Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaisa Mäkäräinen, Petra Olli ja Perparim Hetemaj seisovat vierekkäin Hetemaj'n perheen kanssa pihalla.

Perparim Hetemaj'n bravuuri vaati Kaisa Mäkäräiseltä ja Petra Ollilta heittäytymistä – jalkapalloilijan Emine-äiti kertoo pakolaisperheen muutosta Suomeen

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli perehtyivät jalkapallon saloihin ex-maajoukkuehyökkääjä Perparim Hetemaj'n opissa. Hetemaj vei Jatkoerän kaksikon maistelemaan kosovolaista ruokaa äitinsä luokse.

Kaisa Mäkäräinen lyö Jatkoerän golfjaksossa, Mikko Ilonen ja Petra Olli seuraavat.

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli pääsivät Mikko Ilosen huippuoppiin – vai olisiko speedgolf tai snooker sittenkin helpompaa? Katso Jatkoerän uusi jakso

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli pääsivät uransa lopettaneen golfarin Mikko Ilosen oppiin Urheilustudion Jatkoerä-ohjelman kauden ensimmäisessä jaksossa.

Ville Nousiainen ja Petter Kukkonen.

Tässä ovat Ylen Urheilustudion uudet asiantuntijat – Ville Nousiainen ja Petter Kukkonen hyppäävät uuteen rooliin

Yhdistetyn maajoukkueen entinen päävalmentaja Petter Kukkonen ja entinen maajoukkuehiihtäjä Ville Nousiainen vahvistavat Urheilustudion jo ennestään vahvaa asiantuntijatiimiä.

Vaaleahiuksinen, mustaan t-paitaan pukeutunut Petra Olli seisoo urheilusalissa kädet selkänsä takana ja hymyilee kameralle.

Maailmanmestari Petra Olli aloittaa Tampereella tyttöjen oman painiakatemian: "Ei meitä naispainijoita liikaa täällä Suomessa ole"

Nykyään valmentajana työskentelevä painija toivoisi etenkin tyttöjä ja naisia lisää lajin pariin. Nuoret painijat kaipaavat myös uusia esikuvia.

Emmi Alanen esittelee palkintoa.

Pikkukylästä tulee Suomen mestareita kuin sieniä sateella – Helmareiden Emmi Alanen on poikkeus, joka laittoi Petra Ollinkin itkemään

Emmi Alanen ponnisti Lappajärven lakeuksilta jalkapallomaailman huipulle. Palkintokaappi kertoo monilahjakkaasta urheilijasta, mutta aina elämä ei ole kulkenut voitosta voittoon.

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli Laura Lepistön opissa.

"Se oli ihan kauhea hetki" – Laura Lepistöltä, Kaisa Mäkäräiseltä ja Petra Ollilta suoraa puhetta ristiriidasta suomalaisyleisön edessä

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli tutustuivat kauden viimeisessä Jatkoerä-jaksossa taitoluisteluun Laura Lepistön johdolla. Kolmikko kävi läpi tuntemuksiaan monista ristiriidoista huippu-urheilussa.

Petra Olli ja Kalle Rovanperä ralliautossa.

Katso, kuinka kauhuissaan Petra Olli istui rallitähti Kalle Rovanperän kyytiin – Kaisa Mäkäräiseltä aivan päinvastainen reaktio

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli pääsivät Kalle Rovanperän ralliauton kyytiin Ylen Urheilustudion uusimmassa Jatkoerä-ohjelman jaksossa.

Joukko ihmisiä seisoo isojen jäähän tehtyjen ja värikkäiden olympiarenkaiden edessä. Osa vilkuttaa ylöspäin kameralle.

Jäähän sahatut pyörivät olympiarenkaat lähettävät tsemppiviestin Pekingissä kisaaville suomalaisille

Keksijä Janne Käpylehto yhdisti voimansa huippu-urheilijoiden kanssa ja sahasi Pajulahdessa jäälle olympiasymbolin kannustukseksi Suomen Pekingin joukkueelle. Katso video olympiarenkaista.

