai-iltapäivänä ei ollut tiedossa olevia koronatartuntoja

Osa ammattikorkeakouluista haluaisi voida poistaa maskittoman opiskelijan luokasta, mutta saako niin tehdä? Tulkinnanvaraiseen asiaan odotetaan linjausta lähiviikkoina

Tulkinnanvaraa jättää näkemys siitä, aiheuttaako maskittomuus uhan toisten terveydelle. Ammattikorkeakoululakia ei ole tehty pandemioita silmälläpitäen, vaan selkänojaksi puuttua poikkeuksellisiin häiriötilanteisiin.

Kotkan lyseossa on todettu koronatartunta – maskinkäyttö rajaa altistuneiden määrää

Yhdellä Kotkan lyseon opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Lukion luokkatiloissa käytetään maskeja, joten altistuneita on vain vähän.

Leviämisvaiheeseen siirtynyt Sipoo kertoo rajusta käänteestä koronatartunnoissa ja suosittelee kasvomaskien käyttöä perusopetuksessa 3. luokalta lähtien

"Nyt on syytä varovaisuuteen!" otsikoi Sipoo tiedotteessaan, jonka mukaan tartuntatapauksia on tullut kahdessa viikossa yli 40 ja ilmaantuvusluku on nyt yli 200.

Suojamaskikauppojen kiristystapauksen esitutkinta valmistui, poliisi epäilee kolmea rikoksista

Huoltovarmuuskeskuksen suojamaskikauppoihin liittyvän kiristystapauksen esitutkinta on valmistunut ja tapaus siirtyy syyteharkintaan, kertoo Helsingin poliisi.

Essoten alueella todettiin kahdeksan koronavirustartuntaa – karanteenissa on noin 120 henkilöä

Koronakoordinaatioryhmä on päättänyt säilyttää nykyiset alueelliset suositukset.

Satama Open Air -festivaalin koronaturvallisuutta tehostetaan – yleisölle jaetaan kasvomaskit

Festivaaleilla on tehty useita toimenpiteitä koronapandemian vuoksi.

Oulun kouluissa suositellaan maskin käyttöä lukuvuoden alkaessa – myös kesän ulkoilmatapahtumissa on tehostettava terveysturvallisuutta

Maskisuositus Oulun peruskouluissa koskee kuudesluokkalaisia ja sitä vanhempia sekä toisen asteen oppilaitoksia koulujen alkaessa. Suositus on voimassa toistaiseksi. Lisäksi kaupunki suosittelee etätyön tekemistä niille, kenelle se on mahdollista.

Maskeja käytettävä ainakin loppusyksyyn saakka

Infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan kasvomaskeista ja muista suojatoimenpiteistä ei päästä eroon ennen kuin rokotekattavuus on 80 prosenttia.

Kouluissa opiskellaan syksylläkin maskit kasvoilla, mutta etäopetusta vältetään viimeiseen saakka

Näillä näkymin peruskoululaiset kuudesluokkalaisista alkaen käyttävät kasvomaskeja kouluissa myös tänä syksynä. Odotuksena on, että etäopetukseen ei enää siirrytä kuin poikkeustilanteessa.

Etelä-Karjala siirtyi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – etätyö- ja kasvomaskisuositukset voimassa

Tartunnat leviävät tällä hetkellä erityisesti nuorten ja heidän vanhempiensa keskuudessa.

Essoten alueella todettiin jälleen seitsemän koronavirustartuntaa – kuntayhtymän "koronanyrkki" tiukensi alueellisia suosituksia

Essote päätti säilyttää alueen vähiten vakavimmalla koronavirustasolla, eli perustasolla. Kuitenkin kuntayhtymä tiukentaa suosituksiaan, sillä viruksen Delta-variantti on tarttunut herkästi myös ulkona ja lyhyissä kontakteissa.

Oulussa jälleen voimaan maskisuositus – myös Qstockissa suositellaan maskia

Oulun kaupunki tiedotti maskisuosituksesta perjantaina. Suositus poistettiin käytöstä parantuneen tautitilanteen vuoksi kesäkuussa.

Solar Sound aloittaa Seinäjoen festivaalikesän – Festivaalijohtaja Tommi Mäki: "Pistetään katu taas rokkaamaan"

Seinäjoella järjestetään Solar Sound -festivaali kahdeksannen kerran. Koronatartuntoja pyritään ehkäisemään muuan muassa turvaväleillä, hygienialla ja kasvomaskeilla. Yleisömäärää on rajoitettu, jotta turvavälien pitäminen on mahdollista.

