Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mäki pudotti Richardssonin kyydistään

Kristiina Mäki oli parhaassa vauhdissa Kalevan kisojen naisten 5 000 metrin taistossa.

Rinne ja Kuivisto tonnivitosen mestareiksi

Joonas Rinne ja Sara Kuivisto juoksivat 1 500 metrin mestareiksi Kalevan kisoissa Seinäjoella.

Storbacka ja Richardsson loistovauhdissa Helsingissä

Karin Storbacka ja Camilla Richardsson juoksivat 3000 metrin ennätyksensä uuteen kuosiin Toukokuun kisoissa Helsingissä.

Kuivisto pani tuplamestari-Mäen koville

Kristiina Mäki juhlisti jo perjantaina 5 000 metrin Suomen mestaruutta ja otti toisen SM-kultansa lauantaina 1 500 metrillä. Mestaruus ei kuitenkaan irronnut helpolla.

Alisa Vainio jälleen viivalla - Suomen mestarit eivät pysyneet perässä

Kestävyysjuoksun huippulahjakkuus Alisa Vainio kävi Pääkaupunkijuoksussa "harjoituslenkillä" ja jätti taakseen kovia nimiä.

Zenitha Eriksson murskasi ennätyksensä

Zenitha Eriksson juoksi 800 metrin ennätyksensä Joensuussa. Camilla Richardsson pettyi 3 000 metrin estekilpailussa.

Toistakymmentä pohjalaisurheilijaa mukana viikonlopun Ruotsi-ottelussa

Lauantaina alkavassa Ruotsi-ottelussa on pohjalaisittain paljon paikallista seurattavaa. Keräsimme listan Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueen urheilijoista kisoissa – katso nimet ja lajit!

Kovia yleisurheilutuloksia myös Suomessa - Espoon Tähtikisoissa kaksi kauden kärkitulosta

Arttu Halmela ja Ville Lampinen tekivät kauden kotimaiset kärkitulokset Espoossa.

Vaikeudet eivät selättäneet Storbackaa

Karin Storbacka päätti vasta keskiviikkona, että hän kilpailee Kuopion Kalevan kisoissa. Storbacka on kärsinyt kesällä heinäallergiasta.

Yleisurheilun asiantuntija: Kaipasimme Storbackaa ja Räsästä

Yle Urheilun yleisurheiluasiantuntija Mika Lehtimäki analysoi, miksi Suomi hävisi Ruotsi-ottelut.

Juoksijalupaus kesti ennakkosuosikin paineet

Vasta 16-vuotias Johanna Matintalo kesti hyvin ennakkosuosikin paineet. Matintalo juoksi mestariksi Vaasan Kalevan kisojen 800 metrillä.

Sandra Eriksson juoksi ennätyksensä

Sandra Eriksson juoksi 1 500 metrin kauden kotimaisen kärkiajan 4.16,33.

Kunnaksen kärki selvitti urheilijoiden ravintotottumuksia

Kaj Kunnas pureutui viimeisimmässä Kunnaksen kärjessään urheilijoiden ruokatottumuksiin.

Kunnaksen Kärki: Olin sekä liian lihava että laiha

Urheilijan ravinto puhuttaa Urheilukatu 2:n Kunnaksen Kärjessä. Ääneen pääsevät Anu Koivisto ja Karin Storbacka.

Kahden ratakierroksen mestari - "Pelkäsin etten pysty edes juoksemaan"

Karin Storbacka teki hienon paluun kilparadoille vaikea jakson jälkeen.

Suomalaisnaiset huippuaikoihin Mustasaaressa

Suomalaisnaiset olivat huippuvauhdissa keski- ja kestävyysmatkoilla kansainvälisissä hallikilpailuissa Mustasaaressa. Sekä Karin Storbacka (800 metriä) että Sandra Eriksson (3 000 metriä) juoksivat Suomen kaikkien aikojen tilaston kakkosajan - ja parhaan 12 vuoteen.

Storbacka lähenteli hallikisojen MM-rajaa

Tampereen Pirkkahallissa käydään lauantaina yleisurheilun Tähtien kisat. Iltapäivällä naisten 1500 metrillä IK Falkenin Karin Storbacka jäi vain 0,89 sekuntia maaliskuussa Istanbulissa järjestettävien sisäratojen MM-kilpailujen tulosrajasta.

Keskisalo ja Åstrand avaavat kautensa Tampereella

Yleisurheilun kotimaisen hallikauden kansainvälinen huipentuma Tähtien kisat järjestetään Tampereen Pirkkahallissa lauantaina 4.2. Euroopan mestari Jukka Keskisalo, Helsingin MM-kilpailuissa pronssimitalilla palkittu Tommi Evilä ja viime vuonna loistavia pikajuoksutuloksia tehnyt Jonathan Åstrand avaavat kilpailukautensa.