Painuransa lopettanut Petra Olli Helsingissä 6. lokakuuta 2021.

Petra Olli maksoi menestyksestään kovan hinnan – terapia ja lääkitys pelastivat: "Muuten en istuisi nyt tässä"

Tiistaina julkaistaan Petra Ollin kokemuksista avoimesti kertova kirja. Urheiluhullut-ohjelmassa vieraillut Olli kertoo, että hänen oli vaikeaa hakea apua ongelmiinsa.

Petra Olli

Kirja: Petra Olli uhrasi urheilulle fyysisen ja henkisen terveytensä – painin maailmanmestari on maanantaina Urheiluhullujen vieraana

Painiuransa Petra Olli on Urheiluhullut-ohjelman vieraana maanantaina. Ollin elämäkerta julkaistaan tiistaina.

Petra Olli Turun kirjamessuilla

Maailmanmestaripainija Petra Olli Turun kirjamessuilla: "Nyt on ura ja lopettaminen käsitelty, ja laitettu piste sille aikakaudelle"

Petra Ollista julkaistaan tänä syksynä elämäkertakirja. Siinä kerrotaan painijan koko tarina juniorivuosista aina maailman huipulle ja uran päätökseen asti.

Arvi Savolainen kuvassa

Arvi Savolainen sätti itseään, mutta Petra Olli muistutti vaikeasta tilanteesta – seuraavaksi ajatukset on saatava irti painista: "On sellaisia pohjalaisia vinkkejä"

Yle Urheilun asiantuntija Petra Ollin mukaan Elias Savolainen onnistui hienosti pronssiottelun avausjaksolla. Maailmanmestari uskoo, että niin Savolaisen kuin Elias Kuosmasen asenne voi vielä myöhemmin kantaa olympiamenestykseen asti.

Arvi Savolainen joutui matossa alakynteen Armenian Artur Aleksanjania vastaan.

Vain tämä kymmenen sekunnin pätkä erotti Arvi Savolaisen olympiavoittajasta – päävalmentajan mukaan suomalaislupaus on lähellä maailman kärkeä

Suomen päävalmentaja Marko Yli-Hannukselan mukaan Savolainen ei ole kaukana maailman kärjestä. Myös Petra Olli kehui Savolaista ja näki, miten kymmenen sekuntia erotti vielä suomalaistoivon ja sarjan hallitsevan olympiavoittajan.

Elias Kuosmanen.

Elias Kuosmanen etenee keräilyeriin – suomalaisella on vielä mahdollisuus pronssimitaliin

Pronssiottelu on yhden voiton päässä. Kuosmanen kohtaa keräilyerissä Venäjän olympiakomitean joukkueen Sergei Semenovin.

Jatkoerän kansikuva

Pekka Koskela pelasti maailmanmestarin hengen nopealla reaktiollaan – avautui hurjasta hetkestä opastaessaan Kaisa Mäkäräistä ja Petra Ollia

Jatkoerän toisessa osassa urheilu-uransa jo päättäneet painija Petra Olli ja ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen vierailevat entisen pikaluistelijan Pekka Koskelan luona.

Emmi Alanen / Helmarit 2020

Petra Ollin kanssa samassa seurassa paininut Emmi Alanen oli lahjakas painija, mutta palo jalkapalloon vei mennessään: "Olen ollut todella tyytyväinen"

Emmi Alanen oli juniorivuosina lahjakas painija. Alanen kuitenkin päätti valita lajikseen jalkapallon, eikä hän ole joutunut katumaan päätöstään.

Jatkoerä: Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli testasivat toistensa lajeja

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli vaihtoivat päittäin lajeja päiväksi – katso videolta, mihin painijat tarvitsevat pankkikorttia saunassa

Uransa päättäneet ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ja painija Petra Olli jakavat toisilleen vinkit ja tarinat lajeistaan.

Esikuva: Petra Olli

Urheilugaalasta tunnustusta eteläpohjalaisille – Tuulikki Kangasluomasta urheilun hyväntekijä ja Petra Ollista esikuva

Tuulikki Kangasluoma on "ekana ja vipana" paikalla. Petra Ollia kiitettiin avoimuudesta ja polun raivaamisesta huipulle.

Miten suomalaiset ovat pärjänneet etätöissä?

Ylen aamu tänään: Saksan mahtipuolue CDU valitsee uuden johtajan – kuka seuraa Merkeliä liittokanslerina? Katso lähetys tästä

Miten etätyöt ovat vaikuttaneet työssä viihtymiseen ja jaksamiseen? Petra Olli ja Jere Nyström ovat esikuvia nuorille urheilijoille.

Artikkelissa haastatateltavien kasvokuvat

Petra Olli hyvästeli molskit, Markku Harju menetti kuuluisan hirvensä ja Jutta Urpilainen luotsasi 3800 alaistaan etänä – lue vuoden varrella haastateltujen tuoreet kuulumiset

Moni kiinnostava ihminen on kertonut vuoden aikana Ylen verkkosivuilla elämästään ja elämänsä käännekohdista. Mitä heille kuuluu nyt?

Kuvassa: Tim Sparv, Jussi Jokinen, Nooralotta Neziri, Petra Olli, Ristomatti Hakola ja Amanda Kotaja

Näin suomalaiset tähtiurheilijat reagoivat Ylen mielenterveyskyselyn tuloksiin – NHL-konkari: "Ammattiavun saamisen ei pitäisi olla enää tabu"

Nooralotta Neziri, Tim Sparv, Jussi Jokinen, Petra Olli, Ristomatti Hakola ja Amanda Kotaja painottavat henkisen hyvinvoinnin tärkeyttä huippu-urheilijalle.

Yökerhot järjestävät avajaisjuhlia koronasulun jälkeen

Ylen aamu tänään: Yökerhot järjestävät avajaisbileitä koronasulun jälkeen – pidetäänkö istumapaikkasäännöstä kiinni? Katso lähetys tästä

EU-maiden johtajat neuvottelevat huippukokouksessa elvytyspaketista. Painija Petra Ollista ilmestyvä dokumenttielokuva vie painimaailman kulisseihin.

Petra Olli painija.

Uunituore dokumentti paljastaa, kuinka äitikin tunsi itsensä avuttomaksi Petra Ollin kanssa – uransa lopettanut painitähti avaa pelkojaan: “Olen toiminut väärin”

Sunnuntai-iltana TV2:ssa uusintana esitettävässä dokumentissa nähdään, kuinka Petra Olli kävi kovaa kamppailua päänsä sisällä painiuransa jatkosta.

Petra Olli

Petra Ollin lopettamispäätöksen taustat avaava dokumentti esitetään viikon kuluttua Ylen kanavilla – katso traileri

Vesa-Matti Savisen ja Jarkko Ala-Huikun tekemä dokumentti Petra Olli – kun liekki sammuu nähdään ensimmäisen kerran TV2:ssa torstaina 16. heinäkuuta.

Mikko Hannula poseeraa Urheiluluurin promokuvassa.

Olli, Ruuska, Mäkäräinen, Jallow, Määttä ja Aalto nostivat Urheiluluurin – keskiviikkona jatkuu

Avausjakson aikana paini, pesäpallo, ampumahiihto, uinti, jääpallo, mäkihyypy ja toivelevyt olivat esillä Yle Puheen uutuusohjelmassa. Seuraavat aiheet täyttävät eetterin keskiviikkona.

Petra Olli kastar sten.

Petra Ollilta rehellinen tilitys elämänsä raadollisesta puolesta – yllättäen uransa lopettanut mestaripainija väsyi yksinäisyyteen: "Aina itku silmässä leirille"

Lopettamispäätös oli Petra Ollille lopulta helpotus. Nyt entisen painitähden päivät täyttyvät opiskelusta.

Petra Olli kastar sten.

Petra Olli pohtii jatkavansa painin parissa – kuvailee sosiaalisessa mediassa raskasta viikkoaan: "Olen valvonut öitä miettien"

Petra Olli avasi Instagram-tilillään tuntemuksiaan viikko lopettamispäätöksen jälkeen.

Petra Olli STT käyttöoikeus 26.3.2020

Urheilupomo myöntää, että Suomen mitalitavoite Tokioon on epärealistinen – Petra Ollin lopettaminen synkisti tilannetta entisestään: "Vain kourallinen sellaisia urheilijoita"

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja myöntää, ettei olympiamitalitavoitteen saavuttaminen ole realistista.

Petra Olli Ahto Raska

Tunteikas valmentaja kehui Petra Ollin rohkeutta ja muistutti erikoisesta uran kohokohdasta – finaalitappio oli yksi upeimmista hetkistä

Valmentaja Ahto Raska muistelee yli kymmenvuotista yhteistyötä Petra Ollin kanssa. Hän uskoo, että ystävykset viettävät jatkossakin aikaa yhdessä.

Petra Olli.

Petra Olli nousi kovalla työllä maailman parhaaksi naispainijaksi – asiantuntija hehkuttaa suomalaisen epätodennäköistä temppua

Euroopan mestari ja Yle Urheilun painitoimittaja Jarkko Ala-Huikku ylistää Petra Ollin merkitystä suomalaiselle naispainille. Maailmanmestarin jalanjäljissä on jo tulossa uusia lahjakkuuksia.

Petra Olli

Katso Petra Ollin sydäntäsärkevä tilitys siitä, miltä tuntuu kun olympiaunelma karkaa – tässä ovat suomalaispainijan uran tärkeimmät hetket

Petra Olli voitti urallaan maailmanmestaruuden ja kaksi Euroopan mestaruutta. Uran suurin pettymys osui Rion olympialaisiin.

Petra Olli kohtasi Azerbaidzhanin Elis Manolovan myös viime vuonna EM-finaalissa.

Kommentti: Petra Ollin lopettamispäätös on poikkeuksellinen uutinen – menestyneen urheilijan perustelut vaativat aikamoista pokkaa

Petra Ollin rehellistä ilmoitusta motivaation loppumisesta täytyy arvostaa, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

Petra Olli

Painija Petra Olli lopettaa uransa vain 25-vuotiaana: "Tämä on urani vaikein ja raskain päätös"

Kuusinkertainen arvokisamitalisti kokee, ettei polte lajia kohtaan ole enää ennallaan.

Petra Olli pettyi EM-pronssiottelussa

Petra Ollille tappio EM-pronssiväännössä

Suomen painiässä Petra Olli ei pystynyt tällä kertaa venymään arvokisojen mitalikantaan.

Painin EM, naisten paini

Katso suorana: Nappaako Petra Olli EM-pronssia?

Lähetystä voi seurata Areenassa. Ollin on arvioitu ottelevan noin kello 20.40–21.00.

Petra Olli

Petra Olli painii perjantaina EM-pronssista

Lähetystä voi seurata Areenassa kello 19 alkaen.

Arvi Savolainen

Yllätysveto: Arvi Savolainen hakemaan olympiapaikkaa raskaasta sarjasta?

Painijoiden olympiapaikan metsästyksessä nähdään uusi käänne.

Petra Olli 2018 Budapest

Valmentaja vahvistaa Petra Ollin lähtevän EM-kisoihin – painonpudotus jo tässä vaiheessa voisi olla riski

Petra Ollin valmentaja Ahto Raska taustoitti suojattinsa sarjavalintoja tiellä kohti olympiakarsintoja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle