Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvituskuva jalkapallosta

Urheiluseurojen rahallista tukemista pitää uudistaa, selviää tuoreessa kyselyssä

Urheiluseuratoimintaa on Suomessa avustettu 1920-luvulta alkaen. Sinä aikana seurojen toiminta on monimuotoistunut, mutta avustamisen päälinjat ovat pysyneet ennallaan.

Suomen Urheiluliiton puheenjohtajaksi valittiin Riikka Pakarinen Suomen Urheiluliitto ry:n liittovaltuuston kevätkokouksessa Helsingissä 15. huhtikuuta 2023.

Nämä olivat Suomen uuden yleisurheilupomon ensimmäiset teesit – jääkiekostako helpotusta isoon haasteeseen? ”Siinä on paikka”

Suomen urheiluliiton uusi puheenjohtaja Riikka Pakarinen kaipaa yleisurheilun pariin lisää lahjakkaita poikia. Pakarinen haluaa olla urheilujohtaja, joka ottaa kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin.

Niko Vuorinen vas. ja Paavolainen Jaakko oik. Niko Vuorinen Voittaa kalpamiekkailun SM kultaa.

Kuohuttava päätös venäläisten paluusta urheiluun oli suomalaiselle lajiliitolle myös helpotus – puheenjohtaja avaa ristiriitaista tilannetta

Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton puheenjohtaja Joonas Lyytinen kertoo, miksi monia venäläisiä on ulkona Pariisin olympialaisista KOK:n uuden linjauksen ansiosta.

Venäjän lippu ja olympiatuli.

KOK linjasi venäläisten paluusta urheiluun – suomalainen yleisurheilupomo kertoo ”puhdittoman päätöksen” mahdottomuuksista

Antti Pihlakosken mielestä olisi kaikkien kannalta parasta, jos venäläiset päättäisivät, etteivät he osallistu urheilutoimintaan näillä reunaehdoilla.

Venäjän olympiakomitean joukkue Pekingin olympiafinaalin jälkeen. Suomi voitti ottelun 2–1.

Venäläisille ja valkovenäläisille avattiin ovea urheiluun – nämä ovat Kansainvälisen olympiakomitean reunaehdot

KOK määritteli ehdot, joilla kansainväliset lajiliitot voivat palauttaa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden kilpailuoikeudet. Pariisin 2024 sekä Milanon ja Cortinan 2026 olympialaisista päätetään myöhemmin.

jOHAN Eliasch

Kansainvälisen hiihtoliiton johtaja kommentoi venäläisten mahdollista paluuta kilpailuihin – "Urheilu on ihmisoikeus"

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n puheenjohtaja, ruotsalais-englantilainen Johan Eliasch muistuttaa, että urheilijat eivät voi valita, mihin maahan he syntyvät.

Rosa Lappi-Seppälä ohjeistaa pelaajia kentän laidalla.

Analyysi: Suomalaisvalmentajasta tuli osa Saudi-Arabian peliä – Rosa Lappi-Seppälä on tuskin viimeinen, jota maa kosiskelee

Rosa Lappi-Seppälä nimettiin maanantaina Saudi-Arabian naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi.

Harry"Hjallis" Harkimo (Liike Nyt), Anna-Maja Henriksson (ruots.), Maria Ohisalo (vihr.), Petteri Orpo (kok.) ja Ville Skinnari (sd) seisovat pöytien takana urheiluaiheisessa puheenjohtajatentissä.

Koulut voisivat olla yksi ratkaisu Suomelle miljardeja maksavaan ongelmaan – puoluejohtajat ovat huolissaan suomalaisten liikkumattomuudesta

Suuri urheilun puheenjohtajatentti keräsi eduskuntapuolueiden puheenjohtajat tai varapuheenjohtajat keskustelemaan liikunnasta, liikkumattomuudesta ja huippu-urheilusta.

Kuvassa Riikka Smolander-Slotte ja Antti Sahlström

Katso suuri urheilun puheenjohtajatentti

Suuri urheilun puheenjohtajatentti nostaa esille urheilun ja liikunnan polttavia kysymyksiä.

Olympialaisten lippu ja Venäjän lippu liehuvat vierekkäin.

