Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kasvokuvat runoilijoista: Olli-Pekka Tennilä, Silja Järventausta, Lina Bonde, Olli Sinivaara, Anja Erämaja ja Toni Laitinen.

Yle ylpeänä esittelee Tanssiva karhu -runokilpailun ehdokkaat!

Kuusi teosta kilpailee Tanssiva karhu -runopalkinnosta.

Supermarsun äiti Paula Noronen haluaa antaa toivoa lapsille

Kirjatapahtumien syksy alkoi Naantalissa – Supermarsun äiti Paula Noronen: "Älkää koskaan kuvitelko, että ette pysty kirjoittamaan tarinoita"

Naantalin kirjajuhlat järjestetään nyt toista kertaa. Yksi lavalle nousseista oli kirjailija-koomikko Paula Noronen, joka kertoi muun muassa, kuinka vaikeaa on olla hauska. Tapaamilleen lapsille hän muistuttaa, että jokainen voi olla kirjoittaja.

Läheltä

Tanssiva Karhu -runopalkintoa tavoitteli jopa 200 teosta – "Näkee, että Suomi kirjoittaa"

Tanssiva Karhu -runopalkinto jaetaan Kajaanin Runoviikoilla jo 25. kerran.

Anja Erämaja

Yleisradion Tanssiva karhu -runopalkinto Anja Erämajalle, Kääntäjäkarhu Katriina Ranteelle

Anja Erämajan Ehkä liioittelen vähän -kokoelman lämmin ja absurdi pidäkkeettömyys sekä havainnolliset säkeet rakastumisesta vetosivat tämän vuoden palkintoraatiin. Kääntäjäkarhun sai Katriina Ranne pöyristyttävän laajasta afrikkalaisen runouden antologiasta Korallia ja suolakiteitä.

Näkymä saunasta Töölönlahdelle.

Kirjailijoiden saunakeskustelut rönsyilevät rajatiloista kengän kokoon

Helsingin Töölönlahden rannalla lämpeää sauna ympäri vuoden. Villa Kiven saunan lauteilla, kirjailijaseuran saunatiloista aukeaa näkymä kansallismaisemaan Töölönlahdelle. Hämyisän saunan löylyt kirvoittavat kielenkannat tuppisuultakin.

Anja Erämaja: Töölönlahti

Anja Erämaja: Töölönlahti

Anja Erämajan Töölönlahtea voi pitää runoelmana, jossa ihmisen sisäisten kokemusten ja tuntemusten kautta kuvataan isompia asioita, koko maata ja kansakuntaa koskettavia asioita. Töölönlahti ja sen ympärillä olevat rakennukset koskettavat kaikkia suomalaisia, sellaisiakin, jotka eivät koskaan ole käyneet Helsingissä, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Sanomalehtiä pinossa.

Kulttuurilehtikatsaus 16.11.

Kulttuurilehdet kirjoittavat yksin viihtyviä ihmisiä vieroksuvasta nykyajasta. Lisäksi kuullaan, miten viranomaiset kohtelevat henkensä kaupalla Suomeen paenneita ulkomaalaisia.

Nykyrunouden menestyksen jäljillä

Uuden runouden antologia valottaa runouden nykyisen suosion taustoja. Saila Susiluodon ja Eino Santasen toimittama Uusi ääni -antologia esittelee viimeisen kymmenen vuoden aikana debytoineita runoilijoita.

Runeberg-palkinnon ehdokkaat julki

Ehdokkaat vuoden 2005 Runebergin kirjallisuuspalkinnon saajaksi on julkistettu.