Suomalaisnaiset pettyivät avauspäivänä

Suomen naiset eivät pystyneet johtoasemaan yleisurheilun Ruotsi-maaottelun ensimmäisenä kilpailupäivänä perjantaina. Lajivoittajiksi ylsivät Anniina Laitinen (400 m aj), Tanja Komulainen (kiekko) ja Karin Storbacka (800 m).

Universiadit: Moukarinheitosta pistesijoja

Suomen moukarinheittäjät saavuttivat pistesijoja Shenzhenin universiadeissa. Juha Kauppinen heitti moukarin finaalissa kuudenneksi (tulos 71,55) ja Tuomas Seppänen seitsemänneksi (tulos 71,04).

Storbacka välieriin Universiadeissa

Universiadien yleisurheilukilpailut kiinalaisessa Shenzhenin satamakaupungissa alkoivat tiistaina. Suomen mestari Karin Storbacka juoksi välieriin naisten 800 metrillä.

Kiinan universiadit polkaistiin näyttävästi käyntiin

Kesäuniversiadeissa Kiinan Shenzhenissä kilpaillaan 24 lajissa, joista Suomi on mukana kolmessatoista. Kilpailemassa on monia huippuja kuten Euroopan mestari Tomi Tuuha ja Suomen mestari Annika Urvikko.

Strobacka hallitsee myös 1500 metrin

Karin Storbacka osoitti hallitsevansa myös 1500 metrin voittamalla matkan mestaruuden Kalevan kisoissa Turussa. Näin IK Falkenin juoksijasta tuli samalla tuplamestari.

Storbacka ei antanut muiden yllättää

Karin Storbacka otti selvän voiton naisten 800 metrillä Kalevan kisoissa Turussa, mutta himmeimmistä mitaleista käytiin sen sijaan varsin tiukka taisto.

"Karjalaisen paluu moukarihäkkiin helpotus"

YLE Urheilun asiantuntija Mika Lehtimäki piti Joensuun Eliittikisoja kokonaisuutena ajatellen pettymyksenä. MM-kisakoneeseen ei saatu uusia urheilijoita tyrkylle tulostason jäädessä varsin heikoksi.

Tonnivitosella 9 sekunnin suomalaisparannus!

Joensuun Eliittikisojen suomalaissaldo jäi vaisuksi, mutta yksi valopilkuista oli tonnivitosella roiman ennätysparannuksen tehnyt Karin Storbacka, joka kellotti ajan 4.13,66 ollen neljäs ulkomaalaisjuoksijoiden joukossa.

Kausi on oikeasti käynnissä!

Kauden ensimmäiset kilpailut ovat aina hiukan epävarmoja, urheilijana ei koskaan tiedä toimiiko kaikki niin kuin treeneissä, kun ensimmäisen kerran kiinnittää numerolapun rintaansa. Valmistelut on tehty viimeistä piirtoa myöten, mutta kauden avaamisessa on aina tiettyä jännitystä.

Selvenius ja Storbacka alittivat EM-rajan Botniahallissa

Mustasaaren Botniahallissa rikottiin tiistai-iltana tukku EM-hallikilpailujen tulosrajoja. HKV:n Suvi Selvenius ja IK Falkenin Karin Storbacka alittivat Pariisin EM-kisojen tulosrajan naisten 800 metrillä huippuajoilla. Myös miesten 3 000 metrillä juostiin kovaa.

Mäkelä: Naisia on tulossa huipulle

Suomen Urheiluliiton huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelä uskoo, että suomalaisia naisia on nousemassa huipulle, vaikka tällä hetkellä tilanne on heikko. Yleisurheilun huippuryhmässä on tällä hetkellä vain yksi nainen, seiväshyppääjä Minna Nikkanen.

Yleisurheilumaajoukkue jumboksi, USA omaa luokkaansa

Suomen yleisurheilumaajoukkue jätettiin tylysti hännänhuipuksi Pariisissa järjestettävässä seitsemän maan "supermaaottelussa" keskiviikkona. Yhdysvaltain melkoisen nimetön joukkue oli täysin ylivoimainen.

Ruotsi rökitti Suomea pitkissä viesteissä

Kaikki neljää pitkää viestiä päättyivät Suomen osalta kitkerään tappioon. Sekä miehissä, tytöissä ja pojissa viestit olivat varsin tasaisia, mutta tällä kertaa suomalaisjuoksijoilta ei löytynyt venymistä. Naisissa ero Ruotsiin oli selvempi.

Storbackalle makea kirivoitto 800 metrillä

Naisten 800 metrin kilpailusta odotettiin tasaista, jossa suomalaisnaisilla toivottiin venymistä. Ainakin Karin Storbacka toteutti tämän toiveen ja kiri tiukkaan lajivoittoon.

Keskipohjalaiset keräsivät mestaruuksia

Toholammin Urheilijoiden Teemu Wirkkala voitti miesten keihäänheiton Suomen mestaruuden Kalevan kisoissa Espoon Leppävaarassa sunnuntaina. IK Falkenin Karin Storbacka vei kirkkaimmat kahdella juoksumatkalla.

Tuplamestari Storbacka metsästää vielä ennätyksiään

Karin Storbackasta tuli Kalevan kisojen tuplamestari, kun hän kukisti 800 metrillä ennakkosuosikki Mari Järvenpään. Strobacka otti jo lauantaina mestaruuden päämatkaltaan 400 metriltä.

Lahtio palasi voittajana, Storbacka tuplaan

Espoon Kalevan kisat päättyivät 800 metrin kisoihin. Molemmat muodostuivat melkoisiksi taktiikkajuoksuiksi, ja kiriherkimmiksi osoittautuivat Mikko Lahtio ja Karin Storbacka.

Epäuskoinen Storbacka hurjaan ennätysparannukseen

Espoon Kalevan kisojen naisten 400 metriä oli loistava kotimainen kilpailu. Voittoon kiisi Karin Storbacka ajalla 53,87, jolla hän paransi ennätystään kertaheitolla liki seitsemän sekunnin kymmenystä.

Noora Pesola ja viestijoukkue karsiutuivat

Lahden Ahkeran pituushyppääjä Noora Pesola hyppäsi karsinnassa kelpo tuloksen 616. Nuorten EM-finaaliin olisi tasaisessa kilpailussa vaadittu yhdeksän senttiä enemmän. Pesolan sijoitus oli 16:s. Myös naisten pitkänviestin joukkue jumahti alkueriin.

Helsingin Kisa-Veikot menestyi SM-viesteissä

Viestinjuoksun SM-kilpailut saatiin sunnuntaina päätökseen Raahessa. SM-viestien menestynein seura oli Helsingin Kisa-Veikot. Tapani Virtanen ankkuroi HKV:n mestariksi miesten 4x1 500 metrin viestissä.

Rautanen ja Ruostekivi ylsivät välieriin asti

Suomalaisurheilijat venyivät lauantain aamukilpailuissa loistavasti. Neljä suomalaista raivasi tiensä finaaliin tai välieriin, vaikka kauden tilastovertailun perusteella yksikään heistä ei olisi sinne yltänyt. Iltakilpailuissa sen sijaan kaikki viisi suomalaista karsiutuivat.

Storbacka eteni välieriin EM-kisoissa

Kahden ratakierroksen juoksija Karin Storbacka juoksi omassa 800 metrin alkuerässään ajan 2.05,17, jolla hän selvisi lauantain välieriin sisäratojen EM-kisoissa Torinossa. Robert Rotkirch ei selvinnyt sen sijaan jatkoon. Mari Järvenpää ei startannut jalkavaivansa takia tonnivitoselle.

Lehtimäki: Nuoret valopilkkuja

YLE Urheilun yleisurheiluasiantuntija Mika Lehtimäki niputti Tampereen Kalevan kisojen perjantain tapahtumat. Pekingin olympiatoivojemme Jukka Keskisalon ja O-P Karjalaisen lisäksi nuorten esiinmarssi lämmitti Lehtimäen mieltä.

Välimäki ja Storbacka 400 metrin mestarit

Matti Välimäki otti ylivoimaisen voiton miesten ja Karin Storbacka naisten 400 metrillä Tampereen Kalevan kisoissa. Voittoajatkin olivat kelpo luokkaa.

Frösenille seitsemäs mestaruus vaisulla tuloksella

Oskari Frösén voitti miesten korkeushypyssä pitkän uransa seitsemännen hallimestaruuden Joensuussa. Kilpailun tulostaso oli odotettua heikompi.

Johanna Manninen juoksi 100 m:ä 11,41

Kahdeksankertainen pikajuoksujen Suomen mestari Johanna Manninen kiisi 100 metriä huippuaikaan 11,41 Seinäjoella kansallisissa Ahti Pertun kisoissa. Mannisen aika on hänen paras tuloksensa kolmeen vuoteen.