KOK:ssa kinataan venäläisurheilijoiden paluusta – Suomen olympiapomo kertoo eksklusiivisesta kokouksesta, johon Pohjoismaita ei kutsuttu

KOK pitää kiinni helmikuisesta suosituksestaan sulkea Venäjä ja Valko-Venäjä kansainvälisen urheilutoiminnan ulkopuolelle. Urheilijakomission puheenjohtajan Emma Terhon mukaan KOK:ssa on asiasta näkemyseroja.

Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Stanislav Pozdnjakov puhumassa.

Venäläispomo käytti tilaisuuden hyväkseen yleiskokouksessa – Suomen Taina Susiluoto kertoo hämmästyneistä tunnelmista: "Tahditonta"

Venäjän olympiakomitean johtajan Stanislav Pozdnjakovin puheenvuoro hämmensi kansallisten olympiakomiteoiden yleiskokouksessa. Suomen olympiakomitean puheenjohtaja ei haluaisi nähdä vastaavaa kansainvälisissä kokouksissa.

Matti Heikkinen Jyväskylän jäähallilla

Matti Heikkinen ehdolla urheilun huippuvirkaan

Entinen huippuhiihtäjä vahvisti Yle Urheilulle olevansa loppusuoralla Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaksi.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraili Ylen aamussa 20. elokuuta.

Antti Kurvinen alkoi viimeisinä työpäivinään ajaa kahta opetusministeriön osastoa yhteen – virkamiehet ihmettelevät

Opetusministeriössä herättää ihmetystä hanke yhdistää kulttuuri- ja taideosasto sekä nuoriso- ja liikuntaosasto. Edellinen tiede- ja kulttuuriministeri, keskustan Antti Kurvinen esitteli suunnitelman osastojen yhdistämisestä vain muutama päivä ennen siirtymistään maa- ja metsätalousministeriksi.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kuvassa.

Olympiakomitean puheenjohtajisto selvisi luottamusäänestyksestä melkein kuivin jaloin – Jan Vapaavuori: "Tämä asia on nyt loppuunkäsitelty"

Olympiakomitean ylimääräinen jäsenkokous puhdisti ilmaa ja neuvoa-antavassa luottamusäänestyksessä Olympiakomitean puheenjohtajisto sai selkeän luottamuksen.

Golfpelaaja, kuvituskuva

"Sukupuolikiintiöt nopein tapa vahvistaa urheilun tasa-arvoa" – ministeri Honkonen väläytti tasa-arvon korostamista järjestöjen avustusten jakoperusteena

EU:n tuoreet suositukset urheilulle edellyttävät 50 prosentin kiintiötä naisille päättäviin elimiin. Kiintiöiden käyttö antaisi myös tavan mitata edistystä, sillä kehitys on junnannut paikallaan.

naisten beach volley,  taru lahti-liukkonen,

"Ei ole sellaista ilmapiiriä, että se olisi hyväksyttävää" – huipulla urheileva äiti on edelleen poikkeus ilman tukea

Huippu-urheilija ei Suomessa synnytä. Ainakaan sen perusteella, että äitiyttä tai raskautta ei mainita missään Olympiakomitean ohjeissa tai ministeriön apurahaperusteissa. Joukkueurheilussa raskaus on voinut johtaa jopa sopimuksen purkuun.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kuvassa.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori joutui keskustelussa ahtaalle – "Urheilussakin luottamus on ansaittava, ei sitä voi itse ilmoittaa"

Olympiakomitean hallitus järjesti keskustelutilaisuuden jäsenistölle. Puheenvuoroissa hallitus ja sen puheenjohtaja Jan Vapaavuori joutuivat kritiikin kynsiin.

Mika Poutala

Kulisseissa käytiin kovia keskusteluita Mika Lehtimäen tapauksesta – Mika Poutala antoi Jan Vapaavuorelle suoraa palautetta

Olympiakomitean varapuheenjohtajat Susanna Rahkamo ja Sari Multala sanovat, että moni asia on mennyt pieleen. Olympiakomitean johdossa on ollut väärä käsitys siitä, kuka päättää esimerkiksi palkkausasioista.

Elisabeth Rehn katsoo kameraan ulkona.