Näin musiikkia janoavat ihmiset virtasivat Tikkurila Festivaaleille Vantaalla – festarikävijä Roope Koivunen: "Monella on menohousut jalassa"

Kolmipäiväisille Tikkurila Festivaaleille odotetaan päivittäin jopa 8 000 kävijää, ja koronaturvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Festivaalivieraat kaipaavat tapahtumiin rokotepassia.

Kuusi uutta koronatartuntaa Kainuussa – sote suosittelee vahvasti pitämään turvavälit ja käyttämään kasvomaskia

Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa. Matkaillessa on noudatettava varovaisuutta ja paikallisia ohjeistuksia. Kesätapahtumissa järjestäjien on varmistettava, että lähikontakteja voidaan välttää.

Vieraita kasvoja näkyvissä: Lue esimerkit maista, joissa maskisäännöt ovat jo löystyneet

Vaikka koronaviruksen variantit, kuten helposti tarttuva delta, ovat lisänneet koronatartuntojen riskiä, Euroopassa rokotusten eteneminen on saanut monet maat ottamaan askelia kohti normaalimpaa elämää.

Infektiolääkärit havainneet selvän muutoksen: Maskien käyttö on vähentynyt, vaikka deltavariantti jyllää – "Huoli oli jo ennen kisoja"

Pohjalaismaakuntien sairaanhoitopiireissä on huomattu, että monet ovat jättäneet kasvosuojaimet kotiin kauppareissuillaan. Maskin käyttöä suositellaan edelleen esimerkiksi tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Koronatilanne jatkuu Keski-Pohjanmaalla rauhallisena – ilmaantuvuusluku laski nollaan

Soite muistuttaa, että koronatesteihin pääsee myös juhannuksen aikana. Kokoontumisrajoituksia tai -suosituksia ei enää ole, ei myöskään laajaa kasvomaskisuositusta. Maskinkäyttöä suositellaan silti yhä, jos turvavälejä ei voi pitää.

Pirkanmaalla todettu lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 14 uutta koronatartuntaa – maskisuositus edelleen voimassa helteestä huolimatta

Tampereen yliopistollinen sairaala muistuttaa Twitterissä, että maskisuositukset ovat voimassa helteestä huolimatta.

Tämä kone sylkee ulos 10 kasvomaskia sekunnissa ja on tiettävästi maailman nopein – hankolaisyritys varautuu jo seuraavaan pandemiaan

Vaikka pandemia näyttää rokotusten myötä olevan heikkenemässä, hankolaisyritys uskoo silti maskien tulevaisuuteen. Terveydenhuollon ammattilaiset tulevat tarvitsemaan tulevaisuudessakin kasvomaskeja edelleen päivittäin.

Turun seudun joukkoliikenteen maskipakko lievenee suositukseksi ensi maanantaina

Föli-liikenteessä on ollut maskipakko voimassa maaliskuusta lähtien. Ensi maanantaista alkaen velvoite muutetaan suositukseksi, koska Varsinais-Suomi on koronavirusepidemian perustasolla.

Pohjois-Pohjanmaalla on lievennetty maskeihin ja yksityistilaisuuksiin liittyviä suosituksia

Maskisuositus poistuu julkisista sisätiloista, linjasi alueellinen koordinaatiotyöryhmä. Esimerkiksi joukkoliikenteessä ja sairaaloissa suositus on edelleen voimassa. Yksityistilaisuuksiin liittyvät ohjeet poistetaan, mutta turvavälejä ja hygieniaohjeita kannattaa vielä noudattaa.

Etätyö- ja maskisuositus voimassa Pohjanmaalla kesäkuun loppuun

Pohjanmaalla toimitaan THL:n perustason alueen ohjeiden mukaan, edellyttäen että alueen epidemiologinen tilannekuva säilyy perustasolla.

LSHP päivitti koronan torjuntaohjeita – suurin riski liittyy kiihtymis- ja leviämisalueilta saapuviin

Työryhmän mukaan etätyösuositukselle ei ole enää epidemiologisia perusteita Lapin sairaanhoitopiirin sisällä. Työpaikoilla kasvomaskin käyttöä suositellaan henkilölle, joka on edeltävän kahden viikon aikana vieraillut kiihtymis- tai leviämisalueella.

Immunologian professori varoittaa tulevasta influenssa-aallosta – tauti voi pyyhkäistä tavallista rajummin, koska vastustuskykymme on heikentynyt

Influenssa on lähes kadonnut keskuudestamme koronatoimien takia. Jos ja kun korona taltutetaan, edessä voi olla poikkeuksellisen raju influenssa-aalto. Etenkin riskiryhmien suojaaminen taudilta on tärkeää.

Pohjois-Pohjanmaan koordinaatioryhmä: Kokoontumisrajoituksista luovutaan, maskisuositus poistuu peruskouluista ja toiselta asteelta

Koronaepidemia on säilynyt alueella jo useamman viikon ajan rauhallisena. Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin määrätyt kokoontumisrajoitukset lopetetaan. Koululaisten maskisuosituksesta peruskoulussa ja toisella asteella luovutaan.

