Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valmistaisinko itse marmeladia − hedelmäpensas saattaa löytyä omasta kotipihasta

Ruusukvitteneistä valmistuu helposti pikantti marmeladi.

Brittilehti hehkuttaa estoitta Suomea: Unohtakaa tanskalaisten hyggeily, Suomi on hyvinvoinnin uusi keskus

Brittilehti Evening Standard kertoo eilen julkaistussa jutussaan salaisuuden suomalaisten hyvinvoinnin taustalla.

Ällöttääkö oksennus? Saatat kärsiä emetofobiasta

Oksentaminen on kurjaa, mutta ei siitä kannata tehdä ongelmaa. Paitsi jos satut olemaan oksennuskammoinen. Pahimmillaan oksentamisen pelko aiheuttaa ahdistusta ja rajoittaa elämää.

"Paahtoleipä mestaa munan Isis-tyyliin" – BBC:n lastenohjelmasta outo kohu Britanniassa

Animaatio esitettiin ensimmäisen kerran televisiossa jo huhtikuussa 2012, mutta skandaalilehdet heräsivät vasta nyt.

Liiskaantunut leipä, paleltunut basilika ja repeytynyt pussi – ruokakassin täyttö on yllättävän vaikeaa

Ruokakassin pakkaaminen kiireessä ja keskittymättä aiheuttaa joskus ikäviä yllätyksiä. Jauheliharasia viiltää muovikassiin reiän tai yrtti paleltuu pakastehernepussin vieressä. Puhumattakaan paahtoleivästä, joka tuli epähuomiossa pakattua jauhopussin alle.

Kissan omistaminen voi olla psyykkisesti vaarallista – huumori-Nobelit jaettu

Palkintoja jaettiin aina tutkimuksista banaaninkuoren liukkaudesta kissoja omistavien ihmisten mielenterveyteen.

Vaasan Oy irtisanoo kahdeksan työntekijää Kotkassa

Vaasan Oy:n yt-neuvottelut Kotkassa ovat päätyneet. Yhtiö irtisanoo kahdeksan työntekijää Kotkan leipomosta.

10 kysymystä: Kuka on olympialaisten paras? "Pakko sanoa Pihlström"

Yle Urheilu kysyy olympialaisten aikana joka päivä 10 kysymystä eri henkilöiltä. Leijonien tiedottaja Janne Lahti kohtasi kysymyspatterin sunnuntaiaamuna.

Näkökulma: Eläkeläisprinssin työura tyssäsi alkuunsa

Englannin prinssi saavutti juuri eläkeiän. Toimittaja Mauri Tikkamäki pohtii, minkälaista olisi elämä kuninkaallisena.

Prinssi Charlesin hääaamun paahtoleipä huutokaupattiin

Sisäkön äiti oli tallettanut paahtoleivän prinssin aamupalatarjottimelta. Leivästä tuli kallein Britanniassa koskaan huutokaupattu ruoka.

Keskustele: Miten säästät kaupassa?

Yle Radio 1:n Ykkösaamu selvitti, paljonko ruokakorin hinta on noussut sen jälkeen, kun eurot otettiin Suomessa käyttöön kymmenen vuotta sitten. Vertailun perusteella kahvin kilohinta nousi yli viisi euroa ja paahtoleivän reilut puolitoista euroa. Miten säästät ruokamenoissa?

Kahvin ja paahtoleivän nimellishinta tuplaantui kymmenessä vuodessa

Yle Radio 1:n Ykkösaamu selvitti, paljonko ruokakorin hinta on noussut sen jälkeen, kun eurot otettiin Suomessa käyttöön kymmenen vuotta sitten. Vertailun perusteella kahvin kilohinta nousi yli viisi euroa ja paahtoleivän reilut puolitoista euroa. Vertailussa ei ole huomioitu erilaisia kulutustottumuksia eikä palkkojen, verojen tai ostovoiman muutoksia.

Pilaantuneet Paahtopalat vedettiin pois myynnistä

Ravintoraisio vetää takaisin erän Elovena kaura-vehnä Luomu-Paahtopaloja. Erä on pilaantunut syömäkelvottomaksi. Sen parasta ennen päiväys on 05.08.11.

Vaasan Oy irtisanoo Kotkassa

Vaasan Oy:n yt-neuvottelut ovat päättyneet. Kotkan tehtailla päädyttiin viiden työntekijän irtisanomiseen. Vähennysten taustalla on tuotannon siirtäminen Viroon.

Maa-artisokkakeitto ja katkarapu-toast

Maria Jokela kokkaa menun alkuruoaksi pakkaspäivään sopivaa maa-artisokkakeittoa ja lisukkeeksi katkaraputoasteja. Ohje on neljälle.

Kongressiedustaja Giffords puhuu jo

Tammikuussa ammuskelussa vakavasti haavoittunut yhdysvaltalainen kongressiedustaja Gabrielle Giffords kykenee jo puhumaan, kertoo hänen edustajansa.

Sananen – Rasvaa koneeseen

Oliko se rasvasota vai rakastelua, sanoi entinen mies kun hetekasta ylös vänkäsi. Näinpä. Viime viikkoina jutut ovat menneet Suomessa rasvaisempaan suuntaan. Rasvasota leimahti ilman kytemistä. Ja kun sota on päällä, oman jääkaapin sisällön puolustaminen on kaikkien reserviläisten velvollisuus. Hyvä, että meillä on vielä jotain mitä puolustaa – pyyteettä ja viimeiseen mieheen.

Herrojen rapuherkkua riittää kenelle tahansa

Nyt jos koskaan on mahdollista tehdä rapujen syönnistä koko kansan puuhaa. Rapuja on paljon ja niitä tunkee pyydyksiin aina katiskaa myöten rapuvesillä. Rapujen syönti on hyvä syy kokoontua muuallakin kuin rannikkoalueilla, sanoo Päijät-Hämeen keittiömestariyhdistyksen puheenjohtaja Jukka Turta.

Jalkapalloturnaus on myös kulttuurisuihku

Kokkola Cup on tuonut kansainvälistä vilinää kokkolalaisiin isäntäperheisiin. Parikymmentä vilkasta barcelonaispoikaa asettaa suomalaisperheille haasteita kulttuurierojen vuoksi.

Kylmäsavusiikaceviche ja parsakeitto

Timo valmistaa ajankohtaisia parsaherkkuja. Valkoisesta parsasta loihdimme kuohkeaa keittoa ja vihreästä parsasta syntyy kylmäsavusiian kera maukas ceviche.

Eväsreppu: Pestokastike

Italialainen pestokastike on monikäyttöinen. Yleensä pestoa käytetään pastan kanssa, mutta se sopii myös juustojen kastikkeeksi.

Maissisato kypsyy Valkealassa

Valkealan Ilomäen tila on yksi harvoista maissinviljelytiloista Suomessa. Suomen kesät ovat useimmiten maissille liian kylmiä.

Satakunta valtasi sateisen Senaatintorin

Kolmipäiväinen tapahtuma esittelee pääkaupungin sydämessä laajasti satakuntalaista tuotteita, kulttuuria, tapahtumia ja Satakuntaa asuinpaikkana.