Elisabeth Rehn ja muut urheilussa vaikuttaneet naiset ottavat kantaa valtapelin pimeään puoleen: "Hyvä veli -kerhoille on saatava loppu"

Kirjeen allekirjoittaneet urheilujohdon tehtävissä toimineet naiset listaavat kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä, epätasa-arvoisesta kohtelusta sekä miesten saunailloissa tekemistä päätöksistä.

Kuvituskuva

Uudet EU:n urheilun tasa-arvosuositukset vaativat lisää naisia johtotehtäviin – "Suomessa on helpompi saavuttaa olympiakulta kuin urheilun tasa-arvo"

Euroopan komission urheilun korkean tason työryhmä on saanut valmiiksi ensimmäiset tasa-arvosuosituksensa ja toimintaohjelmansa. Tavoitteena on saada lisää naisia päätöksentekoon ja puuttua häirintään.

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski poseerasivat olympiamitalien kanssa.

Tuore raportti paljastaa suomalaisesta urheilusta: Miehet johtavat menestyviä urheilijanaisia

Suomalaista urheilua johtavat yhä miehet, selviää tuoreesta ministeriön raportista. Samaan aikaan menestystä olympialajeissa hankkivat erityisesti naiset.

Antti Kurvinen hymyilee Urheilugaalan punaisella matolla.

Urheiluministeri Antti Kurvinen matkustaa Pekingin olympialaisiin, Suomi ei ole liittymässä diplomaattiseen boikottirintamaan – TS: Presidentti Niinistö ei lähde kisoihin

Useat maat, muun muassa Yhdysvallat, Japani ja Australia, eivät lähetä valtiollisen tason edustajaansa Pekingin olympialaisiin Kiinan heikon ihmisoikeustilanteen takia. Suomesta puolestaan lähtee edustaja kisoihin.

Tyhjä liikuntasali Lauttasaaren yhteiskoululla Helsingissä 30. marraskuuta 2020.

Hallitus haluaa lastenkin harrastukset säppiin – Paavo Arhinmäeltä tiukka pyyntö: "Tässä voi käydä niin, että lääkkeet ovat paljon pahempia kuin tauti"

Hallituksen koronaministeriryhmä suositteli, että lasten ja nuorten sisäharrastukset keskeytetään. Mahdollisen päätöksen asiasta tekevät aluehallintovirastot.

Jukka Uunila kasvokuvassa.

Yksi suomalaisen urheilun suurimmista, Jukka Uunila, kuoli 98-vuotiaana – Tapio Korjus kertoo, kuinka "yhdistävä voima" soitteli Kuortaneelle viimeiseen asti

Maanantai-iltana 98-vuotiaana Helsingissä kuolleen Jukka Uunilan merkitys suomalaisen urheilun kehitykselle on ollut mittaamaton.

Julien Ingrassia, Tommi Mäkinen ja Sebastien Ogier juhlivat palkintokorokkeella kauden 2020 maailmanmestaruutta.

Tommi Mäkisellä miljoonatulot! Yle Urheilu seurasi veropäivää – tuoreimmat tiedot päivittyivät tähän artikkeliin

Ketkä urheilijoista nousivat esiin eniten verotettavia tuloja tienanneiden listalla? Yle Urheilu seurasi veropäivää hetki hetkeltä.

Jan Vapaavuori kuvattuna viherseinän edessä Helsingin kaupungintalon sisäpihalla.

Olympiakomitean Vapaavuori sai mitä toivoi, mutta isoin kysymys on vielä edessä: "Nyt tarvittaisiin päätöksiä, ettei tulisi enää samanlaista show'ta"

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori toivoo, että pysyvä malli liikunnan ja urheilun rahoituksesta tulisi voimaan vuonna 2023.

Jan Vapaavuori jalkapallo käsissään katsoo kameraan.

Olympiakomitea vaatii liikunnan ja urheilun suuren budjettileikkauksen perumista – Vapaavuori korostaa, että tilanne on jo valmiiksi vaikea

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori pitää selvänä, että historiallisen suuret liikuntaleikkaukset on peruttava.

Khalida Popal kuvattuna vuonna 2017.