Etelä-Karjalassa ei uusia koronatartuntoja

Yli 12-vuotiaille suositellaan maskin käyttöä.

Salo laajentaa koulujen maskisuositusta neljäs- ja viidesluokkalaisiin – kuntosalit ja uimahalli suljettuina toukokuun loppuun

Maskit pyritään saamaan oppilaiden käyttöön viimeistään ensi maanantaina.

Ulkopuolisilta urakoitsijoilta vaaditaan negatiivinen koronatesti Kokkolan suurteollisuusalueella – huoltoseisokit lisäävät liikennettä selvästi

Väliaikaista kulkulupaa ei saa ilman korkeintaan kolme päivää vanhaa testitulosta. Ulkopuoliset urakoitsijat myös ruokailevat eri aikaan ja eri paikassa kuin vakiväki.

Päijät-Hämeen alueella voimaan maskisuositus myös 10–12-vuotiaille – rajoitusten kiristämistä uudelleen pohditaan keskiviikkona

Alueellinen koronayhteistyöryhmä päätti maanantaina suosittaa maskien käytön laajentamista alakouluissa. Maskisuositusta laajennetaan kouluissa nyt myös 10–12-vuotiaisiin. Alueella harkitaan myös palaamista tiukempiin koronarajoituksiin.

Maskit ovat arkipäivää Kainuussa vielä pitkään – suositukseen vaikuttaa myös naapurimaakuntien tilanne

Suositus käyttää kasvomaskeja osana koronaepidemian hallintaa on ollut Suomessa voimassa nyt useita kuukausia, eikä suosituksen päättymistä näy vielä varmuudella missään. Kainuun koronanyrkki voisi harkita maskisuosituksen perumista mahdollisesti ensi viikolla, jos uusia tartuntoja ei ilmene.

Maanantai 3.5.2021 (radio)

Tosi-tv:n osallistujasopimuksissa on ongelmia. Ravintoloiden rajoituksia ehkä lievennetään. Koronatilanteen hoidosta tehtiin kanteluita. Maskien turvallisuutta tutkittiin. Sähköautojen latausasemia tulee lisää.

Katso uusin Yle Mix: Koirankakkaakin pahempi kasvomaski

Kiia laskeutuu jätevesipumppaamon uumeniin.

Kertakäyttömaski ei ole kertakäyttöinen ja myös tehokkaammat maskit voi keittää – pesty maski voittaa uuden kangasmaskin 6-0

Vaikka koronapandemia näyttää Suomessa laantumisen merkkejä, tulevat erilaiset kasvomaskit olemaan osa arkea vielä pitkään. Ehkä joissain määrin jopa pysyvästi. Teknologian tutkimuskeskus VTT on tutkinut maskien pesemistä ja uudelleenkäyttöä myös ympäristönäkökulmasta.

Suomen toiseksi isoin ammattioppilaitos sai laista uutta selkänojaa vaatia maskeja opiskelijoilta: kieltäytyjät voidaan ohjata etäopiskeluun

Tampereen seudun ammattiopisto sai viranomaisilta ohjeen, että maskien käyttöä on valvottava.

Lappeenrannan paikallisbusseihin maskipakko – yläkoululaiset ja lukiolaiset palaavat ensi viikolla kouluun

Yli 12-vuotiaita matkustajia koskeva maskipakko on voimassa ensi maanantaista lähtien.

Huoltovarmuuskeskus voitti miljoonien eurojen maskikauppakiistan Tiina Jylhän yhtiötä vastaan Virossa

Ylempi tuomioistuin piti aiemman päätöksen voimassa - maskikauppojen purulla perusteet.

Eurooppa-kirje: Voiko aurinkoa ottaa kasvosuojus naamalla? Pääsiäisenä nähdään, miten maskipakko vaikuttaa Espanjan rannoilla

Saat olennaiset eurooppalaiset jutut kerran viikossa suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen.

"Jos jotain hyvää": oikeanlainen maski helpottaa asiantuntijan mukaan allergikkoja tänä keväänä – koivun siitepölykaudesta ennakoidaan pahaa

Asiantuntijan mukaan kirurgisen hengityssuojaimen sijaan kannattaa käyttää FFP2-hengityssuojainta.

Kokosimme kysymyksiä ja vastauksia liikkumisrajoituksista – miten käy pihatöiden, kastejuhlien ja kunnanrajat ylittävien juoksulenkkien?

Hallituksen esitys liikkumisvapauden rajoittamisesta herättää kysymyksiä. Osaan on vaikeaa löytää selvää vastausta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle