Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nainen istuu ja nojaa leukaansa kevyesti kättään vasten ja katsoo hymyillen kohti. Taustalla näkyy keittiön yläkaappeja, naisen edessä on metallinen kassalipas.

Pankkikortin lukkiutuminen aiheutti kuukausien taistelun – ”Onneksi ruokaostokset eivät olleet siitä kiinni”, kertoo asiakastaan auttanut Jenna Laitinen

Vain kourallinen ihmisiä asioi enää pankissa paikan päällä, mutta heistä monille se on käytännössä välttämätöntä. Esimerkiksi OP- pankkiryhmä on karsinut konttoreitaan Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa.

Nordeas nätbank i mobil.

Nordean verkkopankin häiriö korjattu: osa asiakkaiden tileistä näytti kadonneen

Korttimaksaminen ja tilisiirto toimivat häiriöstä huolimatta.

Handelspankin nimi rakennuksen seinässä.

Handelsbankenin verkkosivut ja mobiilipankki toimivat taas

Palvelut olivat alhaalla aiemmin tiistaina aamulla. Ongelma johtui teknisestä häiriöstä pankin omissa järjestelmissä.

Ritva ja Jarmo Sivula katsovat tietokoneen näyttöä.

Pankki syytti uhreja, kun pariskunta menetti huijarille 45 000 euroa – ”Ei voi sanoin kuvata, miltä se tuntuu”

Pankit ja huijatut riitelevät yhä useammin siitä, kuka maksaa vahingot. Satakuntalainen perhe sai tästä katkeran oppitunnin.

Poliisin logo poliisitalon seinässä.

Poliisi epäilee valepoliisien anastaneen kymmenien iäkkäiden naisten eläkesäästöt – käytti etsinnöissä salaisia pakkokeinoja

Puhelimessa poliiseina ja pankkitoimihenkilöinä esiintyneet epäillyt saivat haltuunsa uhrien pankkitunnuksia.

S-mobiili sovelluksen valikko iPhonen näytöllä.

Pariskunta erosi – kahdeksan vuoden kuluttua Mari kuuli, että ex-miehellä on käyttöoikeus hänen S-tiliinsä: "Ilkeämpi olisi voinut tyhjentää sen"

S-Pankin mukaan rinnakkaiskortti ei automaattisesti tuo tilille käyttöoikeutta. Niin kuitenkin kävi tamperelaiselle Marille, joka huomasi asian vuosia eron jälkeen.

S-pankin logo.

Lukuisilta S-pankin tileiltä on viety rahaa laittomasti – Poliisi: maksuvälinepetoksia ainakin 53, tietomurtoja noin 150

Kaksi epäiltyä on vangittuna. Lisäksi muutamia muita on ollut kiinniotettuna ja pidätettynä. Tilisiirrot ovat onnistuneet pankin tietojärjestelmässä ollutta haavoittuvuutta hyväksi käyttäen.

Punavalkoinen raitiovaunu kulkee kadulla, jonka varrella on sekä vanhoja tiilirakennuksia, että uusia lasipintaisia liikehuoneistoja.

Virolaiset kopioivat suomalaisen henkilökortin eivätkä tarvitse verkkopankkitunnuksia – näillä neljällä erolla Viro hakkaa Suomen digiasioinnissa

Sähköinen allekirjoitus täyttää lokakuussa 20 vuotta – Virossa. Siellä suomalaisesta innovaatiosta kehiteltiin menestystarina, joka on tuonut miljoonasäästöt.

Naurava tyttö.

Tiistai 13.9.2022 (radio)

Hallituksen sisäinen kiista. S-pankin verkkopankin häiriö. Eläkerahojen arvo. Tytöt tytöt tytöt -elokuva. Sääennuste.

S-pankin logo.

Sadat S-pankin asiakkaat pääsivät kirjautumaan toisten verkkopankkeihin – Finanssivalvonta: poikkeuksellinen ja vakava tapahtuma

Osa asiakkaista ehti päästä käsiksi toistensa verkkopankkeihin kolmen kuukauden ajan. Häiriötä hyödynnettiin myös väärinkäytöksiin, ja S-pankki selvittää tapahtumien kulkua nyt poliisin kanssa.

Kannettava tietokone pöydällä, jossa verkkopankki auki.Naisen käsi näppäimistöllä.

Pohjanmaan poliisi varoittaa verkkopankkitunnuksia kalastelevista huijareista: "Poliisi ei koskaan pyydä pankkitunnuksia"

Poliisi muistuttaa, ettei se koskaan kysy kenenkään pankkitunnuksia. Poliisi myös kehottaa keskustelemaan asiasta ikäihmisten kanssa ja ilmoittamaan poliisille, mikäli vastaavia yhteydenottoja tulee.

Poliisin tunnuskuva miekkaleijona

Valepoliisit ovat huijanneet pankkitunnuksia Koillismaalla – "puhutaan merkittävistä summista"

Poliisiksi esittäytyvät henkilöt ovat viime kuukausina yrittäneet huijata ihmisiltä pankkitunnuksia Koillismaalla. Osa heistä on myös onnistunut yrityksissään.

Ayla Urus perheineen kantaa muuttolaatikoita kotiinsa.

Kun suomalainen perheenäiti palasi kotimaahan, hän törmäsi digimuuriin: "Suomessa ei voi elää normaalia elämää ilman pankkitunnuksia"

Vuokra-asunto, päivähoito, kotivakuutus - monen arkisen asian hoitaminen mutkistuu, jos ei omista pankkitunnuksia. Ongelma koskee Tilastokeskuksen mukaan 450 000 yli 16-vuotiasta suomalaista.

Kannettava tietokone pöydällä, jossa verkkopankki auki.Naisen käsi näppäimistöllä.

Poliiseiksi puhelimessa tekeytyvät huijarit kalastelevat pankkitunnuksia Itä-Suomessa

Tiistaina joensuulainen vanhempi henkilö menetti puhelinhuijauksessa tuhansia euroja. Poliisi muistuttaa, että pankkitunnuksiaan ei saisi koskaan antaa kellekään puhelimitse.

Osuuspankin kyltti Mikkelissä

OP:n maksuhäiriöstä johtuneista vahingoista voi hakea korvauksia – lue kolme kysymystä ja vastausta

OP:n mukaan mahdollisten korvausten suhteen noudatetaan OP:n palveluehtoja. Finanssivalvonta ei ota kantaa siihen, kuinka todennäköisesti asiakas saa korvausta.

Kasvokuva Katri Karvosesta.

Ongelmat palkanmaksussa purkautuivat sosiaalisessa mediassa – tätä kaikkea pankkien maksuhäiriöistä seurasi

Neljän aikaan iltapäivällä korjautunut häiriö ehti aiheuttaa monenlaista murhetta pankkien asiakkaille.

Osuuspankki OP

Tuusulan kunnan kesäkuun palkanmaksussa pankeista johtuva häiriö – ongelmia laajasti muuallakin

Tuusulan kunnan lisäksi maksuongelmia on havaittu muun muassa Kelan tukien maksuissa. Häiriön kestosta ei vielä ole tietoa.

Osuuspankin logo pääkonttorin seinässä.

OP korjasi palkanmaksuun liittyvän häiriön – kymmenientuhansien palkat ja Kela-etuudet jäivät tulematta, rahat saa vielä tänään

Vika saatiin korjattua noin neljän aikaan iltapäivällä. OP:n mukaan kyse ei ollut kybervaikuttamisesta.

Pöydän ääressä leikki lapsi, isovanhemmat käsittelevät laskupinoa.

Matti Nikola, 82, maksaa älypuhelimella laskuja verkkopankissa – moni ikätoveri ei kuitenkaan osaa käyttää digitaalisia palveluja

Vanhusasiavaltuutettu Päivi Topon mukaan digipalveluista syrjäytyneiden iäkkäiden vaikeudet hoitaa asioitaan ovat viime vuosina lisääntyneet.

S-Pankin kyltti seinässä.

Ålandsbankenin ja S-Pankin verkkopankkien häiriöissä ei ole kyse palvelunestohyökkäyksestä

Ålandsbankenin palveluiden häiriössä on kyse tavallisesta teknisestä viasta. S-Pankin häiriön syynä oli taustajärjestelmässä ilmennyt häiriö.

Poliisi istuu poliisiautossa.

Poliisina esiintyneet huijarit urkkivat iäkkäältä naiselta pankkitunnukset – poliisi: ottakaa ilmiö puheeksi ikäihmisten kanssa

Poliisin mukaan huijauksen kohteeksi joutuneen on ilmoitettava asiasta viipymättä poliisille, tarvittaessa hätänumeron 112 kautta, jotta rahojen siirtyminen huijareille voitaisiin estää.

OP:s skylt

OP:lla tekninen häiriö – katevaraus saattaa näkyä nettipankissa, vaikka maksu olisi jo veloitettu

OP:lla on havaittu katevarausten häiriö. Perjantaina alkanut häiriö havaittiin tänään. Ongelma pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

OP pankki

OP:lla laaja käyttökatko viikonloppuna

OP-ryhmän mobiilipalveluilla on 1,3 miljoonaa käyttäjää. Palvelut ovat huollon takia pois käytöstä lauantain ja sunnuntain välisen yön.

Nordean logosta osa.

Nordeaan kohdistunut kyberhyökkäys oli "poikkeuksellisen hyvin toteutettu", sanoo asiantuntija – hyökkääjän taustoista ei tietoa

Nordean mobiili- ja verkkopankeissa oli tiistaina häiriöitä poikkeuksellisen pitkään. F-securen Mikko Hyppönen suosittelee mobiilivarmenteen käyttöä, jotta tunnistautuminen ei riippuisi pankeista.

Nordean logo.

Nordean koko päivän jatkuneet ongelmat johtuivat palvelunestohyökkäyksestä – tilanne nyt ok, mutta hitautta voi esiintyä

Häiriö alkoi jo maanantai-iltana. Asiakkaat eivät ole päässeet kirjautumaan Nordean verkko- tai mobiilipankkeihin tänään välttämättä ollenkaan.

MobilePay-sovelluksella maksamista käynnylällä S-ryhmän kaupoissa, 27.2.2018.

Mies näytti tekaistun kuitin Tori-palvelun myyjälle ja vei 2 100 euron tietokoneen mukanaan – poliisi tutkii useita tapauksia, joissa myyjä ei ole saanut rahojaan

Helsingin poliisi epäilee petoksista viittä henkilöä. Ostajat huijasivat myyjiltä arvotavaraa muun muassa kuvakaappauksilla ja verkkomaksamisen harjoitteluun tarkoitetuilla sovelluksilla.

pankin avainlukulista.

Verkkopankkitunnusten kalastelu jyrkässä nousussa – Traficom: "Tänä vuonna tullaan tekemään ennätyksiä"

Pankkitietojen kalasteluun johtavia huijausviestejä levitetään tekstiviestitse ja sähköpostitse.

Kannettava tietokone pöydällä, jossa verkkopankki auki.Naisen käsi näppäimistöllä.

Suomalaiset menettäneet miljoonia euroja pankkitunnusten kalastelijoille – Vakuutus ja rahoitusneuvonta Fine ratkonut lukuisia tapauksia

Finen pankkilautakunta on ratkaissut tänä vuonna jo lähes 20 niin sanottua phishing-tapausta, joissa asiakkaat ovat erehtyneet asioimaan pankkien verkkosivuilta näyttävillä huijaussivuilla.

Henkilö tutkii kelan nettisivuja.

Kela warns customers of phishing scam

Scam emails claim the recipient is due an extra payment but must fill out a refund form, which requests banking information.

Henkilö tutkii kelan nettisivuja.

Kelan nimissä kalastellaan verkkopankkitunnuksia ja luottokorttitietoja

Huijausviesteissä väitetään, että viestin vastaanottaja on saanut liian vähän etuutta. Hänet ohjataan täyttämään hyvityslomake, jonka avulla häneltä urkitaan verkkopankkitunnuksia.

Kemin Energia lämpövoimala

Kenve avaa tänään sähkön online-palvelun – sähkönkulutustaan voi seurata tuntitasolla

Asiakkaat voivat seurata omaa sähkönkulutustaan nyt verkkopalvelussa.

Käsi operoimassa tietokoneen hiirtä.

Käyttäjätunnusten kalastelelijoita on liikkeellä jälleen

Poliisi neuvoo lopettamaan puhelun, jos epäilys huijauksesta herää.

Poliisiauto Helsingissä. 3.3.2021.

Pohjanmaan poliisi varoittaa pankin nimissä lähetetyistä huijaussähköposteista

Pohjanmaan poliisille on tehty useita rikosilmoituksia asiasta alkuvuoden 2021 aikana. Asianomistajien tileiltä on siirretty ulkomaille huomattavia summia rahaa. 

