Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yhdysvaltain presidentin ja Lontoon pormestarin sanasota sai jatkoa – Trump lainasi maahanmuuttovastaista mediapersoonaa Twitterissä

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Lontoon pormestarin Sadiq Khanin sanasota on jatkunut jo yli kaksi vuotta.

Lontoon pormestari vertasi Trumpia fasisteihin

Sadiq Khan sanoi, että Trump ja Euroopan populistijohtajat pyrkivät jakamaan kansaa kuten 1900-luvun fasistit.

Pelastusviranomaiset: Olemme päässeet tornitalossa vain 20. kerrokseen asti

Ylimmissä kerroksissa olevien asukkaiden tilanteesta tai selviämisestä ei siten ole tietoa. Viranomaiset eivät edelleenkään täsmennä kuolonuhrien määrää.

27-kerroksisessa tornitalossa valtava tulipalo Lontoossa, ihmisiä kateissa – tämä tiedetään nyt

Lontoon tornitalon palossa on yhä useita kysymysmerkkejä. Uhriluvun pelätään nousevan suureksi.

The Guardian: Trumpin valtiovierailua Britanniaan lykätään

Brittilehden mukaan Yhdysvaltain presidentti ei halua tehdä vierailua, jos tiedossa on laajamittaisia protesteja. Pääministerin kanslia sanoo, että suunnitelmia vierailusta ei ole muutettu.

Presidentti Trump Lontoon iskusta: Vaati poliittisen korrektiuden lopettamista ja näytti arvostelevan Lontoon pormestaria

Trump viittasi yhdessä Twitter-viestissään myös aserajoituksiin liittyvään keskusteluun.

Paljastus Britanniassa: EU-eroa vaatinut kärkipoliitikko olikin suitsuttanut unionia

Britannian ulkoministeri ja EU-eron puolesta kampanjoinut Boris Johnson oli kirjoittanut EU:ta puolustavan tekstin vain hieman ennen lupautumistaan Brexit-leirin johtohahmoksi. Johnsonin mukaan nyt julki tullut artikkeli oli toiminut ajatusharjoituksena ja oli "puoliksi vitsi".

Johnson: Britannia käynnistää EU-eron ensi vuonna, ei tarvitse kahta vuotta neuvotteluihin

Britannian ulkoministeri Boris Johnson arvioi, että neuvottelut Britannian EU-erosta voivat sujua sutjakkaasti.

Lontoon pormestari kääntyi Labour-johtajaa vastaan: Ei usko voittoon Corbynin johdolla

Britanniassa alkaa maanantaina postiäänestys työväenpuolueen puheenjohtajasta. Puoluetta edustava Lontoon pormestari Sadiq Khan asettui sunnuntaina näyttävästi tukemaan nykyisen puheenjohtajan haastajaa.

Yömetro aloitti vihdoin Lontoossa – iloa, taikaa ja selfieitä

Monet lontoolaiset iloitsivat viikonloppuöisin kulkevista metrojunista, joita on odotettu vuodesta 2013 lähtien. Ensimmäisellä yömetrolla matkusti pormestari Sadiq Khan.

Boris Johnson Brysselissä: Emme jätä johtavaa rooliamme Euroopan yhteistyössä

Britannian tuore ulkoministeri Boris Johnson korosti yhteistyötä Euroopan unionin kanssa, vaikka hän johti voittoisaa Brexit-kampanjaa.

Jopa Kreml toivoo Boris Johnsonin siivoavan suunsa – brittien ulkoministerinimitys aiheutti huvitusta ja järkytystä

Britannian politiikan "narrin" paluu parrasvaloihin on kerännyt kommentteja ympäri maailmaa. Keräsimme muutamia.

Boris Johnsonista Britannian ulkoministeri

Boris Johnson tunnetaan EU-vastaisuudestaan ja hän johti Britannian EU-eroa vaatinutta liikettä. Aiemmin ulkoministerinä toiminut Philip Hammond on nimitetty talousministeriksi ja Amber Rudd sisäministeriksi.