Naisurheilijoita evakuoitiin Afganistanista, 77 pelastetun joukossa jalkapallomaajoukkue – Yle kysyi, miten KOK aikoo auttaa vainottuja urheilijoita

Fifan ja kansainvälisen pelaajien liiton FIFPron esittämien pyyntöjen jälkeen Australian hallitus evakuoi naisurheilijoita Afganistanista. KOK:n suomalaisjäsenen Sari Essayahin mukaan olympialiikkeen on puolestaan vaikea puuttua Afganistanin tilanteeseen.

Salibandy kuvitus

Korona-avustus myönnettiin 295 urheiluseuralle – avustuksen suuruus vaihtelee 2000 ja 30 000 euron välillä

Urheiluseuroille myönnettiin korona-avustuksina lähes 3,7 miljoonalla eurolla. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 424.

Tuore tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen kuvattuna keskustan tilaisuudessa.

Yleisörajoituksista raivostunut urheiluväki odottaa muutosta – uusi urheiluministeri Antti Kurvinen lupasi puuttua asiaan

Keskustan Antti Kurvinen aloittaa torstaina Suomen tiede- ja kulttuuriministerinä, joka vastaa myös urheiluasioista. Yle kysyi Kurvisen kantaa kolmeen tällä hetkellä urheiluväkeä puhuttavaan kysymykseen.

Viktor Lukašenka (oik.) siirtyi Valko-Venäjän olympiakomitean johtoon hänen isänsä, presidentti Aljaksandr Lukašenkan tilalle.

Tutkijan mukaan Valko-Venäjän sulkeminen jääkiekon MM-kisoista ei vaikuttaisi maan poliittiseen tilanteeseen: "En lähtisi yliarvioimaan niitä keinoja, mitä urheilulla on"

Kansainvälisessä olympiakomiteassa vaikuttavan Sari Essayahin tiedossa ei ole, että Valko-Venäjän sulkemisesta olympialaisista olisi keskusteltu KOK:n pöydissä. Järein toimi tähän asti on ollut presidentin ja hänen poikansa porttikielto olympialaisiin.

Valko-Venäjän jääkiekkomaajoukkue juhlii maalia MM-kisojen alkulohkossa.

Kalervo Kummola: Kansainvälinen jääkiekkoliitto ei aio sulkea Valko-Venäjää pois MM-kisoista Eurooppaa järkyttäneen lentokone-episodin jälkeen

Voisiko Valko-Venäjän rajuna pidettyyn toimintaan vaikuttaa urheilun kautta? Kalervo Kummolan mukaan maan sulkeminen pois käynnissä olevista jääkiekon MM-kisoista ei ole paras vaihtoehto.

Liikunta jalkapallo yleinen yleiskuva anonyymi lasten harrastukset

Matti Heikkinen ei näe urheilun kutistuvassa rahapotissa mitään uutta: "Haluammeko tosissamme arvokisamitaleja?"

Urheiluväki ei halua asettaa liikuntaa ja huippu-urheilua vastakkain, kun rahapotti hupenee miljoonilla euroilla. Hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen ja SUL:n puheenjohtaja Sami Itani ovat yhtä mieltä siitä, että julkisia varoja tulisi antaa urheilulle merkittävästi enemmän.

Jan Vapaavuori

Urheilulta ja liikunnalta leikataan lähivuosina kymmeniä miljoonia, huippu-urheilukaan ei ole turvassa – Olympiakomitea ei tyydy päätökseen

Urheilu ja liikunta menettää ensi vuonna 11,4 miljoonaa ja seuraavana noin 15 miljoonaa euroa valtion nykyisestä tukirahoituksesta. Leikkauspaineet johtuvat rahapeliyhtiö Veikkauksen vähentyneistä tuotoista.

Kuvayhdistelmä, veikkaus, jalkapallo ja hiihtäjiä

Suomalaisen urheilun rahoitus saattaa kokea suuren mullistuksen – romahtaneiden veikkausvarojen tilalle tulossa uusi malli

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori vetoaa, että rahoitusmallista riippumatta liikunnan ja urheilun rahoituksen tason pitää pysyä entisellään.

Urheilu yleiskuva anonyymi

Suunniteltu urheilun eettisiä rikkomuksia käsittelevä yhteinen kurinpitolautakunta olisi yhdistyslain vastainen

”Lajiliitto ei voi yhdistysautonomian vuoksi siirtää sille kuuluvaa toimivaltaa keskusjärjestölle”, sanoo Helsingin yliopiston siviilioikeuden emeritusprofessori Heikki Halila.

jalkapallo, nuoret

Nämä kolme asiaa urheiluliike haluaa muuttaa hallituksen exit-strategiassa – lajipomot kertovat, mikä nykyisessä suunnitelmassa on pielessä

Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara ja Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertovat hallituksen exit-strategian ongelmista.

Linda-Lotta Lehtoranta

Huippukoripalloilija penää parempaa näkyvyyttä naisten peleille Suomessa – "Ei voi markkinoida, jos ei ole hyvä tuote", vastaa liitto

Tutkijan mielestä medianäkyvyys on elinehto, jotta joukkuelajista voi tulla ammattilaisurheilua.

Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.

Olympiakomitea ja 119 jäsenjärjestöä: Nuorten harrastustoiminnan vapauttamisen tulee tapahtua huhtikuussa ensimmäisessä aallossa

Olympiakomitean ja sen jäsenjärjestöjen mukaan hallituksen exit-strategiassa on merkittäviä epäkohtia.

Kuvituskuva

Urheilun päättäjät haluavat lapset ja nuoret kilpailemaan jo toukokuussa – aikuiset ulos urheilemaan kaksi ja puoli kuukautta hallituksen suunnitelmia aiemmin

Helsingin Sanomat uutisoi lauantaina Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteisestä suunnitelmasta koronarajoitteiden purkamiseksi. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen haluaa, että urheilun ääni kuuluu päättäjille.

jalkapallo, nuoret

UKK-instituutin johtaja on huolissaan liikuntapudokkaista, vaikka ymmärtääkin hallituksen suunnitelmia – lasten ja nuorten tutkimuksesta hälyttäviä tuloksia

UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari ymmärtää hallituksen suunnitelmia, mutta toivoo, että lapset pääsisivät liikuntaharrastusten pariin vielä ennen kesää.

Pesäpallo, kuvituskuva

Olympiakomitean pomolta tiukkaa kritiikkiä hallituksen suunnitelmasta – nosti esille huolen esityksen sanamuodoista: "Epälooginen"

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen olisi toivonut, että nuorten ryhmäharrastukset olisi vapautettu ulkona aiemmin.

Qatarin pääkaupunkiiin Dohaan nousevaa toimistorakennusta rakentavat siirtotyöntekijät jonottavat bussista tarjoiltua lounasta.

Qatarin rakennushankkeet vaatineet tuhansia kuolonuhreja – suomalaistutkija peräänkuuluttaa jalkapallon suurmailta äänekästä kannanottoa: “Jos FIFA haluaisi puuttua kisaisännän toimintaan, se pystyisi tekemään sen”

Norjassa aiotaan päättää mahdollisesta MM-kisaboikotista kesäkuussa. Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mukaan Suomen aikomuksissa ei ole boikotoida ensi vuoden MM-kisoja.

Juniorijääkiekko, kuvituskuva

Olympiakomitean toimitusjohtaja: ainakin 25 000 lasta on kadonnut urheiluharrastuksista jo nyt – on huolissaan "sulkutilan" vaikutuksista lapsiin

Hallituksen uudet koronalinjaukset keskeyttävät yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan suuressa osassa maata.

Artemi Panarin

New York Rangersin venäläistähti esitti tukensa Navalnyille, nyt pelaaja pelkää perheensä turvallisuuden puolesta – tästä Artemi Panarin -vyyhdissä on kyse

NHL-joukkue New York Rangersin Artemi Panarin on kritisoinut avoimesti presidentti Vladimir Putinia sekä osoittanut tukensa venäläiselle oppositiojohtaja Aleksei Navalnyille. Ja maksaa nyt siitä.

Annika Saarikko Opetus- ja kulttuuriministeriön tiloissa

Annika Saarikko antoi liikunnan ja urheilun tasa-arvolupauksen: "Kiinnitetään entistä enemmän huomiota"

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon mukaan liikunta-alalla on jo nähty myönteistä kehitystä resurssien jakautaumisen suhteen.

Helmarit

Naisten jalkapallo- ja jääkiekko-otteluita yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisiointilistalle

Yhteiskunnallisesti merkittävien urheilutapahtumien listalle lisätään naisten urheilutapahtumia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle