Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kalajoen Hiekkasärkillä iloitaan hyvin sujuneesta matkailukesästä koronakevään jälkeen

Matkailu pysähtyi täysin huhti-toukokuussa, mutta heti kesäkuusta alkaen etenkin mökkimatkailijat tulivat Kalajoelle.

Kalajoella oli viikonloppuna tavanomainen määrä poliisitehtäviä, vaikka vaikeampaankin tilanteeseen varauduttiin – autoilla kuitenkin aiheutettiin häiriötä

Jokavuotinen Bimmerparty oli peruttu, mutta sen hengessä näytti kokoontuneen autoilijoita Hiekkasärkille.

Poliisi on saanut vihjeitä autoharrastajien kokoontumisesta Kalajoen Hiekkasärkille viikonloppuna – tilaisuudesta ei ole tehty ilmoitusta

Autoharrastajien varsinainen Bimmer-party on peruttu Kalajoella nyt viikonlopulta. Viime kesänä tapahtuma työllisti poliisia.

Kalajoen kylpylähotellin uusi johtaja sulki ensi töikseen hotellin koronatilanteen takia – nyt ovet avataan kesän matkailukauteen

Minna Salo joutui sulkemaan hotellinsa ja lomauttamaan henkilöstön maaliskuussa. Koronakevään jälkeen katse on kesässä.

Koronakriisi kurittaa matkailusta elävää Kalajokea: kesän tapahtumakielto vie hiekkasärkiltä kymmeniä tuhansia kävijöitä

Kalajoki kamppailee koronan aiheuttamien ongelmien kanssa. Matkailu on jo hiipunut, ja nyt perutaan kesätapahtumia.

Kalajoella vallanjako hiertää edelleen – nyt kiistellään valmistelevien virkamiesten läsnäolosta päätöksiä tehtäessä

Talvella hyväksytty hallintosääntö kirjoitettiin jo keväällä uusiksi, nyt väännetään kättä sen tulkinnasta.

Pohjois-Pohjanmaalla saa ampua ilotulitteita viikonlopun venetsialaisten vuoksi

Mökkeily- ja veneilykausi päättyy tänä viikonloppuna venetsialaisiin.

Yli 2000 pelaa viikonloppuna rantajalkapalloa Kalajoella

Beachfutis Finnish Open järjestetään 19. kerran.

Hiekkasärkille toistasataa loma-asuntoa lisää

Kalajoen Hiekkasärkkien matkailijamäärää aiotaan lisätä tuntuvasti.

Kalajoelle avataan peräti kaksi uutta kauppakeskusta

Kaupallisten palveluiden lisäksi paranevat myös kulttuuripalvelut.

Mies, leija ja lauta – 80-vuotias Kauko Heikkinen todistaa, että ikä on vain numero

80-vuotias Kauko Heikkinen viilettää tuulisina päivinä merenjäällä. Leijalautailu on vienyt vaasalaisen miehen sydämen mennessään.

Kolea alkukesä verotti karavaanimatkailua – konkarit kuitenkin leiriytyvät, satoi tai paistoi

Pohjoispohjalainen Niemelän pariskunta on viettänyt lomat ja kesäviikonloput jo pian parinkymmenen vuoden ajan matkailuperävaunussaan. Heillä on ollut niin mukavaa, että kesämökkihaaveet on heitetty romukoppaan.

Vuosi vaihtuu kirkonkellojen soidessa ja rakettien paukkuessa

Osa keskipohjalaiskunnista järjestää ilotulituksen muutaman vuoden tauon jälkeen. Muutamissa kunnissa kuullaan myös kirkonkellojen soittoa.

Metsien kätkemä – seikkailu Suomen luontoon ja tarinoihin

Upeita kotimaan luontokohteita ja niiden tarinoita.

Tietokoneet pois ja tilalle koskettelua – meriluontokeskus houkuttelee kokeilemaan

Metsähallituksen meriluontokeskus Kalajoella kokosi paikalliset yhteen tekemään kokemuskeskuksen, jossa esineitä saa koskea. Pari vuotta sitten turhat tietokoneet kannettiin pois ja tilalle kehitettiin tekemistä.

Kalajoki hamuaa lisää matkailijoita – matkailu tuo nyt vuodessa 45 miljoonaa

Kalajoki aikoo tulevaisuudessa kaksinkertaistaa matkailun kaupunkiin tuomat tulot. Keinoina nähdään aktiivi- ja elämysmatkailun kehittäminen.

Lokeilta menee pesimälampi Kalajoella

Kalajoen kaupunki on saanut luvan ruopata lokkeja houkutellut lampi Hiekkasärkillä. Aluehallintoviraston päätöksen mukaan matala Keskuskarin kluuvijärvi voidaan ruopata ja syventää. Työt aiotaan tehdä kesän jälkeen.

Loma-asuntomessujen vieraat jättivät Kalajoelle yli kolme miljoonaa euroa

Kalajoen loma-asuntomessuilla vierailleet 40 000 kävijää käyttivät esimerkiksi ravintola- ja majoituspalveluihin yli kolme miljoonaa euroa. Messujen yleisarvosana nousi edellisvuosista.

Kalajoen loma-asuntomessuilla yli 40 000 kävijää

Järjestäjät ovat tyytyväisiä Kalajoen loma-asuntomessuihin. Sunnuntaina päättyneet messut keräsivät kahdessa viikossa yli 40 000 kävijää.

Loma-asuntomessut houkuttelevat rentoja ideoitten bongaajia

Juhannuksen jälkeen avattaville Kalajoen loma-asuntomessuille odotellaan liki 30 000 kävijää Asuntomessuihin verrattuna loma-asuntomessuille tullaan rennommissa tunnelmissa.Selvitysten mukaan loma-asuntomessut keräävätkin enemmän vapaa-ajanviettäjiä ja ideoita bongaavia lomamatkalaisia kuin tavalliset asuntomessut.

Lokit jättivät pesinnän Hiekkasärkkien lähialueilla

Naurulokkien häirintä Kalajoella näyttää onnistuneen. Yhtään lokinpesää ei ole enää löytynyt Keskuskarin alueelta kluuvijärveltä eikä Hiekkasärkiltä. Lintujen ulosteet pilasivat uimavesiä viime kesänä.

Karkotus näyttää tepsivän – pesäpaikkaa etsivien lokkien määrä tipahtanut murto-osaan Kalajoen Hiekkasärkillä

Kalajoen Hiekkasärkillä voitaneen huokaista tänä kesänä helpotuksesta. Uimavesiä likaavien lokkien määrä ehti tipahtaa jo kolmeen sataan, mutta padon avaaminen nosti sitä jälleen. Ympäristösuunnittelija uskoo, että pesintäpuuhiin asti jää vain joitakin kymmeniä yksilöitä.

Kalajoen hiekoille nousee hulppeita loma-asuntoja

Kalajoen loma-asuntomessut avataan yleisölle juhannuksen jälkeen. Asunnoissa on pyritty hyödyntämään merelle avautuva näköala.

1500 lokkia hämillään Kalajoen Hiekkasärkillä – tutut pesäpaikat turmeltu

Lähiviikkoina selviää tepsivätkö karkotusyritykset lokkeihin Kalajoen Hiekkasärkillä. Uimavesiä lianneista linnuista on koetettu päästä eroon muun muassa järven perkaamisella ja padoilla. Alueelle on saapunut toista tuhatta naurulokkia etsimään tuttua pesäpaikkaa.

Emma-pystejä rohmunneet Haloo Helsinki! ja Cheek Kalajoen juhannukseen

Kalajoen Hiekkasärkät tarjoavat tänä vuonna juhannusjuhlijoille musiikkia eurodancesta suomiräppiin. Viime vuonna rannalla juhli lähes 50 000 ihmistä.

Kokkolan uimahallissa kävi poikkeuksellinen kuhina

Kokkolan uintikeskus VesiVeijarin altaissa oli viime vuonna harvinaisen kova vilinä. Kävijämäärä nousi lukemaan, joka on nähty viimeksi parikymmentä vuotta sitten. Suosion nousun taustalla on ennen kaikkea lauha sää.

Rosatomin väki viihtyy jo Kalajoella

Pääasiassa Kuolan ydinvoimalasta Polarnye Zorista tullut venäläisryhmä viettää loppiaisviikonloppua Kalajoen Hiekkasärkillä. Voimalan säätimet ja mittarit ovat vaihtuneet kävelysauvoihin ja hymyt ovat herkässä. Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari uskoo Särkkien palvelujen houkuttelevan Rosatomin väkeä Kalajoelle myös Pyhäjoen ydinvoimatyömaalta.

Kalajoki tähtää kirkkaisiin uimavesiin – lokkilampi puhtaaksi

Kalajoki pyrkii varmistamaan turisteille puhtaat uimavedet leirintäalueen rannalla viime kesän ongelmien jälkeen. Runsaslukuisesta naurulokkiyhdyskunnasta pyritään eroon läheisen lammen puhdistuksella.

Kalajoen lokkiongelmasta tehdään perusteellinen selvitys

Asiantuntijat alkavat selvittää uimaveden saastumisen syitä Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueella. Kalajoella on epäilty syyksi isoa naurulokkien yhdyskuntaa. Lupaa lokkien häirintään ei olla antamassa ennen perusteellista selvitystä.

Hiekkasärkkien ranta puhdistui kun lokit lähtivät

Leirintäalueen uimarannan arvot puhdistuivat täysin kun naurulokit jättivät alueen. Suomen suosituimpiin uimarantoihin lukeutuvalla rannalla on ollut pitkään suositus välttää uimista. Kalajoen kaupunki odottaa lupaa Keskuskarin kosteikon ruoppaamiseen.

Kalajoen Hiekkasärkillä uintia vältettävä todennäköisesti loppukesän ajan

Kalajoen terveystarkastaja Riitta Fors kertoo kaupungin odottavan ely-keskuksen päätöstä mahdollisesta Keskuskarilla pesivien lokkien häirintäluvasta. Siihen asti Hiekkasärkkien leirintäaluella uintia täytyy todennäköisesti välttää.

Kalajoen likainen uimavesi mysteeri THL:lle - tutkimusmenetelmät uusiksi

Kalajoella keskustellaan kuumeisesti siitä, minkä vuoksi Hiekkasärkkien uimavesi on likaantunut. Moni pitää lokkeja syyllisinä, mutta osa pohtii myös jätevedenpuhdistamon palon yhteyttä tapaukseen. THL:n mukaan lopullisten tulosten saaminen venyy jopa ensi kesään, koska näytteitä varten on luotava uusia tutkimusmenetelmiä.

Hiekkasärkkien uimavesi heikkeni jälleen

Kalajoen leirintäalueen rannan vedenlaatu ei täytä viranomaisomaissuosituksia. Uimista leirintäalueen rannassa ei suositella maanantaina otettujen näytteiden perusteella. Myös Himangan Sautinkarissa on osittainen uimakielto.

Kalajoen loma-asuntomessut kiinnostavat

Kalajoella ensi kesänä järjestettävät loma-asuntomessut ovat kiinnostaneet Hyvinkään asuntomessujen vieraita. Kalajoen osasto on vetänyt hyvin yleisöä ja loma-asuntomessujen projektipäällikkö Laura Ruoholan mukaan ihmiset ovat olleet erittäin kiinnostuneita sekä messuista että Kalajoesta.

Lokeista halutaan eroon Kalajoella

Keskuskarilla pesivien lokkien ulosteita epäillään syyksi Hiekkasärkkien leirintäalueen uimarannan korkeisiin bakteeripitoisuuksiin. Lokkien epäillään myös rehevöittävän merivettä ja lisäävän kasvillisuutta.

Uimari ei pääse vieläkään veteen Kalajoen Särkillä

Viranomaiset eivät vieläkään suosittele uimista Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueen uimarannassa. Vedestä otetut näytteet täyttävät tällä hetkellä laatuvaatimukset, mutta tilannetta halutaan vielä seurata.

Hiekkasärkkien uimavedet huonompaan suuntaan

Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueen vedenlaatu on pahentunut entisestään, minkä vuoksi viranomaiset eivät suosittele uimista rannassa. Vedessä on kolibakteereja, joiden epäillään olevan peräisin lokkien ulosteista.

KP24: Kalajoella leirintä-alueen rannassa ei kannata uida

Viranomaiset eivät suosittele uimista Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueen uimarannassa. Vedenlaatua mittaavat raja-arvot ylittyivät niukasti viime keskiviikkona ja torstaina otetuissa näytteissä. Näytteistä löytyi kolibakteereja.

Ysärijyystö vauhdittamassa Kalajoen ennätysjuhannukseen

Kalajoen juhannus -festivaalien yleisömäärä saattaa nousta tänä vuonna jopa 50000 kävijään. 90-luvun eurodiscotähdet innostavat juhannuskansaa, hyvän sään ohella.

Kalajoen juhannus soi ysäridiskoa

Kalajoen juhannus soi tänä vuonna 90-luvun ulkomaisen diskon voimin. Hiekkasärkille tulevat hollantilainen 2 Unlimited, saksalainen Mr. President ja tanskalainen Daze. Suomea edustavat Popeda, PPMP, Yö, Cheek, Petri Nygård sekä Karri Koira.

Kalajoki aloittaa lentokenttäkuljetukset Ouluun

Kuljetukset on tarkoitus aloittaa lähiaikoina ja niitä järjestetään yhdessä Raahen ja Pyhäjoen kanssa. Kunnat tukevat palvelua tietyllä summalla vuosittain. Asiakas maksaa kyydistä 45-50 euroa.

Kalajoen messumökkitontit kiinnostivat

Vuoden 2014 Kalajoen loma-asuntomessualueelle rakentamisesta on kiinnostunut kolmisenkymmentä hakijaa. Hiekkasärkkien tuntumaan tulevalla alueella kaksi eteläisen pään tonttia olivat erityisesti hakijoiden suosiossa.

Kuntavaalit: Kalajoen valtuusto pienenee rajusti

Kalajoella on toiminut ylisuuri valtuusto kolmisen vuotta Himanka-liitoksen takia. Kilpailu valtuustopaikoista kiristyy selvästi, ja etenkin moni entinen himankalainen jännittää paikkansa puolesta.

Hiekkasärkät imuroi rahaa Kalajoen kassaan

Kalajoen matkailutulo on kaksinkertaistunut vuosikymmenessä. Kaupunki panostaa Hiekkasärkkiin edelleen voimakkaasti.

Pohjois-Pohjanmaan leirintäalueilla ollut hiljaista

Juhannuksen jälkeen matkailijoita on ollut tavallista vähemmän. Alkukesällä heitä liikkui kuitenkin viime vuoden tahtiin. Kalajoella odotetaan matkustajamäärän päätyvän vuodentakaisiin lukemiin.

Poliisilla kiireitä Kalajoella

Kalajoen juhannusjuhlat pitivät poliisin ja pelastusviranomaiset kiireisinä. Poliisilla oli lähes 570 tehtävää, joista suurin osa Kalajoella. Pelastusviranomaiset kiirehtivät Kalajoelle lähes 60 kertaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle