Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Olympiastadionin uudistus on valmis – Projektijohtaja: "Kohdetta voi esitellä ylpeydellä"

Helsingin kaupunki on vastaanottanut projektinjohtourakoitsija Skanskalta kauttaaltaan modernisoidun stadionin.

Olympiaurheilijat vaativat KOK:ta muuttamaan sääntöjä mielenilmauksista: "Se kuuluu ihmisoikeuksiimme"

Urheilijatähdet ovat vaatineet, että rauhanomaiset mielensosoitukset olisi sallittava olympialaisissa.

Naisten palloilujoukkueet saivat kymmenesosan huippu-urheilun koronatuesta – kokenut urheilujohtaja hämmästelee rahanjakoa: "Mekaanisesti laitetaan joku summa"

Moni urheiluseura ja lajiliitto pettyi Opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman huippu-urheilun koronatuen myöntökriteereihin.

Rasismin vastustaminen on olympialaisissa kiellettyä – miksi päättäjät haluavat vaientaa urheilijat, joilla on mielipide? "Kuulostaa nykypäivänä erikoiselta"

Kansainvälinen olympiakomitea pyrkii väkisin pitämään olympialaiset neutraalina ja poliittisesti riippumattomana tapahtumana. Polvistumisprotestit on Tokiossa kielletty.

IS: Olympiastadionin valmistuminen viivästyy kuukaudella

Olympiastadionin piti olla valmis kesäkuun loppuun mennessä.

Olympiakomitean pomo kritisoi yli kahden ja puolen vuoden oikeuskäsittelyn kestoa – vakuuttaa järjestön selviävän miljoonaperinnästä ilman talouskolhuja

Olympiakomitea päättää vasta myöhemmin aikooko se valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan oikeusasteeseen. 

SM-liigan ja Veikkausliigan seuroille hieman helpotusta: palkkatukea jaetaan sittenkin kaikille kehitystuista huolimatta

Molempien pääsarjojen seurat saavat maksimimäärän eli 50 000 euroa kattamaan palkkakustannuksia, vaikka olisivatkin saaneet jo aiemmin kehitystukia.

Olympiakomitean valitus jättiperinnästä hylättiin – joutuu maksamaan Valon avustuksia 1,7 miljoonaa euroa takaisin

Helsingin hallinto-oikeuden käsittely Olympiakomiteaan yhdistyneen liikuntajärjestö Valon jättiperinnästä venyi yli kahden vuoden mittaiseksi.

”Valtava pettymys” – RoPSin toimitusjohtaja kuuli Yle Urheilulta karun tiedon seuran korona-avustuksesta, hakivat 200 000 euroa, saivat murto-osan

Taloushuolien kanssa painiskeleva Rovaniemen Palloseura ry voi saada Opetus- ja kulttuuriministeriöltä vielä tukea Veikkausliigan kautta.

Urheilulle 9,4 miljoonaa euroa koronatukia – noin 10 miljoonaa jäi jakamatta

Urheiluseurat saivat koronatukea huomattavasti haettua vähemmän.

Timo Ritakallio ei jatka Olympiakomitean puheenjohtajana – "Tässä ei ole mitään ihmeellistä eikä dramatiikkaa"

Vuodesta 2016 Olympiakomitean puheenjohtajana toiminut Ritakallio ei aio asettua ehdolle uudelle nelivuotiskaudelle.

Venäjä saa olla mukana loppuvuoden kansainvälisissä kilpailuissa – neljän vuoden pannaa käsitellään vasta marraskuussa

Urheilun kansainvälisen vetoomustuomiostuimen CAS käsittelee Venäjän sulkemista kansainvälisestä urheilusta vuoden lopulla.

Selvitys: Jopa puolet vastanneista huippuseuroista kriittisessä taloustilanteessa koronakevään jälkeen

Valtion liikuntaneuvosto julkaisi selvityksensä koronaepidemian vaikutuksista liikunnan toimialaan. Osakeyhtiöpohjaisiin urheiluseuroihin pysähdyksen aika on iskenyt pahimmin.

Voiko seksuaalisen häirinnän kitkeä, jos sitä ei mainita erikseen kurinpidon säännöissä? Yle Urheilu selvitti, mitä 20 lajiliitossa ajatellaan eettisen kurinpidon keskittämisestä – näin meille vastattiin

Kukaan Yle Urheilun haastattelupyyntöön vastanneista lajiliitoista ei vastustanut eettisen kurinpidon keskittämistä. Sen sijaan moni pohtii, kuinka rajanveto tehdään ja mihin rooliin asettuu oma, jo toimiva kurinpitokoneisto.

Kommentti: Tv-kanava mainosti Vladimir Putinin suuria suunnitelmia ja myönsi samalla asian, jonka Venäjän päättäjät vimmatusti kieltävät

Venäläiskanava Match TV:n kömpelö mainos oli jälleen yksi osoitus, miten urheilu on lähtemätön osa politiikkaa, kirjoittaa Jelena Leppänen.

Selvitys: Huippu-urheilulakia ei tarvita – urheilijoiden sosiaaliturvalle ehdotetaan erillistä käsittelyä

Ministeri Lauri Tarastin Opetus- ja kulttuuriministeriölle laatima selvitys julkaistiin tänään keskiviikkona. Sen mukaan huippu-urheilun tarvitsemat muutokset voidaan tehdä liikuntalakiin.

"Varat ovat dramaattisesti pienenemässä" – olympiakomitean Timo Ritakallion mukaan suomalainen urheilu joutuu painimaan merkittävän rahaongelman kanssa

Jatkohaluistaan pian ilmoittava olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio kertoo, mitkä ovat hänen mielestään suomalaisen urheilun merkittävimmät haasteet.

Palloilusarjat ja Hiihtoliitto hakivat urheilun koronatukia, yleisurheilu jäi vielä ulkopuolelle: ”Odotamme oikeudenmukaisuutta”

Urheiluseurat ja -opistot hakivat liikunnan ja urheilun korona-avustuksia yhteensä 30 miljoonan euron edestä.

Olympiakomitean takaisinperintävyyhti osin päätökseen – ministeriö hyväksyi kiisteltyjä palkkakuluja ja alensi perintää 15 000 eurolla

Olympiakomitean on maksettava Opetus- ja kulttuuriministeriölle takaisin vielä 155 217 euroa väärin käytettyjä avustuksia. Kattojärjestö on jo aiemmin maksanut 235 000 euroa takaisin.

Liikunta- ja urheiluseurojen korona-avustuksen hakuaikaa on jatkettu

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman korona-avustuksen hakuajan piti päättyä torstaina.

"Kun pelit alkavat, et voi lähteä pelaamaan koronafutista" – Jälkihiessä keskusteltiin Bundesliigasta, olympiakomitean johtajakuvioista ja Brad Lambertista

Ylen aamun Jälkihiessä olivat keskustelemassa Juha Kanerva, Kaj Kunnas ja Tero Tiitu. Katso koko lähetys kuvaa klikkaamalla.

Kommentti: Palloilusarjojen jatkumiseen liittyy yksi oleellinen kysymys, johon kukaan ei osaa vastata

Hallituksen tiedotustilaisuus tarjosi urheilun kannalta paljon enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

Yli 1 000 junioripelaajaa hävisi HJK:n harjoituksista koronaviruksen takia – urheiluseuroista katoaa lapsia, mutta tutkijan mielestä todellinen ongelma on jossain muualla

Etäharjoitukset eivät innosta kaikkia lapsia ja nuoria, ja moni onkin tippunut urheiluseuran viestien kantamattomiin. Nuorisotutkija muistuttaa, että koronavirusaika voi jopa lisätä terveysliikuntaa.

Lentopalloliitto odottaa suurtapahtumatukea: "Elintärkeää"

Valtion urheilulle suunnattu koronatuki on merkittävä lentopalloseuroille. Suurtapahtumatuki olisi puolestaan Lentopalloliitolle elintärkeä.

Veikkausliigaseura jää ilman tärkeitä rahoja – hallituksen tukipaketin kriteerit ihmetyttivät ja aiheuttivat pettymyksen Ilveksessä: "Märällä rätillä naamaan"

Ilves ei ole oikeutettu Opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaan tukeen, koska se sai avustusta Business Finlandilta. RoPS:lle tuki olisi iso helpotus.