Vanhus kävelyllä kaupungilla

Nainen tekeytyi pankkivirkailijaksi ja huijasi vanhukselta kymmeniätuhansia euroja – viisi henkilöä vangittu

Poliisi muistuttaa, ettei pankkitunnuksia pidä luovuttaa ulkopuolisille.

Nordea pankki

Salaries, Kela payments into Nordea accounts may be delayed as outage enters third day

Online banking may not display account and card transaction information.

Nordea pankki

Nordea nikotteli vielä tiistaina – Kelan etuudet maksettiin tileille noin kello 14

Verkkopankkipalveluissa on vielä puutteita tili- ja korttitapahtumien näkymisessä. 

Nordean konttori Espoossa Isossa Omenassa.

Nordean pankkipalvelut eivät toimi täysin vieläkään – Fiva vaatii Nordealta raporttia venähtäneestä päivityksestä

Pankkien valvoja vaatii Nordealta selvitystä pitkittyneistä huoltotöistä, jotka ovat haitanneet tavallisten pankkipalveluiden käyttöä

Nordea pankki

Heads up: Nordea cards and services offline most of Sunday

Customers of one of Finland's biggest banks won't be able to use cards, online banking or MobilePay for most of Sunday.

Nordea pankki

Nordean kortit ja pankkipalvelut ovat sunnuntaina poissa käytöstä lähes koko päivän

Katkon syynä ovat Nordean tietojärjestelmien välttämättömät muutos- ja ylläpitotyöt. 

Nordean verkkopankki kännykässä

Harvinainen erehdys: Nordean asiakas pääsi vahingossa sisälle toisen asiakkaan mobiilipankkiin – johtaja pitää tapauksen toistumista hyvin epätodennäköisenä

Pankin johtajan mukaan tapaus ei liity tämänpäiväisiin laajoihin häiriöihin Nordean tunnuslukusovelluksessa.

Nainen käyttää nordean nettipankki sovellusta.

Church raises funds to teach older people digital skills

This year's campaign draws attention to the drop in living standards many pensioners can expect when they retire.

Lähikuva: mies kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.

Several Finnish banks targeted in online banking scam

Criminals have flooded Google search results with fake online banking links.

Kannettava tietokone pöydällä, jossa verkkopankki auki.Naisen käsi näppäimistöllä.

Finanssialan etujärjestö varoittaa erittäin uskottavista verkkopankkihuijauksista – huijarit saaneet sivustojaan korkealle Googlen hakutuloksiin

Rikokset kohdistuvat useisiin suomalaispankkeihin, ja niistä on tehty poliisille rikosilmoituksia.

Miehen kädet kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.

Listasimme verkkohuijausten uusimmat trendit ja keinoja niiden tunnistamiseen – Moni huijaus tepsii aina uudestaan sillä kollektiivinen muisti unohtaa

Kerromme jutussa kolme yleisintä huijaustapaa, ja mitä teet, jos kaikesta huolimatta haksahdat.

Poliisitunnus hihamerkkinä.

Poliisi varoittaa: Valepoliisin huijauksia Espoossa ja Lohjalla

Poliisi muistuttaa, että se ei virkatehtävissä koskaan kysy pankkikorttia, pin-koodia tai tunnuksia verkkopankkiin.

Mies maksaa sirukortilla ostoksia.

Nordean ja OP:n palveluissa katkoja myöhäisillan ja sunnuntain aikana

Nordean laaja palvelukatko kestää koko sunnuntain ja vaikuttaa pankkiasiointiin.

Mies maksaa sirukortilla ostoksia.

Nordean palvelukatko on ohi – palvelut toimivat jälleen

Sunnuntain palvelukatko oli toinen Nordean etukäteen ilmoittamasta syksyn kahdesta palvelukatkosta.

Nainen käyttää nordean nettipankki sovellusta.

Nordean verkko- ja mobiilipankin häiriö korjattu, hankaloitti esimerkiksi verkkopankkiin kirjautumista

Järjestelmään tullut tekninen häiriö on tunnistettu ja sitä korjataan parhaillaan, Nordeasta kerrotaan.

 Kelan toimisto Helsingissä, asiakas menossa sisään

Kela warns of email phishing scam

The erroneous messages tell customers that their health details and credit card information have been compromised.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle