Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aamunäkymä lumisesta suosta, suopursuja, puita ja puiden välistä paistava aurinko,

Ainutlaatuinen korpi puroineen muuttui avohakkuualueeksi – tutki kuvia ja katso, kuinka oikeaan osut arviossa metsätuhojen seurauksista

MOT osallistui kansainväliseen selvitykseen, joka paljastaa puutteita metsien käytön valvonnassa. Voit testata jutussa itse, osaatko arvioida, mitä esimerkiksi laittomista hakkuista on seurannut.

Lumilautailija Siv Knudsen.

Kun lumilautailija Siv Knudsen kuuli sitaattinsa olevan urheilumuseon seinällä, hän tyrmistyi: ”Yritykset ovat käyttäneet nimeäni viherpesussaan”

Urheilumuseon ilmastonäyttelyssä on käytetty luvatta usean urheilijan sitaatteja. Näyttelyn sponsoriyritykset ovat ilmastoaktiivi Siv Knudsenille vastenmielisiä.

Fortumin lippu liehuu pääkonttorin pihassa.

Consumer watchdog raps Fortum for greenwashing

In the Consumer Ombudsman's view, the main message of the promotional video "towards a cleaner world" and the impression of Fortum's environmental credentials remained too general and vague.

Ihmisiä kävelee kauppakeskuksessa.

"Älkää olko huolissanne, ilmastosankarit", sanoi lihatalon mainos – katso tästä esimerkkejä viherpesusta, johon yritykset ovat syyllistyneet eri maissa

Keräsimme Euroopan maista esimerkkejä mainoksista, jotka ovat saaneet mainosalan valvojan moitteet viherpesusta. Suomessa ympäristöväitteiden yleisyydestä ei ole kattavia tutkimustuloksia. 

Piirroskuvassa etualalla ostoskärryt. Kärryjen ympärillä erilaisia ympäristömerkittyjä tuotteita.

Haksahdatko viherpesuun? Testaa, mitkä ekoväitteistä pitävät paikkansa

Kokeile, miten ekologisesti selviät ostoksista.