Liikuntapaikoille myönnettiin yli 28 miljoonaa euroa, Olympiastadion sai kaksi miljoonaa

Kustannusarvioltaan yli 700 000 euron hankkeisiin myönnettiin yhteensä 20 247 000 euroa.

Olympiakomitea lomauttaa koko henkilökuntansa

Lomautuksien keskimääräinen kesto on kolme viikkoa.

Hallitus lupasi 20 miljoonaa euroa urheilulle, mutta rahoja pitää odottaa vielä ainakin 1,5 kuukautta – "Jokainen päivä ja jokainen viikko tuntuu pahalta ja vaikealta"

Huhtikuun alkupuolella tehty päätös hallituksen lisätalousarviosta odottaa edelleen eduskunnan hyväksyntää. Sillä välin seurojen ahdinko syvenee entisestään.

Liikunta ja urheilu saavat lisätalousarviosta kaivattua apua ahdinkoon – tukipotti kohoaa noin 20 miljoonaan euroon

Kriisipaketti jaetaan tukena seura- ja järjestökentälle sekä liikunnan koulutuskeskuksille.

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustilanne on saanut urheilun käymään selviytymistaistelua – Olympiakomitean toimitusjohtaja: Nousemme jaloilleen, mutta miten vahvana ja toimintakykyisenä

Olympiakomitean tekemän kyselyn mukaan pandemian aiheuttamat taloudelliset menetykset lajiliitoille ja seurakenttään ovat vähintään 81 miljoonan euron verran.

Olympiakomitean rahasotkussa käänne – korkein hallinto-oikeus kumosi osan esitetystä takaisinperinnästä

Vuonna 2016 opetus- ja kulttuuriministeriö peri Olympiakomitealta takaisin valtion myöntämiä avustuksia korkoineen noin 435 000 euroa.

Urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten tuki liki kaksinkertaistuu – myös jatkorahoitukseen on varauduttu

Avustus jaetaan yhteensä kahdenkymmenen urheiluakatemian ja valmennuskeskuksen kesken.

Urheilijan ammattia ei arvosteta, eläke on olematon, taloudellinen toimeentulo sakkaa – Matti Heikkinen haluaa lain, joka ratkaisee huippu-urheilun ongelmat

Entinen maajoukkuehiihtäjä Matti Heikkinen on kyllästynyt siihen, että huippu-urheilussa asioita vatvotaan liikaa. Hän haluaa konkreettisia tekoja ja uskallusta päätöksentekoon.

Suomen jääkiekkoilijoiden pomo tyrmistyi, kun kysely huippu-urheilulain tarpeellisuudesta ei lähtenyt urheilijoiden edustajille: "Kummaksun merkittävästi"

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela vaatii huippu-urheilijoille tasavertaista asemaa muiden työntekijöiden kanssa. Myös Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani toivoo urheilijoille parempaa eläke- ja vakuutusturvaa.

Urheiluministeri tilasi selvityksen huippu-urheilulaista, mutta suurin suomalaisia urheilijoita mietityttävä asia jää pimentoon: "Ei kuulu toimeksiantoon"

Ministeri Lauri Tarasti selvittää parhaillaan, pitäisikö Suomeen laatia erillinen huippu-urheilulaki. Asian liikkeelle laittanut olympiakomitea sekä urheilijat toivovat parannusta myös urheilijoiden eläke- ja vakuutusasioihin, mutta sitä puolta ei selvitetä.

Liikuntajärjestöjen avustaminen uuden edessä – "Hyvä paikka jokaisessa järjestössä suorittaa oman toiminnan arviointia"

Suomalaisten liikuntajärjestöjen valtionavustuksissa astuvat ensi vuonna voimaan uudet avustuskriteerit.

Liikuntaa edistäville järjestöille jaettiin rahaa yli 42 miljoonaa

Liikunnan palvelujärjestöistä suurimman avustuksen sai Suomen Olympiakomitea 6,6 miljoonaa euroa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle