Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Visualisointi GH-04380895 -rakennuksesta.

Vihreät voivat taas kaataa Guggenheimin – kaupunginhallituksen jäsenet salamyhkäisiä

Yle Uutisten kyselyn perusteella jännitys Helsinkiin kaavaillun Guggenheimin taidemuseon ympärillä tiivistyy. Osa vihreistä panttaa kantaansa maanantain kokoukseen.

Helsingin kaupungintalo ulkoapäin.

Pormestarimalli puhutti helsinkiläispoliitikkoja – pelkona demokratian puute ja vallankäytön keskittäminen

Harvoin hallinto ja demokratia herättää suuria tunteita ja kirvoittaa pitkiä puheita. Näin kuitenkin kävi Helsingin kaupunginvaltuustossa, jossa keskiviikkoiltana esillä oli pormestarimalli.

Marian sairaala-alue

Establishing largest startup incubator in Nordics gets green light in Helsinki

Helsinki city councillors have given the green light to organisers to set up what is expected to become the largest incubator for startup companies in the Nordics. Supporters say that the Startup Maria hub will help create jobs and increase the city's competitiveness.

Franzenian päiväkoti Helsingissä

Helsinki City Board votes against government daycare limitation

A proposal to delimit daycare availability was overturned in the Helsinki City Board at a vote of 9-6 on Monday. The Board thus took a stand against the government's proposal to do away with the so-called subjective daycare privilege and to increase daycare group sizes.

Franzenian päiväkoti Helsingissä

Helsingin kaupunginhallitus sanoi ei hallituksen aikeille rajata päivähoito-oikeutta

Esitys päivähoidon rajoittamisesta on kaatunut Helsingin kaupunginhallituksessa äänin 9-6. Kaupunginhallitus otti näin kantaa hallituksen aikeisiin luopua subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta sekä kasvattaa ryhmäkokoja.

Laura Räty

Päivähoito-oikeuden rajoittaminen repii Helsingin kaupunginhallitusta

Helsingin kaupunginhallitus käy tänään maanantaina tiukan äänestystaiston päivähoidon rajoittamisesta Helsingissä. Taustalla on maan hallituksen aikomus supistaa päivähoito-oikeutta ja kasvattaa ryhmäkokoja.

Marcus Rantala (Rkp.)

Puolustusministeriö: Ruutitehdas pitää säilyttää

Puolustusministeriön mukaan Vihtavuoren ruutitehdas tulee säilyttää toiminnassa. Ministeriön mukaan huoltovarmuus vaatii sitä.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen

Keskusta ja RKP eivät kavahda vaalivetureiden luopumista Helsingissä

Liuta aiempien vaalien äänirohmuja on luopunut ehdokkuudesta syksyn kuntavaaleissa Helsingissä. Suhteellisesti kovin isku on tullut Keskustalle ja RKP:lle.

Gun Kapténs Haglundin erityisavustajaksi

Kapténs toimii tällä hetkellä Luodon kunnanjohtajana.

Hallitus nimitti neljä valtiosihteeriä

Hallitus on nimittänyt neljä valtiosihteeriä. Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) valtiosihteeriksi nimitettiin Vesa Rantahalvari ja puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) valtiosihteeriksi Marcus Rantala. He toimivat samojen ministereiden valtiosihteereinä myös edellisen hallituksen aikana.

Työurista keskustelivat Outi Pukkilan johdolla Marcus Rantala (r.) ja Lauri Ihalainen (sd.)

Pasilan parlamentissa perättiin joustoja työelämään

Työurien pidentäminen puhutti SDP:n Lauri Ihalaista ja RKP:n Marcus Rantalaa Pasilan parlamentissa tänään. Rantala kannattaa eläkeikärajan nostamista, jotta kaikille voidaan taata eläketurva myös tulevaisuudessa. Ihalainen puolestaan vastustaa ikäraja-ajattelua ja korostaa työhyvinvoinnin kehittämistä työkyvyttömyyseläkkeelle lähtevien vähentämiseksi.

Eduskuntavaalikeskustelu SLU-talolla.

"Urheilutapahtumat kansakunnan yhteistä omaisuutta"

Suomen liikunnan ja urheilun kattojärjestö SLU:n ja Yleisradion järjestämässä eduskuntavaalikeskustelussa pohdittiin liikunnan merkitystä ja asemaa yhteiskunnassamme. Mikä merkitys urheilulla on nyky-Suomessa ja mihin suuntaan liikuntapalvelujen tulisi kehittyä?

Liikunta haastaa eduskuntavaaliehdokkaat

Miten visio "Olemme maailman liikkuvin urheilukansa 2020" saadaan toteutumaan? Siitä keskustellaan Ylen ja SLU:n järjestämässä eduskuntavaalikeskustelussa maanantaina klo 14.00 alkaen.

Kirjastonhoitaja ja asiakas Richardinkadun kirjastossa Helsingissä.

Suomi Euroopan epätasa-arvoisimpia maita kulttuuripalvelujen saatavuudessa

Alue-erot kulttuurin kulutuksessa ja saatavuudessa ovat Suomessa EU-maiden suurimpia. Kulttuuriala on erittäin voimakkaasti keskittynyt pääkaupunkiseudulle.

Koululaisia välitunnilla

Kuntia patistetaan liikuttamaan köyhien perheiden lapsia

Kunnat ovat ratkaisevassa roolissa, ettei etenkin köyhien perheiden jälkikasvu jää ilman liikuntaharrastuksia. Ensi vuonna lasten ja nuorten liikuntaan käytetään yli viisi miljoonaa euroa, jos eduskunta hyväksyy budjettiesityksen.

Skärgårdsteatern, kuva näytelmästä "Först föds man ju".

Näyttämötaiteen valtionpalkinto Skärgårdsteaternille

Saaristoa kiertävä Skärgårdsteatern on saanut tämänvuotisen näyttämötaiteen valtionpalkinnon. Saaristolaisteatterilla on pitkä historia – se on tarjonnut esityksiään yleisölle jo vuodesta 1969 alkaen.

Variskan kirjasto Vaasassa.

Vaasan kaupunginkirjasto palkittiin kehitystyöstään

Vaasan kaupunginkirjasto on saanut tämän vuoden kirjastokehittäjäpalkinnon. Palkinto luovutettiin keskiviikkona illansuussa Helsingissä.

Astrid Thors. Yle

Thors ja valtiosihteeri Rantala ehdolle eduskuntavaaleissa

RKP:läiset maahanmuuttoministeri Astrid Thors ja valtiosihteeri Marcus Rantala asettuvat ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä.

Gyllenbergin säätiö on antanut vaikuttajien asua alennuksella

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö on antanut useiden poliitikkojen, toimittajien ja kulttuurialan vaikuttajien asua säätiön asunnoissa selvästi normaalia vuokratasoa halvemmalla. Patentti- ja rekisterihallitus aikoo nyt selvittää vuokrien tason ja syyn siihen. Halvalla on asunut muun muassa RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin, kertoo Hufvudstadsbladet.

Valtiosihteeri: Kokkolan suunta on Vaasa

Sanomalehti Pohjalaisen haastattelema opetusministeriön valtiosihteeri Marcus Rantala kehottaa Keski-Pohjanmaan keskusta Kokkolaa eroamaan maakuntaliitosta ja suuntautumaan aluehallinnon uudistuksessa etelään pohjoisen sijasta.

Tietoverkkojen kirjavuus vaatii kirjaston työntekijöiltä vankkaa osaamista

Kansalaisten kulttuurin ja tiedon saaminen turvataan verkottuneessakin yhteiskunnassa. Tämä käy ilmi opetusministeriön Kirjastopolitiikka 2015 -strategiasta. Se haastaa kirjastot opastamaan asiakasta entistä kyvykkäämmin.

Opiskelija Porthanian portaissa.

Opintotukeen kaavaillaan merkittäviä uudistuksia

Opintotukijärjestelmään kaavaillaan merkittäviä rakenteellisia uudistuksia. Opintotuen uudistamista pohtiva työryhmä on keskustellut muun muassa tukikuukausien uudenlaisesta jakamisesta korkeakouluopintojen eri vaiheisiin.

Pelastushelikopteri Pete

Pete on jäämässä Pohjanmaalle

Ministerit ovat linjanneet kantansa pelastushelikoptereiden tulevaisuudesta. Kopterit aiotaan pitää nykyisillä sijaintipaikoillaan.