Saako Britannia uuden rautarouvan? – Pääministeripelin asetelmat muuttuivat viikossa täysin

Sisäministeri Theresa Mayn kovimmaksi haastajaksi on noussut yllättäen kokematon energiaministeri Andrea Leadsom, jolla on Boris Johnsonin tuki ja vahvaa kannatusta puolueen rivijäsenten parissa. Ehdokkaiden pudotuspeli alkaa tänään.

Tavis haastoi kapteenin – Cameronin ja Johnsonin paini alkoi jo eliittikoulussa

Boris Johnson ja David Cameron kävivät samaa koulua ja yliopistoa. Johnson oli johtajatyyppi, jota Cameronkin katsoi ylöspäin. Cameron väittää kuitenkin voittaneensa Johnsonin painiottelussa.

Boris Johnson ei lähde pääministerikisaan

Lontoon entisen pormestarin uskottiin laajasti ilmoittavan torstaina ehdokkuudestaan. Konservatiivien johtopaikkaa tavoittelee kaikkiaan viisi ehdokasta.

Britannian pääministeriksi uusia ehdokkaita: Gove ja Leadsom ilmoittautuvat kisaan

Oikeusministeri Michael Goven on odotettu tukevan Boris Johnsonin ehdokkuutta. BBC kuvaa hänen päätöstään lähteä kisaan sokiksi.

Brexit-kampanjan keulamies: Britannia säilyy aina osana Eurooppaa

Boris Johnson kiistää, että maahanmuuttokysymys olisi ratkaissut kansanäänestyksen tuloksen.

EU-mieliset Skotlanti ja Lontoo protestoivat – haluavat erityisaseman neuvotteluissa

Skotlanti ja Lontoo aikovat ponnistella yhdessä, jotta ne voisivat taata itselleen erityisaseman suhteessa Euroopan unioniin. EU-jäsenyyden jatkon kannattajat ottivat voiton Skotlannissa ja suuressa osassa Lontoota.

Brexit-kampanjan Johnson:  Ei syytä kiirehtiä eroa

Pystymme löytämään oman äänemme jälleen, EU-eroa vaatineen kampanjan johtohahmo Boris Johnson sanoi. Britannia ei silti käännä selkäänsä Euroopalle, hän lupasi.

Britannian EU-eroa ajava moottoriturpa – Boris Johnsonin verbaaliakrobatia vetoaa kansaan

Britannian EU-eroa ajavan Brexit-kampanjan kärkihahmo Boris Johnson viihdyttää ihmisiä nokkelilla lausunnoillaan. Kokosimme videolle Boriksen villeimmät letkautukset, joissa unionia parjataan perienglantilaisen nokkelan sanailun keinoin.

EU:n Tusk: Boris Johnsonin Hitler-puheet ylittivät rajan

Euroopan unionin puheenjohtaja Donald Tusk arvioi erittäin kriittisesti Boris Johnsonin Hitler-vertausta. Britannian EU-eron puolesta kampanjoiva Johnson sanoi viikonloppuna Euroopan unionin käyttäytyvän kuin natsi-Saksan johtaja Adolf Hitler.

Lauantai 7.5.2016 (radio)

Kokoomuksessa kilpaillaan puoluejohtajan paikasta. Joku on sytyttänyt tulipaloja Helsingissä. Lontoon pormestariksi valittiin muslimi. Suomalainen äitiyspakkaus kiinnostaa myös amerikkalaisia. Nuori Patrik Laine aloitti hyvin jääkiekon aikuisten joukkueessa.

Lontoo sai ensimmäisen muslimipormestarin

Labour-puolueen Sadiq Khanin voitto pormestarivaaleissa irrotti konservatiivien kahdeksan vuotta kestäneen otteen Lontoon johdosta.

Skotlannin vaalitulos vahvisti Britannian hajoamisuhkaa

Skotlannin kansallispuolue sai murskavoiton maan alueparlamentin vaaleissa.  Puolue on luvannut uuden kansanäänestyksen maan itsenäistymisestä, jos Britannia päättää erota Euroopan unionista kesäkuun kansanäänestyksessä. Britanniassa äänestettiin myös paikallisvaaleissa, eikä tulos hälvennä EU-eron riskiä kesäkuussa.

Britannian työväenpuolue kärsimässä takaiskuja aluevaaleissa

Labour on osittaisen tuloksen mukaan menettämässä kannatustaan sekä Skotlannin ja Walesin aluevaaleissa että Englannin paikallisvaaleissa. Jeremy Corbyn syyskuusta asti luotsaamalle puolueelle ennustetaan kuitenkin voittoa Lontoon pormestarinvaalissa.

Vuokratalon ja luksuslukaalin kasvatti taistelevat pormestarin paikasta – ja siitä, kuka saa asua Lontoossa

Työväenpuolueen Sadiq Khan varttui kaupungin vuokratalossa huonomaineisessa lähiössä. Konservatiivien Zac Goldsmith sai perinnöksi satoja miljoonia euroja. Konservatiivit ovat käyneet likaista, jopa rasistiseksi syytettyä kampanjaa vahvoilla olevaa Khania vastaan torstain vaalien alla.

Varoufakis pelkää Britannian eroa unionista – "EU on häpeällisessä tilassa"

Kreikan entinen valtiovarainministeri Gianis Varoufakis vetoaa Britannian EU-jäsenyyden puolesta. Varoufakiksen mukaan brexit kiihdyttäisi EU:n hajoamista.

Morrissey Lontoon pormestarikisaan?

Poptähti Morrissey harkitsee lähtemistä mukaan Lontoon pormestarinvaaliin. Morrisseytä on pyytänyt ehdokkaakseen eläinten oikeuksia ajava puolue. Britannian politiikan keskeisiin tehtäviin kuuluva Lontoon pormestari valitaan toukokuussa.

Mepit opastivat brittejä: Ei tarkoittaa ei

Europarlamentti keskusteli ensi kertaa viime viikolla solmitusta sopimuksesta, jolla koetetaan estää Britannian EU-ero. Keskustaoikeistolaisen EPP:n ryhmänjohtajan mukaan uutta neuvottelukierrosta britit eivät enää saa, vaan kansanäänestyksen ei merkitsee todella eroa.

Cameron puolusti kiivaasti EU-jäsenyyttä: Vain Putin haluaisi meidän eroavan EU:sta

Pääministeri David Cameron varoittaa, että EU:sta eroamisella voi olla kauaskantoisia vaikutuksia työmarkkinoihin. Cameron yritti taivutella vastahakoisia puoluetovereita puolelleen parlamentissa.

Puntaa piinaa pelko Brexitistä

Lontoon pormestari ryhtyi eilen tukemaan kampanjaa, joka ohjaisi Britannian ulos EU:sta. Monen mielestä tämä olisi askel pimeään.

Lontoon pormestari Boris Johnson kampanjoi Brexitin puolesta

Lontoon vaikutusvaltainen pormestari Boris Johnson ilmoitti kannattavansa Britannian eroa EU:sta. Päätös on iso takaisku pääministeri David Cameronille.

Lontoossa muistetaan kymmenen vuoden takaisia terrori-iskuja

Britanniassa muistetaan tänään kymmenen vuoden takaisten Lontoon terrori-iskujen uhreja. Lontoon joukkoliikennevälineisiin tehdyissä pommi-iskuissa kuoli 52 ja haavoittui yli 700 ihmistä.

Cameron haluaa jatkaa vielä yhden viisivuotiskauden

Pääministerin ilmoituksen odotetaan sähköistävän toukokuisten parlamenttivaalien kampanjointia ja konservatiivipuolueen sisäistä puheenjohtajataistoa.

Metrolakko sekoitti Lontoon liikenteen

Osalla metrolinjoista liikennöidään poikkeusjärjestelyin, osalla liikenne on täysin keskeytyksissä. Lakko, jolla vastustetaan suunniteltuja säästöjä, kestää kaksi vuorokautta.

Lontoossa uudenvuoden juhlijat maistelivat persikkalunta

Noin 50 000 ihmistä otti osaa maailman ensimmäiseen moniaistilliseen ilotulitukseen Lontoossa. Ilotulitespektaakkeli tuotti iloa näköaistin lisäksi myös haju-, maku-, ja tuntoaistille.

Lontoon pormestari: Superrikkaat kaltoin kohdeltu vähemmistö

Lontoon pormestarin Boris Johnsonin mielestä superrikkaille tulisi myöntää automaattisesti ritarin arvonimi.

West Ham voitti kisan Lontoon olympiastadionista

Lontoolaisseura muuttaa Upton Parkista kaudelle 2016-2017. Leyton Orient pelkää naapuriin muuttavan liigaseuran aiheuttavan hankaluuksia.

Pajunen tienaa enemmän kuin New Yorkin ja Lontoon pormestarit

Vaatimukset työntekijöiden palkanalennuksista saivat uutta näkökulmaa, kun julkisuuteen nousi pääkaupunkimme kaupunginjohtajan palkankorotus. Helsingin kaupunginhallitus arvioi, että Jussi Pajusen palkka on jäänyt jälkeen, ja korotti sitä kuudella prosentilla ensi vuoden alusta.

Johnson: Britannian EU-jäsenyydestä järjestettävä kansanäänestys

Lontoon pormestari Boris Johnson haluaa alistaa Britannian EU-jäsenyyden kansanäänestykselle. Johnsonin mielestä Britannian EU-sidettä pitäisi löyhentää huomattavasti.

Hollande varoitti teräsjättiä väliaikaisesta kansallistamisesta

Ranskan hallitus on raivostunut teräsjätti ArcelorMittalille sen päätöksestä sulkea kaksi sulattamoa Florangen kaupungissa. Presidentti Francois Hollande sanoi tiistaina, että tehtaan väliaikainen kansallistaminen on yksi vaihtoehto toiminnan jatkamiseksi.

Heathrow'n kylkeen esitetään isoa sisarkenttää

Lisääntyvän liikenteen meluhaittoja voidaan helpottaa kieltämällä yölennot ja muuttamalla koneiden laskeutumiskulmia, sanoo vaikutusvaltainen ajatushautomo.

KOMMENTTI: Yhtä asiaa brititkään eivät osaa

“Spectacular Saturday and Super Sunday!” Näin hehkutti viikonlopun menestystä Twitterissä muun muassa Lontoon pormestari Boris Johnson.

KOMMENTTI: Yleisö sai jo avata äänijänteitään stadionilla

Jos miesten sadan metrin voittaja ratkaistaisiin huutoäänestyksellä, voittajaksi selviäisi Ison-Britannian Adam Gemili. Jos kotikenttäetu unohdetaan, Yohan Blake olisi ykkönen.

Mitä tapahtui olympiatulelle? Sammuiko se?

Lontoon olympialaisten yksi polttavimmista puheenaiheista on ollut odotetusti olympiatuli. Ensin jännitettiin tulen sytyttäjää, nyt sitä, näkeekö paljon hehkutettua tulta enää kisojen aikana.

Kuningattarella kiirettä - Bondin kainalosta korkeuksiin

Lontoon olympialaisista ei kuninkaallista hohtoa puutu. Avajaisissa säväyttänyt kuningatar Elisabet II jatkoi lauantaina olympiatapahtuman seuraamista parhailta paikoilta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle